Carla är vår första whippet och hon lever så absolut upp till sin förebild, som självklart också hette Carla härav hennes namn. Carla har ett helt fantastiskt temperament, alltid glad , pratar oerhört mycket, mycket kärleksfull och mycket lydig. Som vuxen på utställning får Carla oftast CK och har flera BT-placeringar. Carla har Lure Coursing licens och har ett LC-cert. Därutöver tränar vi Agility och viltspår med Carla.

2015-07-08 Idag har Carla lämnat oss
Idag fick vår älskade Carla lämna oss – cancern vann till slut. Vi är förstås lyckliga för alla 14 år hon var med oss, men sorgsna att det nu tog slut.
Carla var vår första whippet, och hon som inledda våran inträden i whippetvärden. Med bara henne var det vi som i ungdomsåren fick vara hennes lekkompis – ett kul och motionsgivande jobb som skapade en helt speciell relation med henne. Den första tiden var hon på hunddagis på dagarna, och även där charmade hon alla – hon blev allas kelgris och fick som oftast vara i huset tillsammans med dagisfröknarna.
I utställningsringen var hon ingen stjärna, men har faktisk två gångar varit i BT. Lite skojigt gick det lite bättra som veteran, där hon av oss fick smeknamnet CK. Bättra gick det på LC banan. Hon var inte den snabbaste, men duktig på att svänga på ett effektivt sätt. Ett LC-Cert blev det och två gångar på top-10 årsbästa listan.
Ett kull valpar blev det, men med lite väl mycket dramatik runt det hela: Den tilltänkte hanen kunna inte para, så i sista sekund fick vi rusa iväg till en annan hane för parning i sista sekund. Dräktig blev hon, och fick sju valpar som fick tas ut med kejsarsnitt mitt i natten, där endast fem överlevda. Valparna fick dock alla Carlas trevliga temperament och har/har haft gode liv med sina familjer.
Carla har också haft en del otur med olyckar och annat – vi brukar säga hon hade kattens 9 liv. Vi har räknat ihop att hon har varit sövd 8 gångar, vilket ju är alldeles för mycket. Det har varit allt från operation efter grejor hon har sprungit på, till ormbett och bit från en rottweiler till hennes cancer operationer. Det 9:e livet fanns tyvärr inte.
Carla var känslig utan att vara vek – hon lydde bra och gillade att vara nära oss (har alltid sovit i sängen). Som första hund var hon förstås med oss överallt: på fester och andra tillställningar, och det har alltid fungerat väl. Hon var så social och kompis med alla, samtidig som hon som de flesta whippet gick undan när hon vill ha lite fred…
Nu har hon fått fred från sin elaka cancer och kan springa med barnbarn Tess och vila med svärfar Arne i himmelen…. Åhhh vad du är saknat Carla-musen

Uppfödare Födt Färg Höjd
Kennel Airescot 2001-04-16 Particolour 47 cm

Stamtavla

CH Statuesque Extortion
CH Starlines Reign On CH Hamrya'sLucky Charm Sc US CH

Morshor's Majestic Prince Jc

US CH Hamrya's Moon Scape v Tyobi
CH Ringmaster's Gold Fever US CH Delacreme De La Renta
US CH
Gold-Dust's Limited Edition
CH Bohem Critics Choice CH Delacreme De La Renta US CH Saxon Shore Amber Waves
US CH Runner's Creme De La Creme
CH Bohem Of Thee I Sing US CH Hardknott Maestro Of Bohem
US CH Bohem I Hear Singing
CH Airescot Royal Occasion
CH Statuesque Personalised Cottonmere Personality Of Oakbark Oakbark Mister Blue
Ribblesmere Xmas Caroll
CH Statuesque Sundancer AU CH GB CH Allgarth Envoy
AU CH Zipity Tartan Statuet
CH Airescot Red Redee CH Sporting Fields Irish Mist US CH Seaspell's Rip Tide
US CH Gold-Dust's Champagne Parti S
CH Oakbark Mercia GB CH Oakbark Master Cobbler
GB CH Savilepark Saucy Shrimp Of Oakbark