2018-12-12 Midnight-kullen fyller 10 år

Stort grattis till Whenke, Fanta, Ebba, Mover, Otto och Pixel som idag blir 10 år.

2018-12-11 Kiss-kullen fyller 3 år

Stort grattis till Enya, Tessa, Cia, Lily, Ander och Viggo som idag fyller 3 år.

2018-12-09 Utställning Stockholms Hundmässa

Idag har vi varit på utställning på Stockholms Hundmässa. Totalt var det anmäld 45 hanar och domare var Elisabet Janzon, Sverige och 50 tikar och domare var Harto Stockmari från Finland.
Från MC deltog Cosmo (MC Sporting Streak), Otto (MC Midnight Express), Candy (MC Sugar Candy) och Chili (MC Cyber Babe). Det var en lite konstigt utställning – det hela började med att den finska domaren kom 20 minuter försent. Sedan haglade det med VG, G från båda domarna. Den finska domaren lyckade även ett sufficient till en tik i öppenklass. I Cosmos klass var det 17 juniorer och endast 3 fick excellent resten fick VG. Cosmo fick VG och blev 4:a. Lika illa var det i Candys klass – utav 14 juniorer fick 6 excellent, 4 VG och 4 G. Candy fick VG. Även Chili fall inte domarens smak. Utav 5 fick endast 3 excellent och 2 VG. Chili var en av dem – slutade 4:a. Det ska sägas att de två veteraner som fick VG var de enda som också var internationella champions. Så med andra ord – hade det varit bättre att ha taget sov morgon.
Stort tack till Sara, Malin och Pirgit för trevligt sällskap. Tack Malin för hjälpen med att fota när jag var i ringen och med att visa Chili i konkurrens, då jag var i ringen med Cosmo.

2018-12-04 Diba fyller 16 år

Idag är en väldig speciell och stor dag. Vår älskade Östermalm Lady alias Diba alias Airescot Jenny Lind fyller idag 16 år. Vilken fantastisk ynnest det är att få möjlighet att dela ett så långt liv med en så fantastiskt hund. Diba har alltid varit frisk hela sitt långa liv. Idag hör hon inte så bra och de senaste två månaderna ser hon inte heller så bra. Diba är fortfarande oförskämt pigg och går med på de flesta promenader om de inte är för långa. Hon kan fortfarande hoppa upp i soffan och vår säng utan problem. Sedan gillar hon att väcka oss ett par gånger varje natt, då hon tycker hon ska ha något att äta och sedan ut och kissa – men vad gör man inte för gamlingen
Tusen tack för denna fantastiska whippet Nenne, som är stamtik till vår kennel. Diba är efter Multi Ch Sporting Fields Jazz Fest X Multi Ch Paris Beatrix Of Tiber. Det bästa som Diba vet, är att vara dräktig och få hjälpa till med små valpar. Hon har bara ett så lyckligt uttryck. Diba har haft 3 kullar hos oss. Första kullen var med Ch Khalibad Solglimt, andra kullen var med Magic Colour Scent Of Gold och tredje kullen var med Airescot Cyber Dragon.
Hon har alltid gillat att få följa med på utställning. Sista gången hon ställdes ut var hon 13,5 år och vann veteranklassen. Även denna sommar har hon som 15- åring följd med på en del utställningar. Idag ska vi fira en fantastik familjemedlem – stort grattis på din 16 års dag Diba.

2018-12-02 Kennelträff

Idag har vi haft kennelträff där 25 hundar och 25 mattar och hussar deltog. Planen var först att promenaden skulle ha varit på Kallfors Golfbana med fika hemma hos oss efteråt. Men då vi blev så många flyttade vi träffen till Södertälje Lokala Kennelklubb, där vi hyrda Klubbstugan, så vi fick plats med alla.
Det var så himla roligt att så många från nästan alla våra kullar kunna komma. De som deltog var:
Malin och Jocke med Sessan från Gold-kullen, 3:e kullen och Zorba från Jazzo-kullen, 6:e kullen. med sig hade de även Harry och egen uppfödda Zamba, Zool och Zidney.
Josefine och Daniel med Skye från Hot-kullen, 12:e kullen och Zelda från Sheldon-kullen, 15:e kullen
Elin med Otto från Midnight-kullen – 4:e, kullen. Med sig hade Elin även Sixten en halvbror till Otto.
Susie med Snowy från Streak-kullen, 17:e kullen
Helena med Leo från Babe-kullen, 11:e kullen
Sofia och Stefan med Zuki från Tyler-kullen 14:e kullen
Ann med Hjalmar från Cosmo-kullen, 8:e kullen och Holger från Tyler-kullen, 14:e kullen
Anna-Karin med Indi från Streak-kullen 17:e kullen
Angelica och Erik med Fran från Streak-kullen, 17:e kullen
Eva och Gunnar med Ffanci från Streak-kullen, 17:e kullen
Christian med Gauss från Jazzo-kullen, 6:e kullen
Annette Dahlberg med Lykke från Journey-kullen, 9:e kullen och Penny från Sheldon-kullen 15:e kullen
Therese, Christopher och Olivia med Frasse från Hot-kullen, 12:e kullen.

Planen var att vi först skulle gå en promenad och under promenaden ha en frågetävling. Kommunikation är en svår grej, så tyvärr var det två stycken som inte hade förstått att promenaden var flyttat från Kallfors golfbana till Södertälje Lokala Kennelklubb. I väntan på att de skulle komma delades vi upp i team och gjorde frågetävlingen. Därefter gick vi promenaden runt den nedlagda Södertälje golfbana.
Efter promenaden var det glögg, danska äpple skivar med tillbehör, kaffe, the, julmust, pepparkakor, clementiner och godis.
Det var super trevlig stämning vid fiket. Vinnarna av frågetävlingen blev Teamet bestående av Josefine och Daniel, Eva och Gunner och Maria.

Vi vill gärna tacka alla som kom och firade 1:a advent med oss.

2018-11-18 Myndeklubbens utställning i Köge

Traditions enligt var vi på Myndeklubbens julutställning i Köge. I år var det 92 whippetar anmälda och domare var Susanne Oschinski från Tyskland. Som alltid var det en välorganiserad utställning med många fina priser och presenter till alla. Super trevlig stämning runt ringen.
Utav 92 var 13 valpar. Total deltog 69 whippetar och det delades ut 37 EXC (45%) och 38 VG (55 %) och endast 12 fick CK (9 %), så fick man både Exc och CK kändes det som hade vunnit. Från MC deltog Boss (MC Sheldons Theory), Viking (MC Captain Tyler), Leffe (MC Cyber Life), Candy (MC Sugar Candy), Lovis (MC Love Me Cowboy), Cia (MC Kiss And Angel), Smukke (MC Wonder Babe), Ziba (MC Sheldons Amy Fowler), Scarlet (MC Scarlet Tyler) och Chili (MC Cyber Babe) och såhär gick et för oss:
Boss VG
Viking VG
Leffe EXC-1, CK och BIM Veteran
Candy EXC-2, CK
Lovis VG
Camilla VG
Smukke EXC-3, CK
Ziba EXC-4
Scarlet VG
Chili EXC-1, CK, Klub Veteran Cert, BIR Veteran
Uppfödarklass 2 med HP
Det var totalt anmäld 8 parklasser varav 3 var whippet och det deltog 2 från MC
Parklass 1 (Smukke & Ziba) BIS4
Parklass 2 (Chili & Leffe) BIS1

Det var trevlig stämning i MC-gänget. För fotande stått Henning, Vibeke, Birgitta och kennelmatte. Stort tack för en trevlig dag – alltid trevligt att få träffas.

2018-11-10 Besök i Vimmelstorp

Traditions enligt hade vi fint besök från Danmark av Leffe & Columbus med matte Ruth och husse Stellan. Stellan skulle hjälpa kennelhusse med att ta ned lite träd och sedan var det dömt dansk hygge på fredagen där vi fick besök av Lovis och Chérie med matte Vibeke och husse Henning. Tack för trevligt besök med mycket skratt.

2018-11-08 Streak-kullen fyller 1 år

2018-11-06 Cyber-kullen fyller 9 år

2018-10-27 SW:s inofficiella utställning i Vingåker

Idag har vi varit på Whippetklubbens inofficiella utställning i Vingåker. Totalt var det anmäld 95 whippetar och domare var Susanne Thunström, kennel Sotholmens Whippet. Kennelmatte var ensam iväg med Candy (MC Sugar Candy) och Scarlet (MC Scarlet Tyler). Pepsi (Ch MC Hot Chili Pepper) skulla ha varit med, men Pepsis matte var sjuk. Det blev en mycket lång dag, då domaren tog mycket tid på sig. Vi åkte hemifrån kl. 06.00 på morgonen och var först hemma kl. 21.00. Tur det var trevlig stämning runt ringen – men en lång dag var det.
Vår lilla stjärna Candy klarade sig återigen bra – hon vann en mycket stor juniorklass tikar med UK och slutade som BT5 och blev BIS junior. Scarlet var också med länge i en stor öppenklass tikar och blev tackat av som nummer 6 precis en plats utan för placeringen. Bilden från BT är taget av Lisa Winder
Utöver att visa egna hundar fick kennelmatte hoppa in och visa lite hanar i bl.a. BH för kennel Blazing Keys samt i uppfödarklassen och i BIS-finalen för Kennel Allettes. Hanen kennelmatte visade i BIS-finalen slutade som BIS.

2018-10-18 Resa till Finland (Åbo)

Chanels nya kavaljer bor ju i Finland, så vid parningen blev det en kort-resa till Finland: 11 timmers färga till Turku (Åbo) och sedan 2 timmers bilfärd till Tampare (Tammerfors), och sedan förstås samma väg tillbaka. Åbo färgen är ganska bokad, så det gick inte att få en retur-biljett samma dag, så vi fick ta en hotellövernattning i Åbo.
Åbo är egentligen en ganska charmig större kust-/universitets-by, med fina byggnader, många små restauranger och en vacker kanal som stadens puls. Kan tänka mig det är många turister på sommaren. Med på resan var Candy som resesällskap till Chanel, och för att hon fortfarande är lite uppfinningsrik när hon är ensam hemma. Det gick superbra med dessa två whippets, som utan problem vistades på färgen – Candy blev även först av våra hundar att använda hundtoaletten på färgen!
Stort tak till Josefine, Daniel och Birgitta som tog hand om övriga flocken när vi var borta.

2018-10-17 Cowboy kullen 5 år

2018-10-07 IDS Sundsvall

Lördag vid lunch åkte Birgitta och kennelmatte till Sundsvall för att söndag delta på IDS i Sundsvall. Från MC deltog Viking (MC Captain Tyler), Candy (DKJUCh KLBJCh MC Sugar Candy) och Scarlet (MC Scarlet Tyler). Totalt var det anmäld 46 whippetar och domare var Kjell Lindström från Sverige. Utav 38 deltagande whippetar fick 27 exc, 8 vg, 1 g och 1 KEP. Bland hanarna var det endast 5 som fick exc och 3 som Fick CK. Hos tikarna fick 21 exc och 7 som fick CK, däribland var båda våra tjejer Candy och Scarlet.
Viking: VG-2
Candy Exc-1, CK (utav 6)
Scarlet Exc-3, CK (utav 14)

Är så stolt av tjejerna som än en gång presterade så fint och båda två med mycket bra kritiker.
Stort tack för super trevligt ressällskap Birgitta – alltid roligt att resa med dig.

2018-10-01 Kom i Ålands Tidningen

En lite rolig grej – vi kom med på bild i Ålands Tidningen. Bilden visar bästa tik, där Candy blir BT1 och Chili blir BT4.

2018- 09-30 IDS Åland

Traditions enligt var vi på den internationella utställningen på Åland. Totalt var det anmäld 28 whippetar och domare var Gerard Jipping från Netherländerna. Från MC deltog debutanten Rami (MC Sugar Mountain), Candy (DKJUCh KLBJCh MC Sugar Candy), Chanel (Ch MC Cosmo Chanel), Sös (Ch MC Sugar Babe) och Chili (Ch MC Cyber Babe). Och vilken dag det blev för oss.
Rami: Exc-2
Candy Exc-1, CK, BT1, Cert, BIR, BIR-Junior, BIG4, BIS Junior 4
Chanel VG
Sös Exc-1, CK
Chili Exc-1, CK, BT4, BIR Veteran
1:a Uppfödarklass med HP, BIS3 Uppfödare
Den Åländska hejaklacken var på plats. Tack Elisabeth för hjälpen i BT och uppfödarklassen. Och tack Jenny för hjälp med fotande, när BIS-finalerna krockade med förbedömningarna. Sedan har vi sett att vi också kom med i den lokala tidningen – så kul.
Tänk att lilla Candy 14 månader på dagen sopade hem det hela – är så imponerat och stolt av den lille coola whippettjejen.

2018-09-29 På besök hos Rajah, Rami och Pippi på Åland

I samband med den internationella utställningen på Åland bodde vi hos Jenny och Patrik som äger Rajah (MC Fascinating Cowboy) och Rami (MC Sugar Mountain). På förmiddagen blev det tränat utställning, då Rami skulle debutera på utställningen nästa dag. PÅ eftermiddagen var det en utmanande promenad på Geta berget. Vi var helt slut efter bergsbestigningen. På kvällen var vi på besök hos Titti och Pippi (MC Scent Of B&O). Tack Jenny & Patrik föt att vi fick bo hos er och tack Titti för den goda fisksoppan. Ni kan räkna med att vi kommer nästa år också.

2018-09-26 Besök av Axa

Idag hade vi äran att få besök av Axa (MC Heart Of Sunshine) från Dibas första kull 2007. Axa är 11 år och Diba nästan 16 år.

2018-09-23 NDS Eslöv

Idag tog vi oss vidare till den nationella utställningen på Eslöv Flygfält. Man kände verkligen att hösten hade kommit för det blåste små nålar – alltså inget whippetväder direkt. Totalt var det anmäld 47 whippetar och domare var Eeva Resko från Finland. Från MC deltog Boss (MC Sheldons Theory), Billie (Ch MC Cosmo Wind), Yatzy (MC Sugar Love), Candy (DKJUCh KLBJCh MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler) och Smukke (MC Wonder Babe).
Såhär gick det för oss:
Boss: VG
Billie: Exc-3
Candy Exc-1, CK, BT3
Yatzy Exc-4
Smukke Exc-2
Scarlet Exc-4
2:a Uppfödarklass med HP
Efter utställningen hade Yatzy’s fixat en jättefin lunch med allt vad det hör till. Tusen tack för lunchen. Dagen fotografer var Peter och vid uppfödarklassen Anette. Tack för hjälpen.

2018-09-22 IDS Ballerup

Idag har vi varit på internationell utställning i Ballerup i Danmark. Från MC deltog Boss (MC Sheldons Theory), Billie (Ch MC Cosmo Wind), Amy (MC Sugar Blue), Candy (DKJUCh KLBJCh MC Sugar Candy), Lovis (MC Love Me Cowboy), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Ziba (KLBJCh MC Sheldons Amy Fowler), Sös (Ch MC Sugar Babe) och Chili (Ch MC Cyber Babe). Totalt var det anmäld 56 whippetar och domare var Matti Tuominen från Finland.
Såhär gick det för oss:
Boss: Exc
Billie: Exc-3
Candy Exc-2, CK
Amy Exc-3
Ziba Exc-3, CK
Scarlet Exc-4
Lovis VG
Sös Exc
Chili: Exc-1, CK, KBHVV18, BIR-Veteran
BIR Avelsklass med HP och ÄR, BIS 2 Avelsklass
BIR Uppfödarklass med HP och ÄR, BIS 4 Uppfödarklass
Som vanlig var det bra stämning i MC-gänget. Tack underbare vänner och valpköpare för att ni gör det möjligt för oss. Extra härligt var det att få träffa Amy och Nanna. Tack för det goda wienerbrödet Nanna. Tack Peter, Henning och Vibeke som dokumenterade våra bedrifter genom att fota.

2018-09-09 NDS i Gimo

Idag har vi varit på NDS i Gimo. Totalt var det anmäld 45 whippetar och domare vara Annette Bystrup från Danmark. Från Magic Colour deltog debutanten i officiell klass Cosmo (Magic Colour Sporting Streak), Imse (Ch Magic Colour Cyber Cowboy), Candy (DKJUCh KLBJCh Magic Colour Sugar Candy), Scarlet (Magic Colour Colour Scarlet Tyler) och Pepsi (Ch Magic Colour Hot Chili Pepper). Såhär gick det för oss:
Cosmo: Exc-1, CK, BH3 med R-cert
Imse: Exc-1, CK, BIR Veteran
Candy: Exc-1, CK, BT2 med R-cert
Scarlet: Exc-2. CK
Pepsi: Exc-1, CK
BIR Uppfödare med HP.
Vi var oplacerad I BIS-finalerna, men var mycket nöjda med dagens resultat – inte dåligt med fyra, som vinner sin klass och en som blir 2:a, alla med CK och 1 BH3 och 1 BT2, båda med R-cert, BT5 och BT6 samt en BIR Veteran.
Det var en toppen dag med trevligt sällskap en helt fantastisk fin sensommardag med sol och värma och fina omgivning. Tusen tack för att ni gör det möjligt och att ni stannade till BIS-finalerna.

2018-09-08 Besök av Snowy

Idag fick vi fint besök av Snowy (Magic Colour Starlight Streak. Det var roligt att får träffa söta Snowy och hennes matte igen. Snowy välkomnades av övriga flocken. Efter fiket fick Snowy springa lite i trädgården, först med kusinen Candy, därefter med halvsyster Scarlet och till slut mamma Chanel. Tack för besöket.

2018-09-08 BPH

Idag var vi ett gäng på 6 Whippetar med ägare, som var på BPH i Nykvarn. De som deltog var Zuki (Magic Colour Scent Of Tyler), Scarlet (Magic Colour Scarlet Tyler), Holger (Magic Colour Royal Tyler), Viking (Magic Colour Captain Tyler), Leo (Magic Colour Kiss Me Babe) och Penny (Magic Colour Sheldons Penny). Alla hundarna var jätteduktiga. Tack för att ni ställde upp.

2018-09-02 Nordisk utställning i Högbo Bruk

Idag har vi varit i på Nordisk utställning i Högbo Bruk. Det var totalt anmäld 38 whippetar och domare var Bo Skalin från Sverige. Vi var en liten härlig grupp MC:are. Från vår kennel deltog Viking – KLBJCH Magic Colour Captain Tyler, Candy – KLBJCH DKJUCH Magic Colour Sugar Candy, Lovis – Magic Colour Love Me Cowboy och Scarlet – Magic Colour Scarlet Tyler. Hotellet, miljön, vädret, sällskapet och stämningen på utställningen var helt underbart och helt i top.
Man kan lugnt säga vi fick bra utdelning på våra fyra deltagande whippetar.
Viking: Exc-1, CK, BH2, Cert, R-Nordisk Cert
Candy: Exc-1, CK, R-cert
Scarlet: Exc-1, CK, BT4, Cert
Lovis: Exc
BIR uppfödarklass med HP.
Stort tack för mycket trevligt sällskap härliga vänner och valpköpare.

2018-08-29 Hälsningar från Ffanci

Vi försöker motionera henne lagom mycket, men visst älskar hon att fara runt på fälten här omkring, helst i sällskap med Nezza som hon beundrar mycket.
Hon är fortfarande en personlighet, mycket charmig och rolig, leker och busar, "pratar" t om med små morrningar och grymtningar! Och så kärleksfull mot husse och matte och övriga människor och hundar i flocken/familjen.

2018-08-28 Tre nya champions i augusti

NY SVENSK CHAMPION
I Märsta fick Pepsi – SEUCH Magic Colour Hot Chili Pepper (Ch Hot Isle Jazzo X Ch Magic Colour Cyber Babe) sitt tredje och sista svenska cert och kan nu titulera sig Svensk Champion.
NY DANSK JUNIOR CHAMPION
På Bornholm fick Candy – KLBJCH DKJUCH Magic Colour Sugar Candy (Ch Klenod’s Yum-Yum X Ch Magic Colour Sugar Babe) sitt tredje och sista junior cert. Så nu är Candy Klub Junior Champion och Dansk Junior Champion
NY DANSK VETERAN CHAMPION
På Bornholm fick Chili - C.I.B SEUCH DKUCH KLBCH KLBV12 DKVECH Magic Colour Cyber Babe (Ch Airescot Cyber Dragon X Airescot Jenny Lind) sitt tredje och sitt sista veteran-cert. Så nu kan Chili lägga till titeln Dansk Veteran Champion

2018-08-21 Scented-Kullen fyller 12 år

Scented-Kullen fyller 12 år den 21 augusti 2018. Stort grattis till Heaven och Pippi som idag fyller 12 år. Vi skickar varma tankar till änglahundarna Sputnik, Sille och Bianca som inte finns hos oss längre.

2018-08-18/19 Två-dagars IDS på Bornholm

Ett stort gäng MC:are 8 personer och 14 hundar har varit på en mycket trevlig utställningshelg på Bornholm. Hundar som ställdes ut var Boss (MC Sheldons Theory) i öppenklass, Billie (Ch MC Cosmo Wind) i championklass, i juniorklass deltog Candy (KLBJCH MC Sugar Candy) och Yatzy (MC Sugar Love), i öppenklass deltog Scarlet (MC Scarlet Tyler), Skye (MC Hot Chocolate), Zelda (MC Sheldons Kayle) och Lovis (MC Love Me Cowboy), Sös (Ch MC Sugar Babe) i championklass och Chili (Ch MC Cyber Babe) i veteranklass, Vi hade också med oss Chilis fina avelsklass bestående av en från varje av hennes 4 kullar) samt en mörkbrindle uppfödarklass.
Domare dag 1 var Hans Almgren från Sverige och det var anmäld 31 whippetar. Dag 2 var det Eli-Marie Klepp från Norge som var domare och här var det anmäld 30 whippetar. Vi hade verkligen tur med vädret och så här gick det för oss:

BOSS Dag1: Exc-2. Dag2: Exc-1, CK, BH2 med R-Cert och R-Cacib
BILLIE Dag1: Exc-2, CK, BH2 med R-Cacib, som blir till ett riktigt CACIB
CANDY Dag1: Exc-1, CK, Jun Cert, BT3. Ny Dansk Junior Champion. Dag2: Exc-1, CK, BT4. Dag2: Exc-1, CK, BT4
Yatzy Dag1: Exc-4. Dag2: VG-4
SCARLET Dag1: Exc-2, CK. Dag2: Exc-2, CK
SKYE Dag1: Exc-3, CK. Dag2: Exc-3, CK
ZELDA Dag1: Exc-4,. Dag2: Exc
LOVIS Dag1: Exc. Dag2: Exc-4
SÖS Dag1: Exc-2, CK. Dag2: Exc-1, CK, BT2, R-Cacib
CHILI Dag1: Exc-1, CK, Vet Cert, BIR Veteran och ny Dansk Veteran Champion. Dag2: Exc-1, CK, BIR Veteran

AVELSKLASS - Gruppen bestod av Billie, Sös, Skye och Boss båda dagarna.
Dag 1: 1 HP och Ärespris och BIS3 Avelsgrupp. Måste visa kritiken – år så stolta: Veteran tik med 4 avkommer, 4 olika kombinationer, tiken har nedarvet sinen fantastiske rörelser, udmærkede proportioner, elegans men endå funktion og lagom substans, alle med korrekte curvlinieringer og herlige temperamenter, stor grattis til avlstiken som er enestående
Dag2: 1 HP och ärespris och BIS2 Avelsgrupp. Även denna dag fick vi så fin kritik: Gruppen er bestående af 4 kombinationer, alle af bedste kvalitet, herlige hoveder, gode fronter, stabile bevægelser, herlige temp., bevægelserne er let og godt med god kraft i vinkler. jeg gratulere opdrætteren

UPPFÖDARKLASS - Gruppen bestod av Skye, Sös, Candy och Yatzy båda dagarna
Dag1: 1 HP och Ärespris. Måste även visa kritiken för denna grupp: En mycket vacker balanceret grupp, där uppfödaren visar sin kundskab och hålder den högste nivå på sin uppfödning och tänker på sundhet och funktion tilsammen med balans och propotioner, fortsätt på dette vis, stort grattis, 4 stk tecknade med samme brindle teckning med 3 kombinationer
Dag2: 1 HP och ärespris och BIS2 Uppfödarklass. Och här får ni också den kritiken:
Gruppe bestående af 3 kombinationer, alle som støbt i samme sjæle, herlige hoved, solide benstammer, fin godt anlagte skuldre, lage fine halser, velvinklede, en opdrætter der skal være vældig stolt af sit opdræt, min bedste ønske til opdrætteren med sit opdræt, jeg gratulere.

LOVIS PÅ JUNIORHANDLING
Sille Uhrenholt deltar i konkurrencen om att bliver årets juniorhandler i Danmark och hade ingen hund, så hon fick låna Lovis. Lovis skötte sig jättebra och de var så fina tillsamman. Tyvärr blev Sille inte placerad på lördagen, men blev urplockat med en annan hund på söndagen. Vi önska Sille lycka till.

TREVLIGT SAMVÄRA
Vi bodde på Campingplatsen när utställningen. Vi bara behövde gå 15 minuter för att komma till utställningen. Vi hade tre hytter bredvid varandra och hade med kompostgaller, som vi hade gjort en stor hage med. Så trevligt och roligt att kunna umgås så avslappat. Vädret var med oss – vi kunna sitta ute på kvällarna till kl. 22. Tusen tack alla för en fantastisk trevlig och rolig helg på Bornholm.

2018-08-18 Otto på NDG i Eskilstuna

I lördag fick vi ett mycket glädjande och överraskande samtal från Elin som har Otto (MC Midnight Express). Otto gjorde storslam som 10-åring och första gång Elin ställer honom i officiell klass. Otto blir nämligen BH1 med Cert och sedan BIM och BIR Veteran. Vilken prestation! Jättestort grattis till dig och Otto’s fantastiska resultat i lördags och tack för att du håller Otto i så fin kondition.

2018-08-15 Cosmo-kullen 6 år

Grattis alla valpar i Cosmo-kullen som idag fyller 6 år

2018-08-12 Herrman tävlar i spöregn

Söndagen den 12/8 tävlade vi på Solvalla. Det var första gången som det spöregnade precis när vi skulle köra. Vi har varit med om regn både före och efter start, duggregn när vi tävlat, kyla och blåst, geggiga tävlingsbanor, men aldrig spöregn. Himlen öppnade sig precis innan vi skulle in på banan. Herman var inte glad och tyckte inte alls att det skulle tävlas i detta väder. Täcke får man ju inte ha på tävling...
Han kämpade tappert så runt kom vi i alla fall och skrapade ihop 94 poäng, vilket räckte till en andraplacering. När vi körde den andra starten regnade det inte, men Herrman var knappast på topphumör denna dag och det blev några onödiga avdrag, 96 poäng och en femteplacering.
Allt gott från oss!

2018-08-11 NDS i Askersund

Idag var vi en mycket liten grupp MC:are iväg till NDS i Askersund. Totalt var det anmäld 28 whippetar och domare var Tino Pehar från Kroatien. Från MC deltog Candy (KLBJCH MC Sugar Candy) och Pepsi (SEUCH MC Hot Chili Pepper). Tur att det gick så bra för oss i helgen innan – för idag fall våra hundar inte i domarens smak. Båda fick excellent och Candy blev 3:a utan CK i juniorklassen och Pepsi 4:a i öppenklass också utan CK. Så vi var snabbt klar med utställningen och kunna vara hemma på eftermiddagen.

2018-08-05 Hälsningar från Vitesse

Hur blir en semester helt underbar? Jo tillsammans med en älskad vovve på spännande utflykter och med härliga bad! Många hälsningar Vitesse

2018-08-04 Nordisk DS i Billund

Idag har Nanna och Amy (MC Sugar Blue) varit på Nordisk utställning i Billund. Totalt var det anmäld 29 whippetar och domare var Myriam Vermeire. Och vilket storslam det blev för Amy – hon sopade nämligen rent bordet genom att vinna Exc-1, CK, Junior Cert, BT1, Cert, Nordisks cert och BIG3. Mega stort grattis till Nanna och Amy – vi är så stolta av er.

2018-08-04 IDG i Märsta

Idag var en ett litet gäng från MC som var på SKK Internationella utställning i Märsta. Det var totalt anmäld 29 whippetar och domare var Zeljko Gajic från Slovenien. Från MC deltog Cosmo (MC Sporting Streak), Candy (MC Sugar Candy), Pepsi (MC Hot Chili Pepper) och Sös (Ch MC Sugar Babe).
Cosmo: 1:a med HP, BIR valp
Candy: Exc-1, CK, oplacerad i BT
Pepsi: Exc, 1, CK, BT2, Cert, R-Cacib och ny svensk CHAMPION
Sös: Exc-2, CK, BT4
Stort grattis till Pepsi som blev svensk champion. Tusen tack Karin, Sara & Sean för trevligt sällskap och att ni gör det möjligt.

2018-07-31 Sugar-kullen 1 år

Stort grattis till Sugar-kullen på 1-års dagen.

2018-07-27/28 Strömsholm

Denna helg har varit ägnat av Whippetklubbens Riksutställning på Strömsholm Slott. Totalt var det anmäld 199 whippetar och domare var Caroline Osborne. Från MC deltog Cosmo (MC Sporting Streak), Yatzy (MC Sugar Love) och Ziba (MC Amy Fowler. Kennelmatte var med och arrangerar utställningen och hade inga hundar med sig. Såhär gick det för MC-hundarna:
Cosmo 2:a med HP i valpklass 6-9 månader. Både Yatzy och Ziba var placerade i sina megastora klasser (I Yatzy’s klass var det 20 junior tikar och i Ziba’s klass var det 29 öppenklass tikar) och som vanligt var det riktig tuff konkurrens. Ada deltog också i parklass med Yatzy och Myra (Blazing Keys Blackness Castle). Det var mycket trevliga dagar, men slitsamma.

2018-07-13 Sheldon-kullen 2 år

Stort grattis till Boss, Tinto, Enzo, Zelda, Ziba, Penny och Bell på 2-års dagen.

2018-07-12 Bianca

Idag nådde detta sorgliga besked, att Bianca efter kort sjukdom inte längre finns hos oss. Vi bringar dessa fina ord, som Biancas ägare (Allan) har skrivit. Bianca du var en fantastisk whippet, precis som din mamma Carla och syster Sille. Du efterlader ett stort tomrum efter dig. Min dejlige Whippettæve Magic Colour Scented White Diamond tabte kampen imod kræften, det var en kort hård kamp, og når det nu skulle ende sådan er jeg glad for at du døde i mine arme 12.7.2018 Kl. 8.25. Nu har jeg langt om længe kunne tage mig sammen til at skrive dette. Jeg er så evig taknemlig for at du kom ind i mit liv, altid glad logrende, kærlig og øm, elskede at sidde på skødet af dem du holdte af,du elskede at løbe rundt i udstillingsringen glad og logrende. Bianca du var meget speciel for mig,savnet er enormt og en anden som savner dig meget stille er Billie, han ligger nu der hvor du lå død, jeg valgte nemlig at lægge dig på din ynglingssted på sofaen, og der kunne din datter og Boss og Billie snuse til dig for at sige farvel, så de ikke skulle gå rundt og søge efter dig, men Billie er meget stille og ligge tit på det sted i sofaen. Jeg savner dig, men tror nu på at du er et sted der oppe i hundehimmelen Tusind tak for alt😰😢

2018-07-11 Möklinta Royal 2018

Idag har vi varit på en mycket trevlig inofficiell utställning arrangerat av Möklinta Kennelklubb. Egentligen var det tänkt att det skulle vara träning för valparna ur våra senaste två kuller, men ingen fick till det, så från MC deltog Candy (KLBJCH MC Sugar Candy) i valpklass 4-12 månader, Pepsi (MC Hot Chili Pepper) i vuxenklass 12 mån- 8 år och så veteranerna Leffe (Ch MC Cyber Life) och Chili (Ch MC Cyber Babe) i veteranklass. Domare för ras- och gruppbedömningen var Sonny Ström.
Och vilken dag det blev för oss.
Candy blev 1:a, HP, BIR och BIG1 valp, men oplacerad i BIS finalen
Chili blev 1:a, HP och BIM veteran
Leffe blev 1:a, HP, BIR, BIG1 och BIS1 Veteran. BIS domare för veteranerna var Sonny Ström
Pepsi blev 1:a, HP, BIR, BIG1 och BIS1. BIS domare var Hans Almgren
Stort grattis till Leffe och Pepsi som gick hela vägen och som hade en mycket nöjda husse och matte. Karin och Stellan tusen tack för en underbar dag i Möklinta. Absolut värd återupprepa nästa år.

2018-07-08 Rami på besök

Planen är att Rami (MC Sugar Mountain ska ställa ut på Eckerö i slutet av september och behöver lite ringträning. Matte och husse var så trevliga att de kom hela vägen från Åland för att ringträna. Vi passade så klart på att fota fina Rami både ensam och tillsammans med mamma Sös och syster Candy.

2018-07-01 NDG SKK Borås

Idag har vi varit på NDG i Borås. Totalt var det anmäld 74 whippetar och domare var whippetspecialisten Birte Nöding från Tyskland. Vi hade med oss hela flocken, då vi kom från Småland. Candy (MC Sugar Candy) debuterade i juniorklass i Sverige och i en stor öppen klass deltog Lovis (MC Love Me Cowboy) och Scarlet (MC Scarlet Tyler). Både Lovis och Scarlet fick exc med fina kritiker men båda var oplacerade. Dagens stjärna var Candy som först vann sin klass med CK (7 juniorer) och slutade som BT4 med R-Cert. Sedan hjälpte vi kennel Bellsweet i deras uppfödarklass, som blev 2:a med HP.
Tack för mycket trevligt sällskap Vibeke & Henning och Lena & Stefan.

2018-06-16 French-Kullen fyller 7 år

Stort grattis till Vitesse, Cindy, Joy, Walther, Coloumbus och Bailey som idag fyller 7 år.

2018-06-13 Journey-kullen fyller 5 år

Stort grattis tillJourney kullen som idag fyller 5 år

2018-06-11 Gold-kullen fyller 10 år

Grattis till Gold-kullen som fyller 10 år idag

2018-06-10 Nemo på besök i Vejen

När vi nu ändå var så nära på Nemo (MC Sugar Moon), så fick vi lockat hans familj till att komma på besök hos oss på Myndeklubbens utställning. Det var roligt att få träffa fina Nemo, Silke, Lärke, Tanja och Martin. Och Nemo blev som alla andra whippetar när han träffade sina två systrar och mamma. Tack Tanja och Martin för att ni tog er tid till att komma till Vejen.

2018-06-09/10 Myndeklubbens dubbelutställning i Vejen

I helgen var vi en grupp MC:are som var på Myndeklubbens dubbelutställning i Vejen. Som alltid var utställningen superbra arrangerat och jättetrevlig med gemensam utställarmiddag lördag kväll. Man kan lugnt säga att vädergudarna bjöd på ytterligheter. På lördagen var det 30 grader varmt och på söndagen regnade det hela dagen.
På lördagen var det anmäld 57 whippetar och domare vara Lyn Appleby från Irland. På söndagen var det anmäld 63 whippetar och domare var Björn Fritz från Tyskland.
Från MC deltog Boss (MC Sheldon Theory), Viking (KLBJCH MC Captain Tyler), Billie (DKCH MC Cosmo Wind), Leffe (DKCH SECH KLBCH MC Cyber Life), Candy (MC Sugar Candy), Amy (MC Sugar Blue), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Lovis (MC Love Me Cowby) och Chili (C.I.B DKCH SECH KLBCH MC Cyber Babe).
Och vilken trevlig helg vi hade. Stort GRATTIS till Billie, Leffe och Candy. Billie fick sitt sista klub cert, så nu kan Billie titulera sig med Klub Champion (KLBCH). Leffe fick sina två sista klub veteran cert och veteran cert, så nu kan Leffe titulera sig med Klub Veteran Champion (KLBVECH) och Veteran Champion DKVECH. Candy kan titulera sig som KLBJCH.
Såhär gick det för MC-hundarna:

Namn9 juni 201810 juni 2018
BossExc-1,CKExc-1,CK
VikingExcExc
BillieExc-1, CK, BH4. Ny KLBCHExc-2, CK
LeffeExc-1, CK, KLB Veteran Cert, Veteran Cert, BIM VeteranExc-1, CK, KLB Veteran Cert, Veteran Cert, BIM Veteran. Ny KLBVCH och DKVECH
CandyExc-1, CK, KLB Junior Cert, Junior Cert, BT-2 med R-Cert, BIM-JuniorExc-1, CK, KLB Junior Cert, Junior Cert, BIM-Junior. Ny KLBJCH
AmyDeltog ejExc-2, CK, R-Junior Cert
ScarletExcExc
LovisExcExc-5, CK
ChiliExc-2Exc-1, CK, KLB Veteran Cert, Veteran Cert, BIR och BIS1 Veteran
Uppf.klassBIR och BIS2 UppfödareHP-2 Uppfödare

Tack till alla ni fantastiska vänner och valpköpare, som är med till att göra det så trevligt i MC-gänget Tack för att ni ställer upp med er fina hundar och gör det möjligt, att vi kan ställa med två så fina uppfödarklasser.

2018-06-06 Herrman fortsätter ha flyt på Rally Lydnad tävlingarna

Idag var vi på Södertälje BK och vann med 100 poäng! Stort grattis till Herrman och Camilla – Ni är så grymma!!

2018-06-02 IDG Neumünster

Idag var vi ett litet gäng MC:are som deltog på IDS i Neumünster. Totalt var det anmäld 33 whippetar och domare var Björg Foss från Norge. Från MC deltog Leffe (Ch MC Cyber Life), Viking (MC Captain Tyler), Boss (MC Sheldons Theory), Billie (Ch MC Cosmo Wind), Candy (MC Sugar Candy), Sös (Ch MC Sugar Babe), Chanel (Ch MC Cosmo Chanel) och Chili (Ch MC Cyber Babe). Det var mycket utmaningar utöver de andra whippetarna. Första utmaning var att följa med i bedömningarna, då det går helt annorlunda till än i norden. Andra utmaningen var de helt otrolig små ringar som till-och-med var på asfalt. Tredje utmaningen var att det var över 30 grader varmt. Ni kan tänka er hur varmt det var för hundarna på asfalten. Så man kan inte säga att det var de bästa förutsättningar för hundarna. Så här gick det för oss:

BossExc-2 i mellanklass
VikingExc-3 i öppenklass
BillieExc-2 i championklass
LeffeExc-1, Veteran Cert, VHD-Vet.Cert och BIR Veteran. Oplacerad i BIS-finalen
CandyExc-1, Junior Cert, VDH-Junior Cert och BIM junior
ChanelExc-4 i öppenklass
SösExc-1 VDH-Cert i Championklass
ChiliExc-1 Veteran Cert, VHD-Vet.Cert och BIM Veteran
UppfödarklassOplacerad i BIS-finalen (Alla Uppfödarklasser tävlar mot varandra direkt).

Alla fick jobba häcken av sig, med antingen att varma upp hundar, visa hundar eller fota hundar. Stort tack till Birgitta, Stellan och Allan för trevligt sällskap och era insatser. Sedan ett stort TACK till Ruth och Stellan för att vi fick bo hos er och för all den goda maten.

2018-05-30 Herrman och matte Camilla's framgångar på Rally Lydnadbanan

Herrman och matte Camilla har varit ute och tävlat lite i maj. Här kommer lite rapportering av hur det har gått så här långt. Och man kan lugnt säga att dem har haft flyt! Med både väder och prestation. De har gjort nio starter sammanlagt på Hölö- Mörkö BK, Flens BK, Fagersta BK och Södertälje LKK. Resultatet är 95, 96, 96, 97, 97, 99, 99, 100, 100. Det har blivit fyra segrar, fyra tredjeplaceringar och en fjärdeplacering. Herrman har verkligen varit på topphumör och lusten och glädjen att tävla går inte att ta miste på. Skillnaden från förra året är att han fokuserar bättre trots att han är "överladdad". Han klarar att hålla ihop och göra rätt även om han är väldigt uppe i varv och glädjen slår inte över i slarv särskilt ofta. Älskade ungen som gör sitt bästa när det gäller. Ni är så grymma Herrman och Camilla - vi så stolta av er, så det inte finns ord.

2018-05-29 Issi duktig på Nose Work

Issi och matte Lotta har klarat fortsättningen på NW 1. Dem har också varit på en inofficiell tävling och kom på tredje plats - otroliga Issi. Issi är skotträdd och när vi var ute på de två sista söken började det skjuta på en bana en bit bort. Hon jobbade på och hittade båda men gissa om hon fick kämpa när hon hörde skotten. Hon är väldigt noga och söker lugnt o metodiskt. Kennelmatte är så stolta över de fina resultaten ni har uppnått.

2018-05-27 Hälsningar från Willie

Idag kom det en morsdag hälsning till mamma Chanel från fina Wille.

2018-05-26 Ziba och Smukke på inofficiell utställning

SIdag har Ziba (MC Sheldons Amy Fowler) och Smukke (MC Wonder Babe) varit på Greyhoundklubbens inofficiella utställning i Helsingborg. Domare var Annette Stone, kennel Khalibadh. Ziba vann unghundsklassen med HP och bleb BT1 ich BIG2. Smukke vann öppenklass med HP och blev BT2. Grattis till det fina resultatet.

2018-05-11/12 Nordisk DS och IDS i Roskilde

Denna helg var det två-dagars utställning i Roskilde. Som alltid var utställningen välorganiserat och det var fantastiskt väder båda dagarna. På den Nordiska DS var det totalt anmäld 75 whippetar och domare var Petter Fodstad från Norge. Han använde hela skalan i sin prisbedömning, det var många VG och en hel del G också. Så man var väldig förnöjd när man fick EXC.
Dag två var det IDG. Det var totalt anmäld 72 whippetar och domare var Paul Stanton från Sverige. Från Magic Colour deltog: Boss (MC Sheldons Theory), Billie (MC Cosmo Wind), Candy (MC Sugar Candy), Ziba (MC Sheldons Amy Fowler), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Smukke (MC Wonder Babe), Lovis (MC Love Me Cowboy), Bianca (MC Scented White Diamond) och Chili (MC Cyber Babe). Såhär gick det för oss:

Hund11/512/5
Boss VG EXC-1, CK
Billie VGEXC, CK
Candy EXC-3EXC-2, CK, R-Jun.CERT
Ziba EXCDeltog ej
Scarlet EXC-2, CKEXC-3, CK
Smukke EXC-4Deltog ej
LovisVGVG
Bianca VGEXC-2
ChiliEXC-1, BIR VetEXC-1, CK, Vet.CERT, BIR- Vet, BT3

Man kan lugnt säga att det gick bättre dag två. Stort grattis till alla fina placeringar. Som vanligt mycket trevlig stämning runt ringen och i MC-gänget. Tack alla fantastiska valpköpare och vänner som ställer upp och gör det möjligt.

2018-05-05 Tyler-kullen fyller 2 år

Stort grattis till Zuki (MC Scent of Tyler), Stina (MC Bonnie Tyler), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Viking (MC Captain Tyler) och Holger (MC Royal Tyler) som idag fyller 2 år.

2018-05-05 Babe-kullen fyller 4 år

Stort grattis til Isa (MC Babe Of My Heart), Smukke (MC Wonder Babe), Sös (Ch MC Sugar Babe), Leo (MC Kiss Me Babe), Ascot (MC Babe Watcher), Snow (MC Beach Babe), Scout (MC Lion Babe) och Ollie (MC Dream On Babe)

2018-04-28 SKK:s NDS i Västerås

Idag var vi en lite grupp MC:are på utställning i Västerås. Det var anmäld 11 valpar och domare var Jussi Liimataien, Finland. Det var anmäld 53 vuxna whippetar och domare var Bertil Lundgren, Sverige. Från MC deltog Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Ziba (MC Sheldons Amy Fowler) och Pepsi (MC Hot Chili Pepper). Såhär gick det för oss:
Candy 1:a med HP utav 7 tik valpar, BIR Valp och slutligen BIS1 valp utav 50 valpar.
Ziba EXC, 1:a med CK i unghundsklassen och sedan BT4, stort grattis till den fina placeringen.
Scarlet EXC 2:a med CK i unghundslassen
Pepsi EXC och oplacerad i öppenklass
Stort tack till Birgitta som hjälpte med att fota och tack Elisabeth Flygar för bilderna av Candy. Tack för trevligt sällskap i vår lilla grupp.

2018-04-26 Candy på avslutningsprov i Nosework

Idag var det sista tillfälle på fortsättningskursen i Nosework. Vår instruktör hade gjort avslutningen som en riktig Nosework tävling där vi skulle göra 4 sök - 1 behållarsök, 1 utomhussök, 1 fordonssök och 1 inomhus sök. Candy blev 1:a i två av söken och en delat 1:a i ett tredje sök och avslutade kursen som bäst i klassen. Tack för en mycket bra kurs. Vi fortsätter efter sommaren.

2018-04-08 Hälsningar från Issi

Idag klarade Issi doftprovet för eukalyptus. Hon var så duktig, det gick 0,41 sek. Stort grattis till duktiga Issi och Lotta - vi är så stolta av er..

2018-04-07/08 Utställningshelg i Sundsvall

I helgen har vi varit på två utställningar i Nordichallen i Sundsvall. Med oss hade vi Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler) och Pepsi (MC Hot Chili Pepper).
På lördagen svar det SvVk/Norra med 48 whippetar anmälda och domare var Tanya Ahlman-Stockmari från Finland. På söndagen var SKK:s NDS med 36 anmälda tikar och domare Ian Finney från Irland. Endast 14 hanar var anmälde och domare var Christophe Coppel från Frankrike dömde hanarna. Såhär gick det för oss:

LÖRDAG
Candy vann valp 6-9 mån tikar med HP (4 i hennes klass) och blev även BIR valp och slutade som BIS valp 6-9 mån. BIS Domare var Ian Finney.
Scarlet vann unghundsklassen med CK (3 stycken), men oplacerad i BT. BIM Unghund.
Pepsi fick excellent men oplacerad i en stor öppenklass tikar (14 stycken)

SÖNDAG
Candy vann valp 6-9 mån tikar med HP (5 i hennes klass) och blev återigen BIR Valp. Dagens stora höjdpunkt var när Candy blev BIS valp utav 37 valp. BIS domare var Asta Maria Gudbergsdottir från Island. Är så himla stolt av vår lilla tjej, som var på toppen båda dagarna och bara presterade.
Scarlet fick VG (3 stycken)
Pepsi fick excellent och blev 3:a i öppenklass tikar (13 stycken). Domaren var lite snål med CK endast 6 tikar totalt fick CK.

Lördag kväll passade vi på att besöka Tiger (MC Sunshine Of My Life) i Ljungaverk. Tack Ninna och Stefan för jättegod taco och för att vi fick komma på besök.
Stort TACK Birgitta för supertrevligt ressällskap och för att du kunna hoppa in med så kort varsel och stort TACK för all hjälp med fotande och hundarna.

2018-04-05 Hälsningar från Vitesse

Vitesse älskar snön och är den bästa vandrarkompis.

2018-03-31 IDS Malmö

Idag har vi varit på SKK:s Internationella utställning i Malmö. Totalt var det anmält 83 whippetar och domare var Martin Croeser, Sydafrika. MC-gänget bestod idag av Yatzy (MC Sugar Love), Candy (MC Sugar Candy), Boss (MC Sheldons Theory), Billie (MC Cosmo Wind), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Ziba (MC Sheldons Amy Fowler) och Chanel (MC Cosmo Chanel) . Såhär gick det för oss:
Candy 3:a med HP i valpklass tikar 6-9 mån
Yatzy oplacerad i valpklass tikar 6-9 mån
Boss excellent och 5:a med CK i unghundsklass hanar
Billie excellent och 3:a med CK
Scarlet excellent och 4:a med CK i unghundsklass tikar
Zelda excellent och oplacerad i unghundsklass tikar
Chanel excellent och 2:a med CK i championklass tikar
Avelsklass 2:a med HP med Chili och hennes avkommer Chanel, Ziba, Boss och Billie
Uppfödargrupp 3:a med HP med Chanel, Scarlet, Boss och Billie.
Som vanligt var det bra stämning i MC-gänget. Stort tack till Ada som hjälpte med att visa Scarlet och Chanel i bästa tik, avel-och uppfödargruppen. Tack för det goda påsk-godiset Anette L.

2018-03-24 SW utställning i Eskilstuna

Idag har vi varit på Svenska Whippetklubbens officiella utställning i Eskilstuna. Totalt var det anmält 106 whippetar. Domar för valparna var Elisabet Janzon, Sverige och för övriga var det Arnaldo Cotugno, Italien. MC-gänget bestod av Cosmo (MC Sporting Streak), Snowy (MC Starlight Streak), Yatzy (MC Sugar Love), Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Lovis (MC Love Me Cowboy), Pepsi (MC Hot Chili Pepper), Chanel (MC Cosmo Chanel) och Chili (MC Cyber Babe). Vi välkomnar debutanterna Cosmo, Snowy och Yatzy. Så här gick det för oss:
Cosmo 2:a med HP i valpklass 4-6 mån hanar
Snowy 2:a med HP i valpklass 4-6 mån tikar
Candy 1:a med HP och BIM valp 6-9 mån
Yatzy oplacerad valp 6-9 mån
Scarlet excellent oplacerad unghund tikar
Pepsi och Lovis excellent och oplacerad i öppenklass tikar
Chanel excellent och 5:a med CK i championklass tikar
Chili excellent och 3:a med CK i veteranklass tikar
Chili, Chanel och Scarlet BIS generationsklass
Chili och Pepsi BIS Par
Stort tack till Birgitta, Karin, Anette L., Josefine, Vibeke och Henning och kennelhusse som hjälpte till på utställningen, som kennelmatte var ansvarig för och till Sara och Sean som kom med Cosmo.

2018-03-18 Kennelträff och ringträning nr. 3

Idag var det var det tredje tillfället för kennelträff och ringträning. Vi som deltog var Karin med Pepsi (MC Hot Chili Pepper), Birgitta med Viking (MC Captain Tyler), Sara och Sean med Cosmo (MC Sporting Streak), Jenny, Hans, Ebba och Molly med Wille (MC Silver Streak), Ada med Yatzy (MC Sugar Love) hade tagit tåget från Helsingborg och så kennelmatte och husse med Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Chanel (MC Cosmo Chanel) och Snowy (MC Starlight Streak). Även idag hade vi en grupp med valpar och en med vuxna hundar. Med valpar var det nybörjarträning och med de vuxna tränades det fritt ställning och att få visa varandras hundar. Mycket överraskande var det idag Viking som var mattesjuk - både Scarlet och Pepsi visade det sig fint med olika handlare. Efter träningen var det så klart fika med mycket trevligt sällskap och hundsnack. Tack alla för ni kom.

2018-03-11 Kennelträff och ringträning nr. 2

Idag var det var det andra tillfället för kennelträff och ringträning. Vi som deltog var Josefine och Daniel med Skye (MC Hot Chocolate) Zelda (MC Sheldons Kayle) fick vara hemma, då hon höglöp, Karin med Pepsi (MC Hot Chili Pepper), Ann med Holger (MC Royal Tyler) och Hjalmar (MC Cosmo Storm). Angelica och Erik med Frank (MC Lucky Streak), Birgitta och Göran med Viking (MC Captain Tyler) och Dexter (MC Mystery Journey) och så Kennelmatte och husse med Cosmo (MC Sporting Streak), Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Chanel (MC Cosmo Chanel) och Chili (MC Cyber Babe). Även idag hade vi en grupp med valpar och en med vuxna hundar, som tränade att visa i grupp. Vi passade på att foto en grupp med Chili barn och en grupp med Chanel barn. Efter träningen var det så klart fika med mycket trevligt sällskap och hundsnack. Tack alla för ni kom.

2018-03-11 Candy på Nose Work kurs

Kennelmatte och Candy har börjat på nybörjarkurs i Nose Work. Det är verkligen något Candy gillar. Det gör aven övriga flocken, som får prova på när det tränas på hemmaplan.

2018-03-10 Hälsningar från Ffanci

Allt med lilla Ffanci är prima. Hon har kul i snön, hoppar och far. Sedan håller hon på att byta alla sina tänder.

2018-03-04 Kennelträff och ringträning nr. 1

Vi har planerat tre tillfällen med kennelträff och ringträning på Södertälje Lokala Kennelklubb. Idag var det första tillfället. Vi som deltog var Kira och Casper med Sirius (MC Sugar Man), Helena med Leo (MC Kiss Me Babe), Ada och Anette med Yatzy (MC Sugar Love), Anna-Karin med Indi (MC Lightning Streak), Birgitta med Viking (MC Captain Tyler) och så Kennelmatte och kennelhusse med Snowy (MC Starlight Streak), Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler) och Chanel (MC Cosmo Chanel). Vi delade hundarna upp i en grupp med valpar och en med de vuxna hundarna. Vi passade på att ta en gruppbild samt släktsbilder. Efter träningen var det fika och mycket hundsnack. Tack alla för ni kom.

2018-03-02 Hälsningar från Wille.

Allt är toppen med Wille (MC Silver Streak).

2018-02-24 Besök av kennel Golden Whip

Det är länge, länge sedan vi har haft besök av Malin och Jocke och Sessan, Zorba, Samba, Sol och Harry. Men igår fick vi till det. Och det var trevligt som alltid. Så imponerat av man bara kan sätta ihop så många whippetar utan problem. Det var trots allt 4 av dom som aldrig hade set varandra tidigare och så med tre löptikar också.

2018-02-24 Hälsning från Ffancy

Allt är bara bra med Ffanci som växer. Hon är nu rumsren och sover hela natten och är busig på dagarna.

2018-02-23 Hot-kullen fyller 3 år

2018-02-17 Hot-kullen fyller 3 år

Idag har Camilla varit på årsmöte på Värmdö BK och fått ta emot pris och blommor för "Årets rallylydnadshund 2017".
Herrman mår bra och njuter av ledigheten, att bara vara hund utan prestationskrav på träning och tävling gör honom gott. Ett tag i alla fall, sedan brukar han gilla att vi kör igång igen. Då har han vilat färdigt....
Stort GRATTIS till Camilla och Herrman för de fantastiska resultaten. Herrman är också Årets RallyLydnads whippet med hela 298 poäng (max poäng är 300). Vi är så stolta av er.

2018-02-17 Hälsningar från Tor

Idag fick vi en hälsning från Tor, som bara mår bra. Tack för bilderna.

2018-02-06 Hälsning från Issi

Nu har jag hittat min plats i nya lägenheten, allt ok gillar att åka hissen och har mycket att titta på.

2018-02-06 Hälsning från Ffanci

Vi har det bra här i vinterkylan; det är kul att fara runt i snön och sen sova inne i värmen, insvept i en skön filt!

2018-02-02 Jazzo-kullen 8 år

2018-01-20 IDS Åbo i Finland

Denna helg har vi (Karin, Birgitta och kennelmatte Jeannette) varit iväg på ett supertrevlig trip - IDS i Åbo i Finland. Med oss hade vi Viking (KLBJCH Magic Colour Captain Tyler), Scarlet (Magic Colour Scarlet Tyler), Pepsi (Magic Colour Hot Chili Pepper) och Chili (DKUCH SEUCH KLBCH KLBV12 C.I.B. Magic Colour Cyber Babe). Det var totalt anmäld 73 whippetar och domare var Kresten Scheel från Danmark.

Så här gick det för våra hundar:
Viking VG och 4:a i unghundsklassen
Scarlet EXC och 3:a med CK, oplacerad i BT
Pepsi EXC och 1:a med CK i en stor öppenklass och slutade BT4
Chili EXC och 1:a med CK och blev BT3 med R-Cert och BIR veteran oplacerad i BIS-finalen
BIR uppfödargrupp med HP. Vi var oplacerade i BIS-finalen
Alla fick mycket fina kritiker. Är så stolt över Chilis kritik och så roligt att få visa sin fina veteran.

Som ni kan se fick vi alla jobbar hård, då alla tikarna fick CK, vilket också gör att vi tyvärr inte har någon bilder från BT. Stort TACK till Birgitta för hjälp med fotandet och handling av Chili och i vår uppfödargrupp. Tack till Karin för hjälpen med att visa Scarlet i BT.
All transport gick så smidigt .Vi hade det mycket trevligt ombord på båten och vi fick super god mat. Stort TACK för trevligt sällskap - det får vi göra om en annan gång.

2018-01-14 Hälsningar från Ffanci

Allt är bara toppen och Ffanci trivs och känna sig hemmastadd. Här en bild med Ffanci och hennes nya idol Nezza.

2018-01-13 Candy på sin första valputställning

Idag har Candy - Magic Colour Sugar Candy varit iväg med matte på sin första valputställning i Sollentuna Rackethall. Totalt var 12 valpar anmälda och domare var Dan Ericsson. Det var 4 valpar i Candys klass och Candy blev 2:a med HP. Sedan blev det lite kaos, då domare ville göra det enkelt för sig - han ville bara se de som hade placerad sig som 1:a i bästa tik och här talade domaren endast om vilken som blev BT och placerade inte dom 2 andra. Vanligtvis placeras 4 stycken. Candy fick en fin kritik. Tyvärr inga bilder då matte var ensam iväg.

2018-01-12 Hälsningar från Wille

Wille trivs med sin familj och hans familj trivs med honom. Hans älskar att busa med Ebba och Molly och dom med honom.

2018-01-06/07 IDS MyDog i Göteborg

På lördagen deltog Leif - Magic Colour Hot News i en stor öppen klass. Leif fick excellent, men oplacerad. Domare var Jeff Horswell, England.
På söndagen deltog Ziba - KLBJCH Magic Colour Sheldons Amy Fowler i en stor unghundsklass. Ziba blev 3ukk med ck. Domare var Jochen Eberhardt, Tyskland.
Stort grattis till Leif och Ziba och deras mattar och hussar som kan ställa upp för Magic Colour, när kennelmatte- och husse är hemma med valpar.