2019-01-21 Diba har lämnat oss

Idag fick Diba gå över regnbågsbron… och återförenas med bästisen Carla
Under eftermiddagen ramlade hon oturligt ner för sängen, då hon ville ut och kissa. Jeannette var nära och när hon tog henne i famnen var hon helt slapp och tömde direkt vad hon hade i sig… vi trodde hon hade dött. Men en liten stund senare vaknade hon till liv och började dricka vatten igen. Men hennes temperatur bara steg och steg, och till slut bokade vi tid hos veterinären. Hon hade ont och troligen var det akut livmoderinflammation Diba hade fått. Vi har bestämd, att vi inte vill att hon ska medicineras eller opereras i sin höga ålder, så det blev att låta henne sova in. Efter lite lugnande blev hon lugn och nästan direkt när hon fick den slutliga sprutan somnade hon in – det var nästan som hon hade väntat på att få sova.
Diba är vår andra whippet och raka motsatsen till vår första mjuka Carla. Diba var stolt och uppkäftig både mot oss, andra hundar och rent allmänt. Det visade hon också i showringen, där hon dansade fram och visade upp sig. Som valp blev hon två gångar BIS på SKK-utställningar.
När hon var yngre gick vi ofta fri med henne och Carla, och var det någon som stack, var det alltid Diba – en gång fick hon för sig att tjurkalvarna på grannens mark vare lagom stora hundar att leka med: hon sprang för fullt bland kalvarna, som faktisk började leka lite med henne.
Carla kunna vi enkelt kalla till oss, men Diba kom först tillbaka när det passade henne!
Diba’s pappa var en känd Amerikansk hane Multi Ch Sporting Field Jazz fest, som flera år i rad var vinstrikaste whippet både på utställning och på lure coursing (tror han var först med den bedriften i USA). Detta gav han vidare till sin dotter som båda gjorde bra ifrån sig i utställningsringen och på LC fältet. När man såg Diba på sina gamla dagar, var det svårt att tro att hon var duktig på LC – men vi har sett henne på tävlingar springa ifrån de snabbaste och största hanar, och även göra voltar mitt under loppet för sedan att fortsätta i mål.
Diba är också den enda av våra hundar som har trippelpris, då hon även tog viltspårs anlagsprov med bravur.
Tyvärr hade hon lite otur när hon tävlade: hon var alltid placeringen efter CERT båda på utställning och LC, och den ena gången hon faktisk skulle ha haft tillräcklig poäng för LC-Cert, sjabblar arrangören till det och byter runt på Carla och Dibas bedömning, så hon igen landade utanför top-3.
Diba är kennelns stamtik i den meningen att alla tikar vi nu avlar på alla härstammar från Diba. Och hon har varit en fantastisk avelstik: lätt att para, tålmodig med förstegångshanarna, duktig till att få ut valparna och helt fantastisk att ta hand om de små.
Hon hjälpte även till när våra yngre tikar hade lite problem med deras valpar, och visade hur man städer de små. När hon var yngre var hon så glad i valpar att hon flera gångar började producera mjölk och villigt lätt någon annans valpar få mat hos henne. Även som veteran var hon gärna med och ta hand de små.
Diba fick ett långt liv (16 år och 2 månader) och vi kommer aldrig glömma den stora stjärnan i den lilla kroppen

Diba är vår andra whippet och är den direkta motsättningen till Carla. Hon är den tuffa bruden var Carla är den mjuka och mycket känsliga av våra whippetar. Diba är väldig intensiv och älskar att reta sina matta och husse och ibland känns det som hon har tappat sin hörsel. Diba är mycket vacker och har mycket utstrålning, man kan säga att det lyser runt henne. Som valp har Diba två gånger blivit BIS valp på SKK utställningar. Som vuxen har det blivit flera BT-placeringar. Diba har Lure Coursing licens. Därutöver tränar vi Agility och viltspår med Diba.

Uppfödare Födt Färg Höjd
Kennel Airescot 2002-12-04 Rödbrindle 47 cm

Stamtavla

Ch Sportingfields Jazz Fest
Ch Topaz Jazz Singer Ch Surrey Hill Rogue Of Chelsea
Ch Shilo's Topaz Dixie
Sporting Field Simplicity Ch Sporting Fields Kinsman
Anecho's Mercy Me
Ch Paris Beatrix Of Tiber
Ch Broadstrider's Gorgerous Geo Ch Hamrya's Lucky Charm
Aymes B Raybar's Miss Oceana
Ch Paris Princess Ch Legacys The Heat Is On
Ch Paris Miss Martha