2013-12-31 Hälsning från Kasper

Kasper blev så trött efter juldagens eftermiddag, där han skulle vara med allt att han somnade såhär på soffan.

2013-12-31 Hälsning från Dexter

Nyårs hälsning från Dexter, som på bilden har en mycket lång hals :).

2013-12-30 Hälsningar från Lovis

Lovis första jul.

2013-12-27 På besök hos Wille

Idag har vi varit på besök hos Chilis pappa Wille (Ch Airescot Cyber Dragon) med alla tjejerna. Som vanligt var det jättetrevligt att träffas. Wille har även en lill-husse Gustav som är jämgammal med Chanel (16 månader). Som alla andra hanar blev Chanel snabbt Willes favorit. Alla våra tjejer var duktiga med Gustav. Tusen tack för en trevlig eftermiddag och kväll Johanna och David.

2013-12-26 Hälsning från Fanta

Idag på ängarna hemma i Steninge! Bollkastning med favoriten Sebastian! Full fart på Fantis.

2013-12-26 Hälsning från Sally

Sally trivs mycket i sin nya familj. Hon är glad och uppmärksam, äter, sover och lekar. Hon gillar komma på promenad och att få springa lös. Sally är också duktig på att göra ifrån utomhus.

2013-12-23 Hälsning från Mir

Mir på väg till julfirande.

2013-12-22 Hälsning från Sally

Sally var sista valpen som flyttade hemifrån - och precis som med de andra tre valpar gick resan hem bra och utan problem - hon sov hela vägen.
Då hon vaknade kissade hon på en gång och därefter åt hon sin mat. Därefter intog hon sin nya korg. Hon har hälsat på sina två nya djurvänner kattarna.
Sally är söt och nyfiken och alla i hennes nya familj är helt tokiga med henne.

2013-12-22 Hälsning från Lovis

Hälsningar från en söd Lovis som trivs med sin nya familj. Tack Vibeke och Henning för bilderna :)

2013-12-17 Hälsning från Leffe/Columbus

Dagens promenad gick till Stige Ö ute vid kajakklubben, husse skulle jobbe natt och behövde lite frisk luft och Leffe och Columbus älskar springa runt och leka med boll.

Columbus
Leffe

2013-12-15 Hälsning från valparna

Allt går bara jättebra med alla tre valpar som precis har flyttat hemifrån. De tar alla nya utmaningar med ett mycket positivt agerande. Alla verkar att ha funnit sig till rätta i sina nya hem. Tusen tack för alla härliga bilder av era valpar - vi är mycket tacksamma att för följa de små liven :)

 
Iris
Lovis
Rajah

2013-12-13 Hälsning från Lykke

Lykke 6 månader på dagen hälsar till sina syskon och önskar grattis!

2013-12-12 Midnight kullen 5 år

I dag grattar vi Silles förste kull som blir 5 år.

2013-12-09 Hälsning från Whenke

Tack för hälsningen Inga-Karin och Ronny. Tänk att de redan blir 5 år till Lucia

2013-12-08 Utställning Stockholmsmäsan

Det var endast Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel - som var anmäld denna utställning. Som sällskap var Malin och Jocke med Zorba - Magic Colour Lady Jazzo och hennes dotter Zamba - Golden Whip Black Eyed Tiger. Det var många domarändringar men slutligen blev det till domare Richard Reen från Canada. Totalt var det anmäld 72 whippetar.

Först ut var Chanel i en stor junior klass tikar (13 anmälda). Chanel blev 2:a med CK. Näst ut var Zamba i också en stor unghundsklass tikar (12 anmälda). Zamba var inte sämre än Chanel även hon blev 2:a med CK. Sist ut var Zorba som vann bruksklass tikar med CK.

Ingen av våra hundar blev placerade i bästa tik, men alla fick mycket bra kritker, så vi var alla mycket nöjda med dagens resultat och årets sista utställning. Jätteroligt att få träffa så många trevliga männickor. Tack för trevligt sällskap Malin och Jocke och tack Richard och Annette för fotandet.

2013-12-07 Hälsning från Ebba

Tack Iben för hälsningen. Allt är bara bra med Ebba - Magic Colour Midnight Angel - och Jochum. Ebling (Ebba) älskar sina nallar.

2013-12-04 Diba fyller 11 år

Idag blir vår pigge veteran Diab 11 - hon ser fortfarande ut som en unghund :-)

 
Diba med sin dotter Chili och barbarn Chanel

2013-11-23 Leffe - Magic Colour Cyber Life ny dansk utställningschampion

På uställningen i Nyborg den 23 november fick Leffe - Magic Colour Cyber Life så äntligen sitt sista välförtjanade cert. Leffe har 4 certer och 3 Cacib och har ett stort antal R-certer.

Leffe är den fjärde ur Cyber-kullen som blir champion - de andra tre är Snow - JKC Ch Magic Colour Cyber Star, Imse - SU CH Magic Colour Cyber Cowboy och vår egen Chili - DK CH SE UCH, KLBCH, KLBV12 Magic Colour Cyber Babe.

Både Tintin - Magic Colour Cyber Space och Mynta - Magic Colour Cyber Queen är mycket sparsamt utställd men med mycket bra resultat. Vi är mycket stolta över vår Cyber-kull som är efter Ch Airescot Cyber Dragon och Airescot Jenny Lind.

2013-11-23 Utställning i Nyborg (DK)

Traditions enligt var vi återigen deltog vi på Myndeklubbens julutställning. Som vanligt var det mycket trevligt med många fina priser. Jeannette var ensam iväg, då Peter ficka vara valp- och hundvakt för de hundar som inte skulle ställas ut. Det var totalt anmäld 42 whippetar och domaren var Ingrid Krah-Heiermann, Tyskland.

Från vår kennel deltog Billie - Magic Colour Cosmo Wind, Linus - Magic Colour Cosmo Breeze, Leffe - Magic Colour Cyber Life, Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel, Bianca - Magic Colour Scented White Diamond, Joy - Magic Colour French Impulse, Chili - Magic Colour Cybe Babe och så Diba - Airescot Jenny Lind.

Linus blir 2:a med exc och CK, Billie blir 3:a med exc, båda oplacerad i bästa hane. Leffe vinner öppen klass hanar med CK och blir sedan BH1 med sitt sista efterlängtade cert och slutar som BIM. Leffe kan nu titulerar sig som dansk utställningschampion - stort grattis till Ruth och Stellan. Chanel vinner juniorklass tikar med exc men inget CK. Bianca får VG. Joy blir 2.a med exc och CK, men oplacerad i bästa tik. Chili vinner championklass tikar med CK och slutar som BT2. Sist ut är vår mycket pigga veteran Diba, som blir BIR veteran med exc och CK och får sitt första Veteran Klub Cert. Diba slutar som BIS3 Veteran. Vi blir BIR och BIS2 uppfödare.

Det är lite svårt att vara ensam iväg och jag vill därför säga tusen tack för all hjälp och mycket trevligt sällskap till Ruth och Stellan, Vibeke och Henning, Heidi och Signe och inte minst Allan som stannade kvar och missade sin färje så vi kunna vara med i BIS finalen med vår uppfödargrupp

Leffe
Chanel
Chanel
Joy
Chili
Diba
Leffe blir BIM
Magic Colour uppföderklass

2013-11-20 Hälsning från Vitesse

Vi får alltid så fina mails från Gunilla och det vill vi gärna dela med oss. Så här skrev Gunilla: Kan man önska sig mer? Kan man önska mer än en hund?? Någon frågar: Vad vill du ha i jul? Och jag svarar: min hund. Gos och glädjen av att få vara nära min hund! Andra frågar: Var vill du bo, helst av allt, i hela världen? Och jag svarar: Där min hund bor. Där vill jag bo och leva. Då är jag lycklig. Men, säger någon: om du får göra precis vad du vill: rida i Canada, simma med delfiner i Brazilien, cykla på Kinesiska muren eller flyga helikopter över Grand Canyon, vad gör du då? Och jag svarar: Jag vill gå där min hund går, på de gröna fälten och i den djupa skogen. Jag vill sitta på klipporna vid havet med henne bredvid mig. Sedan ska vi lyssna på tystnaden, medan jag dricker mitt kaffe och klappar hennes mjuka päls. Det är allt. Och det bäst.

2013-11-06 Cyber kullen 4 år

Idag grattar vi fina Cyber-kullen som har hunnit bli fyra år :-)

2013-11-02 Utställning i Herning (Danmark)

Traditions enligt var vi (dvs Jeannette och Peter var hemma och var valpvakt) årets sista utställningar i Herning. Från Magic Colour deltog Billie - Magic Colour Cosmo Wind, Leffe - Magic Colour Cyber Life, Linus - Magic Colour Cosmo Breeze, Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel, Bianca - Magic Colour Scented White Diamond och Chili - Ch Magic Colour Cyber Babe.
På lördagen var det 42 anmälda whippetar och domare Tanya Ahlman-Stockmari från Finland. Wow vilken dag det blev. Billie vann juniorklass hanar med CK och slutade BH1 med cert och BIM. Linus fick exc och blev 2:a i juniorklass. Leffe vann öppenklass hanar med CK och slutade BH2 med R-cert och Cacib (bara en plats från det sista certet).
Chanel vann juniorklass tikar med CK och slutade BT2 med R-cert, Bianca fick VG, Joy exc och 3:a i öppenklass. Chili vann en stor championklass tikar med CK och slutade som BT3 med R-Cacib. Vi blev även BIR uppfödare. I BIS finalen var det 15 ekvipager och vi var utplockat bland de sex men vi var tyvärr inte placerad. Tyvärr har vi inte heller några bilder på alla vinsterna, då vi var för få och alla var upptagna med hundar. Vi har dock ett par bilder från BIS finalen i uppfödargrupperna.
På söndagen var det anmäld 48 whippetar och domare var Jarmo Vuorinen från Finland. Billie vann juniorklass hanar med CK och fick titlen Dansk Junior Vinder 2013, Linus fick exc och blev 2:a utan CK, Leffe fick exc och blev 3:a utan CK, Chanel fick exc och blev 2:a utan CK, Joy fick exc och blev 4:a utan CK, Bianca fick VG och Chili fick exc och blev 4:a med CK och BT4. Vi blev BIR uppfödare.
Vi var mycket nöjda med helgens resultat - särskilt lördagens resultat var helt fantastiskt. Tack för all hjälp från Ruth och Stellan, Allan och Signe.

2013-11-01 Hälsning från Dexter

Matte har nog aldrig stött på en sån morgontrött liten krake som Dexter :) Bilden är från vår morgonpromenad idag... Han ville hellre sitta och halvsova
i skogen än att springa runt och jaga pinnar och gräva hål som han oftast annars brukar roa sig med!

2013-10-27 Hälsning från Pluto

Så härligt - i söndags fick vi en hälsning från Pluto, som bara mår bra. Tack för bilderna Inger och Göran.

2013-10-26 Hälsning från Kasper

En rolig på bild på Kasper och Konrad. Whippetar sover på alla sätt. Tack för bilden Mariann.

2013-10-26 Utställning i Vingåker

Totalt var det anmäld 178 whippetar och domare för tikarna var Ales Novak, Slovenien, domarna för hanarna var Nenne Runsten, Sverige och domare för valpar 4-6 månader var Lena Hjalmarnsson, Sverige.

Det var endast Chanel och Jeannette som var iväg. Hemma var Peter hundvakt av valparna och övriga flocken. I Chanels klass var det 15 junior tikar. Chanel fick excellent och var bland de 6 juniorer som domaren plockade ut. Tyvärr blev Chanel inte placerad men hon fick CK och en mycket fin kritik, så vi var mycket nöjda med resultatet.

2013-10-18 Hälsning från Lykke

Lykke på dagen 4 månader då matte var i Dalarna med mattes syster och hennes korthåriga collie Tauno.

2013-10-16 Hälsning från Dexter

Dexter har fått ett nytt tjusigt halsband från Vinthundsboden här i Trosa. Stiligaste hunden i stan!

2013-10-13 Hälsning från Jasmine

Jasmine fick för några veckor sedan springa ett licenslopp i Kramfors. Men tyvärr vart hon inte godkänd då hon inte hade följt trasan tillräckligt utan gått hela banan på den andra hunden istället för att jaga trasan. Däremot senaste träningen sprang hon ett jätte fint lopp helt själv och var trasinriktad och sen ett med en annan hund. Tyvärr var det bara träning. Jasmine behöver bli mera "traständ" så vi har varit och testat på lite släphare på Midlanda, vilket hon tyckte var kul! Så vi får se vart det slutar:). I helgen var Jasmine på utställning i Sundsvall. Hon fick excellent med en mycket bra kritik, men var oplacerad i en stor öppenklass tikar.

2013-10-11 Hälsning från Tiger

Det har varit avslutning på hundklubben - det va med rallylydnadstävling på dagen och fest på kvällen. Tiger och matte van rallylydnadstävlingen. Stort grattis! till Tiger och Matte.

2013-10-09 Hälsning från Tintin

Det har haft en fin sommar. Tintin är fortfarande ständigt sugen på bus och skojigheter och däremellan vet han precis hur han ska ordna det mysigt för sig. Helst så nära som möjligt!

2013-10-02 Hälsning från Tiger

Matte inviger sin nya mobil med att sända en bild från Tigers förmiddags promenad. Det är vi glada för :). Sedan har det varit avslutning på hundklubben - det va med rallylydnadstävling på dagen och fest på kvällen. Tiger och matte van rallylydnadstävlingen. Stort grattis! vi ser fram emot att få lite bilder :).

2013-09-30 Hälsning från Nova

Det var länge sedan vi senast hörde nytt från. Man blir därför extra glad när man får fina bilder av Nova. Nova mår över lag bra och är glad och snäll som vanligt! Matte tycker dock hon ser dock ut som om hon vore 15 år inte 5 - då hennes svarta mask har tonat ut och blivit grå.

2013-09-29 Hälsningar från Leffe och Columbus

Denna helg har det varit stor aktivitet för Leffe och Columbus. På lördagen var det LC träning på Fyn (där de bor). Det var härligt höstväder och hela 35 hundar deltog. Det var både tid för LC träning och lek bland hundarna efteråt. Idag söndag har det varit träning på Dobermann klubben för Columbus och lite ringträning för Leffe.

2013-09-27 Hälsning från Carlos

Som det ses av bilderna, trivs Carlos och Luigi tillsammans. Carlos växer och han blir snyggare och snyggare och så är han bara så söt och snäll. Han är duktig på att lystra. Han blir så glad når husses medarbetare kommer på morgonen (både Luigi och Carlos är med på jobbet), och han tar väl emot husses kunder. Han gör mycket som storebror Luigi gör, så det är enkelt att ha de två tillsammens.

2013-09-24 Hälsning från Dexter

En månad har nu gått sedan vi fick hem vår lille Dexter och livet med hundvalp är fyllt av mys, överraskningar, och såklart tålamodsprövningar. Nu har hösten kommit på allvar och promenaderna fylls av vindar, höstlöv och annat nytt spännande för Dexter. Han är hos dagmatte 2 dagar i veckan nu och där får han umgås med 2 st chihuahua-flickor, en chihuahua/nakenhund-blandning och en katt vilket han verkar trivas mycket bra med.

2013-09-23 Hälsning från Herrman

Herrman i sitt nya fleecetäcke från Magic Colour

2013-09-22 Hälsning från Pixel

Det var länge sedan vi senast hörde nytt från goda glada Pixel. Han mår bra och är fortfarande en lika härlig gosse som han varit ända från början. Pixel och hans familj har flyttat till ett stort hus i Gudö. Här finns en ny stor gräsmatta som är redo för whippetspring till nästa sommar. Pixel har så klart redan provsprungit trots förmaningar om att låta bli, men finns det en fotboll och lite yta så bara måste han .... Pixel har också fått en två-benat lillasyster Sonja, som han gillar.

2013-09-22 Leffe och Columbus på besök hos Jobbe.

Leffe och Columbus har varit på besök hos Jobbe och Ann Siri. Det var även en kompis på besök Collie hund. Det blev till en bra promenad i skogen och vid stranden, som man kan se på bilderna gillade Columbus och Collien att leka i vattnet. Efteråt var det fika hos Ann Siri. Jobbe har fått en ny kompis en lilla lama, det verkar som Jobbe och laman trivs ihop.

2013-09-21 KM Södertälje Whippetrace

Södertälje Whippet Race arrangerade klubbmästerskap. Alla medlemmars hundar var välkomna att delta oavsett ålder och färdigheter. 21 hundar kom till start, nästan samtliga kom i mål. Från kennel Magic Colour deltog Blanco - Magic Colour Jazzo White Diamond (1:a Unghundsklass hanar). Spike - Magic Colour Gold Charmer (2:a i Mästarklass hanar), Zorba - Magic Colour Lady Jazzo (2:a i Mästerklasss tikar) och Sessan - Magic Colour Pure Gold och (3:a i Mästerklass tikar). Stort grattis till Hanna och Robin, Malin och Jocke samt Christina och hjälpetränaren Christian tillde fina resultater.

2013-09-20 Chanel är nu officiellt Klub Junior Champion

I fredags kom så Chanels diplom på att hon är Klub Junior Champion i Myndeklubben i Danmark.

2013-09-20 Hälsning från Vitesse

Sällskap, lek och vila om vartannat en vacker höstdag

2013-09-17 Hälsning från Spike

Förra året skadade Spike sin tass. Tillsammans med Christian har han nu kommit i gång med sin löpträning på allvar. Han har ägnat sig åt både släphare i Jordbro, rundbana i Åkersberga och naturligtvis whippetrace i Södertälje. Det är jätte roligt att se hur glädjen lyser ur Spikes ögon, när han får springa.

2013-09-16 Leffe & Columbus testar viltspår

Förra året skadade Spike sin tass. Tillsammans med Christian har han nu kommit i gång med sin löpträning på allvar. Han har ägnat sig åt både släphare i Jordbro, rundbana i Åkersberga och naturligtvis whippetrace i Södertälje. Det är jätte roligt att se hur glädjen lyser ur Spikes ögon, när han får springa.

2013-09-15 Utställning i Laröd

Dagen efter Sofiero hade Vinthundsklubben utställning i Laröd och nu blev man påmind om att hösten är på väg. Hela vägen fram till utställningen spöregnade det, men som tur var, var det uppehåll det mesta av utställningen. 64 vuxna whippetar var anmälda och domare var Cristian Vantu från Rumänien. Han var en mycket annorlunda domare t.ex. ville han inte ha hundarna på bordet och han är nog den snabbaste domare vi någonsin har blivit bedömd av. Även om det mycket fort tycker vi han var en bra domare.

Från vår kennel deltog Billie - Magic Colour Cosmo Wind, Imse - SE UCH Magic Colour Cyber Cowboy, Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel, Joy - Magic Colour French Impulse, Bianca - Magic Colour Scented White Diamond och SE UCH DK UCH Magic Colour Cyber Babe.

Alla hundarna fick excellent. Billie blev 2:a med CK i juniorklass hanar. Imse blev 2:a med CK i championklass hanar och slutade som BH4. Chanel blev 1:a med CK i juniorklass tikar och slutade som BIM junior. Joy och Bianca var oplacerad i öppenklass tikar. Chili blev 1:a med CK i championklass tikar och slutade som BT4. I uppfödarklassen blev vi 2:a med HP. Vi var mycket nöjda med dagens resultat.

 
 
Billie
Imse blir BH-4
Chanel
 
Joy
Bianca med kennel-husse
 
Chili blir BT-4
En glad uppfödergrupp

2013-09-14 Utställning på Sofiero

Vi har alltid pratat om att vi någon gång skulla ställa ut på Sofieo, men har alldrig fått till det för nu i år. Totalt var det anmäld 58 whippetar och domare var Bertil Lundgren från Sverige. Även om det var mitt i september var det sommarvarma som gällde.

Från vår kennel deltog Billie - Magic Colour Cosmo Wind, Imse - SE UCH Magic Colour Cyber Cowboy, Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel, Joy - Magic Colour French Impulse, Bianca - Magic Colour Scented White Diamond och SE UCH DK UCH Magic Colour Cyber Babe.

Alla hundarna fick excellent. Imse debuterade i championklasse, han blev inte placerad med fick ändå CK. Chanel blev 2:a med CK i juniorklass tikar, Joy blev 3:a med CK i öppenklass tikar och Chili blev 4:a med CK i championklass tikar. Ingen placerade sig i BH eller BT. Vi slutade med att blir BIR uppfödare med HP.

 
Billie
Imse
 
Chanel
Bianca
 
Joy
 
Chanel
 

2013-09-14 Whippetrace Derby i Södertälje

Det har varit Derby i Söertälje Whippetrace. Från kennel Magic Colour deltog Bailey - Magic Colour French Lover, Sessan - Magic Colour Pure Gold och Zorba - Magic Colour Lady Jazzo.

Bailey gjorde fyra mycket fina starter och sprang snabbast av Södertäljehundarna. Försöksheat 1 tid 9,72 plac 3 Försöksheat 2 tid 9,82 plac 2. C semifinal tid 9,7 plac 3. C tröstfinal tid 9,78 plac 1

Zorba slutade 4:a i E-finalen Stort GRATTIS till Linda, malin och Jocke.

2013-09-13 Leffe myser med husse

Leffe myser med sin husse en fredagskväll

2013-09-11 Hälsning från Diamond

Den 13 augusti fick Diamond en två-benat lilla syster Chloe. Diamond är mycket glad för henne och tycker hon är mycket söt.

2013-09-07 Utställning i Roskilde (Danmark)

Ännu en fantastiskt utställningsdag på Myndklubbens utställning i Roskilde med sommarvarma. Det var anmäld 50 whippetar och domare var Veronika Kucerova Chrpova, Tjeckien.

Från oss deltog

Billie - Magic Colour Cosmo Wind,

Imse – SE UCH Magic Colour Cyber Cowboy,

Chanel – Magic Colour Cosmo Chanel,

Bianca - agic Colour Scented White Diamond,

Joy - agic Colour French Impulse och

Magic Colour French Impulse och

Chili – DK UCH SE UCH KLBCH KLBV12 Magic Colour Cyber Babe.

Dagens två stjärnor var Chilis två 12 måneders barn Billie och Chanel. Billie vann junior klass hanar med CK och fick sitt första Klub Junior Cert. Billie slutade BH3 och BIM junior! Chanel var inte sämre än sin bror - hon vann junior klass tikar med CK och fick sitt andra Klub Junior Cert och hon kan därmed titulera sig som Klub Junior Champion. Chanel blev sedan BT2 med cert. Chanel slutade med att bli BIR junior och BIS3 junior.

Imse debuterade i champion klass han fick exc och blev 3:a. Både Bianca och Joy fick exc och Joy blev 3:a med CK i öppenklass tikar. Sist ut var Chili som fick exc och blev 3:a med CK.

Som vanligt var det jättetrevligt runt ringen. Tusen tack för trevligt sällskap Allan och Ole och stort grattis till Billies fina resultat.

 
 
Billie
 
Imse
Chanel
 
 
Bianca
 
Joy
Chili
 
Chanel - BT-2
Chanel - BIS3 Junior

2013-09-01 Utställning på Solvalla Travbana

Vilken dag vi har haft på utställningen på Solvalla travbana. Det var anmäld 25 whippetar och domare var Bo Skalin,Sverige. Det var inte precis whippetväder - det blåste mycket och det var kallt - som tur var kom det inget regn. Följande hundar deltog från oss: debutanten Herrman – Magic Colour Wild Cosmo, Imse – Magic Colour Cyber Cowboy, Bailey – Magic Colour French Lover, Chanel – Magic Colour Cosmo Chanel och Jasmine – Magic Colour Jazzo Girl.

Herrman och matte Camilla debuterade i utställningsringen och båda två var så duktiga. Herrman fick excellent och blev 2:a i juniorklass hanar. I öppenklass hanar deltog Bailey och Imse. Imse vann klassen och Bailey kom 2:a. Domaren var sparsam med sina CK.are, det delades endast ut 1 CK i öppenklass hanar och 1 CK i Championklassen. Imse blev sedan BH1 med cert. Vi är så stolta över dagens resultat, Imse – Magic Colour Cyber Cowboy, som idag fick sitt sista cert och kan härmed titulera sig som SE UCH. Imse är tredje valpen ur Cyber-kullen (SE UCH SE LCCH Airescot Cyber Dragon X Airescot Jenny Lind) som har blivit champion.

Och så vår lilla Chanel som vann junior klass tikar med CK och slutade som BT2 med r-cert. Jasmine fick excellent men var oplacerad i öppenklass tikar. Alla våra deltagande hundar fick excellent med mycket fina kritiker. Sedan slutade vi av med bli vi BIR uppfödare. Vi deltog inte i BIS-finalen då Sofia skulle åke hela vägen till Umeå.

Tusen tack alla ni fantastiska valpköpare Camilla, Linda, Christina och Sofia för att ni ställda upp.

BIR och BIM
Imse blir bäste hane
Magic Colour uppfödergrupp
Herrman med matte Camilla
Imse
Bailey med matte Linda
Chanel
Jasmine med matte Sofia

2013-08-26 Hälsning från Walther

Walther har fått en ny kompis (kat) Ture

2013-08-26 Hälsning från Mio

Vi har mottaget några golfbilder på Mio! Han är så superduktigt, så snart får han egna golfklubbor enligt sin matte :).

2013-08-26 Hälsning från Carlos

Allt går fortfarande bra med Carlos.

2013-08-24 Hälsning från Dexter

Den första natt gick bra och Dexter verkar trivas hos sin nya familj.

2013-08-21 Hälsning från Kasper

Resan hem gick jättebra. Kasper sov som en stock och det gick även bra med mötet med sin nya bror Konrad.

2013-08-21 Scented kullen 7 år

Vi grattar i dag vår första kull som fyller sju år.

2013-08-20 Hälsning från Carlos

Det går fint med Carlos. Luigi er noget jaloux så mate och husse passar på att fördela uppmärksamheten mellan dem två. Tack Ninna och Poul för de fina bilderna - de är underbara av Carlos!

2013-08-18 Hälsning från Lykke

En nyss vaknat Lykke i mattes fåtölj, som Lykke och matte delar på! Lykke äter mycket bra efter en inkörningsperiod av lite klen matlust. Lykke har lärt sig att sitta på kommando.

2013-08-18 Sunshine-kullen 6 år

2013-08-17 Hälsning från Otto

Tack Elin för den fina bilden på Otto - Magic Colour Midnight Express.

2013-08-17/18 Utställning på Bornholm (DK)

DKK arrangerade en dubbelt internationell utställning på Bornholm. Vi hade fått med oss Ruth & Stellan med Leffe - Magic Colour Cyber Life och Columbus - Magic Colour French Rebel och Allan & Ole med
Bianca - Magic Colour Scented White Diamond, Joy - Magic Colour French Impulse och Billie - Magic Colour Cosmo Wind. Vi hade med oss Chili - DKCH SECH KLBCH KLBV12 Magic Colour Cyber Babe.
På lördagen var det anmäld 11 whippetar och domare var Gert Christensen från Danmark. På söndagen var det anmäld 10 whippetar och domare var Leif Lehmann Jörgensen.
På lördagen fick alla hundarna excellent och CK med mycket bra kritiker. Bäst gick det för Chili som på lördagen blev bästa tik 1 och hon fick sitt 3:e Cacib - hon slutade som BIM. Leffe var så nära han blev bästa
hane 2 med r-cert och även Bianca fick r-cert. Det andra höjdpunkt var uppfödargrupp som i BIS-finalen blev urplockat bland 16 grupper och blev placerad som BIS2.
På söndagen fick återigen alla excellent men inte alla CK. Återigen var Leffe så nära på sitt sista cert, men även denna gång blev det till r-cert och Joy fick också r-cert. Bättre gick det med vår uppfödargrupp - vi
återigen urplockat bland 9 grupper och placerade oss som BIS3.
Grattis till alla fina placeringar och tusen tack för mycket trevligt sällskap Ruth & Stellan, Allan & Ole.

Hund Lördag Söndag
Magic Colour Cosmo Wind JExc, Junkk1, CK, BH4 Exc, Junkk2
Magic Colour Cyber Life Exc, ÖKK1, CK, BH2, R-cert, R-CacibExc, ÖKK1, CK, BH3, R-cert
Magic Colour Cosmo Chanel Exc, junkk1, CK, BT4 Exc, junkk1
Magic Colour Scented White Diamond Exc, ÖKK1, CK, BT3, R-Cert Exc, ÖKK2
Magic Colour French Impulse Exc, ÖKK2, CK Exc, ÖKK1, CK, BT3, R-Cert
Magic Colour Cyber Babe Exc, CHKK1, CK, BT1, Cacib, BIM Exc, CHKK2, CK, BT2
Uppfödarklass BIR, BIS2 (utav 16) BIR, BIS3 (utav 9)
 
 
Så här bor vi när vi är på utställning :-)
Bästa hane konkurrens dag 1
Bästa tik kunkurrens dag 1
BIR och BIM dag 1
BIR Uppfödare
Bästa hane konkurrens dag 2
Bästa tik konkurrens dag 2

2013-08-12 Hälsning från Carlos

Första hälsningen från Carlos som stortrivs i nya familjen :-)

 

2013-08-11 International utställning i Ronneby

Jeannette och Annette åkte till den internationella utställning i Ronneby Brunnspark. Det är en helt otrolig fin plats att ha utställning på. Som tur var det även mycket fint väder.
Chili - Magic Colour Cyber Babe och Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel skulle ställas ut och med som sällskap hade vi Bijou - Magic Colour French Kiss och Diba - Airescot Jenny Lind.

Det var totalt anmäld 48 whippetar och domare var Pirjo Aaltonen från Finland. Först ut var Chanel och det var 7 i hennes klass. Hon blev 3:a med CK i junior klass tikar - hon var oplacerad i bästa tik.

I Chilis klass var det 5 champion tikar. Chili vann Championklass med CK. Chili vann sedan bästa tik och fick sitt andra Cacib - hon slutade som BIM.

Karin Lind tusen tack för hjälpen i bästa tik och tusen tack för trevligt sällskap Annette Almegård. Vi är supernöjda med helgens resultat.

2013-08-10 Jasmine på utställning i Bjurholm

Jasmine - Magic Colour Jazzo Lady har varit på utställning i Bjurholm. Och ännu en gång i en klass med hård konkurrens. 9 stycken tikar i öppenklassen och alla fick Exc för det var så bra kvalitet på alla hundar, så det var väldigt roligt att Jasmine fick en 4:e placering med CK bland alla fina hundarna. Stort GRATTIS till Sofia och Jasmine.

2013-08-06 Hälsning från Whenke

Lata, varma, sommardagar är något som Whenke - Magic Colour Midnight Secret också uppskattar, även om hon alltid är i händelsernas centrum. Hon vill som tidigare inte missa något utan passar på.

2013-08-05 Hälsning från Leffe och Columbus

Leffe (Magic Colour Cyber Life) och Columbus (Magic Colour French Rebel) njuter kvällslugnet och att det är lite svalare efter att ha varit med husse i kajakklubben.

2013-08-04 SM i Whippetrace

Sessan (Magic Colour Pure Gold) och Zorba (Magic Colour Lady Jazzo) deltog på SW i Whippetrace i Asarum/ Karlshamn. Sessan sprang bäst på lördagen och Zorba glänste på söndagen. Zorba G-1 10,28 Sessan F-4 10,69. Vi önskar Malin och Jocke grattis till resultatet.

2013-08-04 NeverNeverLand's välgörenhetsutställning

Spike (Magic Colour Gold Charmer), Imse (Magic Colour Cyber Cowboy) och Gauss (Magic Colour White Rock Jazzo)var på en liten välgörenhetsutställning som anordnade i dag. De deltog i den lite udda klassen "Bordercolliekorsningar och övriga raser". Spike vann den klassen och gick vidare till BIS-final där han blev trea. Imse och Gauss nöjde sig med att bli trea och fyra i klassen. Vi önskar Christina och Spike grattis till det fina resultatet.

2013-08-04 Hälsning från Jasmine

Sommarvädret har kommit till norr och det har varit riktigt varmt och skönt de senaste två veckorna.

2013-07-28 Leffe och Columbus på besök hos Jobbe

I söndags var Stellan och Ruth på besök hos Jobbe i Kerteminde. Tusen tack för de fina bilderna av er promenad

2013-07-26/28 Utställnings helg i Tammsvik

Denna helg har det varit 3-dagars utställning i Tammsvik. Domare på whippetklubbens utställning var Noreen Harris, Australien.
På fredagen var det mest för att titta på hanarna och så skulle Jeannette döma Barn & Hund samt Juniorhandling utställningens lunch paus. Det var en glädjande överraskning, då jag kollade katalogen för bland de hanarna i öppen klass hade Elin anmäld "otto" - Magic Colour Midnigth Express. Det var första gången Otto ställdes ut (nästan 5 år gammal). Otto var oplacerad.

På lördagen var det tikarnas tur till att bli ställd ut och vi hade med oss "Chanel" - Magic Colour Cosmo Chanel, "Chili" - DK UCH SE UCH KLBCH KLBV12 Magic Colour Cyber Babe och "Diba" - Airescot Jenny Lind. Det var anmäld 23 junior tikar och Chanel blev 4:a med UK. I Chilis klass var det 19 fina championtikar och Chili var urplockat av tio, men inte placerad, hon fick dock UK.

 

Gamla Diba på 10,5 år är stil going strong - det var 6 i hennes klass och hon slutade med att placera sig som 2:a med UK i veteran klassen.

På söndagen var det Vinthundsklubben som arrangerade utställning och domare för hanarna var Claude Rebourg, Frankrike. Här hade Linda anmäld "Bailey". Bailey vann en stor öppen klass hanar med CK (11 stycken). Han slutade som bästa hane 4 med reserv cert.

 

På måndagen skulle Bailey även delta i Lure Coursing tävling i Stjärnhov och här var han inte sämre än dagen innan. I första loppet låg han på en delat 2:a plats. Han gjorde även ett bra andra lopp. Han slutade som 6:a utav 24 hanar. Stort GRATTIS till Duktiga Linda och Bailey till de mycket bra resultaten.

Bailey på lure coursing
Chili
Otto i ringen
 
Bailey visar upp sig
 
BIS generationsklass
 
 
Magic Colour gänget
Chanel vinnar junior-klassen
 
Bijou
 
Chili BT-4
 
Chanel vinnar junior-klassen
Chanel BT-3

2013-07-07 Jasmine på utställning i Piteå

Idag har Jasmine - Magic Colour Jazzo Girl - varit på utställning i Piteå. Domare var Markku Mähönen från Finland. Det var 12 stycken tikar i öppenklassen så det var så roligt att Jasmine tog sig till en andra plats i klassen med CK. Bilderna på Jasmine är både från utställningen i Piteå och från utställningen i Vännäs för två veckor sedan. Kritiken blev: "Nice type with good lines. Nice fem.head with good expression. Good neck and body volume. Nice forecheast. Good angulations but a bit sloping croup. Quite good movements. Good coat." Stort GRATTIS till både Jasmine och Sofia till det mycket fina resultatet.

Jasmine 
Jasmine med sina fina vinster 
Jasmine med matte i ringen 
Jasmine med bästisen Safira 
 

2013-06-30 Hälsning från Columbus och Leffe

Idag var Leffe och Columbus med husse ut till kajakklubben. Det blev till en utflykt ut i naturen och njuta av utsikten över Odense Fjord. De fick endast springa lös en kort stund, då det finns mycket vilt i området.

2013-06-16 Hälsning från Vitesse

Så här fint mail fick vi från Gunilla och Vitesse. Som uppfödare blir man mycket varm om hjärtat.

"Jag skulle kunna skriva o berätta hur mycket som helst om Vitesse, Ni skulle inte orka läsa... Varje dag gör hon mig lycklig och jag hoppas jag gör henne lika lycklig. Jag är noga med vad hon äter, hennes hälsa, att hennes bädd är mjuk och ren och att hon har snälla vänner att ofta leka med. Ibland går vi på äventyr och lär oss något nytt om världen. Ibland gosar vi och glömmer tiden. Hon har en fantastisk personlighet, lagom följsam, lagom reserverad. Glad och okomplicerad. I hennes ögon glimmar livets mening. Varje dag går mina fötter lätt över marken med henne vid min sida. Hon får mig att skratta, hon får mig att mjukna. Jag lyssnar på hennes hjärta, jag räknar alla hennes hårstrån och jag somnar med hennes tass i min hand. Jag kan inte tänka mig en dag utan henne. Inte en dag... :-)/gunilla"

2013-06-16 Hälsning från Columbus

Columbus firade sin födelsedag genom att vara på Dobermann klubben och träna med husse. Leffe och matte satt och tittade på.

Columbus
 
 
Husse visar vägen

2013-06-16 French-kullen 2 år idag

2013-06-15 Whippet race i Karlstad

Gauss gör come-back i tävlingssammanhang. Han kommer in som fyra i ett av kvalheaten i gårdagens WR-tävling i Karlstad. Slutresultatet blev trea i hanarnas C-final.

Gauss på whippetrace

2013-06-11 Gold-kullen 5 år idag

2013-06-08 Jasmine på inoff. utställning i Lycksele

Det var länge sedan senaste utställning, men idag var Jasmine med matte Sofia på utställning i Lycksele. Det gick jätte bra och Jasmine blir först BIR och sedan BIS-4. Stort grattis.

2013-06-01 Leffe och Columbus på besök hos Jobbe

Vi gick promenad vid skog och strand och traffade garderhusarerne till häst, drottningen kommer till Kerteminde nästa vecka, så därför var de där. Det var en rigtigt trevlig promenad.

2013-05-26 På besök hos Jobbe

På vägen tillbaka från Hasmark passade vi på att besöka Jobbe som bor i Kerteminde på Fyn. Som ni ser av bilderna trivs Jobbe mycket bra hos sin nya familj.

2013-05-26 Dubbeltutställning i Hasmark (Danmark)

Tradionen tro var vi återigen på på Dansk Myndeklubs sommarutställning i Hasmark. Magic Colour gänget bestod av juniorerna Linus - Magic Colour Cosmo Breeze, Billie - Magic Colour Cosmo Wind och Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel. Leffe - Magic Colour Cyber Life, Joy - Magic Colour French Impuls, Bianca - Magic Colour Scented White Diamond, Chili - DKCH SECH Magic Colour Cyber Babe och Diba - Airescot Jenny Lind.

På lördagen var det anmäld 42 whippetar och domare var Barbara Arndt, Canada. På söndagen var det anmäld 35 whippetar och domare var Elizabeth Gonzalez, Gibraltar.

Hund Lördag Söndag
Linus JuniorKL Exc JuniorKL Exc
Billie JuniorKL Exc, JuniourKK3, CK JuniorKL Exc, JuniorKK 4
Chanel JuniorKL Exc, JuniorK2, CK JuniorKL Exc, JuniorKK1, CK, BT4, BIR Junior, BIS4 Junior
Leffe ÖKL Exc, ÖKK3 ÖKL Exc, ÖKK4
Joy UKL Exc, UKK3 UKK Exc, UKK2, CK
Bianca ÖKL Exc ÖKL VG
Chili CHKL Exc, CHKK2, CK, BT2 CHKL Exc, CHKK1, CK, BT1, BIR, BIS1
Diba VetKL Exc, VetKK2, CK VetKL VG, VetKK2
Uppfödareklass 2:a HP 2:a HP

Vi är mycket nöjda med helgens resultat. Våra juniorer gjorde riktig bra ifrån sig endast 9 månader och 10 dagar gamla. Tusen tack för jätte trevligt sällskap och den goda stämningen runt ringen och i Magic Colour gänget ... och tusen tack för all hjälp med hantering av hundar, foto och tält.

Linus och Billie i junior-klassen
 
 
Billie i ringen
Leffe i ringen
 
Chanel visar upp sig
 
Joy blir tvåa i unghundsklassen
 
Bianca i ringen
 
 
Veteran Diba med husse i BT-ringen
Magic Colour upfödergrupp
 
Chilie BT-1 och Chanel BT-4
Chili blir BIR
Chanel blir BIS4 junior
Chili blir BÄST IN SHOW

2013-05-25 Hälsning från Whenke

2013-05-20 Utställning i Svendborg

Idag var det debut för Billie i juniorklass. Han klarade sig bra och fick exc.

2013-05-19 LC prov i Norberg

Från vår kennel deltog Dante - magic Colour Touch Of Jazzo och LC debutanten Bailey - Magic Colour French Lover.

Båda killarna gjorde ett bra första lopp, Dante med 144 poäng och Bailey med 162 poäng, och låg 2:a.

De gjorde båda ett än bättre 2:a lopp, där Dante fick 169 poäng och slutade på en 22:a plats med 313 poäng. Bailey gjorde ett suveränt 2:a, där han fick 180 poäng och håll sin 2:a plats med 342 poäng och erövrade sitt första LC Cert.

Stort grattis till de fina placeringar Linda med Bailey och Jessica med Dante. Vi är mycket stolta uppfödare.

 
Bailey med sin CERT rosett

2013-05-14 Påbesök hos Sessan och hennes valpar

Idag var Jeannette på besök hos Kennel Golden Whip för att kolla på Sessans fina valpar. Hela 10 stycken blev det till - 6 hanar och 4 tikar. Sessan är en mycket duktig mamma. Vi passade på att ta uppställningsbilder på valparna, som var mera eller mindre samarbetsvilliga, tycker dock resultatet blev hyfsat.Sedan var det fika och mera hundprat. Tack Malin och Jocke för titten.

2013-05-13 Hälsning från Cindy

Allt är bra med Cindy. Whippet racet är i gång och Cindy älskar det och ska försöka ta licens och börja tävla.

2013-05-09 Besök hos Ebba

Då vi var i Danmark passade vi på att besöka Ebba och matte Iben i Köpenhamn. Som det ses av bilderna stortrivs Ebba. Det är alltid roligt att se hur glada våra valpar blir för att se oss även om det har gått flera år sedan vi såg dem senast. Tack Iben för en underbar lunch och ditt fantastiska hembakade knäckebröd.

2013-05-09 Bailey och Hjalmar på Inoff utställning Hågelby Park

Bailey – Magic Colour Frensh Lover - var lite trött, då han kvällen innan hade tränat LC och han tar sig ut ordentligt. Sen var det en lång väntan, i över fyra timmar, så när det väl blev Baileys tur, var han inte så pigg. Bailey blev ändå BIM av 8 whippetar. Vi önskar ett stort grattis till Bailey och matte Linda med det fina resultatet. Bailey och Linda hade sällskap av Hjalmar – Magic Colour Cosmo Storm och hans familj. Hjalmar deltog i valpklassen.

2013-05-04/05 Internationell dubbeltutställning i Roskilde, Danmark

Helgen 4-5 maj 2013 var det två internationella utställningar i Roskilde. Magic Colour gänget bestod av valparna Linus - Magic Colour Cosmo Breeze, Billie - Magic Colour Cosmo Wind och Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel.

Leffe - Magic Colour Cyber Life, Joy - Magic Colour French Impuls, Bianca - Magic Colour Scented White Diamond, Chili - DKCH SECH Magic Colour Cyber Babe och Diba - Airescot Jenny Lind.

Båda dagarna var det anmäld 46 whippetar och med ett stort antal champion hanar (9 stycken) och tikar (8 stycken). Domare på lördagen var Saija Juutilainen, Finland och domare på söndagen var
Lilian Christensen, Danmark. Såhär blev resultaten

Hund Lördag Söndag
Linus ValpKL exc, ValpKK2, HP ValpKL Exc, ValpKK1, HP, BIR valp, BIS 4 valp
Billie ValpKL exc, ValpKK1, HP, BIM valp ValpKL exc, ValpKK2, HP
Chanel ValpKL exc, ValpKK1, HP, BIR valp ValpKL exc, ValpKK3, HP
Leffe ÖKL exc, ÖKK1, CK, BH1, Cert, Cacib, BIM ÖKL exc, ÖKK2, CK
Joy UKL exc, UKK3 UKK exc, UKK2
Bianca ÖKL exc, ÖKK4 ÖKL VG
Chili CHKL exc CHKL exc, CHKK2, CK, BT2, R-Cabib
Diba VetKL exc, VetKK1, BIR veteran VetKL exc, VetKK1, CK, BIR veteran
Uppfödareklass HP, BIR HP, BIR

Vi är mycket nöjda med helgens resultat. Det var Leffes tredje cert, vi hade dock missat att man i Danmark ska ha 3 cert under tre olika domare och då Leffe redan en gång tidigare har fått cert under Saija Juutilainen, blev det inget championat denna gången. Tusen tack för mycket trevligt sällskap
Ruth och Stellan, Heidi och Vibeke, Allan och Ole.

Linus
Billie
 
BIM och BIR valp dag 1
Chanel i BIS finalen
Leffe visar upp sig
Leffe blir BIM dag 1
Joy
Bianca
Chili
Diba
Billie och Linus
Chanel
 
Linus blir BIS-4 valp
Leffe
Leffe i bästa hane klassen
Joy
Bianca
Chili
Chili BT-2
Diba i veteranklassen

2013-05-03 Hälsning från Whenke

Whenke mår bara bra men skulle vilja löpa fritt över fälten efter några harar eller rådjur igen. Whenke har haft närkontakt med hönsen, men gör inte illa dem alls. När hönsene omringar henne och stirrar ut henne, blir det är obehagligt, så Whenke hoppar ut igen. Däremot så tar Whenke en och annan fasan på tomten för de har ju inte här att göra.

2013-05-01 Inofficiell utställning i Smålandsstenar

Traditions enligt var vi på årets första maj utställning på Smålandsstenars BK. Med oss hade vi Chanel, Bijou, Chili och Diba. Domare var Lars-Erik Jansson. Det var endast våra hundar som deltog av whippetarna. Chanel blev BIR valp, oplacerad i BIS. Chili blev BT1, BIR och BIG1 oplacerad i BIS, Bijou BT2 och Diba BT3 och BIR veteran och slutade som BIS3 veteran. Återigen var vår gamla veteran bäst. Tack Annette och Allan för jätte trevligt sällskap.

2013-04-30 På besök hos Bijou och Fanta

När vi var i Småland passade vi på att besöka både Bijou - Magic Colour French Kiss och Fanta - Magic Colour Midnight Delight. Vi hade en underbar promenad på Guds Gröna Änger. Vi vill gärna tacka Annette och Allan för en fantastisk lunch och Kate och LO för fantastiskt fika och promenad.

Fanta jagar mamma Sille
 
Fanta är glad
Chanel hälser på nya kompisen Fanta

2013-04-28 Hälsning från Columbus och Leffe

Facebook whipperne på Fyn var på en tur ved Skovsøen, et dejligt sted her i Odense, alle havde en fin tur og sluttede af med isvafler så alle var ved at revne!

2013-04-21 Vilspårsträning

Sille och Jeannette går på viltspårskurs och nu var det tid att träna lite också. Målet är att Sille och Chili ska ha anslagsprov. Så Husse var ute tidigt på morgonen och lägga två spår. Då vi skulle iväg ville även Chanel med, så hon fick följa med. Absolut bäst denna dag var debutanten Chanel, som mycket noggrant gick spåret klockrent. Det var dock lite läskigt med klöven. Sille tappade koncentrationen lite mittvägs, men kom genom spåret och Chili gick ett hyfsat bra spår.

 
Chili i spåret
 
Chanel gör debut i viltspåret

2013-04-16 Carla fyller 12 år

Vår kära veteran har nu blivit 12 år. Man ser i ögonen att hon är äldre, och hon springer inte lika mycket som tidigare, men annars är hon sitt eget kärleksfulle jag (fast lite mera envis :-))

2013-04-12 Häslning från Saba

En liten hälsning från Saba i Örebro. Allt fungera bra med honom och enligt husse är han duktig och intelligent och har så småt lärt sig hur allt fungerar. Han är också mycket enkelt att ha med på resor, då han både i tåg och bil bara läggar sig och sovar :-)

2013-04-06 Valpträff på golfbanen

Idag kom flear av valparna från senaste kullen på besök (tillsammans med lite valpar från tidigare kullar). Totalt 14 hundar och 14 människor.

Det blev en promenad på golfbanen, där hundar fick möjlighet att springa fritt en tid. Sedan bar det hemåt till kennelen för lite lunch och fika.

Det var så fint vårväder, att vi kunna sitte ute - det var riktigt mysigt  :-)

Valparma springer lite själva
Det blev grillade brugare efter promenaden
 

2013-04-03 Hälsningar från Bijou

Lite bilder fån den dagliga strandpromenad....ingen snö här i Falkenberg!

2013-04-02 Sessan har fått valpar

Sessan - Magic Colour Pure Gold har efter lite dramatik (ett kejsarsnitt behövdes) fått sina 10 juveler. Det blev 6 hanar och 4 tikar. Stort grattis till valparna Malin och Jocke på kennel Golden Whip.

2013-04-01 Hälsningar från Leffe och Columbus

Leffe och Columbus har varit på påsk-söndags-promenad med massor av andra vinthundar. Vilka härliga bilder.

2013-03-31 Hälsning från Tintin

Tintin med Familj har varit ute på Mälarisen i solen och gå. När de fikade blev det lite kallt om tassarna, den medtagna filten till trots, så lillhusse lånade ut sina vantar :)

Tintin är också lycklig över att det går att använda uterummet igen. Bara han hör skramlet av nyckeln kommer han som ett skott. Bästa utkiken på allt som rör sig och när rådjuren kommer håller han på att krypa ur skinnet. Njuta under en filt i solen står rätt högt i kurs det med...

2013-03-30 Utställning i Villsta

Dagen efter Kista utställningen hade Wibbetklubben utställning i Vilsta. Totalt var det anmäld 134 whippetar och domare för hanarna var Olaf Knauber, Tyskland och för tikarna var det Joachim Bartusch, Tyskland.

Vi hade endast anmäld Chanel, då vi hade Joachim Bartusch som domare på utställningen i Nyborg i november 2012. Totalt var det anmäld 12 + 14 valpar. I Chanels klass var det 11 tikvalpar anmälda.

Återigen klarade Chanel sig bra, hon blev 4:a med HP. Vi fick även möjlighet för att hälsa på Otto - Magic Colour Midnight Express, som kom och hälsade på tillsammans med matte Elin och pappa Briam.

2013-03-29 Utställning i Kista (Stockholm)

Idag har vi varit på Int. SKK utställning i Kista. Det var totalt anmäld 55 (47 vuxna och 4+4 valpar. Domare skulle ha varit Rainer Vourinen, men pga. av sjukdom var det domarändring till Kenneth Edh, Sverige.

Från vår kennel deltog Chanel - Magic Colour Cosmo Chanel, Bailey – Magi Colour French Lover skulle ha deltaget, men matte hade blivit sjuk, Imse – Magic Colour Cyber Cowboy, Zorba – Magic Colour Lady Jazzo, Chili – Magic Colour Cyber Babe. Från kennel Golden Whip var även Zorbas och Tigers – Magic Colour Sunshine Of My Life- dotter Golden Whip Black Eyed Tiger.

Än en gång var dagens stjärna lilla Chanel, som blev BIR valp. Vi stannade inte till finalerna, då det var tre timmar till de skulle gå och våra tre andra hundar var ensamma hemma, så vi valde att åka hem.

Näst ut var Imse och han placerade sig bra som 3:a med CK i öppenklass. Zamba deltog i en stor juniorklass och blev återigen 2:a med CK, Zorba fick Exc, men oplacerad. Chili fick exc i championklass men oplacerad. Vi hade mycket trevligt sällskap av Jocke, som vi samåkte med och Elisabeth från Allettes kennel.

Chanel i valpklassen
 
BIM och BIR valp
 
Imse
 
Zamba
Zorba

2013-03-25 Hälsning från Ebba

En hälsning från lilla Ebba i Danmark som fortfarande levar ett mys-liv med matte och whippet kompisen Jochum.

2013-03-24 Utställning i Malmö

På vägen tillbaka till Stockholm stannade vi till på utställningen i Malmö. Totalt var det anmäld 57 vuxna och 12 valpar. Domare för de vuxna hundarna var Bengt-Åke Bogren, Sverige och domare för valparna var Jadranka Smojver-Selimovic, Kroatien.

Från vår kennel deltog 2 valpar och 4 vuxna hundar. Den nya hall var lika hemsk att vara i som före året och både hundar och människor var mycket trötta i huvudet efter utställningen pga. av det var mycket trångt och mycket ljud. Även på denna utställning var det mycket trevligt sällskap runt ringen.

Såhär blev resultatet för våra hundar

Magic Colour Cosmo Wind, Valp Exc, valpKK2, HP

Magic Colour Cosmo Chanel, Valp Ecx, valpKK 1, HP, BIM valp

Magic Colour French Impulse, UKL Exc, UKK 2

Magic Colour French Kiss, UKL Exc, UKK 3

Magic Colour Scented White Diamond, ÖKL Exc, ÖKK2, CK, BT3

Magic Colour Cyber Babe, CHKL Exc, CHKK1, CK, BT1, Cert, Cacib, Svensk Champion, BIM

 

Vilken dag i Malmö – vi kan väl lugnt säga att resan till Järna gick flygande. Vill också passa på att gratulera till Allan med Bianca och Billies fina resultat.

Joy och Bijou i unghundsklassen
 
Chili bästa champion
Bästa tik konkurrens
Chili BT-1 och Bianca BT-3
Chili springer om BIR

2013-03-23 Utställning i Skälskör (Danmark)

Totalt var det anmäld 42 (33 + 9 valpar) whippetar till utställningen i Skälskör. Domare för de vuxna var Charlotte Höier, Danmark och domare för valparna var Veronika Kucerova Chrpova, Tjekkiet.

Från vår kennel deltog 3 av Chilis valpar och 5 vuxna hundar. Det var en mycket bra hall och bra arrangerat utställning med fina rosetter och premier. Som vanligt var det ett mycket trevligt sällskap i Magic Colour gänget.

Såhär blev resultatet för våra hundar:

Magic Colour Cosmo Chanel, Valp Ecx, valpKK 1, HP, BIR valp, BIS 2 Valp

Magic Colour Cosmo Wind,Valp Exc, valpKK1, HP, BIM valp

Magic Colour Cosmo Breeze, Valp Exc, valpKK2, HP

Magic Colour Cyber Life, ÖKL Exc, ÖKK2, CK, BH3

Magic Colour French Impulse, UKL VG

Magic Colour Scented White Diamond, ÖKL Exc, ÖKK2, CK

Magic Colour Cyber Babe, CHKL Exc, CHKK2, CK, Klub cert, Ny Klub Champion (dansk Officiell titel)

Airescot Jenny Lind, VetKL Exc, VetKK2, CK

BIR och BIS Uppfödare

Vi var mycket nöjda dagens resultat – vår Chanel BIS2 valp och vår Chili vann sitt fjärde klub cert och kan härmed titulera sig för Klub Champion. Vi önskar alla våra valpköpare grattis med de fina resultaterna.

Linus
Billie
Chanel
BIM och BIR alp
 
Leffe BH-3
Joy
Bianca
Chili
Diba
Magic Colour BIS uppfödare
Chanel blir BIS-2 valp

2013-03-21 Tjejerna i hundskogen

Efter att ha varit i Danmark i nästan en vecka med mycket blåst och snö och inte så bra möjligheter för bra promenader fick de springa lite i en närliggande hundskog i Vallö. Det var uppskattat.

2013-03-20 Hälsning från Vitesse

En bild på världens mest älskade Vitesse, - gos efter en vinthundspromenad m 25 andra vintisar i vinterviken

2013-03-13 Hälsning från Diamond

Diamond laddar inför kommande helg, då han får besök av Chanel och Chili.

2013-03-12 Hälsning från Vitesse

Vitesse, Cesar o Gauss i full fart i blåsten på golfbanan Bogesund :-)

Vitesse, Cesar och Gauss
Gos efter springande
Vitesse på Rosendals Cafe m bästa kompisen Nova (Sibirian Huskey)
 

2013-03-09 Utställning i Strängnäs

Idag har vi varit på Int. SKK utställning i Strängnäs. Det var totalt anmäld 53 vuxna och 14 valpar. Domare för de vuxna whippetarna var Jan Stääv pga. av det stora antalet anmälda var det domarändring på valparna till Anette Edlander.

Från vår kennel deltog Bailey – Magi Colour French Lover, Dante – Magic Colour Touch Of Jazzo, Zorba – Magic Colour Lady Jazzo, Chili – Magic Colour Cyber Babe och Chanel – Magic Colour Cosmo Chanel. Från kennel Golden Whip var även Zorbas och Tigers – Magic Colour Sunshine Of My Life- dotter Golden Whip Black Eyed Tiger.

Först ut var Bailey och han vann unghundklassen med CK, men oplacerad i bästa hane. Dante klarade sig också bra - han fick Exc. och vann bruksklassen. Zamba debuterade i en stor juniorklass (11 stycken) och blev 2:a med CK, Zorba fick Exc. och blev urplockat i första gallringen bland 10 stycken, men oplacerad. Chili blev 3:a med CK i championklass men oplacerad i bästa tik.

Efter en lång väntan var det Chanels tur - det var 9 tikvalpar och även om Chanel skötte sig mycket väl blev hon inte plockat ut bland de fyra placerade.

Dante vinner bruksklassen
 
 
Bailey vinner unghundsklassen
 
Zamba tvåa i juniorklassen
Zorba
 
Chili trea i championklassen
 
 
Chanel är ju duktig på att visa sig stående

2013-03-06 Hälsning från Linus

Vi fick också en fin bild på Linus via FB.

2013-03-06 Hälsning från Hjalmar

Idag vi fik vi dessa underbara bilder av fina Hjalmar. Hjalmar är efter Cosmo och Chili.

2013-03-03 Utställning i Katrineholm

Idag har vi varit på inofficiell utställning i Trolldals Ridhus i Katrineholm. Det var två syften att träna Chanel och så träffa Chanels syster Crissie och Blanco, som båda bor i Katrineholm. Totalt var det anmäld 24 whippetar. Domare var Mathias Hessel. I valpklass 6-9 månader var det tre stycken och Chanel vann klassen med HP och blev BIR valp. I Blancos klass var det 5 öppenklass hanar och helt otippat, så vann Blanco öppenklass hanar med HP. Blanco blev även BH1 och slutade som BIM. Stort Grattis till Robin och Hanna och Malin som visade Blanco. Chanel gick vidare till BIS finalen, där hela 21 valpar deltog. Chanel var bland de 8 valpar som blev urplockade och hon slutade som BIS 4 valp 6-9 månader. Vi var mycket nöjda med dagens resultat.

Crissie med en koncentrerat handlar
 
Blanco i ringen med sin glada handlar
 
Blanco blir BIM
 
Chanel i BIS valp tävlingen
BIS-4 valp

2013-03-03 Hälsning från Leffe och Columbus

Denna helg har det varit två aktiva dagar med hundarna. På lördagen var det utställningsträning med svenska Niklas Eriksson arrangerat av Myndeklubben. Det var en lärorikt och trevlig dag för hundar och människor. På söndagen var det en lång promenad på 10 km med ett gäng hundar i det fina vårvädret. (Man blir lite avundsjuk när man ser det gröna gräset - vi har fortfarande en halv meter snö).

2013-02-28 Hälsning från Mio

Äntligen kom våren till Stockholm så Mio kan återta sin plats i solen...

2013-02-24 Hälsning från Zorba och Sessan

Lite vinterbilder från kennel Golden Whip, som har varit på en skön långprommenad i dag med hela gänget. Det gillades skarpt speciellt av zamba som sprang som galen.

Zorba
Zamba
Zorba
Sessan

2013-02-21 Hälsning från Jasmine

Jasmine och Safira har det bra i Norrland och trivs med i princip vara lösa varje dag och det är mycket härlig skog och natur.

2013-02-16 Valputställning i Sollentuna

För att få lite mera ringträning hade vi anmäld Chanel till ännu en inofficiell valputställning. Totalt var det anmäld 370 valpar fördelat på 105 olika raser. Det var anmäld fem whippetar 1 hanvalp 4-6 månader, 1 hanvalp 6-9 månader och 3 tikvalpar 6-9 månader. Domare var Mona Uddenholm.

Det syntes att vi hade varit på ringträning i Flen för Chanel visade sig exemplarisk. Hon började med att vinna sin klass med HP. Därnäst var det BIR och BIM-tävling och här blev Chanel BIR. I grupp-tävlingen deltog fem valpar och gissa om vi blev glada och stolta då Chanel även vann gruppen. Det blev ingen BIS-placering, men vi var så nöjda med dagen.

 
Chanel charmer domaren
 
Vad mycket lite ringträning gör :-)
Chanel vinner BIR
 
BIG vinsten
Chanel i BIS tävlingen

2013-02-10 Hälsningar från Jasmine

Matte tränar fina Jasmine inför en kommande inofficiell utställning.

2013-02-09 Utställning i Fredericia

I år hade vi inte möjlighet för att delta på utställningen i Fredericia, men våra valpköpare i Danmark representerade Magic Colour. Två av Chilis valpar deltog. Linus - Magic Colour Cosmo Breeze BIR Baby valp och brorman Billie - Magic Colour Cosmo Wind blev 2:a. Joy - Magic Colour French Impulse fick Exc och 3:a i unghundsklassen och Bianca - Magic Colour scented White Diamond fick Exc men var oplacerad i en stor öppenklass tikar.

Linus på fotografering
 

2013-02-03 Hälsning från Vitesse

Vittesse hälsar så mycket från en fantastisk dag på isen - den lilla isprinsessa :-)

2013-02-03 Hälsningar från Leffe och Columbus

I Danmark är det vårkänsla och husse passade på att cyckla med Leffe och Columbus.

2013-02-02 Linus på utställning

Idag har linus varit på inofficiell utställning i Nörager i Danmark. Det var matte Heidi som visade Linus till den mycket fina placeringen BIR baby valp och han slutade som BIS 3 baby valp. Stort GRATTIS till Linus och Heidi.;

2013-02-02 Kennel Golden Whip på besök

Idag har Malin &Jocke varit på besök med sina hundar. Det var trevligt som alltid - där hundarna fick springa av sig på golfbanen. Särskilt Chanel och Zamba njöt av varandras sällskap. Vi tvåbenade myste med lite god mad och lite vin.

2013-02-02 Jazzo kullen 3 år

2013-01-28 Hälsning från Snow

En liten hälsning från Snow i Japan. Japanska är ju inte det enklaste språket, men vad vi kan förstå testar han att springa på bana för första gången. Och han ser ju ut att trivas :-)

2013-01-27 Hälsning från Gauss

I går var Gauss och ett gäng som lekte lite med släphare i snön i Jordbro. Det var fem whippet, bl a Gauss och Bailey, en hjorthund, en borzoi, en galgo och en greyhound som fick springa av sig lite.

Gauss och Milou
Gauss och Poppy

2013-01-27 Bailey och rådjuren

Vi kunna inte låta blir att sno denna bild från FB, som Linda har lagd ut på Bailey. Enligt Linda går det att vänja Wippets och rådjur vid varandra! Helt fantastiskt Linda!

2013-01-26 Hälsning från Walther

Alltid trevligt att få en hälsning från Walther.

2013-01-20 Hälsning från Heaven

Så glada vi blev då vi fick en hälsning från Heaven och hennes familj. Heaven - Magic Colour Scent Of Heaven är från vår första kull och är syster till vår Sille –Magic Colour Scented Silhouette och till Bianca – Magic Colour Scented White Diamond i Danmark.

2013-01-17 Hälsning från Billie

Ett par bilder från stranden i Danmark där Billie och gänget trivs jätte bra....

 
Billie
Joy, Bianca och Billie
Joy och mamma Bianca

2013-01-13 Hälsning från Columbus och Leffe

I helgen var grabbarna på en upskattat hundpromenad i den lokala "hundskog"

 
Columbus - något att jaga kanske

2013-01-12 Utställning i Sollentuna

I dag gjorde lilla Chanel sin debut i utställningsringen. Med endast en ringträning i kroppen är hon jo inte supershowhund än.

På denna inoficiella utställning var hela 12 whippetar anmälda (vi har aldrig varit med om så många utanför whippetklubbens utställningar, och det är kanske 3-4 gånger så många som det brukar vara på denna utställning). Även Chanels bror Pluto var med (i hanklassen).

Pluto var ganska ovan med utställningsmiljön och hade svårt att göra sig rättvisa, men fick ändå en fin kritik (tvåa i baby klassen).

Chanel hade överraskande bra självförtroende och hälsade glatt på allt och alla i hallen. Väl i ringen stod hon fint, men var lite väl glad när hon skulle röre på sig (men är man babyvalp så är man det :-)) Hon blev trea i babyklassen med HP och även i BT konkurrensen blev hon trea - de tre baby valpar la beslag på de första tre platserna.

Vi var väldigt nöjde när vi åkte hem - och Chanel var ganska trött resten av dagen :-)

Pluto i ringen
 
Chanel är cool på bordet
 
 
Chanel i BT klassen

2013-01-10 Hälsning från Saba

Hela två fina bilder fick vi per post i dag...

2013-01-04 Hälsning från Billie

Billie och resten av flocken Bianca och Joy har varit en tur på stranden

 
Billie på stranden 
Billie och Joy
Billie och Bianca 

2013-01-03 Hälsning från Hjalmar

Hjalmar börjar nu att bli en stor pojke