2019-06-11 Gold-Kullen fyller 11 år

2019-06-08 Besök av Skye, Zelda och Lily

Idag har vi varit på SKK:s utställning i Märsta. Totalt var det anmäld 33 whippets och domare var Jussi Liimatainen från Finland. Fån MC deltog Cosmo - Magic Colour Sporting Streak, Viking – KLBJCH Magic Colour Captain Tyler, Imse – SECH Magic Colour Cyber Cowboy, Candy – DKJUCH KLBJCH Magic Colour Sugar Candy, Scarlet – Magic Colour Scarlet Tyler, Indi – Magic Colour Lightning Streak och Chanel – SECH DKCH KLBCH Magic Colour Cosmo Chanel. Såhär gick det för våra hundar:
Cosmo: EXC-2 i unghundsklassen
Viking: EXC-2 i öppenklass
Imse: EXC-2 med CK i veteranklassen
Candy: EXC-2 med CK i unghundsklassen
Indi: VG-4 i unghundsklassen
Scarlet: EXC-2 med CK i öppenklass
Chanel debutera med sin avelsklass bestående av Viking, Scarlet, Cosmo och Indi. Vi blir BIR avelsklass med HP och slutar som BIS3 avelsklass
Vi blir också BIR Uppfödargrupp med HP utav tre uppfödargrupper. Vår grupp bestod av 4 kombinationer Imse, Cosmo, Scarlet och Candy.
Som alltid hade vi det trevlig. Vädret var soligt och mycket blåsande under bedömning. Då vi skulle till förbedömning i finalen började det att regna och alla blev mycket blöta. Solen kom tillbaka då vi var i finalen.
Stort tack till er alla som så tappert stod ut med det dåliga vädret. Det betyder mycket för oss att få möjlighet att visa så fina grupper.

2019-06-08 Besök av Skye, Zelda och Lily

Idag har vi haft fint besök av Skye och Zelda och deras lilla tvåbenade lillasyster Lily. Alla våra tjejer var tokiga och så försiktiga med Lily. Hussarna var så klart först ute och spela lite golf innan vi myste med lite god mat från grillen.

2019-06-03/05 Ringträning inför Märsta

Vi har haft ringträning den 3 och 5 juni inför för utställningen i Märsta den 9 juni 2019.
Vi tränade individuellt och så att visa i grupp, nu när vi för första gången har med en avelsgrupp efter Chanel. Dom som tränade var Bella – Magic Colour Blond Sail och Pippi – Magic Colour Sail by The Stars, Frank – Magic Colour Lucky Streak, Indi – Magic Colour Lightning Streak, Cosmo – Magic Colour Sporting Streak, Viking - Magic Colour Captain Tyler, Scarlet – Magic Colour Scarlet Tyler och mamma Chanel – Magic Colour Cosmo Chanel.
Efter träningarna var det fika och lite hundsnack.

2019-05-30 På inofficiell utställning i Gubbängen

Idag har vi varit på inofficiell utställning i Gubbängen för att träna på att vara på utställning. Totalt var det anmäld 6 whippet varav tre stycken kom från oss. Dom som deltog var Pippi – Magic Colour Sail By The Stars, Indi – Magic Colour Lightning Streak och så Chili – Magic Colour Cyber Babe.
Det var jättetrevligt vid ringside, där de flesta av whippetarna satt tillsammans och skönt att det även var fint väder. Extra roligt var det att Leo – Magic Colour Kiss Me Babe och matte Helena hälsade på.
Det var tre klasser, nämligen valpklass 4-9 månader, vuxenklass 9 månader till 8 år och veteranklass över 8 år. Vi trodde att dom skulle köra varje klass för sig, men det gjorde dom inte. Valparna var för sig och sedan blev det bästa tik med vuxna och veteran. Sedan blev det bäst i gruppen och avslutade med Best In Show för alla gruppvinnare.
Först ut var Pippi i valpklass. Pippi och matte Gunilla slutade som 2:a med HP.
Dagens vinnare var Indi och Anna-Carin som först vann vuxenklass tikar med HP och sedan blev bästa tik 1 och slutade som bäst i gruppen 2. Chili blev bästa tik 2. Stort grattis till Pippi och Indi med mattar.

2019-05-29 Bella har flytta hem till oss

Idag har Bella – Magic Colour Blod Sail flyttat tillbaka till oss. Det fungerade tyvärr inte med familjens son som är diagnosticerat med ADHD.

2019-05-25-26 Myndeklubbens dubbelutställning i Vejen

Traditions enligt har vi varit på danska Myndeklubbens dubbelutställning i Vejen i Danmark. Som vanligt var utställningen väl arrangerat med många fina priser. Stort tack till Myndeklubben. Som något nytt hade vi hyrd stugorna som finns på Vejen Idrätscenter och det var en hit.
Totalt var det anmäld 54 whippets på lördagen och domare var Vlatislav Vojtek från Slovakien. På söndagen var det anmäld 52 whippets och domare var Iveta Vojtekova från Slovakien. Från Magic Colour deltog Kenzo – Magic Colour North Sail, Boss – Magic Colour Sheldons Theory, Viking – KLBJCH Magic Colour Captain Tyler, Leffe – DKCH SECH KLBCH DKVECH KLBVCH Magic Colour Cyber Life, Candy – DKJUCH KLBJCH Magic Colour Sugar Candy, Lovis – Magic Colour Love Me Cowboy, Scarlet – Magic Colour Scarlet Tyler, Smukke – Magic Colour Wonder Babe och Chili – C.I.B DKCH SECH KLBCH DKVECH Magic Colour Cyber Babe.

Lördag Söndag
KenzoSL, BIM babyvalpSL, BIM babyvalp
BossEXVG
VikingEX-2, CK, BH4EX-2, CK, BH4
LeffeEX-1, CK, BH2, BIM VetEX-1, CK, BIR Vet, BH3, BIS1 Vet.
CandyEX-1, CK, BIR-Mellan, BIS1-MellanEX-1, CK, BT1, Cert, BIM, BIS2-BIM, BIS2-Mellan
ScarletEX-4EX
SmukkeEX-1, CK, BT1, Cert, BIM, BIS1-BIMEX-2, CK, BT2
ChiliEX-1, CK, KLBV Cert, BIR-Vet, BIS3-VetEX-1, CK, KLBV Cert, BIM-Vet
Uppfödarkl1, HP, BIS1 Uppfödare1, HP, BIS1 Uppfödare
Som vanligt var det supertrevlig stämning i MC-gänget. Lördag kväll passade på att fira två 70-åringer med god mat och tårta. Mycket skratt blev det.
Stort grattis till alla vinnarna och stort TACK underbara vänner för ställer upp och gör detta möjligt för oss.

2019-05-19 Chanel Valpträff

Idag har vi haft valpträff med valpar från Chanels tre kullar. Det var en riktigt trevligt träff och tusen tack för att så många kunna komma. Först hade vi en fotosession, därefter hade vi ringträning – både individuellt och träna visa grupp inför kommande utställningar i Gubbängen 30 maj och i Märsta 9 juni. Vi avslutade träffen med fika och mycket trevligt sällskap.
Från Chanels första kull med Tyler deltog Viking – Magic Colour Captain Tyler) och Scarlet – Magic Colour Scarlet Tyler.
Från Chanels andra kull med Liam deltog Frank – Magic Colour Lucky Streak, Ffanci – Magic Colour Blushing Streak och Indi – Magic Colour Lightning Streak.
Från Chanels tredje kull med Ketch deltog Bella – Magic Colour Blond Sail och Pippi – Magic Colour Sail by The Stars.

2019-05-11 Hälsar på Anders

Då vi var och heja på Amy på LC tävlingen i Roskilde, upptäcker vi plötslig att Anders och hans familj och är på tävlingen. Det var jätteroligt att få träffa Ander (MC Kiss And Wish) och hans familj.

2019-05-11 Amy på Internationell LC tävling

Efter dagens utställning på Roskilde Dyrskue Plads hann vi precis att få se Amy (MC Blue Sugar) springa sitt andra LC lopp i national klass. Amy slutade som 8 utav 16. Stort grattis till Amy och Nanna.

2019-05-10 3-dagers utställning i Roskilde

I denna helg har vi varit på 3-dagars utställning i Roskilde i Danmark. Vädret var inte precis sommarväder. På fredag öppnade himlen sig, då championtikarna var i ringen och då Chanel stod på bordet var det även åskar. På lördagen var det sol, men på söndagen var det isvindar – inget roligt whippetväder. Som alltid var det trevligt runt ringen.

Fredag – Nordic Lördag - InternationalSöndag - International
DomareLis-Beth Liljekvist, SE (54)Gitte Finnich Pedersen, DK (43)Leila Kärkäs, FI (59)
CandyEx, 1:a, CK, BT4, R-certEx, 1:a, CK, BT4, R-certEx, 3:a
ScarletEx, 2:a, CKEx, 2:a, CKVG
ChanelEx, 2:a, CK
ChiliEx, 2:a, CK
SmukkeEx, 1:a, CK

2019-05-05 Grattis till Babe kullen som fyller 5 år idag

2019-05-05 Grattis till Tyler kullen som fyller 3 år idag

2019-04-27 NDS i Västerås

Idag har vi varit på NDS i Västerås. Totalt var det anmäld 47 whippets och domare var Jeanett Lemmeke från Sverige. Med oss hade vi Candy – MC Sugar Candy och Scarlet – MC Scarlet Tyler. Candy fick Ex och belv 3:a. Scarlet fick Ex, men oplacerat. Så vi var snabbt hemma igen och kunna njuta av det fina vädret i stället.

2019-04-24 Hälsning från Stina

Dessa fina bilder fick vi idag på Stina – MC Bonnie Tyler. Såhär beskriver matte Stina - hon är sprallig, glad, lättsam, följsam, barnkär, matte-kär mm mm. Man blir glad bara av att se henne.

2019-04-21 Amy debutera på LC

Idag debuterade Amy på sin första nationella LC tävling i Hoppe i Tyskland. Och vilken duktig tjej hon var. Hon lå 2:a efter 1:a genomlopp. Hon gjorde även ett bra 2:a lopp för hon slutade som 2:a med tysk LC CERT på sin första tävling. Stort grattis till Amy och matte Nanna – vi är så stolta av er. Foto Torben Blach och Nanna Friis Jensen.

2019-04-19 Kenzo

I dag debuterade Kenzo (MC North Sail) på sin första utställning. Han var så cool och duktig i ringen. En riktig liten glad valp med mycket personlighet. Vi passade så klart på att ta lite bilder på honom.

2019-04-19 Myndeklubbens utställning i Århus

I påskhelgen har vi varit på en liten resa till Danmark – så klart för att bland annat delta på Myndeklubbens utställning i Århus. Totalt var det anmäld 72 whippets och domare var Wendye Slatyer från Australien. Från MC deltog debutanten Kenzo (MC North Sail), Boss (MC Sheldons Theory), Viking (MC Captain Tyler), Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Smukke (MC Woner Babe och Chili (MC Cyber Babe). Såhär gick det för oss:
Kenzo : SL (Särdeles lovende), BIR baby valp och BIS1 baby valp
Boss: EXC-2, CK och BH4
Viking: EXC
Candy: EXC-1, CK och urplockat bland de 6 till BT, BIR unghund, BIS2 unghund
Scarlet: EXC
Smukke: VG
Chili: EXC-2, CK
Uppfödarklass: 2:a med HP

Dagens stjärnor var debutanten Kenzo, Boss och Candy. Stort grattis till Allan. Stort TACK till Ruth och Stellan för att vi fick bo hos er och Stellan som hjälpte till på utställningen samt Birgitta och Göran för, att de tog hand om Chanel och Sös i byte med Viking. Sedan var det roligt att hälsa på Amy (MC Sugar Blue) och matte som kom på besök.

2019-04-08 Amy på IDS i Zwolle, Nederländerna

Idag har Amy varit på IDS i Zwolle i Nederländerna. Domare var Roel Van Veen-Keur från Nederländerna. Amy fick EXC och blev 3:a i unghundsklassen. Stort grattis till Amy och matte.

2019-04-05 Hälsningar från Josh

Vi har löpande fått återkopplingar från Josh och hans familj. Allt går jättebra med Josh. Nu har kennelmatte äntligen fått kopierat över bilderna från sin mobil. Vi ser verkligen fram emot att träffa denna snygga kille – en kopia på sin mamma Chanel.

2019-04-01 Amy har fått godkänt LC-licens

Den 1 april tog Amy (MC Blue Sugar) sitt sista godkännande LC-licenslopp. Stort grattis till – ska bli så spännande att följa er. Fotograf på LC-bilderna är Kaj Fröling.

2019-03-24 Amy på IDS i Leiden, Nederländerna

Idag fick vi en härlig rapport från Amy’s ( (Magic Colour Sugar Blue) matte att dom har varit på IDS i Leiden i Nederländerna. Domare var Gerard Jipping från Nederländerna. Amy fick EXC och vann unghundsklassen med en jättefin kritik. Stort grattis till Amy och matte.

2019-03-23 Utställning i Vilsta

Idag har vi varit på SW:s officiella utställning i Vilsta. Totalt 116 whippets var anmäld och domare för valpar och juniorer var Mike Howgate från Storbriannie (kennel Palmik) och domare för övriga officiella klasser och BIS var Yvonne Hull från Storbritannien (kennel Palmik). Från MC deltog Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler) och så Lovis (MC Love Me Cowboy). Sedan november 2018 har det upplevats som bedömningarna har blivit mycket hårdare och så var även fallet på denna utställning. Totalt fick 47 EXC, 26 VG, 10 G och 20 CK delades ut. I Candys klass var det 8 unghundar varav 3 fick EXC och 2 med CK, 2 VG och 3G. Candy fick exc och blev 2:a med CK och en super fin kritik. Scarlet och Lovis deltog i en megastor öppenklass med 29 tikar. Här fick 17 EXC och 5 med CK, 9 VG och 3 G. Lovis fall inte i domarens smak och fick lite chockat G. Scarlet fick EXC. Båda fick en mycket fin kritik. Stämningen var som alltid trevlig. Stort tack för all hjälp med utställningen och mycket trevligt sällskap.

2019-03-16 Stockholms Kennelklubbs Vackraste Valp

För att kunna delta på Stockholms Kennelklubbs Vackraste valp, ska hunden ha placerat sig som BIS1 på en länsklubbsutställning samt att ägaren ska vara medlem av STOKK. Candy (MC Sugar Candy) placerade sig två gånger i valpklass som BIS1 2018. Första gång i april i Sundsvall och andra gången i april i Västerås. Tävlingen är en vinn eller försvinn tävling, där två lottade hundar möter varandra. Candy var som alltid på hugget och klarade 1. omgången men tappade 2. Omgången. Efter tävlingen var det middag, där arrangören hade samlad alla vinthundsmänniskorna. Det var jättetrevligt och roligt att få vara med.

2019-03-05 Ringträning för Whippetklubben

Idag håll kennelmatte i Whippetklubbens ringträning inför utställningarna i Upplands Väsby och Vilsta. Roligt att så många kom. Mycket trevlig stämning.

2019-02-23 Hot-kullen 4 år idag

2019-02-02 Jazzo-kullen 9 år idag

2019-01-20 IDS Åbo

Idag har Birgitta och kennelmatte varit på IDS utställning i Åbo i Finland. Totalt är det anmält 96 whippets och domare är Robert Kotlár från Ungern. Vi har med oss Viking (MC Captain Tyler), Candy (MC Sugar Candy) och Chili (Ch MC Cyber Babe). Viking fick exc och blev 5:a i öppenklass. Candy fick exc och blev 3:a med CK i enstor unghundsklass. Även Chili fick exc och blev 3:a i veteranklassen. Som alltid var det supertrevligt ressällskap.