2019-04-21 Amy debutera på LC

Idag debuterade Amy på sin första nationella LC tävling i Hoppe i Tyskland. Och vilken duktig tjej hon var. Hon lå 2:a efter 1:a genomlopp. Hon gjorde även ett bra 2:a lopp för hon slutade som 2:a med tysk LC CERT på sin första tävling. Stort grattis till Amy och matte Nanna – vi är så stolta av er. Foto Torben Blach och Nanna Friis Jensen.

2019-04-19 Kenzo

I dag debuterade Kenzo (MC North Sail) på sin första utställning. Han var så cool och duktig i ringen. En riktig liten glad valp med mycket personlighet. Vi passade så klart på att ta lite bilder på honom.

2019-04-19 Myndeklubbens utställning i Århus

I påskhelgen har vi varit på en liten resa till Danmark – så klart för att bland annat delta på Myndeklubbens utställning i Århus. Totalt var det anmäld 72 whippets och domare var Wendye Slatyer från Australien. Från MC deltog debutanten Kenzo (MC North Sail), Boss (MC Sheldons Theory), Viking (MC Captain Tyler), Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Smukke (MC Woner Babe och Chili (MC Cyber Babe). Såhär gick det för oss:
Kenzo : SL (Särdeles lovende), BIR baby valp och BIS1 baby valp
Boss: EXC-2, CK och BH4
Viking: EXC
Candy: EXC-1, CK och urplockat bland de 6 till BT, BIR unghund, BIS2 unghund
Scarlet: EXC
Smukke: VG
Chili: EXC-2, CK
Uppfödarklass: 2:a med HP

Dagens stjärnor var debutanten Kenzo, Boss och Candy. Stort grattis till Allan. Stort TACK till Ruth och Stellan för att vi fick bo hos er och Stellan som hjälpte till på utställningen samt Birgitta och Göran för, att de tog hand om Chanel och Sös i byte med Viking. Sedan var det roligt att hälsa på Amy (MC Sugar Blue) och matte som kom på besök.

2019-04-08 Amy på IDS i Zwolle, Nederländerna

Idag har Amy varit på IDS i Zwolle i Nederländerna. Domare var Roel Van Veen-Keur från Nederländerna. Amy fick EXC och blev 3:a i unghundsklassen. Stort grattis till Amy och matte.

2019-04-05 Hälsningar från Josh

Vi har löpande fått återkopplingar från Josh och hans familj. Allt går jättebra med Josh. Nu har kennelmatte äntligen fått kopierat över bilderna från sin mobil. Vi ser verkligen fram emot att träffa denna snygga kille – en kopia på sin mamma Chanel.

2019-04-01 Amy har fått godkänt LC-licens

Den 1 april tog Amy (MC Blue Sugar) sitt sista godkännande LC-licenslopp. Stort grattis till – ska bli så spännande att följa er. Fotograf på LC-bilderna är Kaj Fröling.

2019-03-24 Amy på IDS i Leiden, Nederländerna

Idag fick vi en härlig rapport från Amy’s ( (Magic Colour Sugar Blue) matte att dom har varit på IDS i Leiden i Nederländerna. Domare var Gerard Jipping från Nederländerna. Amy fick EXC och vann unghundsklassen med en jättefin kritik. Stort grattis till Amy och matte.

2019-03-23 Utställning i Vilsta

Idag har vi varit på SW:s officiella utställning i Vilsta. Totalt 116 whippets var anmäld och domare för valpar och juniorer var Mike Howgate från Storbriannie (kennel Palmik) och domare för övriga officiella klasser och BIS var Yvonne Hull från Storbritannien (kennel Palmik). Från MC deltog Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler) och så Lovis (MC Love Me Cowboy). Sedan november 2018 har det upplevats som bedömningarna har blivit mycket hårdare och så var även fallet på denna utställning. Totalt fick 47 EXC, 26 VG, 10 G och 20 CK delades ut. I Candys klass var det 8 unghundar varav 3 fick EXC och 2 med CK, 2 VG och 3G. Candy fick exc och blev 2:a med CK och en super fin kritik. Scarlet och Lovis deltog i en megastor öppenklass med 29 tikar. Här fick 17 EXC och 5 med CK, 9 VG och 3 G. Lovis fall inte i domarens smak och fick lite chockat G. Scarlet fick EXC. Båda fick en mycket fin kritik. Stämningen var som alltid trevlig. Stort tack för all hjälp med utställningen och mycket trevligt sällskap.

2019-03-16 Stockholms Kennelklubbs Vackraste Valp

För att kunna delta på Stockholms Kennelklubbs Vackraste valp, ska hunden ha placerat sig som BIS1 på en länsklubbsutställning samt att ägaren ska vara medlem av STOKK. Candy (MC Sugar Candy) placerade sig två gånger i valpklass som BIS1 2018. Första gång i april i Sundsvall och andra gången i april i Västerås. Tävlingen är en vinn eller försvinn tävling, där två lottade hundar möter varandra. Candy var som alltid på hugget och klarade 1. omgången men tappade 2. Omgången. Efter tävlingen var det middag, där arrangören hade samlad alla vinthundsmänniskorna. Det var jättetrevligt och roligt att få vara med.

2019-03-05 Ringträning för Whippetklubben

Idag håll kennelmatte i Whippetklubbens ringträning inför utställningarna i Upplands Väsby och Vilsta. Roligt att så många kom. Mycket trevlig stämning.

2019-02-23 Hot-kullen 4 år idag

2019-02-02 Jazzo-kullen 9 år idag

2019-01-20 IDS Åbo

Idag har Birgitta och kennelmatte varit på IDS utställning i Åbo i Finland. Totalt är det anmält 96 whippets och domare är Robert Kotlár från Ungern. Vi har med oss Viking (MC Captain Tyler), Candy (MC Sugar Candy) och Chili (Ch MC Cyber Babe). Viking fick exc och blev 5:a i öppenklass. Candy fick exc och blev 3:a med CK i enstor unghundsklass. Även Chili fick exc och blev 3:a i veteranklassen. Som alltid var det supertrevligt ressällskap.