2014-12-31 Gott Nytt år 2015

Vi två-benade myste med de fyrabenade och njöt av god mat på nyårsaftonen.

2014-12-24 Hälsning från Issi

Julhälsningar från en mysande Issi

2014-12-24 Hälsning från Leo

Leo önskar God Jul och Gott Nytt År!

2014-12-24 Julhälsning från Ollie

God Jul och Gott Nytt År

2014-12-21 Hälsning från Scout

En bild på sista höstbadet, kallt! Sen slappa i soffan med 'storebror'. god Jul och Gott Nytt År!

2014-12-18 Julhälsning från Lykke

God Jul och Gott Nytt År önskar Lykke och Annette

2014-12-14 Hälsning från Leffe och Columbus

I dag har vi varit i Dobermann klubben och efteråt åkte vi till Kværndrup på Fyn för att se en ny hall med agilitybana med konstgräs som öppnar imorgon, vi fick oss ett snack med dem som öppnar hallen, som också tränar agility på konkurrensnivå och tränar i DKK. Columbus fickträna lite agility, super till vinterträning, har öppet från kl 07,00 till 23,00 alla dagar för endast 100 kr per timme per deltagare.

2014-12-14 Utställning Stockholms hundmässa

Idag har vi varit på årets sista utställning - Stockholms Hundmässa. Det var totalt anmäld 83 whippetar och domare var Moraq Bolton-Lockhart från Storbritannien, som dömde alla whippetar pånär veteran hanar. Från oss deltog Bailey - Magic Colour French Lover (Ch Tappinskis French Fashion X Magic Colour Scented White Diamond). Men han tog full pot för kennlen genom att bli BH3 med cert. Stort GRATTIS till matte Linda som visade Bailey så fint i ringen.

2014-12-12 Hälsning från Smukke

När julpyntet plockades fram första advent var hon både hjälpsam och nyfiken… Och när man frågar henne något svarar hon gärna med lite snack eller lägger sitt huvud på sned = vi smälter totalt eller börjar skratta.

2014-12-12 På besök hos Golden Whip

Idag har varit på besök och doftat på 11 små valpar hos kennel Gold Whip. Tack så mycket för fiket och den goda lunchen och så inte minst titten på Zambas fina fotboll-kull

2014-12-12 Midnight-kulle fyller 6 år

2014-12-10 Hälsning från Snow

Snow har blivit stor och fin som resten av sina syskon.

2014-12-06 Leo och Ascot på besök

Idag hade vi trevligt besök av Leo - Magic Colour Kiss Me Babe och Ascot - Magic Colour Babe Watcher. Först gick vi en promenad på golfbanan efteråt fick valparna springa i trädgården. Sös tyckte nu nog att pojkar var lite jobbiga och inte ville förstå, när hon talade om att det räckte.
Efter springande myste de två-benade med glögg och danska äppleskivor. Tack för trevligt besök.

2014-12-04 Diba fyller 12 år

Vår älskade grand lady fyller 12 år idag. Alla bilderna är från i år och Diba ser verkligen inte ut som hon är 12 år. Hon har fortfarande helt klara ögon och älskar att komma med på utställning. I somras blev hon BIS 2 veteran. Hon instisterar fortfarande på att få hjälpa till, när det är valpar i huset och på sina gamla dagar lekar hon till-och-med med vår yngsta valp på 7 månader.

2014-11-30 Herrman på besök

Idag har Herrman varit på besök. Han njöt av att få springa med sin syster och halvsyster. Bilderna talar för sig själv.

2014-11-29 Hälsning från Leo

Allt är bra med Leo. Nu lyfter han på benet nästan varje gång han kissar. Han är fortfarande lika framåt och positiv.

2014-11-29 Hälsning från Smukke

Smukke gillar fortfarande att sitta på pallen och titta ut över ”ägorna” även om hon börjat stå intill fönsterrutorna också. Sedan har Smukke varit på besök till "kollot" = där Smukke är när matte och husse har aktiviteter som Smukke inte kan vara med på.

2014-11-28 Hälsning från Pluto & Sigge

Vi har varit på besök hos mattes släkt utanför Borås. Det var spännande. Fyra nya hundkompisar. Vi gick vilse flera gånger tillsammans med matte, men till slut hittade vi hem. Walter har bytt namn till Sigge och verkar trivas med det. Vi trivs bra med varandra allihop.

2014-11-22 Leffe - DKCH SECH Magic Colour Cyber Life årets rasvinnare Myndeklubben DK

Vem som skulle bli årets racevinder Myndeklubben 2014 var helt öppen inför årets utställning i Nyborg. Från oss hade Joy - Magic Colour French Impulse, Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel, Billie - Magic Colour Cosmo Wind, Leffe - Magic Colour Cyber Life och så Chili - Magic Colour Cyber Babe möjligheten att bli Årets racevinder Myndeklubben 2014, om de antingen blev BIR eller BIM på utställningen i Nyborg. Den fina titel gick till Leffe. Två år tidigare var den Leffes syster Chili som hade ären att bli Årets Racevinder Myndeklubben 2012. Det har verkligen varit Leffes år i år. Leffe har 2 BH1 och 1 BH2 placering på Myndeklubbens utställningar - därutöver har han 1 BH2 placering på DKK utställning och en BH1 placering på en SKK utställning. I augusti blev Leffe så också svensk utställningschampion. Stort GRATTIS till Ruth och Stellan som äger Leffer.

2014-11-22 Utställning i Nyborg (Danmark)

Tradions enligt deltog vi återigen på Myndeklubbens julutställning. Som alltid var utställingen mycket trevlig, bra arrangerat med massor av fina prämier. Totalt var det anmäld 55 whippetar och domare var Nina Neswabada från Österrike. Från vår kennel deltog 10 whippetar. Såhär gick det våra hundar:
Sös - Magic Colour Sugar Babe ValpKL Exc, ValpKK1, HP, BIM valp
Smukke - Magic Colour Wonder Babe ValpKL Exc, ValpKK2, HP
Billie - Magic Colour Cosmo Wind ÖKL EXC
Leffe - DKCH SECH Magic Colour Cyber Life CHKL Exc, CHKK1, CK, BH1, BIM
Lovis - Magic Colour Love Me Cowboy JunKL Exc, JunKK3
Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel ÖKL Exc
Joy - Magic Colour French Impulse ÖKL Exc
Chili - DKCH SECH KLBCH KLBV12 Magic Colour Cyber Babe CHKL Exc, CHKK1 CK, BT2
Bianca - Magic Colour Scented White Diamond VetKL Exc, VetKK1, CK, BIR veteran, BIS3 Veteran
Diba - Airescot Jenny Lind VetKL Exc, VetKK2
Uppfödaregrupp 2:a med HP
Parklass Smukke och Chili 4:a i parklass

Stort GRATTIS till alla placerade. Det var mycket trevligt runt ringen och i Magic Colour gänget. Tack för trevlig sällskap Vibeke och Henning, Ruth och Stellan, Annette och Richard och Allan.

2014-11-15 Besök hos Issi

På vägen till Danmark passade vi på att besöka Issi - Magic Colour Crystal Cosmo som har flyttat till Gnosjö. Med oss på besök hade vi syster Chanel och halvsyster Sös. Det var jätte roligt att se Issi igen och tillsammans Chanel. Det var också trevligt att träffa matta Lotta och tusen tack för trevligt fika och wienerbrödet.

2014-11-09 Inofficiell utställning i Enköping

Sös - Magic Colour Sugar Babe och Jeannette var iväg på inofficiell valp utställning i Enköping Ridhus. Totalt var det anmäld 6 whippetar varav 5 deltog. Domare var Mara Lönnhammar. Sös klarade sig galant genom att bli BT1, BIR och slutade dagen med att bli BG2. Tack för bilderna Elisabeth och Torbjörn.

2014-11-06 Hälsning från Smukke

Smukke - en kopia av sin mamma- skickar en extra hälsning till mamma Chili.

2014-11-06 Cyber-kullen 5 år

2014-11-02 Lovis på utställning i Växjö

En hälsning från Lovis, Magic Colour Love Me Cowboy, som 2 nov 2014 varit på Int utställning i Växjö. Hon vann juniorklassen med CK. Hon yngst och veteranen äldst blev inte placerat i Bästa Tik men då det endast var 6 st av totalt 22 tikar som fick CK kom hon på delat 5:e plats. Vi är så stolta över vår lilla fina Lovis. Vi önskar Lovis matte och husse stort grattis till den mycket fina placeringen i Växjö

2014-11-02 Utställning i Hannover

Chili - DK SEUCH Magic Colour Cyber Babe och Leffe - DK SEUCH Magic Colour Cyber Life behöver båda två sitt sista CACIB för att bli Internationella champions, så direkta efter Herning utställningen åkte vi - Stellan, Peter och Jeannette - till VDH internationella utställningen i Hannover med Chili, Chanel och Leffe. Ruth var hemma och var hundvakt med resten av flocken. Det var totalt anmäld 48 whippetar och domare var Olauf Knaube från Tyskland. Utställningen går helt annorlunda till i Tyskland än här i Sverige. Så det tog lite tid innan vi tror vi fattade hur det går till. Leffe blev 3:a i championklass hanar. Chili vann championklass tikar och fick R-Cacib. Chanel blev 2:a i en stor öppenklass och fick R-Cert. Så nära Chili och Chanel var. Tack för trevligt sällskap Stellan och tack för hjälpen med hundvakt av resten av flocken Ruth.

2014-11-01 Utställning i Herning (DK)

Totalt var det anmäld 31 whippetar. Tyvärr blev det domarändring från Magnus Hagstedt från Sverige till Lilian Christensen från Danmark. Från oss deltog Leffe - DK SEUCH Magic Colour Cyber Life, Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel och DK SEUCH Magic Colour Cyber Babe. Bäst gick det för Leffe som blev 2:a i championklass med CK och som slutade som BH2. Chanel blev 2:a med CK och Chili blev 3:a med CK, båda oplacerade i BT. På utställning kom Carlos Magic Colour Silver Journey och hälsade på. Det var jättetrevligt att se Carlos. Tack för besöket.

2014-10-29 Hälsning från Issie

En hälsning från Soffliggaren Issie.

2014-10-26 Kennelträff

Idag har vi haft kennelträff med fokus på ringträning. Vi hade bjudit in Saori Wohlin till att ringträna. Vi blev totalt 10 stycken. Annette och Smukke, Helena och Leo, Malin och Zool, Ann och Hjalmar, Christian och Gauss, Karin och Ninja, Lind och Baily, Camilla och Herrman och så Peter och Jeannette med Sös och Chanel. Efter ringträningen hade vi fika och mycket hundsnak. Tack för att ni kom.

2014-10-25 Jeannette debuterar som domare i Vingåker

Whippetklubben hade bjudit in mig till att döma en av Whippetklubbens populäraste inofficiella utställningar. Det är en stor ära att få förmånen att gå genom så många fina whippetar. Jag var blivit varnad för att det helt säkert skulle komma många anmälningar, då denna utställning alltid är mycket populär. Ungefär en vecka innan fick jag veta att det hade kommit ca 50 anmälningar och det tyckte jag var lagom och ändå många – men att det skulle komma 101 whippetar hade jag aldrig i min vildaste fantasi trott. Det var på en gång både mycket smickrande och samtidig lite skrämmande med så stort antal anmälda whippetar. Särskilt när det är första gång jag skulle skriva kritiker och på så många whippetar. Så hur förbereder man sig in för ett sådant uppdrag? Ju jag har pluggat whippetstandarden, gått genom anatomikursmaterialet från Moa Persson och så läst massor av kritiker.

Det var hög kvalitet på alla anmälda whippetar. Helheten är det absolut viktigaste för mig. Whippeten ska ha en välkonstruerad front och skuldra och vara balanserad med ett vackert uttryck. Sedan är rörelserna viktiga för mig – en whippet ska röra sig stabilt och med obesvärat långt steg från sidan och kunna bevara sin överlinje. När jag väl i en klass hade valt vilka fem whippetar jag ville placera, var det rörelserna som avgjorde vilken placering de fick.

Det var ett antal whippetar som gjorde stort intryck på mig. Det var också whippetar som fick mig att ändra min uppfattning om dem på ett positivt sätt – det ser annorlunda ut från mitten av ringen och när man får känna på dem. Den klass som gjorde mest intryck på mig var den mycket fina och stora champion klass tikar – vilken klass! Bästa hane kändes ganska så självklar för mig. Här fanns det aldrig något tvivel om att BH1 skulle vara den super läckre juniorhanen Burnt Sienna Sandstone Quarry (jkl). BH2 Ch Hot Isle Jazzo (Chk), BH3 Ch Twyborn Big Ben (Chk), BH4 Zelig Prince Of Peace (Ök) och BH5 Ch Burnt Sienna Midsummer Headline (Senk).
Lika självklart som bästa hane var – lika svårt var det att välja bästa tik. Men till slut gick BT1 till seniortiken Ch Twyborn Grey Garden – hon bara växte och växte för varje varv hon sprang i ringen – det var så jag fick rysningar. BT2 Ch Twyborn Isabelle Rivére (Chk), BT3 Kapriol Queen Bee (Uk), BT4 Ch Fornix Jonna (Chk)och BT5 Ch Adagio She’s The One (Vetk).
Min BIR blev Ch Twyborn Grey Garden. Hon är helt igenom en välkonstruerad och välbalanserad whippet med mycket bra rörelser – man tror inte att hon är senior. BIM gick till juniorhanen Burnt Sienna Sandstone Quarry. Även han är mycket välkonstruerad med en mycket tilltalande helhet och med mycket bra vägvinnande rörelser – vi kommer helt säkert till att se mycket av denna fina hane.

Vilken dag i Vingåker – det var så roligt att få möjlighet att döma så många fina whippetar – det är en dag som jag sent kommer att glömma. Jag vill tacka alla som hade anmält till denna supertrevliga utställning. Stort tack till alla ni som var med och arrangerade en så välfungerande och välorganiserad utställning. Och till sist vill jag tacka mina duktiga ringsekreterare– Annette Anderson och Inger Carlsson, som hjälpte mig på alla sätt och vis.

 

2014-10-21 Billie har blivit pappa

Idag har Billie - Magic Colour Cosmo Wind och Ghini - Valantis Miracle Cazanna blivit föräldra till 6 söta valpar. Det blev 4 tikar och 2 hanar. Vi önskar Ghini och hennes familj stort GRATTIS och lycka till. Följ valparna på Ghinis hemsida

2014-10-20 Hälsning från Lovis

Lovis skickar en hälsning på sin 1 års dag till hela sin stora släkt hos Magic Colour

 
Lovis 

2014-10-19 Utställning i Vallentuna

Det var totalt anmäld 15 valpar, som dömdes av Björg Foss från Norge och 82 vuxna whippetar, som dömdes av Lynda Matthews från Irland. Från Magic Colour deltog i baby valpklass Leo - Magic Colour Kiss Me Babe och Sös - Magic Colour Sugar Babe. Det blev lite drama, då Leo's matte körte fel och anlände 7 minuter för Leo och mate skulle ha sin debut i ringen. Det var 4 valpar i Leos klass, som han vann med HP. Syster Sös var inte sämre även hon vann sin klass med HP. Leo blem BIM baby valp och Sös BIR babyvalp och slutade som BIS2 babyvalp. Vilken debut för Leo och hans matte. Sedan var det dax för Ninja - Magic Colour Amazing Journey i ungshundklassen. Ninja fick exc men oplacerad. Sist ut var Chanel en mycket stor öppenklass (20 stycken). Chanel fick exc och var urolockat i första hand, men oplacerad. Vi var jättenöjda med dagens resultat.

2014-10-18 Uställning i Boden

Idag har Iris - Magic Colour Kiss Me Cowboy och matte Stina haft sin utställnings debut på Vinthundsklubbens utställning i Boden. Det var totalt anmäld 46 whippetar och domare var Katrin Raie från Estland. Iris fick Very Good. Hon ville helst inte stå så stilla och inte blev det kanske lättare när matte var nästan ännu nervösare. Det mest komiska var att det var matte som fick en läxa av domaren, i form av kritiken "handler needs more ringtraining". Det har dock inte skrämd matte, som ändå tyckte det var väldigt roligt och är nöjd med att bara ha få testat på det, nu vet hur det går till. Sedan hade det täcke som kennelmatte hade sydd till Iris nått fram. Iris är så söt i det och varmt och gosigt är det!

2014-10-17 Cowboy-kullen 1 år i dag

 

2014-10-12 Hälsning från Herrman

Herrman och matte Camilla har nu erövrat deras första titel i rallylydnad. RldN, rallylydnadsdiplom i nybörjarklass. De har tävlat tre gånger under hösten, den senaste i går lördag och har fått kvalificerande poäng varje gång, så nu är de uppflyttade till nästa klass på endast tre tävlingar.
Våra resultat:
Märsta Sigtuna BK 13/9 fick vi 91 poäng (full pott är 100) Detta var debuten, en varm och solig sommardag, Herrman toppresterade medan jag fick några förarfel. Placering 7 av 30 deltagare. Domarkommentar: Snyggt ställande, snyggt jobbat, fint samarbete.

Haninge BK 20/9 fick vi 89 poäng. Herman levererade ännu en toppenrunda, medan jag gick fel väg och stod för avdragen... Placering 10 av 33 deltagare. Domarkommentar: Ett härligt ekipage! Ha inte för bråttom, låt varje moment få ta tid.

Tyresö BK 11/10 fick vi 79 poäng. Jag gick rätt väg denna gång men Herman var inte på humör på den kyliga tävlingsplatsen. Tät dimma och kallt, blött gräs var ingen höjdare för honom. Men vi skrapade i alla fall ihop de 79 poängen. Placering 13 av 26 deltagare. Domarkommentar: Fint och följsamt. Uppmärksam hund och bra samarbete.

Matte och Herrman har börjat löpträna också för att få lite variation. Det tycker han är toppenkul. Sprang "Hundlöpet" på Djurgården den 21/9, fem km. Det var kul! Och så två härliga sommarbilder från semestern på Gotland i somras. Morgonpromenad på stranden varje morgon i fem veckor med start 05,30 och det är vårt härligaste sommarminne.

Vi önskar matte och Hermann ett stort GRATTIS till de fina resultaten.

2014-10-12 Hjalmar tar sin WR-Licens

Stort GRATTIS till matte Ann och Hjalmar som nu har fått bevis på sin WR-licens.

2014-10-11 Utställnings i Års (Danmark)

Totalt var det anmäld 28 whippetar. Domare var Barbara Ruth Smith från Sverige. Från Magic Colour deltog Billie - Magic Colour Cosmo Wind som blev 2:a med CK i öppenklass hanar, Leffe - DKCH SECH Magic Colour Cyber Life, som blev 5:a med CK i championklass hanar. Bäst klarade Joy - Magic Colour French Impulse sig, då hon blev 2:a med CK i öppenklass och slutade som BT4. Grattis till Allan & Ole och Stellan & Ruth.

2014-10-10 Hälsning från Leo

Så fin är Leo med sitt nya täcke och sele.

2014-10-09 Hälsning från Tiger

Det var så skönt att se att Tiger igen mår bra efter att ha haft inflammation i bukspottkörteln.

2014-10-07 Hälsning från Smukke

Smukke gillar att sno mattes te när hon vänder ryggen till - fast hon tycker att mattes kaffe med mjölk (decaf) är godare…

2014-10-04 Hälsning från Smukke

Smukke har varit ute och springa lös tillsammans med sin kompis Pretty.

2014-10-04 Hälsning från Sally

Sally med sitt fina täcke. Sally är också världens största mys- och kelgris - matte har svårt att lämna soffan.

2014-10-04 Hälsning från Issi

Idag fick vi ett trevlig telefonsamtal. Issi som tidigare hette Crissie - Magic Colour Crystal Cosmo har fått ny matte och har flyttat till Småland. Vi fick dessa fina bilder på Issi. Vi önskar matte Lotta och Issi lycka till och ser fram emot snart att träffa er båda.

2014-09-29 Hälsning från Columbus/Leffe

Dessa underbara bilder har vi fått från Leffe och Columbus, som har varit på en underbar promenad i ett fint naturområde tillsammans med hundvänner.

2014-90-28 Utställning på Åland

Det var totalt anmäld 25 whippetar i stort sett alla från Sverige. Domare var Maija Mäkinen från Finland.
Lovis - Magic Colour Love Me Cowboy fick exc och vann junior klass tikar utan CK. Chanel – Magic Colour Cosmo Chanel och Zorba – Magic Colour Lady Jazzo deltog i öppen klass tikar. Chanel fick exc och blev 2:a utan CK och Zorba fall inte i domarens smak hon fick good.
Bäst gick det för Chili – Magic Colour Cyber Babe, hon blev 2:a med CK i Champion klass tikar och slutade som BT4. Sedan blev vi BIR uppfödare men blev inte placerat i BIS-finalen.

2014-09-27 Magic Colour valpträff på Åland

I samband med utställningen på Åland passade vi på att ha ett Magic Colour valpträff tillsammans med våra två valpar på Åland – Pippi – Magic Colour Scent Of B&W och Rajah – Magic Colour Fascinating Cowboy. Utöver de från Åland deltog Lovis – Magic Colour Love Me Cowboy, Chérie – Twyborn Honors, Zorba – Magic Colour Lady Jazzo, Zool – Golden Whip H-D's Twinkle Diamond, Chanel – Magic Colour Cosmo Chanel och Chili – Magic Colour Cyber Babe.
Rajah’s matte och husse hade arrangerat några riktigt fina promenader. Det var jätte trevligt både med fiket efter promenaden och på kvällen var vi på middag hos Rajah. Tusen tack Jenny & Patrik för en mycket trevlig helg på Åland. Och tack Vibeke & Henning och Jocke för trevligt ressällskap.

2014-09-20 Hälsning från Iris

Dessa fina bilder fick vi av vackra Iris

2014-09-20 Leo på besök

Det skulle ha varit ett kennelträff med valparna ur Babe-kullen (Ch Manoush Darth Tyranus X Ch Magic Colour Cyber Babe)som bor i Stockholm, men "Ascot" - Magic Colour Babe Watcher hade blivit magsjuk och "Ollie" - Magic Colour Dream On Babe skulle till Dalarna, så träffen blev till fina "Leo" - Magic Colour Kiss Me Babe och så vår "Sös" - Magic Colour Sugar Babe. Först var det lite ringträning och sedan var det bild bus. Tack Helena för trevligt besök.

2014-09-14 Hälsning från Isa

Idag mottog vi dessa fina bilder från "Isa" - Magic Colour Babe Of My Heart.

2014-09-14 SKK Int. utställning i Eslöv

SKK utställningen var flyttat från Sofiero till det mycket blåsiga Eslöv Flygfält. Totalt var det anmäld 46 whippetar. Domare var Lotte Jörgensen från Danmark. Från oss deltog "Billie" - DKJV13 Magic Colour Cosmo Wind, "Joy" - Magic Colour French Impulse, "Chanel" - KLBJCH Magic Colour Cosmo Chanel. Det gick inte lika idag som dagen innan. Billie fick exc och blev 3:a, men fick inget CK, Chanel fick exc och var oplacerad, Joy blev 2:a med CK, men oplacerad i BT. Det som var bra var att vi kunna komma hem tidligt. Tack Anette, Allan & Ole för trevligt sälskap.

2014-09-13 SvVK östra utställning i Lund

Idag har vi varit på utställning på SvVk Östra utställning i Lund. Det var totalt anmäld 67 whippetar. Domare för valparna var Agneta Kappars från Sverige och domare för de vuxna whippetarna var Beatrix Maerki Casanova från Schweiz.
Från oss deltog "Billie" - DKJV13 Magic Colour Cosmo Wind, "Joy" - Magic Colour French Impulse, "Chanel" - KLBJCH Magic Colour Cosmo Chanel, "Chili" - DKCH SECH KLBCH KLBV12 Magic Colour Cyber Babe och så valparna "Sös" - Magic Colour Sugar Babe och "Smukke" - Magic Colour Wonder Babe.
Billie fick exc och blev 4:a utan CK i öppenklass.
Joy fick exc men oplacerad
Chanel vann öppenklass med CK och blev BT2 med R-cert
Chili vann championklass med CK men oplacerad i BT.
Vi hade en uppfödargrupp med och vi blev BIR och sedan BIS4. Sedan var det tid för valparna. Det var 6 tikvalpar i klassen 4-6 månader och Sös och Smukkes klasse var yngst i klassen. Sös blev 1:a med HP och Smukke blev 2:a med HP. Sös blev BIR och BIS4 valp 4-6 månader. Alla var mycket nöjda med dagen.

2014-09-12 Hälsning från Walther och Pluto

Det fortsätter att gå bättre och bättre. Båda är nu lösa i skogen och de leker och springer mycket men håller hela tiden koll på var matte är. Idag lyckades jag fånga en bild när de låg tillsammans i solen.

2014-09-11 Smukke på besök

Smukke med matte var på besök hos oss. Det blev till mycket bus med de två systrar "Smukke" Magic Colour Wonder Babe och "Sös" Magic Colour Sugar. Vi passade på att ta lite uppställningsbilder och träna stå på bordet inför utställningen den kommande helg. Tack för trevligt besök och mycket hundsnack.

2014-09-08 Jasmines valpar har kommit

Nu är de små liven här, Jasmine och Gizmos efterlängtade valpar. Första valpen kom kl.14.50 och sista kl.17.30. Fem tikar och tre hanar Allting har gått som det ska och alla i valplådan mår bra. Stort GRATTIS till Sofia och Daniel. Vi önskar er lycka till med kullen.

2014-09-07 Hälsning från Scout

Det är inte lätt att ta bilder på en whippet som inte sover, det mesta blir suddigt. Det är mycket fart i honom utomhus, älskar att springa i skogen men också att sova i soffan, helst i famnen. Han har lätt för att varva ner. En del bus blir det också, han hoppar upp på soffbordet och kan öppna ytterdörren! En mycket rolig, snäll och gosig hund alltså.

2014-09-06 Utställning i Roskilde (Danmark)

Vi var ett helt gäng Magic Coloure som deltog på Roskilde utställning - 8 hundar och 6 människor. Det var ett helt fantastiskt sommarväder. Totalt var det anmäld 56 whippetar och domare var Christophe Coppel från Frankrike. Domaren hade mycket fokus på storlek och mättade hundarna flera gånger samt att han räknade alla tänderna :).
Det var Sös - Magic Colour Sugar Babes debut i babyvalpklass. Hon var jätte duktig och fick exc och blev 2:a med HP utav 4 i sin klass.
Billie - Magic Colour Cosmo Wind fick exc och vannöppenklass med CK, men oplacerad i BH.
Leffe - DKCH SECH Magic Colour Cyber Life fick exc och blec 3:a utan CK i championklassen.
Lovis - Magic Colour Love ME Cowboy fick exc och blev 2:a med CK i junior klass och blev även BT4.
Chanel - KLBJCH Magic Colour Cosmo Chanel fick exc och blev 3:a utan CK i öppen klass
Joy - Magic Colour French Impulse fick exc men oplacerad i öppen klass.
Chili - DKCH SECH KLBCH KLBV12 Magic Colour Cyber Babe fick exc och vann champion klass med CK. Chili blev BT1 och BIM.
Sist ut var vår underbara veteran Diba - Airescot Jenny Lind. Hon fick exc men ingen CK. Hon blev BIR veteran och BIS2 veteran.
Sedan hade vi en uppfödaregrrupp och den anledningen hade vi fått nytt gemensamt dress - vi var alla i svart underdel och aubergine tröjor. Vi blev BIR uppfödare med hp och slutade som BIS2 uppfödare.
Tusen tack för otroligt trevligt sällskap Vibeke, Henning, Stellan, Allan & Ole.

 
Sös har värit på utställningsträning
 
Sös har fina rörelser
 
Billie vinnar öppen klass
Leffe
Lovis BT-4
Joy
Chanel 3:a i öppenklass
En domare fixerat på tänder (och höjd)
 
Chili BT-1
Chili blir BIM
 
BIS-2 uppfödergrupp
Diba BIS-2 veteran

2014-09-06 Smukke på inofficiell utställning

Solen sken på oss, när vi väntade och väntade på att få komma in i ringen på Burlövs Brukshundsklubbs inofficiella utställning. Smukke hade fullt upp med att kolla in alla ”konstiga” hundar. När vi kom skällde hon på en chihuahuavalp och en papillonvalp. Ju längre dagen led desto mer van blev hon. Vi var sist ut för dagen. Springeldens Beanpole född 2014-02-06 var ensam i valpklass hanar med HP. Smukke var också ensam i sin klass och fick också HP. Jag var helt övertygad om att busiga, hoppiga, studsiga Fröken skulle bli BIM. Dröm om min förvåning när domaren kom med BIR-rosetten till mig (!). Sen var det tävlan om gruppen mot en greyhound född 2014-04-22 och mycket välvisad, som förstås vann med oss som tvåa

6Smukke

2014-09-02 Hälsning från Snow

Allt är bra med Snow.

2014-09-02 Hälsning från Leo

Allt går så bra med Leo. Han är en fantastisk hund! Leo ska gå en valpkurs på bhk i Nacka, det ska bli kul! Han springer lös i skogen där han och matte bor varje dag och är otroligt duktig på att lyssna och att komma på inkallning! Han är alltid glad och positivt inställt till allt. Han älskar alla människor han träffar och har vunnit mångas hjärtan.

2014-09-02 Hälsning från Walther och Pluto

Det går fortsatt bra och Walther och Pluto trivas ihop.

2014-09-01 Hälsning från Smukke

Smukke en underbar valp :).

2014-08-31 Ninja på utställning

Idag har vi varit på inoff. utställning på Hölö-Mörkö Brukshundklubb tillsammans med "Ninja" Magic Colour Amazing Journey och matte Karin. Det var 3 whippetar anmälda. 1 champion hane och ytterligare en tik. Ninja sköte sig bra och fick hp och blev sedan BT1 och BIM.

2014-08-29 Walther flytter hem till Pluto

Idag blev det klart att "Walther" Magic Colour French Cocktail flyttar hem till "Pluto" Magic Colour Cosmo Kid. Walther har bott hos Pluto på prov i två veckor och det har fungerat bra. Det verkar som Pluto har hitta varandra. Vi önskar Inger och Göran lycka till med pojkarna.

2014-08-28 Hälsning från Carlos

Allt är bra med Carlos och han trivs tillsammans med Luigi OCH gräver håll i gräsmattan. Carlos är den sötaste, roligaste, mest nyfikna och vackraste whippet.

2014-08-28 Sös på valpkurs

Vi har börjat valpkurs med Sös. Detta var andra gången och Sös var lite okoncentrerat - men tyckte det var jätte roligt att gå upp på pallen. På nästa tillfälle är det stadsvandring.

2014-08-28 Hälsning från Leffe & Columbus

Leffe och Columbus har varit med matte och hur en tur till Bogense i det fina solskensvädret. De hann även till Gyldensteen gods och så det stora vått område som precis har öppnat - mycket vackert.

2014-08-27 Hälsning från Lykke

Lykke är på väg att bli en dam, hon har börjat löpa för första gången.

2014-08-22 Bille har haft fint besök

Idag åkte Jeannette till Danmark for att hjälpe till med parning av DKJV13 Magic Colour Cosmo Wind och "Ghini" DKCH DKV12 Valanti Miracle Cazanna. Billie var en riktig gentleman och nu håller vi tummarna för att det blir små bebisar på slutet av oktober. Länk till stamtavlan: Whippetarchive

2014-08-21 Hälsning från Smukke

Fröken Frimodig (Smukke) lär sig massor av Madam Klok (Pretty) varje dag. Härligt med sådana hälsningar. Tycker bilderna talar för sig själv.

2014-08-21 Scented kullen 8 år idag

2014-08-18 Hälsning från Jasmine

Jasmine och hennes familj har tagit det väldigt lugnt i sommar och mest njutit av det fina vädret faktiskt. Nu känner vi ( iallafall jag och Jasmine) oss utvilade och redo för valpar, vilket ska bli så spännande. Undrar hur många små liv det gömmer sig där inne. Bilderna av Jasmine är 5 veckor efter parning.

2014-08-18 Hälsning från Sally

Sally trivs riktigt bra och är bara den bästa, sötaste och gladaste lilla tjej. Hon är en mycket energisk och aktiv lilla hund - inomhus är älskar hon att mysa med sin familj.

2014-08-18 Sunshine kullen 7 år

2014-08-16/17 Int. DKK utställning på Bornholm

Från vår kennel deltog "Billie" Magic Colour Cosmo Wind och "Joy" Magic Colour French Impulse. Både Billie och Joy behöver endast ett ytterligare cert för att bli danska champions. Det var totalt anmäld 8 whippetar båda dagarna. Domare på lördagen var Hans Almgren från Sverige. Billie fick exc och blev BH3 och Joy fick exc men inte CK. Domare på söndagen var Gunnar Nyman från Danmark. Både Billie och Joy fick exc men ingen CK.

2014-08-17 Int. SKK utställning i Norrköping

Idag har "Chanel" Magic Colour Cosmo Chanel, "Lovis" Magic Colour Love Me Cowboy och "Tintin" - Magic Colour Cyber Space varit på utställning i Norrköping. Det var totalt anmäld 50 whippetar och domare var Karl-Erik Johansson från Sverige. Det var 8 hanar och 42 tikar. Även om Tintin sköte sig exemplariskt fick han vg och vad vi kunna läsa ur kritiken var det för att han var för stor. Lovis var näst ut i en stor junior klass och hon fick exc, men oplacerad. Sist ut var Chanel - även hennes klass var jättestor. Chanel fick exc och placerade sig som 2:a med CK, men oplacerad i BT. Tack Cecilia och Magnus och Vibeke och Henning för trevligt sällskap.

2014-08-16 Nat. SKK utställning i Eskilstuna

Idag har "Chanel" Magic Colour Cosmo Chanel varit på utställning i Eskilstuna. Det var totalt anmäld 50 whippetar och domare var Irina Poletaeva från Finland. Det var Chanels debut i öppen klass. Det blev gett riktigt många vg. Så vi blev jätteglada då Chanels var bland de 4 som fick exc i en stor öppenklass. Chanel blev 3:a men utan CK..

2014-08-15 Cosmo-kullen 2 år idag

2014-08-14 Ninja på besök

Idag har Ninja varit på besök. Vi passade på att ta lite kort på henne och så här fin har Ninja blivit.

2014-08-11 Hälsning från Smukke

Pretty och Smukke verkligen trivs med varandra. Smukke älskar verkligen tvåbeningar i alla åldrar och blir älskad tillbaka i samma måde.

2014-08-10 Hälsning från Scout

Allt går jätte bra med Scout, han har hunnit med en hel del utflykter under semestern. Träffat olika djur, badat i havet och allt är lika roligt. Han kommer bra överens med lagotton Krutov även om gamlingen inte vill leka, Scout gör allting Krutov gör.

 

2014-08-10 Hälsning från Vitesse

Vitesse är på fjällsemester och stortrivs. Hon har bestigit Ottfjället 1265 meter.

2014-08-07 Hälsning från Bailey

Bailey sprang LC tävling i Bronäs förra veckan. Första loppet gick inte att se så mycket av. Det jag såg var att han tappade trasan tidigt i loppet, troligtvis fick han ta rygg på den andra hunden större delen av loppet. Han fick poäng som satte honom på plats delad 22:a av 25 hanar. Sedan var det osäkert om det skulle bli mer än ett lopp pga. värmen. Det blev ett andra lopp. Där såg jag mer av loppet och jag tyckte det såg fint ut. I andra omgången fick han poäng som f järde bästa hane. Totalsumman poäng gjorde att han slutade som hane 9 av 25. Mycket bra jobbat.

2014-08-05 Hälsning från Snow

Snow och Andrea hälsargodmorgon.

2014-08-04 Hälsning från Leo

Leo har det jättebra! Han är en fantastiskt okomplicerad och trevlig valp! Allt går över förväntan. Det är en stor skog utanför huset där Leo kan vara lös varje dag. Än så länge har han inte visat några tendenser att vilja jaga något (förutom skurmoppen hemma). Leo älskar verkligen att få springa av sig och hoppa över allt han hittar. Nu börjar jag verkligen se whippeten i honom! Han är snabb! Leo har många trevliga hundkompisar som han leker med. Han är orädd och läser andra hundar väldigt bra. Han har en saluki kompis och 3 greyhounds som han älskar att raca med. Idag promenerade vi med en riesen som han bara avgudar! Han är ett riktigt matvrak, så det är lätt att motivera honom med en godisbit

2014-08-04 Hälsning från Dexter

Dexter på sommarlov i skogen

2014-08-03 Hälsning från Ollie

En whippetvalp i den svenska natur

2014-08-03 Utställning i Jönköping

I helgen var det två Int. SKK utställningar i Jönköping. Meningen var att Leffe - DKCH Magic Colour Cyber Life, Lovis - Magic Colour Love Me Cowboy, Chanel - Magic Cosmo Chanel och Chili - DKCH SECH Magic Colour Cyber Babe skulle ha varit utställd på lördagen, men Jeannette hade av misstag anmälld Chanel och Chili på fel dag om söndagen. På lördagen var det anmäld 39 whippetar och domare var Allan Peppeer från Canada. Först ut var Leffe i champion klass. Leffe vann championklassen med CK och blev sedan BH1 med cert och Cacib. Leffe kan nu titulera sig som svensk champion. Näst ut var Lovis och hon var inte sämre - hon började med att vinna juniorklass med CK och slutade sedan som BT3 och vann sitt första cert endast 9,5 månader. Stort grattis till Leffes matte och husse till det nya championatet och till Lovis matte och husse till hennes första cert. På söndagen var det anmäld 31 whippetar och domare var Åke Cronander från Sverige. Chanel vann unghundsklassen med CK och Chili blev 3:a i championklassen med CK - ingen av dem palcerade sig i BT. Men vi var mycket nöjda med helgens fantastiska resultat.

2014-08-02 Whippetrace SM i Karlstad

Här kommer en hälsning från whippetrace-SM i Karlstad 2-3 augusti. Inte mindre än tre Magic Colour-hundar deltog i år. Gauss hade sällskap av syster Zorba och kusin Sessan och alla tre hundarna skötte sig utmärkt under hela helgen. Lördagen bjöd på strålande högsommarväder när kvalheaten gick av stapeln. Gauss kvalade in till hanarnas GH-semifinaler, Zorba till tikarnas EF-semifinaler och Sessan till tikarnas GH-semifinaler. Under kvällen bjöds det på mingel och bankett med underhållning (för ägarna). På söndagen, då semifinalerna och finalerna skulle hållas, slog vädret om totalt och det ena åskovädret efter det andra drog in över banan. Tävlingarna fick göra uppehåll vid ett flertal tillfällen för att regnet var för kraftigt men arrangörerna gav sig inte och det gjorde inte hundarna heller. Gauss tog sig vidare till G-final, Zorba till F-final och Sessan till H-final. Gauss kämpade hårt men fick ännu en gång se sig slagen av sin nemesis Oscar och fick nöja sig med en andraplats. Zorba hade stentufft motstånd och kom trea i sin final medan Sessan glänste och vann sin final.

Zorba
 
Sessan
 
Gauss
 

2014-08-01 Hälsning från Vitesse

Sommar vid havet med Vitesse och matte Gunilla.

2014-07-30 Snow i Japan har blivit pappa för andra gången

Fick dessa bilder från Japan, där Snow - Magic Colour Cyber Star - har blivit pappa för andra gången.

2014-07-30 Besök hos Lovis

På vägen till Småland hade Lovis - Magic Colour Love Me's - matte och husse bjudit oss till att övernatta. Och vi var Leffe och Columbus med matte och husse och så hela vår flock på sex hundar. Totalt var det 10 whippetar samlad. Tusen tack för mycket stor gästfrihet, mat, trevlig och mycket hundsnack och vattenski-åkning. Tusen tack Vibeke och Henning för två mycket revliga dagar.

 
Ankomst
Sös
Whippetträff i trädgården
 
Sös och löpande Chanel vilar i bilen
Henning förberedar inför vattenskiåkning

2014-07-27 Hälsning från Smukke

Tusen tack för alla hälsningar och bilder på Smukke under veckan - har gjort en liten sammanställning av alla bilderna.

2014-07-27 Hälsning från Isa

Isa - Magic Colour BabeOf My Heart - tränar utställning.

2014-07-25/27 Utställning i Tammsvik

Denna helg har det varit tre-dagars utställning i Tammsvik - Whippetsklubbens riksutställning och Vinthundsklubbens utställning på söndagen. Whippetklubbens utställning var mycket trevlig och väl-organiserat. Vinthundsklubbens utställning däremot var ganska så kaosartat och inte lika rolig. Tikar och hanar skulle inte ha gått samtidigt - men pga. av kaoset blev det precis så att tikar och hanar var i ringen samtidigt. På Whippetklubbens utställning var det anmäld hanar och tikar och domare var whippetuppfödaren Sharon Sakson från USA. Från oss deltog Leffe - DKCH Magic Colour Cyber Life, Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel, Chili - DKCH SECH KLBCH Magic Colour Cyber Babe och Diba - Airescot Jenny Lind. På Vinthundsklubbens utställning var det anmäld 52 hanar och domare var Edna K Martin från USA och 64 tikar och domare var Poalo Dondina från Italien. Utöver ovanstående hundar deltog även Tintin - Magic Colour Cyber Space, Imse - SECH Magic Colour Cyber Cowboy. Tusen tack Cecilia och Magnus, Chistina, Ruth & Stellan för att ni kom på utställningen. Dessutom kom Bijou - Magic Colour French Kiss och matte Annette och Ninjas - Magic Colour Amazing Love - matte och hälsade på. Såhär blev resultaten:
Resultat Whippetklubben
Leffe Exc med CK i championklassen
Chanel Exc, 2:a med hp i unghundsklassen
Chili Exc, 4:a med UK i championklassen
Diba Exc
Resultat Vinthundklubben
Tintin Exc
Leffe VG i championklassen
Imse Exc i championklassen
Chanel Exc., 2:a med CK i unghundsklassen
Chili Exc och CK i championklassen
Diba VG
Vi deltog också i generationsklassen med Diba, Chili och Chanel och blev BIS generationsklass (det var endast vi)

2014-07-25 Hälsning från Tiger

Sommarhälsning från Tiger - Magic Colour Sunshine Of My Life - som bader med barnbarnen.

2014-07-23 Leffe/Columbus på besök

I samband med utsställning i Tammsvik och Jönköping är Leffe - Magic Colour Cyber Life - och Columbus - Magic Colour French Rebel på semester med matte och husse på kennelen. Det är jättetrevligt och utmaningarna med att Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel - höglöper har gått över allt förväntan. Både pojkerna och Chanel har varit exemplariska.

2014-07-22 Hälsning från Vitesse och Pixel

Sommarhälsning från Vitesse - Magic Colour French Happiness - och Pixel - Magic Colour Midnight Delight - som möttes på Ulrikdal.

2014-07-21 Sös 11 veckor gammal

Tiden går fort och Søs - Magic Colour Sugar Babe har redan hunnit bli 11 veckor. Matte får se till att träna lite mera bord framöver. Annars är hon jätteduktig på att gå i koppel. När man tar foto ser man att hon faktiskt har växt mycket och mycket ben har det blivit till just nu.

2014-07-21 Hälsning från Snow

Snow är på semester i Blokhus i Danmark. Han har varit med på stranden, där han sov för det mesta. Snow njutar livet och har det mysigt.

2014-07-20 Hälsning från Smukke

Igår tog Pretty för första gången initiativ till lek. Det tyckte Smukke var riktigt roligt. Pretty tar Smukkes kaxighet med stor ro.

2014-07-18 Ollie på besök

Idag kom Ollie på besök och lekte med syrre Søs. De lekte i en och en halv timme och var båda helt slut efteråt. tack för trevligt besök Martina - det var roligt att se Ollie igen.

2014-07-18 Hälsning från Iris

Allt är bara fint med Iris och matte och Iris njuter av sommarvärmen för fullt. Dagarna spenderas mycket utomhus på tomten var Iris trivs att strosa runt och nosa och hålla koll på vad som händer. Iris ska testa utställning i augusti i Överkalix och nästa vecka ska matte och Iris ut och kolla på LC och kanske få springa en kort sträcka.

2014-07-17 Bijou på besök

Idag har Bijou med matte Annette och reserve-matte Märta varit på besök. Hela flocken hälsade Bijou välkommen och bästisarna Bijou och Chanel hittade på en gång varandra. Det var mycket varmt, så det blev inte till något springande i trädgården - däremot blev det mys i skuggan. Det var riktigt trevligt att träffa Annette och Märta igen och det blev till mycket hundsnack. Tack för trevligt besök.

2014-07-15 Hälsning från Smukke

Idag har Smukke testat utställningsträning uppe på trimbordet. Hon var jätteduktig speciellt när Pretty satte sig nedanför och höll koll och framför allt när matte hämtade godis. Husse fick träna på att ta uppställningsbilder. Alltså bra för hela familjen.

2014-07-13 Hälsning från Columbus och Leffe

Lite söndagsmys.

2014-07-12 Hälsning från Isa

Hej lite uppdatering om Isa=) Nu har hon börjat sova mer på nätterna från ca 23-6,30 innan har hon vaknat och behövt gå ut ca 2-3 gånger per natt. Hon har provat att doppa tassarna i en sjö vilket var en upplevelse;-) På söndag blir det att besöka stugan och lite ny miljöträning.

2014-07-11/12 Utställning i Tvååker

Också i år var vi på två-dagars utställningen i Tvååker. Vädret var fantastiskt och Jeannette hade Vibeke som ressällskap. Jag hade endast med mig Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel och Vibeke hade Lovis - Magic Colour Love Me Cowboy och Chérie - Twyborn Honor. På lördagen var det anmäld 43 whippetar och domare var Rui Oliveira från Portugal. Lovis blev BIR valp med HP men oplacerad i BIS- finalen. Chanel blev 2:a med CK i sin klass och placerade sig som BT3. Chérie fick Exc och blev 4:a i öppenklass. På söndagen var det anmäld 41 whippetar och domare var Jussi Liimatainen från Finland. Lovis blev återigen BIR valp med HP och var urplockat bland 8 valpar men oplacerad i BIS-finalen. Det var mera än 50 valpar. Det blev gett många vg (nästa 40 %), så vi var mycket nöjda då Chanel fick Exc och blev 3:a i sin klass. Chérie blev en av dem många som fick vg. Vi var mycket nöjda med helgens resultat. Tusen tack för mycket trevligt sällskap Vibeke. Det gör jag gärna om igen.

 

2014-07-11 Hälsning från Snow

Allt går bara så bra med Snow. Han är glad, nöjd, sover och äter som han ska. Snow sover med lill-husse Mathias, som är så stolt över Snow. Även syster Andrea är nu också helt såld.

2014-07-10 Hälsning från Gauss

Vi har nu nått halvlek i årets storsatsning på whippetrace med fyra avklarade tävlingar. Vi har planerat fyra ytterligare inhopp om allt går som det ska. Resultaten hittills har varit varierande. I Västerås blev det en fjärdeplats och i Kalmar en andraplats. I både Södertälje och Norrköping blev Gauss utslagen i semifinalen. Bilden är just från hanarnas ena C-semifinal i Norrköping där Gauss i blått täcke kommer i mål sist men har lika kul för det.

2014-07-09 Morfar Wille på besök

Idag var morfar Wille - Ch Airescot Cyber Dragon på besök med sin familj. Wille gillade sina barnbarn.

2014-07-09 Hälsning från Smukke

Kompisen Pretty och matte klev upp kl 06.20. Det gjorde inte Smukke ;-) I stället valde hon att hoppa upp i sängen. Det var varmt och gott där matte sovit. Sen gick vi ut på en promenad (både kiss och bajs) innan det gjordes i ordning mat, som slank ner. Sen var det bustajm… Full rulle runt i lägenheten. Allt ska undersökas och så racar hon runt mellan varven. Massor av energi och glädje. När matte gick på badrummet

2014-07-07 Hälsning från Leo

Nu har Leo bott här snart en vecka och allt går superbra! Han är nästan rumsren, har bara haft några kissolyckor på tidningarna. Bajsa har han bara gjort ute och idag är tredje dagen han inte har kissat inne. Han äter som en häst och sover hela nätterna i sängen med matte. Vi har hunnit med att åka tunnelbana, fikat på stan, varit vid vattnet och badat tassarna. Han har fått ett säkerhetsbälte och det går jättebra att ha honom i bilen. Han känns väldigt harmonisk och trygg. Blir inte rädd för någonting och kan somna var vi än är. Jag tror han är en lugn whippetvalp. Han är busig och nyfiken men aldrig vild eller jobbig. Han jagar inte katterna heller utan är väldigt respektfull mot dem. Han lägger sig ner en meter ifrån dem och kryper sedan fram. Det är supergulligt!! Däremot äter han kattbajs ut lådan, så luktar hans pussar inte gott! Jag har börjat ensamträna lite och han är hur lugn som helst. Han känns väldigt trygg här hemma! Med andra ord går det hur bra som helst. Jag tror jag har fått en supervalp!

2014-07-06 Utställning i Ronneby

Med på utställningen i Ronneby var endast Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel. Totalt var det anmäld 45 whippetar och domare var Torbjörn Skaar från Sverige. Chanel vann sin klass med CK och placerades sig som BT3. Vi var himla nöjda med dagens resultat.

2014-07-06 Hälsning från Columbus & Leffe

Här är lite bilder av två vackra whippetar, vi har varit en tur vid Flyvesandet som är en underbar strand här på Nordfyn, vi njöt alla stranden och det sköna vädret.

2014-07-05 Hälsning från Scout

På vägen hem somnade han redan efter några minuter och sov som en stock hela vägen hem. Scout tyckte att Krutov var lite läskig dem första minuterna men sen gick det bra. Första natten gick också bra, Scout fick sova i sovrummet och kom snabbt till ro. Han väckte oss sen på morgonen med massor av pussar och glada skutt. Maten är lite så där. Scout verkar trivas mycket bra, och vi med :) han har utforskat trädgården och sandlådan( jätte kul) och älskar att mysa i soffan. Sixten och Scout har redan blivit bra kompisar.

2014-07-04 Hälsning från Isa

Resan hem gick bra. Isa har också träffat sina nya kompisar whippeten Allice och kattarna och det gick fint. Isa tycker dock att kattarna är superroliga att jaga och försöka brotta ned dem.

2014-07-02 Hälsning från Ollie

Resan hem gick bra. Ollie är nyfiken på katten och katten är nyfiken på honom. Allt är bra med Ollie.

2014-07-02 Hälsning från Leo

Allt går bra med Leo. han är mycket trygg. Det har gått helt otroligt bra med kattarna - särskilt gamla katten BOB som över- raskande välkomnade Leo. Lillkatten var är lite rädd för Leo. Han sov som en stock hela natten och mate väckte honom 06:30. Han har både kissat och bajsat ute.

2014-07-02 Hälsning från Fanta

Sommarhälsningar från Fanta

2014-07-02 Hälsning från Ascot

Allt går bra med Ascot. Ascot sov första natten från 24:00 till 05:30 - då måste Ascot ut och bajsa.

2014-06-29 Hälsning från Carlos

Sommarhälsningar från Carlos.

2014-06-29 Lovis på utställning

Lovis - Magic Colour Love Me Cowboy - blir BIR valp och sedan BIS 4 valp i Borås. Stort GRATTIS till Lovis, matte och husse.

2014-06-16 French-kullen 3 år i dag

Stort GRATTIS till French-kullen; Joy, Bijou, Vitesse, Cindy, Columbus, Bailey och Walther; som idag fyller 3 år.

2014-06-15 Hälsning från Pluto

Hjärtliga hälsningar från Pluto. Så lik Pluto är sin mamma Chili.

2014-06-13 Hälsning från Lykke

Hurra ett år i dag den 13:e juni och jag har haft tårtkalas ute i det fria för mina hundkamrater och deras hussar och mattar.

2014-06-13 Journey kullen 1 år

2014-06-11 Gold-kullen 6 år

2014-06-01 Leffe och Columbus på havnefestival

2014-05-31 Bailey klar för trippel-pris

I dag gick han sitt anlagsprov i viltspår, som vanligt när han spårar är han mycket noggrann och väldigt ambitiös och han blev så klart godkänd. Han är därmed klar för Whippetklubbens Trippelpris, vilket förstås känns riktigt kul! Förra helgen gick han sin andra Whippet race tävling och tog därmed sin tävlingslicens i Whippet race. Helgen före det sprang han sin fjärde LC tävling. Han kom på tredje plats, en plats från att ta sitt tredje cert. Helt otroligt! Bailey är även ställt ut en del, i år har han fått excellent och CK på samtliga utställningar, men dock blivit oplacerad i bästa hane klassen. Bailey är alltid glad, hans signum måste vara hans ständigt viftande svans. Som valp var han vildare än en sjörövare. Den vilda sidan i honom vaknar fortfarande så fort det är trasjakt på gång, annars är han så lugn och mild, lyhörd och följsam. Världens vänligaste kelgris som är så lätt och smidig på alla sätt och vis. Bailey är fantastisk! Vi önskar matte och Bailey stort grattis till alla de fina prestationerna - vi är så stolta över er. Och så är Bailey den första Magic Colour som är klar för Whippetklubbens trippelpris.

2014-05-27 Hälsning från Snow

Idag fick vi en hälsningar från Snow i Japan. Det är roligt att se bilder på Snows och Annies valpar.

2014-05-24/25 Danska Myndeklubbens dubbelutställning i Hasmark

Tradions enligt deltog vi åter igen på Myndeklubbens dubbelutställning i Hasmark. Och vilken helg det blev - vi har fortfarande inte helt fattat det. Det var anmäld 33 whippetar båda dagarna och såhär blev resultaten för Magic Colour hundarna:
Lördag:
Domare: Joy MacFarlane, Sydafrika
Lovis: 2:a Valpklass (6-9 månader), HP
Billie: 1:a Unghundklass, CK, BH1, Cert, BIM, BIR unghund, BIS3 Unghund, BIS2 BIM
Leffe: 1:a Championklass, CK, Klub Cert, BH4
Chanel: 2:a Unghundsklass
Joy: 1:a Öppenklass, CK, BT1, Cert, BIR
Diba: 1:a Veteranklass (Exc), BIR Veteran

Söndag:
Domare: Natasa Blanusa, Kroatien
Lovis: 3:a Valpklass (6-9 månader) HP
Billie: 1:a Unghundklass, CK, BH3, Cert, BIM unghund
Leffe: 1:a Championklass, CK, Klub Cert, BH1, BIM
Chanel: 1:a Unghundsklass, CK, BT1, Cert, BT1, BIR, BIR Unghund, BIS2 Unghund
Joy: 2:a Öppenklass, CK
Diba: 1:a Veteranklass,CK, Veteran Klub Cert, BIR Veteran, BIS2 Veteran

BIR Uppfödaregrupp, HP, BIS2 Uppfödare

Tusen tack till Vibeke & Henning, Ruth & Stellan, Allan & Ole for en fantastiskt helg och mycket trevligt sällskap. En särskilt tack till Henning som var fotograf och till Peter som var hemma och var hundvakt för övriga flocken och och valparna.

Lovis i valp-klassen
Billie (BIM) och Joy (BIR)
Billie BIS-2 Unghund
Leffe (BIM) och Chanel (BIR)
Diba blir BIS-2 Veteran
Magic Colour uppfödergrupp

2014-05-25 Hälsning från Cindy

En bild på fina Cindy som ju börjar bli vuxen.

2014-05-13 Chanel på utställningsträning

Idag har Chanel och matte varit på ringträning på Södertälje lokala kennelklub. Vår fantastiska ringtränare Saori Wohlin tog dessa bilder på oss. Det var bra träning att ha ringträning ute för sörsta gång i år.

Chanel på utsällningsträning;

2014-05-10 Whippetrace träning i Södertälje

Ett gäng whippet från Magic Colour har varit på WR träning. Själv kunna vi inte delta då vi har små valpar hemma. Som vanligt har Christian Magnusson tagit dessa mycket bra bilder och vi har fått lov att dela med oss av dem. På bilderna ses Imse - SEUCH Magic Colour Cyber Cowboy, Hjalmar - Magic Colour Cosmo Storm och Bailey - Magic Colour French Lover.

2014-05-06 Hälsning från Nova

Nova - Magic Colour Sparkling Gold - mår bra och hon är väldigt snäll och tålmodig med lill-matte Julia

2014-05-04 Bailey vinner sitt andra LC Cert

Idag sprang Bailey - Magic Colour French Lover in sitt andra LC cert i Söderköping. Bailey placerade sig på en mycket fin 2:a plats. Stort GRATTIS till Bailey och matte Linda från stolta uppfödare.

2014-05-02 Hälsning från Lovis

Inte så lätt att vara en liten valp med skadat klo. Så när man inte får springa runt kan man ju samla sina leksaker i korgen.

2014-05-02 Hälsning från Dexter

Dexter - Magic Colour Mystery Journey (Play A While The Longest Journey x Magic Colour Cyber Queen) är alltid pigg på att ta en liten springtur i skogen med sin matte. Dexter har helt fantastiska skogsmiljöer rakt utanför dörren, så stigarna och möjligheterna till skogslöpning är oändliga. Massvis med hjortar, harar och vildsvin här ute men det är inget som stör Dexter särskilt mycket. Han är såklart nyfiken på dem, men håller sig sansad.. det är skönt. Ibland när han ser dem från vardagsrums- fönstret kan han få för sig att han är en riktig tuffing och står och skäller på dem. Men mer än så blir det inte :-)

2014-04-26 Utställning i Västerås

Det var totalt anmäld 44 whippetar och domare var Agneta Kappers, Sverige.
Från oss deltog Herrman - Magic Colour Wild Cosmo, som fick VG även om Camilla visade honom så fint. Tintin - Magic Colour Cyber Space, som blev 2:a med CK och slutade återigen som BH4 och så vår Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel som blev 3:a med CK, men oplacerad i BT.
Som vanlig var det trevligt sällskap med Malin och Jocke från kennel Golden Whip, Camilla och Herrman och en kommande valpköpare Annette. Tusen tack Annette för all hjälp - både med fotande och hundehållare och packåsna.

2014-04-25 Hälsning från Leffe och Columbus

Lite bilder från träningen som Stellan och Columbus går på. Dem är så duktiga.

2014-04-23 Carla opererat

Den 17 april åkte vi en sväng till Slöinge i Småland för att få kollat upp Carlas knöl, då veterinären gärna först ville känna på den innan han beslutade om han vill operera Carla. Och det vill han, så Jeannette med Diba och Carla åkte än en gång till Småland för att få Carla opererat. Operationen gick bra och Carla mår bra. Det var flera stora knölar, var en hade börjat förstöra den ene av hennes muskler. Veterinären tog bort allt han kunna komma åt. Det är sista gången vår lille hjälte kan bli opererat. Veterinären vill att vi kolla upp eventuell strålning, men vi får se. I alla fall så stötter Carla redan på sitt nyopererade ben och går helt normalt 1 dag efter. Hon är bara så fantastisk vår 13-åriga lilla tjej.

2014-04-21 Hälsning från Bailey

Bailey med sin nya sele på. Bailey har varit på tre utställningar i år och har på alla tre fått excellent och CK, men blivit oplacerad i bästa hane klassen. Nu tar matte och Bailey sikte på LC och Whippet Race säsongen.

2014-04-21 Påskhälsning från Carlos

Vi har mottaget lite stämningsbilder från Carlos och hans kompis Luigi från famlijens påsktur. Campingmys är hundmys.

2014-04-20 Påskhälsning från Whenke

Whenke tillsammans med barnbarnen i det fina påskväder.

2014-04-19 Utställning i Kista (Stockholm)

Så var det dags för årets påskutställning i Kista. Totalt var det anmäld 56 whippetar och domare var Joe Lobb från Canada. Från vår kennel deltog Tintin - Magic Colour Cyber Space, Bailey - Magic Colour French Lover, Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel och Zorba - Magic Colour Lady Jazzo.
Alla hundarna klarade sig bra med fina kritiker. Bailay vann brukklassen med exc och CK, oplacerad i BH, Tintin vann ö ppenklass med exc och CK och slutade som BH4, Chanel blev 3:a med exc och CK, oplacerad i BT och Zorba blev 2:a i bruksklassen med CK och även hon oplacerad i BT.
Vi valde att hoppa uppfödarklassen, då Jeannette hade fått en kraftig förkylning efter utställningen i Sundsvall och inte mådde så bra. Vid ringsidan var det trevligt sällskap av Malin och Jocke, Linda, Karin och Anna. Och Jeannette värdesatta att ha med sig Peter.

2014-04-16 Carla fyller 13 år

Tänk att vår älskade Carla blir 13 år. Hon är pigg och glad och går fortfarande med på alla promenader - hon hör dock inte allt som sker runt henne. Hon är fortfarande alla de andra hundars favorit att lägga tillsammans med i korgen.
Tyvärr har hon en knöl i vänster bakben, som vi ska kolla med veterinären om att operera bort. Det är i så fall 3:e gången, men eftersom hon är så frisk är det värd det.

2014-04-13 Vinthundsklubbens utställning i Söråker

På söndagen var utställningen lite nord om Sundsvall i Söråker. Det var anmäld 63 whippetar och domare var Birgit Wamberg från Danmark.
Först ut var Tiger - Magic Colour Sunshine Of My Life i en stor öppenklass på 11 stycken. Tiger var bland de 6 som fick exc, men var oplacerad i klassen.
Näst ut var Chanel och hon fick ecx och placerade sig som 3:a med CK i unghundsklassen och blev inte placerat i BT.
Sist ut av Magic Colour whippetarna var Jasmine - Magic Colour Jazzo Girl i en enorm stor öppenklass på 17 stycken. Och vilken glad överraskning - Jasmine vann den stora klassen med CK. Det var inte slut med det Jasmine och Sofia placerade sig som BT1 med Cert. Nu fick vi verkligen nypa oss i armen. Jasmine slutade med att bli BIR. Stort GRATTIS till Sofia och Daniel till den helt otroliga fina placeringen. Pappa Jazzo - Ch Hot Isle Jazzo deltog också på utställningen och han slutade som BH2 - så nära att dotter och pappa kunna ha mött varandra i BIR/BIM. Vilken dag - alla hundarna fick en mycket bra kritik - så resan hem gick väldig lätt för alla involverade.

 
Tiger i ringen
 
Chanel i ringen
 
Jasmine i ringen
 
Jasmine vinner CERT
Jasmine blir BIR
Jasmine och pappa Jazzo

2014-04-12 SKK utställning i Sundsvall

På lördagen var utställningen i Gärdeshovhallen i Sundsvall. Det var anmäld 61 whippetar och domare var den mycket trevliga Michael Forte från Irland. Det var endast Chanel - Magic Colour Chanel som skulle ställas ut. Chanel fick exc och placerade sig som 2:a med CK i unghundsklassen. Chanel var bland de 6 som blev urplockat till BT, men oplacerad. På utställningen kom Sputnik - Magic Colour Scent Of Gold och hälsade på med matte Ulrika. Det var jätte trevligt att hälsa på både Sputnik och Ulrika. Vi var jätte nöjda med dagens resultat.

 
  

2014-04-11 Besök hos Tiger

I samband med att det var dubbelutställning i Sundsvall passade Jeannette (Peter var hemma och passa resten av flocken) på att besöka Tiger - Magic Colour Sunshine Of My Life. Jeannette hade fått övertalat Ninna till att ta med Tiger på utställningen på söndagen. Chanel och Tiger fann snabbt varandra och lekte riktigt bra samman. Chanel och Tiger är halvsyskon genom att Cosmo - Ch Khalibadh Solglimt är pappa till båda. Tusen tack för en underbar helg med trevligt sällskap och tack Ninna och Stefan för logi och mycket god mat.

2014-04-06 Hälsning från Columbus och Leffe

Idag har Leffe och Columbus till träning och mysspring på dobermanklubben. På eftermiddagen var det lite trötta hundar.

2014-03-30 Spike och Imse på besök

Idag har Imse - SE UCH Magic Colour Cyber Cowboy - och Spike - Magic Colour Gold Charmer varit på besök. Killarna kom lite på en prov, da mamma Diba höglöper, men sköta sig hyfsat. Det blev till lite spring i trädgården och sedan skulle det tas lite bilder på Spike och Imse.

 
En sväng på golfbanen
Spike och Chanel
Imse och Chanel
Imse och Spike
 
Imse
Spike

2014-03-30 Hälsning från Snow

Idag mottog vi bilder från Japan. Som vi har förstått det har en av Snows - JKF CH Magic Colour Cyber Star - varit på int. utställning i Tokyo och vunnit. Roligt att kunna följa avkommarna.

2014-03-28 Hälsning från Tiger

Riktiga kompisar! Barnbarnet Jack och Tiger på promenad.

2014-03-23 Utställning i Skälskör (DK)

Totalt var det anmäld 51 whippetar och domare var Henrik Härling från Sverige. Det var ett rekord stort antal valpar anmälda - 17 stycken.
Från Magic Colour deltog Lovis - Magic Colour Love Me Cowboy, Billie - Magic Colour Cosmo Wind, Leffe - DKCH Magic Colour Cyber Life, Chanel - JKLB Ch Magic Colour Cosmo Chanel, Joy - Magic Colour French Impulse och veteranen Diba - Airescot Jenny Lind.
Det var Lovis debut i valpklasse. Hon fick exc med HP, men oplacerad. Billie fick exc och vann unghundsklassen, men utan CK. Leffe debuterade i championklass och fick exc och blev 2:a med CK och slutade som BH2. Chanel fick exc och vann unghundsklassen och även hon utan CK, Joy fick exc i en stor öppenklass tikar (9 stycken) och var urplockat bland de 5. Hon var dock oplacerad men fick CK. Sist ut var veteranen Diba som fick exc och vann veteranklassen men utan CK - lite trist, då det kunna ha varit roligt om hon hade fått ytterligare ett veteran klub cert.
Alla hundarna fick mycket bra kritiker. Som vanligt var det jättetrevligt att träffa alla valpköpare och kommande valpköpare. Tack Ruth för de jättegoda sandwich och kaffe.Och tack Annette för hjälpen med att fota. En mycket trevlig helg och som vanlig hade Myndeklubben arrangerat en mycket bra utställning.

Lovis
Billie
Leffe
Chanel
Joy
Diba

2014-03-22 Besök hos Sally

I samband med Skälskör utställningen passade Jeannette på att hälsa på hos Sally - Magic Colour Hold Me Cowboy. Sally har utvecklat sig till en mycket fin liten tjej. Hon påminner mycket om farmor Diba, då hon var valp. Chanel och Sally fick racer lite i trädgården. Efteråt försökte vi oss på lite foto på Sally, men det var inte det enklaste med Diba och Chanel gående framför kameran och så att få Sally till att stå stilla. Tusen tack för en trevlig och god lunch Helle och Stefan.

2014-03-20 Hälsning från Kasper

Kasper må bra och är matte och husses kelgris. Kasper leker bra med Konrad. Konrad och Kasper gillar ligga ute på underlägg och sola, när den väl är framme.

2014-03-16 Chanel tester lure coursing

Idag har Chanel och Jeannette varit iväg och testa på Lure Coursing i Nolinge vid Vårsta. Förra året testade vi Whippet Race med Chanel och då gick det bra - så det var lite spännande att prova på LC idag. Det var riktigt många andra som också ville träna och ta licens. Licenshundarna gick förre oss - så det blev en laaang väntan på vår tur - hela 3 timmar. Som tur var fanns det trevligt sällskap på plats, bland annat Linda med Bailey som skulle vara stödhund och Christian som körde trassan. Chanel sprang riktig fint med fina små sväng och mycket fokuserat på trassan. Så nästa gång kommer vi att testa att springa licenslopp.

2014-03-12 Hälsning från Sally

Sally har varit på whippetträff i Bernstorffsparken i Köpenhamn. Hon träffade bland annat Ebba (Magic Colour Midnight Angel). Sally är riktigt i sitt äss, när hon får springa efter en boll eller leka med de hundar som orkar leka med henne.

2014-03-12 Hälsning från Diamond

Diamond gillar nya lill-matte.

2014-03-11 Hälsning från Leffe och Columbus

Husse tränar Columbus på Dobermann klubben. Som det ses på bilderna har våren kommit till Danmark. Det var sol och 15 grader.

2014-03-08 Hälsning från Leffe & Columbus

Idag har barnbarnen varit på besök, då matte fylder år. Det var riktigt fint vårväder, så Leffe och Columbus hade det mysigt ute i trädgården tillsammans med barnbarnen

2014-03-07 Utställning i Strängnäs

Idag har vi varit på årets första utställning i Strängnäs. Från vår kennel deltog Lykke - Magic Colour Love Journey i valpklass, Bailey - Magic Colour French Lover i bruksklass hanar och så vår Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel första gång i unghundsklass.
Domare var Åke Cronander och 72 whipeptar var anmällda. Först ut var Lykke i en jättestor klass (9 stycken). Lykke fick exc och blev plockat ur bland fem, men tyvärr inte placerad. Bailey var ensam i bruksklassen och fick exc med CK, han var dock oplacerad i bästa hane. Sist ut var Chanel, även hennes klass var stor (11 stycken) och med mycket tuff konkurrens. Chanel fick exc men oplacerad. Alla tre fick en fina kritiker, så vi var nöjda med dagens resultat.

 
Lykke
Bailey
Chanel

2014-03-05 Hälsning från Iris

Iris och matte är mycket ute i skogen nära vårt hus och strosar och undersöker, tränar inkallning och får så får hon leta godsaker i barken på träd och annat roligt! Iris är en liten buse som är snabb att ta en sko när chansen finns och är en riktig mattjuv också, så det gäller att ha koll på sin tallrik och inte kolla bort allt för länge. Hon är bara underbar och jättemysig!

2014-03-02 Hälsning från Jasmine

Som det syns på bilderna finns inte alls mycket snö för att vara norrland och det har varit en riktigt bra whippet vinter hittils. Fotona är ifrån en utflykt vi gjorde igår, och sedan ett inomhus kort när vi är i vår lokal vi har där vi bor för hundträning.

2014-02-26 Hälsning från Tintin

En bild på barntokiga Tintin

2014-02-21 Hälsning från Pluto

Hälsningar från Pluto 1 1/2 år på spaning tillsammans med bizzi-katten.

2014-02-18 Hälsning från Rajah

Busen Rajah 4 månader!

2014-02-17 Hälsning från Dexter

Idag fick en hälsning från stiliga Dexter som nu är 8 månader. Enligt matte har han så mycket personlighet och är högt älskat av sin familj.

2014-02-17 Hälsning från Columbus och Leffe

Leffe och Columbus njuter av vårsolen!

2014-02-09 På besök hos Lovis

På vägen tillbaka från Småland passade vi på att hälsa på Lovis (Magic Colour Love Me Cowboy). Som det ses av bilder hittade Lovis och Chanel varandra. Tusen tack för att vi fick hälsa på och för den goda lunchen Vibeke och Henning.

2014-02-09 DKK utställning i Frederecia

Idag har Allan varit på utställning i Fredericia. Med sig hade han Billie (Magic Colour Cosmo Wind och Joy (Magic Colour French Impulse). Billie vann unghundsklass hanar med exc, dock utan CK. Bättre gick det för Joy, som vann öppenklass tikar och slutade som BT2 med cert och R-Cacib. Stort GRATTIS till Allan och Ole med Joys fina resultat i Frederica. Tack Kirsten för de fina bilderna av Joy.

2014-02-08 Hälsning från Tiger

Idag kom det en hälsning från Tiger (Magic Colour Sunshine Of My Life). På bilderna är han tillsammans med kompisen Ida.

2014-02-08 Hälsning från Kasper

Kasper (Magic Colour Lucky Journey) är fortfarande lika rar och trevligt och lite busig förstås. Igår hade matte bakat en sockerkaka och Kaspar nådde den, och åt absolut ljudlöst upp nästan halva kakan :). Kakan låg mellan två bakdukar - så det var skickligt att gnaga utan att riva ner den!

2014-02-02 Jazzo-kullen 4 år

Stort GRATTIS till Jazzo-kullen - Zorba, Jasmine, Diamond, Dante, Gauss, Mio och Blanco - som idag fyller 4 år

Jazzo Kullen 

2014-02-01 Hälsning Sally

Sally bli hela tiden duktigare till allt. Både att vara ensam, gå i koppel, träffa andra hundar, rumsren. Husse och matte tycker nästan dem har vunnit i lotteriet. Sally är bara så söt och kärleksfull mot alla hon träffar. Ok hon utlöste larmet i huset förre veckan och teknikeran, som kom på besök tyckte inte hon var någon bra vakthund för hon hon tag kärleksfullt emot honom.

2014-02-01 Team Magic Colour på LC och WR

Kan inte låta bli att visa dessa fina resultat som Magic Colour whippets har presterat på Lure Coursing och Whippet Race under 2013. Tack Christian för den  fina presentation och att vi får låna den.

Team Magic Colour LC 

2014-01-30 Hälsning från Lovis

Denna fina bild på Lovis fick vi under veckan. Det är underbart att se hur fin hon utvecklar sig.

2014-01-22 Hälsning från Dexter

Nu är Dexter med familj inflyttade i nya huset, så Dexter har gått från 80 till 194 kvm att springa omkring på.
Dessutom är Tullgarnsskogen precis utanför dörren och ingen direkt trafik i närheten så här kan Dexter få röra
sig ganska så fritt även ute! Han lyssnar duktigt, så han får gå mer och mer utan koppel :)

2014-01-20 Hälsning från Leffe och Columbus

Ett underbart bild av Leffe och Columbus vid Langesø skogen i weekenden tillsammans med husse.

2014-01-18 Hälsning från Gauss, Imse och Spike

Gauss är ute och spinga med kusinerna Imse och Spike i snön.

2014-01-11 Chanel på ringträning

Blev så glad då vi upptäckte att det varje tisdagkväll är ringträning i Södertälje Lokala Kennelklubb. Det är Saori Wohlin som håller i ringträningen. Chanel behöver lite träning, så vi var iväg med henne. Det var en jättebra ringträning och mycket nyttigt för Chanel - så det kommer vi göra flera gånger.

2014-01-11 Hälsning från Lykke

Äntligen snö och jag vill vara ute hela dagen och leka.

2014-01-08 Hälsning från Iris

Idag har Iris varit till veterinären och fått sin vaccinering. Det gick jättebra och hon reagerade inte ens på sprutan utan smaskade bara på godiset som hon fick. Iris och matte älskar att vara ute i en liten skog på våran baksida och där brukar matte lägga godis på stenar och stubbar som hon får hoppa upp och ta, och nu hoppar hon upp själv och står där och vill ha godis.

 
 
 
 

2014-01-06 Hälsning från Sally

Sally är enligt sin matte och husse fantastiskt söt och glad och kärleksfull liten tjej som hela familjen är helt tokiga i. Hon är super smart - har redan lärt sig sit, ge tass, kissa och lägga sig i korgen på kommando. Matte och husse är mycket stolta av henne.

 
 

2014-01-03 Hälsning från Leffe och Columbus

Leffe och Columbus har varit med husse en tur i kajakklubben vid Odense Fjord och leka med sina bollar.