2018-05-05 Tyler-kullen fyller 2 år

Stort grattis till Zuki (MC Scent of Tyler), Stina (MC Bonnie Tyler), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Viking (MC Captain Tyler) och Holger (MC Royal Tyler) som idag fyller 2 år.

2018-05-05 Babe-kullen fyller 4 år

Stort grattis til Isa (MC Babe Of My Heart), Smukke (MC Wonder Babe), Sös (Ch MC Sugar Babe), Leo (MC Kiss Me Babe), Ascot (MC Babe Watcher), Snow (MC Beach Babe), Scout (MC Lion Babe) och Ollie (MC Dream On Babe)

2018-04-28 SKK:s NDS i Västerås

Idag var vi en lite grupp MC:are på utställning i Västerås. Det var anmäld 11 valpar och domare var Jussi Liimataien, Finland. Det var anmäld 53 vuxna whippetar och domare var Bertil Lundgren, Sverige. Från MC deltog Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Ziba (MC Sheldons Amy Fowler) och Pepsi (MC Hot Chili Pepper). Såhär gick det för oss:
Candy 1:a med HP utav 7 tik valpar, BIR Valp och slutligen BIS1 valp utav 50 valpar.
Ziba EXC, 1:a med CK i unghundsklassen och sedan BT4, stort grattis till den fina placeringen.
Scarlet EXC 2:a med CK i unghundslassen
Pepsi EXC och oplacerad i öppenklass
Stort tack till Birgitta som hjälpte med att fota och tack Elisabeth Flygar för bilderna av Candy. Tack för trevligt sällskap i vår lilla grupp.

2018-04-26 Candy på avslutningsprov i Nosework

Idag var det sista tillfälle på fortsättningskursen i Nosework. Vår instruktör hade gjort avslutningen som en riktig Nosework tävling där vi skulle göra 4 sök - 1 behållarsök, 1 utomhussök, 1 fordonssök och 1 inomhus sök. Candy blev 1:a i två av söken och en delat 1:a i ett tredje sök och avslutade kursen som bäst i klassen. Tack för en mycket bra kurs. Vi fortsätter efter sommaren.

2018-04-08 Hälsningar från Issi

Idag klarade Issi doftprovet för eukalyptus. Hon var så duktig, det gick 0,41 sek. Stort grattis till duktiga Issi och Lotta - vi är så stolta av er..

2018-04-07/08 Utställningshelg i Sundsvall

I helgen har vi varit på två utställningar i Nordichallen i Sundsvall. Med oss hade vi Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler) och Pepsi (MC Hot Chili Pepper).
På lördagen svar det SvVk/Norra med 48 whippetar anmälda och domare var Tanya Ahlman-Stockmari från Finland. På söndagen var SKK:s NDS med 36 anmälda tikar och domare Ian Finney från Irland. Endast 14 hanar var anmälde och domare var Christophe Coppel från Frankrike dömde hanarna. Såhär gick det för oss:

LÖRDAG
Candy vann valp 6-9 mån tikar med HP (4 i hennes klass) och blev även BIR valp och slutade som BIS valp 6-9 mån. BIS Domare var Ian Finney.
Scarlet vann unghundsklassen med CK (3 stycken), men oplacerad i BT. BIM Unghund.
Pepsi fick excellent men oplacerad i en stor öppenklass tikar (14 stycken)

SÖNDAG
Candy vann valp 6-9 mån tikar med HP (5 i hennes klass) och blev återigen BIR Valp. Dagens stora höjdpunkt var när Candy blev BIS valp utav 37 valp. BIS domare var Asta Maria Gudbergsdottir från Island. Är så himla stolt av vår lilla tjej, som var på toppen båda dagarna och bara presterade.
Scarlet fick VG (3 stycken)
Pepsi fick excellent och blev 3:a i öppenklass tikar (13 stycken). Domaren var lite snål med CK endast 6 tikar totalt fick CK.

Lördag kväll passade vi på att besöka Tiger (MC Sunshine Of My Life) i Ljungaverk. Tack Ninna och Stefan för jättegod taco och för att vi fick komma på besök.
Stort TACK Birgitta för supertrevligt ressällskap och för att du kunna hoppa in med så kort varsel och stort TACK för all hjälp med fotande och hundarna.

2018-04-05 Hälsningar från Vitesse

Vitesse älskar snön och är den bästa vandrarkompis.

2018-03-31 IDS Malmö

Idag har vi varit på SKK:s Internationella utställning i Malmö. Totalt var det anmält 83 whippetar och domare var Martin Croeser, Sydafrika. MC-gänget bestod idag av Yatzy (MC Sugar Love), Candy (MC Sugar Candy), Boss (MC Sheldons Theory), Billie (MC Cosmo Wind), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Ziba (MC Sheldons Amy Fowler) och Chanel (MC Cosmo Chanel) . Såhär gick det för oss:
Candy 3:a med HP i valpklass tikar 6-9 mån
Yatzy oplacerad i valpklass tikar 6-9 mån
Boss excellent och 5:a med CK i unghundsklass hanar
Billie excellent och 3:a med CK
Scarlet excellent och 4:a med CK i unghundsklass tikar
Zelda excellent och oplacerad i unghundsklass tikar
Chanel excellent och 2:a med CK i championklass tikar
Avelsklass 2:a med HP med Chili och hennes avkommer Chanel, Ziba, Boss och Billie
Uppfödargrupp 3:a med HP med Chanel, Scarlet, Boss och Billie.
Som vanligt var det bra stämning i MC-gänget. Stort tack till Ada som hjälpte med att visa Scarlet och Chanel i bästa tik, avel-och uppfödargruppen. Tack för det goda påsk-godiset Anette L.

2018-03-24 SW utställning i Eskilstuna

Idag har vi varit på Svenska Whippetklubbens officiella utställning i Eskilstuna. Totalt var det anmält 106 whippetar. Domar för valparna var Elisabet Janzon, Sverige och för övriga var det Arnaldo Cotugno, Italien. MC-gänget bestod av Cosmo (MC Sporting Streak), Snowy (MC Starlight Streak), Yatzy (MC Sugar Love), Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Lovis (MC Love Me Cowboy), Pepsi (MC Hot Chili Pepper), Chanel (MC Cosmo Chanel) och Chili (MC Cyber Babe). Vi välkomnar debutanterna Cosmo, Snowy och Yatzy. Så här gick det för oss:
Cosmo 2:a med HP i valpklass 4-6 mån hanar
Snowy 2:a med HP i valpklass 4-6 mån tikar
Candy 1:a med HP och BIM valp 6-9 mån
Yatzy oplacerad valp 6-9 mån
Scarlet excellent oplacerad unghund tikar
Pepsi och Lovis excellent och oplacerad i öppenklass tikar
Chanel excellent och 5:a med CK i championklass tikar
Chili excellent och 3:a med CK i veteranklass tikar
Chili, Chanel och Scarlet BIS generationsklass
Chili och Pepsi BIS Par
Stort tack till Birgitta, Karin, Anette L., Josefine, Vibeke och Henning och kennelhusse som hjälpte till på utställningen, som kennelmatte var ansvarig för och till Sara och Sean som kom med Cosmo.

2018-03-18 Kennelträff och ringträning nr. 3

Idag var det var det tredje tillfället för kennelträff och ringträning. Vi som deltog var Karin med Pepsi (MC Hot Chili Pepper), Birgitta med Viking (MC Captain Tyler), Sara och Sean med Cosmo (MC Sporting Streak), Jenny, Hans, Ebba och Molly med Wille (MC Silver Streak), Ada med Yatzy (MC Sugar Love) hade tagit tåget från Helsingborg och så kennelmatte och husse med Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Chanel (MC Cosmo Chanel) och Snowy (MC Starlight Streak). Även idag hade vi en grupp med valpar och en med vuxna hundar. Med valpar var det nybörjarträning och med de vuxna tränades det fritt ställning och att få visa varandras hundar. Mycket överraskande var det idag Viking som var mattesjuk - både Scarlet och Pepsi visade det sig fint med olika handlare. Efter träningen var det så klart fika med mycket trevligt sällskap och hundsnack. Tack alla för ni kom.

2018-03-11 Kennelträff och ringträning nr. 2

Idag var det var det andra tillfället för kennelträff och ringträning. Vi som deltog var Josefine och Daniel med Skye (MC Hot Chocolate) Zelda (MC Sheldons Kayle) fick vara hemma, då hon höglöp, Karin med Pepsi (MC Hot Chili Pepper), Ann med Holger (MC Royal Tyler) och Hjalmar (MC Cosmo Storm). Angelica och Erik med Frank (MC Lucky Streak), Birgitta och Göran med Viking (MC Captain Tyler) och Dexter (MC Mystery Journey) och så Kennelmatte och husse med Cosmo (MC Sporting Streak), Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Chanel (MC Cosmo Chanel) och Chili (MC Cyber Babe). Även idag hade vi en grupp med valpar och en med vuxna hundar, som tränade att visa i grupp. Vi passade på att foto en grupp med Chili barn och en grupp med Chanel barn. Efter träningen var det så klart fika med mycket trevligt sällskap och hundsnack. Tack alla för ni kom.

2018-03-11 Candy på Nose Work kurs

Kennelmatte och Candy har börjat på nybörjarkurs i Nose Work. Det är verkligen något Candy gillar. Det gör aven övriga flocken, som får prova på när det tränas på hemmaplan.

2018-03-10 Hälsningar från Ffanci

Allt med lilla Ffanci är prima. Hon har kul i snön, hoppar och far. Sedan håller hon på att byta alla sina tänder.

2018-03-04 Kennelträff och ringträning nr. 1

Vi har planerat tre tillfällen med kennelträff och ringträning på Södertälje Lokala Kennelklubb. Idag var det första tillfället. Vi som deltog var Kira och Casper med Sirius (MC Sugar Man), Helena med Leo (MC Kiss Me Babe), Ada och Anette med Yatzy (MC Sugar Love), Anna-Karin med Indi (MC Lightning Streak), Birgitta med Viking (MC Captain Tyler) och så Kennelmatte och kennelhusse med Snowy (MC Starlight Streak), Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler) och Chanel (MC Cosmo Chanel). Vi delade hundarna upp i en grupp med valpar och en med de vuxna hundarna. Vi passade på att ta en gruppbild samt släktsbilder. Efter träningen var det fika och mycket hundsnack. Tack alla för ni kom.

2018-03-02 Hälsningar från Wille.

Allt är toppen med Wille (MC Silver Streak).

2018-02-24 Besök av kennel Golden Whip

Det är länge, länge sedan vi har haft besök av Malin och Jocke och Sessan, Zorba, Samba, Sol och Harry. Men igår fick vi till det. Och det var trevligt som alltid. Så imponerat av man bara kan sätta ihop så många whippetar utan problem. Det var trots allt 4 av dom som aldrig hade set varandra tidigare och så med tre löptikar också.

2018-02-24 Hälsning från Ffancy

Allt är bara bra med Ffanci som växer. Hon är nu rumsren och sover hela natten och är busig på dagarna.

2018-02-23 Hot-kullen fyller 3 år

2018-02-17 Hot-kullen fyller 3 år

Idag har Camilla varit på årsmöte på Värmdö BK och fått ta emot pris och blommor för "Årets rallylydnadshund 2017".
Herrman mår bra och njuter av ledigheten, att bara vara hund utan prestationskrav på träning och tävling gör honom gott. Ett tag i alla fall, sedan brukar han gilla att vi kör igång igen. Då har han vilat färdigt....
Stort GRATTIS till Camilla och Herrman för de fantastiska resultaten. Herrman är också Årets RallyLydnads whippet med hela 298 poäng (max poäng är 300). Vi är så stolta av er.

2018-02-17 Hälsningar från Tor

Idag fick vi en hälsning från Tor, som bara mår bra. Tack för bilderna.

2018-02-06 Hälsning från Issi

Nu har jag hittat min plats i nya lägenheten, allt ok gillar att åka hissen och har mycket att titta på.

2018-02-06 Hälsning från Ffanci

Vi har det bra här i vinterkylan; det är kul att fara runt i snön och sen sova inne i värmen, insvept i en skön filt!

2018-02-02 Jazzo-kullen 8 år

2018-01-20 IDS Åbo i Finland

Denna helg har vi (Karin, Birgitta och kennelmatte Jeannette) varit iväg på ett supertrevlig trip - IDS i Åbo i Finland. Med oss hade vi Viking (KLBJCH Magic Colour Captain Tyler), Scarlet (Magic Colour Scarlet Tyler), Pepsi (Magic Colour Hot Chili Pepper) och Chili (DKUCH SEUCH KLBCH KLBV12 C.I.B. Magic Colour Cyber Babe). Det var totalt anmäld 73 whippetar och domare var Kresten Scheel från Danmark.

Så här gick det för våra hundar:
Viking VG och 4:a i unghundsklassen
Scarlet EXC och 3:a med CK, oplacerad i BT
Pepsi EXC och 1:a med CK i en stor öppenklass och slutade BT4
Chili EXC och 1:a med CK och blev BT3 med R-Cert och BIR veteran oplacerad i BIS-finalen
BIR uppfödargrupp med HP. Vi var oplacerade i BIS-finalen
Alla fick mycket fina kritiker. Är så stolt över Chilis kritik och så roligt att få visa sin fina veteran.

Som ni kan se fick vi alla jobbar hård, då alla tikarna fick CK, vilket också gör att vi tyvärr inte har någon bilder från BT. Stort TACK till Birgitta för hjälp med fotandet och handling av Chili och i vår uppfödargrupp. Tack till Karin för hjälpen med att visa Scarlet i BT.
All transport gick så smidigt .Vi hade det mycket trevligt ombord på båten och vi fick super god mat. Stort TACK för trevligt sällskap - det får vi göra om en annan gång.

2018-01-14 Hälsningar från Ffanci

Allt är bara toppen och Ffanci trivs och känna sig hemmastadd. Här en bild med Ffanci och hennes nya idol Nezza.

2018-01-13 Candy på sin första valputställning

Idag har Candy - Magic Colour Sugar Candy varit iväg med matte på sin första valputställning i Sollentuna Rackethall. Totalt var 12 valpar anmälda och domare var Dan Ericsson. Det var 4 valpar i Candys klass och Candy blev 2:a med HP. Sedan blev det lite kaos, då domare ville göra det enkelt för sig - han ville bara se de som hade placerad sig som 1:a i bästa tik och här talade domaren endast om vilken som blev BT och placerade inte dom 2 andra. Vanligtvis placeras 4 stycken. Candy fick en fin kritik. Tyvärr inga bilder då matte var ensam iväg.

2018-01-12 Hälsningar från Wille

Wille trivs med sin familj och hans familj trivs med honom. Hans älskar att busa med Ebba och Molly och dom med honom.

2018-01-06/07 IDS MyDog i Göteborg

På lördagen deltog Leif - Magic Colour Hot News i en stor öppen klass. Leif fick excellent, men oplacerad. Domare var Jeff Horswell, England.
På söndagen deltog Ziba - KLBJCH Magic Colour Sheldons Amy Fowler i en stor unghundsklass. Ziba blev 3ukk med ck. Domare var Jochen Eberhardt, Tyskland.
Stort grattis till Leif och Ziba och deras mattar och hussar som kan ställa upp för Magic Colour, när kennelmatte- och husse är hemma med valpar.