Vem är vi?

Kennel Magic Colour består av människorna Jeannette & Peter och av whippetarna Carla, Diba, Sille, Chili & Chanel. På våra pass står det "Danmark", men vi har bott i Stockholm sedan 1997 och känner oss snart mer svenska än danska (om bara någon förstod vad vi sa..). Sedan 2003 har vi fritidshus i Småland, där vi försöker vara varje tredje vecka.

Vår fritid rör sig förstås mycket om hundarna, men sedan vi flyttade ut på golfbanan, har Peter börjat med golf i Kallfors Golfklub.

År 2013 slutade Jeannette jobba (efter mer än 30 år inom betalkortshantering), och ägnar nu det mesta av sin tid åt kenneln. Förutom att ta hand om hundarna driver hon även vår web-shop där vi säljer egenproducerade täcken och annat tillbehör till whippeter.

Peter jobbar sedan 1997 inom SEB Kort’s IT avdelning med system-utveckling.

Carla & Diba kommer från Kennel Airescot. Carla är från april 2001 och Diba kom till oss januari 2003. Sille, Chili och Chanel är vår egen uppfödning. Sille är från augusti 2006, Chili är från november 2009 och Chanel från augusti 2012. Alla hundarna går på utställning och springer Lure Coursing och Whippetrace. När det finns tid kör vi också agility och går viltspår.

Varför Whippet?

Ursprungs Carla I flera år under 90’talet gick vår sommarsemester som oftast till Estepona i Spanien. Här hade en gammal kompis till Jeannette hundpensionat. De gångerna vi var där var det förstås massor med hundar av olika slag. Men en hund tog oss med storm: Carla, en superskön whippet, som kom och myste i sängen på morgonen, men också visade sina sprinttalanger när grannens katt blev jagat (i övrigt jagande tillsammans med en Fransk Bulldog – vilket gäng). Ett år hade hon valpar och då var vi inte längre i tvivel – om vi någonsin skulle skaffa hund skulle det var en whippet. Och så blev det 10 år senare...nu har vi vår egen Carla...

Ursprungs Carla's valpar

Varför Kennel?

När vi fick vår första whippet, hade vi egentligen inga planer på att driva kennel. Men efterhand som vårt intresse för rasen har öket, kändes det efter några år naturligt att börja avla. År 2005 fick vi vårt kennelmärke och året efter kom vår första kull.

Löpande har Jeannette utbildat sig båda inom SKK och Whippetklubben, och vi har även privat utbildat os inom olika områden. Vi känner att vi har den kunskap som behövs för att hålla på med hundavel. Denna kunskap är ju färskvara, så vi kommer fortlöpande att vara en del av den Svenska och Danska whippetvärld, och samtidig ta del av de nya råd och rön som kommer från speciellt Svenska kennelklubben – vi gör vad vi kan för att vara ”up to date”.

Jeannette har tidigare haft kennel där hon uppfödde afghan (i Danmark), så hon har en del uppfödarerfarenhet.

Vår uppfödarfilosofi

I den tid vi har hållet på med whippet har det varit många diskussioner om olika aspekt runt whippetstandarden. Vi har fastnat för följande delar som styr vår uppfödning:

  • Det ska inte finnas två typer – en bruks- och en utställningswhippet. En whippet ska vara båda.

  • Temperament. En hund ska du leve med i många år - vi tycker det är viktigt att den har ett venligt och stabilt temperament

  • Färg har ingen betydelse. Vi kommer inte att avla på färg som ett betydande kriterium.

  • Rätt storlek är viktig. Vi tycker om hundar som följer standarden och är den fina hund en whippet ska vara.