2023-12-31 Gott Nytt År

2023-12-22 God Jul

Vi önskar alla våra vänner och valpköpare God Jul!

2023-11-25 NDS Ströby

Idag har vi varit på Danska Myndeklubbens julutställning. Som alltid välarrangerat. Totalt var det anmäld 45 whippets och domare var Ruth Wagner från Luxenburg.

Från Magic Colour deltog Billie – Ch Magic Colour Cosmo Vind, Bella – Magic Colour Blond Sail, Candy – Ch Magic Colour Sugar Candy och Sös – Ch Magic Colour Sugar Babe. Kennelmatte hade äran att få visa fina Billie i veteranklassen, då husse har gjort illa sin angel.

Dagens stjärna var vår veteran Sös som äntligen fick sitt sista Klub Veteran Cert, så nu kan Sös titulerar sig DKCH SECH KLBJCH HAHV22 HAHVV22 DKVECH och DKKLBVECH. Sös blev BIR Veteran och slutade som BIS 4 Veteran utav 7 veteraner i BIS-finalen.

Stort tack till Tommy Berg och Sofia Berg som hjälpte oss med vår uppfödarklass och tack till Allan som kom med Billie. En supertrevlig utställning med Lucia upptog innan finalerna och mycket fina dekorationer och julmusik.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Cosmo Wind (Billie): EXC-2
Magic Colour Blond Sail (Bella): EXC
Magic Colour Sugar Candy (Candy): EXC-3, CK
Magic Colour Sugar Babe (Sös): EXC-1, CK, Klub Veteran Cert, BIR Veteran, BIS4 Veteran

Uppfödergrupp/Breeder group: BIR Uppfödargrupp med HP och Ärespris

2023-10-21 NDS SW Vilsta

Idag har vi varit på Svenska Whippetklubbens officiella utställning i Vilsta i Eskilstuna. Totalt var det anmäld 116 whippet. Domare för hanarna var Maria Lönnhammar från Sverige och domare för tikarna var Joachim Bartusch från Tyskland kennel Gentle Mind. Från Magic Colour deltog:

Alba – Magic Colour Daughter Of Kinsman (Zelig My Kinsman X Ch Magic Colour Sugar Candy)
Bella – Magic Colour Blond Sail (Ch Snow Hill Full Sail X Ch Magic Colour Cosmo Chanel)
Candy - DKCH FICH SECH Magic Colour Sugar Candy (Ch Klenod’s Yum-Yum X Ch Magic Colour Sugar Babe)

Dagens stjärna var debutanten Alba som vann sin klass med HP och slutade som BIM valp 4-6 månader. Både Bella och Candy visade sig jättefint och fick excellent - båda oplacerad i sin klass. I Bellas klass deltog 25 öppenklass tikar.

Sedan fick vi fint besök av Birgitta och två av Albas syskon, nämligen Otis och Vira. Tack för ni kom och hälsade på.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Daughter Of Kinsman (Alba): 1 HP, BIM Valp 4-6 månader
Magic Colour Blond Sail (Bella): EXC
Magic Colour Sugar Candy (Candy): EXC

2023-10-07 NDS Assentoft

Idag har vi varit på Dansk Myndeklubens utställning i Assentoft. Som vanlig alltid välorganiserat och supertrevlig utställning. Det var anmäld 55 whippets och domare var rasspecialisten Randi Juliussen från Norge – kennel Villwhip.

Från Magic Colour deltog:

LOVE – DKJUCH DKLBJCH Magic Colour Fields Of Love (Valanti Visa Vid Vindens Ängar X Ch Magic Colour Sugar Babe)
BILLIE – DKCH DKVECH Magic Colour Cosmo Wind (Ch Khalibadh Solglimt X Ch Magic Colour Cyber Babe)
BELLA – Magic Colour Blond Sail ((Ch Snow Hill Full Sail X Ch Magic Colour Cosmo Chanel)
LUNA - Magic Colour Shape Of Glory (Snow Hill The Shape Of You At Pinnacle X Ch Magic Colour Sugar Candy)
SÖS – Ch Magic Colour Sugar Babe (Ch Manoush Darth Tyranus X Ch Magic Colour Cyber Babe)

Dagens stjärna var fina Love som vann öppen klass och slutade som BH3 med R-Cert och vår fina uppfödargrupp (bestående av Love, Luna, Sös och Bella) som blev BIR uppfödare och slutade BIS uppfödare.

Stort tack till Marlene Balsby Holgaard och Leif Knudsen som hjälpte oss med vår uppfödargrupp. Stort tack till Nanna som hjälpte med att fota när både kennelmatte- och husse var i ringen samtidig med öppen klass tikar. Och Stort tack till Ruth oh Stellan som tog hand om våra gamla tjejer och för supertrevligt sällskap i helgen.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Fields Of Love (Love): EXC-1, CK, BH3, R-Cert
Magic Colour Cosmo Wind (Billie): EXC-2, CK
Magic Colour Shape Of Glory (Luna): EXC
Magic Colour Blond Sail (Bella): EXC-4, CK
Magic Colour Sugar Babe (Sös): EXC-2, CK

Uppfödergrupp/Breeder group: BIR, BIS1

2023-09-17 NDS Whippetklubben i Tånga Hed

Söndag var det Svenska Whippetklubben som arrangerade officiell utställning. Totalt var det anmäld 127 whippets och domare för hanarna var Susan Mycroft och för tikarna var det Fiona Mycroft, båda från England och kennel Supeta.

Lilla Bella, återigen i en stor unghundsklass, får excellent och blir 3:a i sin klass. Bella och Luna i en megastor öppenklass på 34 tikar. Båda får excellent och Bella är bland de sju urplockade och får CK, men inte placerad. Candy ställs stor championklass på 9 och är dagens stjärna. Candy får excellent och blir 4:a med CK och en fantastisk kritik.

 

Tack Andreas för att du kom med Bella och hjälpte att fota när både kennelmatte- och husse var i ringen.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Princess Viking (Bella): EXC-3
Magic Colour Shape Of Glory (Luna): EXC
Magic Colour Blond Sail (Bella): EXC, CK
Magic Colour Sugar Candy (Candy): EXC-4, CK

2023-09-16 NDS SVVK Västra Tånga Hed

Denna helg har vi varit på dubbelutställning i Tånga Hed. Lördag var det Svenska Vinthundsklubben Västra som arrangerade. Totalt var det anmäld 103 whippet och domare var Thomas Rohlin från Danmark.

Dagens stjärna var lilla Bella – Magic Colour Princess Viking som vann en stor unghundsklass med CK och slutade som BIM unghund.

 

Bella och Luna fick båda excellent i en stor öppen klass, men oplacerad i konkurrens.

Stort tack till Maria och Pelle för att ni kom med Bella.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Princess Viking (Bella): EXC-1, CK, BIM Unghund
Magic Colour Shape Of Glory (Luna): EXC
Magic Colour Blond Sail (Bella): EXC

2023-08-20 IDS - Vejen 3

Dag 3 i Vejen är återigen en international utställning. Totalt är det anmäld 47 whippets och domare är Annette Bystrup från Danmark. Från MC deltar Love – DKJUCH DKKLBJCH Magic Colour Fields Of Love och Luna – DKJUCH Magic Colour Shape Of Glory.

Idag är det mycket nära för Love, då han får EXC och blir 2:a med CK och sedan slutar BH2 med R-Cert och R-Cacib. Luna får EXC och blir 3:a med CK i en stor öppenklass (11 styck).

Alla tre dagar har det varit en helt otrolig bra och trevlig stämning runt ringen med mycket skratt.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Fields Of Love (Love): EXC-2, CK, BH2, R-Cert, R-CACIB
Magic Colour Shape Of Glory (Luna): EXC-3, CK

2023-08-19 NADS - Vejen 2

Dag 2 i Vejen är en nordisk utställning. Det är totalt anmäld 37 whippets och domare är Vibeke Ellesöe från Danmark. Från MC deltar Love – DKJUCH DKKLBJCH Magic Colour Fields Of Love, Luna – DKJUCH Magic Colour Shape Of Glory och Bella – Magic Colour Blond Sail.

Love får EXC och blir 3:a med CK. Luna för EXC och är oplacerad i en stor öppen klass. Bella får EXC och blir 2:a med CK och slutar som BT3 med sitt 6:e R-Cert i Danmark.

Tack för supertrevligt sällskap Ruth och Stellan både under dagen och kvällen.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Fields Of Love (Love): EXC-3, CK
Magic Colour Shape Of Glory (Luna): EXC
Magic Colour Blond Sail (Bella): EXC-2, CK, BT3, R-Cert

2023-08-18 IDS Vejen 1

Idag har vi varit på international utställning i Vejen i Danmark. Detta är den första av tre utställningar. Totalt är det anmäld 47 whippets och domare är Zorica Blomqvist från Sverige. Idag deltar endast Luna – DKJUCH Magic Colour Shape Of Glory .

Luna vinner en stor öppen klass med CK och blir sedan BT3 med R-CACIB som kommer omvandlas till ett CACIB, då vinnaren redan är C.I.B champion – så vi är supernöjda med dagens resultat.

Kennelmatte hjälpte även kennel Colourfield med  att visa Amy - Ch Magic Colour Sugar Blues i hennes avelsklass med fyra av hennes avkommor. Vi slutade som BIS2 Avelsklass

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Shape Of Glory (Luna): EXC-1, CK, BT3, CACIB

2023-08-06 Svenstavik dag 2

Dag 2 var det så SKKs international utställning. Totalt deltog 56 whippets och domare var Jens Myrman.

Från Magic Colour deltog Luna – Magic Colour Shape Of Glory (Snow Hill Shape Of You At Pinnacle X Ch Magic Colour Sugar Candy) och Bella – Magic Colour Blond Sail (Ch Snow Hill Full Sail X Ch Magic Colour Cosmo Chanel). Båda tjejerna går i öppenklass, så husse fick visa Luna och matte Bella.

Båda tjejerna fick excellent och idag var det Luna som kom längst. Bella var oplacerad och Luna - så fint visat av husse - blev 2:a med CK i en lika stor öppenklass som dagen innan. Luna och husse var bland de 6 som blev urplockat i BT

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Shape Of Glory (Luna): EXC-2, CK
Magic Colour Blond Sail (Bella): EXC

2023-08-05 Svenstavik dag 1

Denna helg bar det åt Svenstavik för två dagars utställning. Dag 1 var det Vinthundsklubben/Norras utställning. Här deltog det totalt 60 whippet och domare var rasspecialist Vibeke Ellesöe från Danmark.

Från Magic Colour deltog Luna – Magic Colour Shape Of Glory (Snow Hill Shape Of You At Pinnacle X Ch Magic Colour Sugar Candy) och Bella – Magic Colour Blond Sail (Ch Snow Hill Full Sail X Ch Magic Colour Cosmo Chanel). Båda tjejerna går i öppenklass, så husse fick visa Luna och matte Bella.

Idag var det Bellas dag – hon visade sig så fint. Luna fick excellent och var oplacerad. Bella vann först den stora öppna klassen med CK, sedan blev hon BT1 med Cert. Och inte nog med det hon blev även BIR och slutade som BIS 4. Vi är så glada och stolta. Vilken dag!

 

Stort tack till Vinthundsklubben Norra för en mycket bra och trevlig utställning med bra stämning runt ringarna.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Shape Of Glory (Luna): EXC
Magic Colour Blond Sail (Bella): EXC1, CK, BT1, Cert, BIR, BIS4

2023-07-08 NDS Nörresundby, Danmark

Från Tvååker tog vi oss till Nörresundby och idag har vi varit på Myndeklubbens officiella utställning i Nörresundby. Totalt var det anmäld 79 whippets och domare var Louis Dehaes, Belgien.

Från Magic Colour deltog:
LOVE – Magic Colour Fields Of Love (Valanti Visa Vid Vindens Ängar X Ch Magic Colour Sugar Babe)
BOSS – Ch Magic Colour Sheldons Theory (Ch Courtborne Sheldon X Ch Magic Colour Cyber Babe)
BILLIE – Ch Magic Colour Cosmo Wind (Ch Khalibadh Solglimt X Ch Magic Colour Cyber Babe)
BELLA – Magic Colour Blond Sail ((Ch Snow Hill Full Sail X Ch Magic Colour Cosmo Chanel)
LUNA - Magic Colour Shape Of Glory (Snow Hill The Shape Of You At Pinnacle X Ch Magic Colour Sugar Candy)
SÖS – Ch Magic Colour Sugar Babe (Ch Manoush Darth Tyranus X Ch Magic Colour Cyber Babe)

Dagens stora stjärna var Billy – snart 11 år som vann veteranklassen med CK, Klub Veteran cert, BIR veteran och BIS3 Veteran.
Även vår fina uppfödargrupp - bestående av Billy, Love, Sös och Luna - klarade sig bra genom att bli BIR uppfödargrupp med HP och ärespris och slutade som BIS1 uppfödargrupp.

Stort tack till Danske Myndeklubben, som alltid har så välorganiserade utställningar med mycket trevlig stämning runt ringen.

Och självklart hade vi det trevligt i vårt lilla MC-gäng bestående av Allan, Stellan, Peter och Jeannette.
Dagen avslutades med gemensam middag för alla utställarna. Tack Stellan för att du fotade då Peter var i ringen. Stort tack Allan och Stellan för trevligt sällskap och att ni ställer upp.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Fields Of Love (Love): EXC-2
Magic Colour Sheldons Theory (Boss): EXC
Magic Colour Cosmo Wind (Billie): EXC-1, CK, Klub Veteran Cert, BIR Veteran, BIS3 Veteran
Magic Colour Shape Of Glory (Luna): EXC
Magic Colour Blond Sail (Bella): EXC
Magic Colour Sugar Babe (Sös): EXC-3

Uppfödergrupp/Breeder group: BIR, BIS

2023-07-07 IDS Tvååker

Idag har vi varit på SKKs internationella utställning i Tvååker. Totalt var det anmäld 69 whippets och domare var Glenda Goller från Australien.

Från Magic Colour deltog:
BELLA – Magic Colour Princess Viking (Magic Colour Captain Tyler X Ch Magic Colour Sugar Candy)
LUNA – Magic Colour Shape Of Glory (Snow Hill The Shape Of You At Pinnacle X Ch Magic Colour Sugar Candy)
BELLA – Magic Colour Blond Sail (Ch Snow Hill Full Sail X Ch Magic Colour Cosmo Chanel)

Dagens stjärna var Bella – Magic Colour Princess Viking som debuterade i officiell klass genom att vinna en stor unghundklass med CK.

Stort tack till Mia och Andreas som kom med fina Bella - så roligt att få visa henne. Och tack till Andreas som fotade då husse var inne med Luna.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Princess Viking (Bella): EXC-1, CK
Magic Colour Shape Of Glory (Luna): VG
Magic Colour Blond Sail (Bella): EXC

2023-06-11 Dansk Myndeklub -Vejen

Totalt var det anmäld 55 whippets och domare för hanarna var Antonia Di Lorenzo från Norge och domare för tikarna var Csilla Juhasz från Ungern.

Dagen innan hade domaren som då dömde tikarna flitigt delat VG till alla var över den rekommenderade storlek. Detta hände även för hanarna. I Loves klass var det 8 anmälda och endast tre fick EXC- Love blev mättes tre gånger och vi kan meddela att Love mäter 51 cm.

2023-06-10 Dansk Myndeklub -Vejen 2

Totalt var det anmäld 51 whippets och domare för hanarna var Csilla Juhasz från Ungern och domare för tikarna var Björn Fritz från Tyskland.

Så roligt med olika domare. Luna som ett par timmar innan hade fått VG placerade sig nu som BT2 med R-Cert och vår fina veteran på 9 år blev BIR veteran och slutade som BIS 1 Veteran

 

Vår uppfödarklass blev 2:a med HP och fick denna fina kritik: lovely even group of 1 type, size and balanced outlines, from veteran to young one, very attractive bitches, beautiful movement, very correct built, breeder can be very proud

2023-06-10 Dansk Myndeklub -Vejen 1

Totalt var det anmäld 59 whippets och domare för hanarna var Björn Fritz från Tyskland och domare för tikarna var Antonia Di Lorenzo från Norge.

Domaren som dömde tikar använde sig flitigt av VG om hunden inte exakt var inom den rekommenderade storlek

2023-06-10 Dansk Myndeklub -Vejen 2023

Traditionen tro har vi denna helg varit i Vejen på Dansk Myndeklubs utställningar. Som något nytt för i år testade de att köra två utställningar på lördagen och en utställning på söndagen. Då vi har valpar fick Peter vara hemma och vara hundvakt och vi var därför endast ett litet MC-gäng bestående av Ruth och Stellan.

Från Magic Colour deltog Love – DKJUCH Magic Colour Fields Of Love, Bella – Magic Colour Blond Sail, Luna – DKJUCH KLBJCH Magic Colour Shape Of Glory och DKCH SECH DKVECH Magic Colour Sugar Babe.

Stort tack till Stellan som fotade alla tre utställningar, Ruth som passade på MC-lägret, Karin Koch som visade Bella på alla tre utställning och Marlene som hjälpte oss i vår uppfödarklass.

 

Som alltid var alla tre utställningar välarrangerade -Tack Myndeklubbeklubben för en fantastisk helg.

 

Utställningarna kommer redovisas varje för sig.

2023-06-04 NDS Norrköping

Idag har vi varit på NDS i Norrköping. Det var totalt anmäld 54 whippets och domare var Åsa Fröding Andersson.

Från Magic Colour deltog Tex, Molly, Iris, Luna och Bella.

Alla fick excellent och fina kritiker. Dagens stjärna var Bella som blev EXC-4 med CK i en stor öppen klass och så vår fina uppfödargrupp bestående av 4 kombinationer (Bella, Molly, Iris och Luna) som blev 1:a med HP.

Det var mycket trevlig stämning runt ringen och i vårt lilla MC-gäng bestående av Lotta och Thore, Johanna och Lena. Sedan fick vi fint besök av Frida och hennes mamma och Linnea, som ska hämta sina valpar om 3-4 veckor. En speciell tack till Lotta som hjälpte med att visa Luna och Thore som fotade. Stort TACK till er fina valpköpare som ställer upp.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Fields Of Poetry (Tex): EXC
Magic Colour Viking Miracle (Molly): EXC
Magic Colour Fields Of Crystal (Iris): EXC
Magic Colour Shape Of Glory (Luna): EXC
Magic Colour Blond Sail (Bella): EXC-4, CK

2023-05-18 SW Inofficiell utställning i Smålandsstenar

Idag har vi varit på Whippetklubbens inofficiella utställning i Smålandsstenar. Det är lite speciellt med denna utställning, då kennelmatte är ansvarig för utställningen.

Det var totalt anmäld 66 whippetar och domare i år var Annette Stone, kennel Khalibadh.

Från Magic Colour deltog 10 hundar:
Jaro – Magic Colour Viking Power (Magic Colour Captain Tyler X Ch Magic Colour Sugar Candy)
Harry – Magic Colour Sea Star Dreamer (Ch Mossbawnhill No Regrets X Ch Magic Colour Sugar Babe)
Bella – Magic Colour Princess Viking (Magic Colour Captain Tyler X Ch Magic Colour Sugar Candy)
Bella – Magic Colour Blond Sail (Ch Snow Hill Full Sail X Ch Magic Colour Cosmo Chanel)
Sonja – Magic Colour Fields Of Heaven (Valanti Visa Vid Vindens Änger X Ch Magic Colour Sugar Babe)
Luna - Magic Colour Shape Of Glory (Snow Hill TheShapeOfYouAtPinnacle X Ch Magic Colour Sugar Candy)
Yatzy – Magic Colour Sugar Love (Ch Klenod’s Yum-Yum X Ch Magic Colour Sugar Babe)
Kiwi – Magic Colour Shape Of Diamond (Snow Hill TheShapeOfYouAtPinnacle X Ch Magic Colour Sugar Candy)
Lovis – Magic Colour Love Me Cowboy (Magic Colour Cyber Cowboy X Magic Colour French Kiss)
Sös – Ch Magic Colour Sugar Babe ( Ch Manoush Darth Tyranus X Ch Magic Colour Cyber Babe)

Dagens stjärnor var två gånger Bella – Lill-Bella debuterade i juniorklassen och vann denna med UK. Hon slutade som Bästa tik 3 och blev BIS Junior. Vilken debut. Stora Bella klarade sig också bra hon blev 2:a med UK i en stor öppen klass och slutade som Bästa tik 5.

Vår fina uppfödarklass bestående av Bella, Bella, Sonja och Lovis blev 2:a med HP.

Stort Tack till Henning som visade Luna och Ada för att fota hela utställningen. Och så ett Jätte TACK till Vibeke, Anette, Dex, Henning, Lotta och Peter som ställde upp som funktionärer på utställningen och hjälpte kennelmatte. Ni är guld värd.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Viking Power (Jaro): Oplacerad i juniorklass hanar
Magic Colour Sea Star Dreamer (Harry): Oplacerad i öppenklass hanar
Magic Colour Princess Viking (Bella): 1:a med UK i juniorklass tikar, BT3 och BIS1 junior
Magic Colour Fields Of Heaven (Sonja): Oplacerad i öppen klass tikar med UK
Magic Colour Shape Of Glory (Luna): Oplacerad i öppen klass tikar
Magic Colour The Shape Of Diamond (Kiwi): Oplacerad i öppen klass tikar
Magic Colour Blond Sail (Bella): 1:a med UK i öppen klass tikar, BT5
Magic Colour Sugar Love (Yatzy): Oplacerad i öppen klass tikar
Magic Colour Sugar Babe (Sös): 2:a med UK i seniorklass
Magic Colour Love Me Cowboy (Lovis): 3:a med UK i seniorklass

2023-05-06 Kennelträff 6 Maj 2023

 

Idag har vi haft en riktig lyckad kennelträff med sol och isande kalla vindar – men vi kunna vara ute under hela träffen. Då så många glädjande kom, fick vi flytta vår träff till Smålandsstenars Brukshundklubb.

Totalt var vi 21 personer och 13 hundar.
Lotta med Issa (Magic Colour Crystal Cosmo) och Kiwi (Magic Colour Shape Of Diamond)

Andreas med Bella (Magic Colour Princess Viking)
Sarah & Thomas med Jaro (Magic Colour Power Viking)
Lena & Anders med Molly (Magic Colour Viking Miracle)
Lotta & Thore med Tex (Magic Colour Fields Of Poetry
Johlina med Junior (Magic Colour Fields Of Gold)
Hanna & Peter med Rei (Magic Colour Fields Of Diamond)
Johanna & Henrik med Iris (Magic Colour Fields Of Crystal)
Inger & Anders med Selma (Magic Colour Atlas Waiting For You) och Sally
Karin med Enya (Magic Colour Kiss Of Fire) och Gibson

Programmet för dagen var:
En gemensam promenad
- Ringträning för de som hade lust
- Prova på sök först med godis sedan med klassisk röd kong arrangerat av Lotta Lago
Kenneln bjöd på mackor, läsk och kaffe/te med Lottas L’s kringlor och chokladbollar

Stort TACK för ni kom – det är så roligt för oss att få se våra valpar utvecklas och träffa er.
Stort TACK till Lotta Lago som håll i sök aktiviteten och för du bakade den goda fika till träffen.

 

2023-04-16 Kennelträff 16 april 2023

Idag hade vi vår första valpträff. Vi var en liten sluten grupp Lotta med Kiwi – Magic Colour Shape Of Diamond och Issi – Magic Colour Crystal Como och Sarah och Thomas med Jaro – Magic Colour Viking Power.

Vi hade verkligen vädret med oss – molnfri himmel och sol, vilket gjorde att vi kunna vara utomhus under hela träffen.

Vi började med en kort promenad. Sedan var det intensiv träning i ringträning. Alla var jätteduktiga.

Därefter hade kennelmatte gjort ett par godissök till Jaro. Kiwi, Issi, Bella och Luna fick göra Noswwork, där kennelmatte har gjort lite olika sök, bla.a. inomhussök, utomhussök och fordonsök. Det gillar hundarna verkligen och så roligt att se dem jobbar med sin nos.

Vi avslutade träffen med att äta potatissallad och grillade korvar (för dem om inte var vegetarianer) och så klart blev det även lite fika.

Supertrevlig dag i trevligt sällskap- tack för att ni kom. Nästa valpträff blir den 6 maj 2023.

2023-04-09 NDS Ströby

Idag var vi så på danska Myndeklubbens utställning i Ströby. Totalt var det anmäld 56 whippets och domare var Katrin Raie från Estland.

Från Magic Colour var vi idag en liten grupp, nämligen Love – DKJUCH DKKLBJUCH Magic Colour Fields Of Love, Luna – DKJUCH Magic Colour Shape Of Glory och Bella – Magic Colour Blond Sail.

Det blev lite sparsamt med bilder, då det är lite svårt både att visa hund och fota. Stort TACK till Stellan som hjalp med både att visa Luna så fint och fota.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Fields Of Love (Love): EXC
Magic Colour Shape Of Glory (Luna): EXC
Magic Colour Blond Sail (Bella): EXC-4, CK

2023-04-08 IDS SKK i Malmö

Idag har vi varit på International utställning i Malmö. Totalt var det anmäld 68 whippets och domare var Karin Hedberg från Sverige

Från Magic Colour deltog Boss – Ch Magic Colour Sheldons Theory, Sonja – Magic Colour Fields Of Heaven, Bella – Magic Colour Blond Sail, Luna – DKJUCH Magic Colour Shape Of Glory och Chanel – Ch Magic Colour Cosmo Chanel.

Dagens stjärnor var dottern Bella och hennes mamma Chanel vår nästan 11-årige fina veteran.

 

Bella så fint visat av Karin Koch vann först en stor öppenklass tikar med CK (21) och slutade som BT3 med R-Cert. Chanel var inte sämre hon vann först veterantikar med CK och Veteran Cacib och blev sedan BIR veteran.

Stort tack till Anette Lund och Allan för hjälp med att foto och 1000 tack till Karin för hjälpen med att visa Bella. En riktig fin dag i Malmö!

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Sheldons Theory (Boss): EXC-2, CK
Magic Colour Fields Of Heaven (Sonja): EXC
Magic Colour Shape Of Glory (Luna): EXC
Magic Colour Blond Sail (Bella): EXC-1, CK, BT3, R-Cert
Magic Colour Cosmo Chanel (Chanel): EXC-1, CK, Veteran Cacib, BIR veteran

2023-03-25 NDS SW Vilsta

Idag har vi varit på Whippetklubbens officiella utställning i Vilsta. Totalt var det anmäld 104 whippets. Domare för valpar och juniora tikar var Per Lundström från Sverige. Huvuddomare var Kirsten Landsverk från Norge. Från Magic Colour deltog Iris – Magic Colour Fields Of Crystal, Bella – Magic Colour Blond Sail och Luna – Magic Colour Shape Of Glory i en stor öppenklass på 19 samt vår fina snart 11 årige veteran Chanel – Ch Magic Colour Cosmo Chanel i veteranklass.

Det blev lite svårt med foto, då alla var i ringen samtidigt. Tack Johanna för att du fotade kennelmatte och husse, då de var kvar i ringen. Alla fick jättefina kritiker.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Fields Of Crystal (Iris): VG
Magic Colour Shape Of Glory (Luna): EXC
Magic Colour Blond Sail (Bella): EXC
Magic Colour Cosmo Chanel (Chanel): EXC-2, CK och dagens stjärna!

2023-02-11 IDS Fredericia

Idag har vi varit DKKS internationella utställning i Fredericia i Danmark. Totalt var det anmäld 57 Whippets var anmäld och domare var maria Gabriela C. Veiga från Portugal.
Från Magic Colour deltog Love – Magic Colour, Luna – Magic Clour Shape Of Glory, Bella – Magic Colour Blond Sail och Chanel – SECH DKCH DKKLBCH DKVECH DKKLBVECH Magic Colour Cosmo Chanel.
Utöver de individuella resultat blev vi även BIR uppfödarklass med HP och Ärespris
Dagens stjärna var vår 10,5 åriga veteran som är still going strong och fick denna fina kritik:
” 10,5 years old, absolutely incredible the way this bitch moves for her age, correct head and expression, fantastic outline, sound light movement, keeping her pace, and the joy of being in the ring”
Tack Ruth och Stellan för att vi fick bo hos er och tack Jonna för hjälpen med vår uppfödarklass.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Fields Of Love (Love): EXC-3, CK
Magic Colour Shape Of Glory (Luna): VG
Magic Colour Blond Sail (Bella): EXC-4
Magic Colour Cosmo Chanel (Chanel): EXC-1, CK, Veteran CACIB, BIR Veteran

2023-01-19 Godissök

Efter skogspromenaden lade kennelmatte ett godissök i trädgården. Det är så roligt att se så aktive alla tjejerna är i sökandet oavsett åldern.

2023-01-05 IDS MyDog i Göteborg

Idag har vi varit på årets första utställning på MyDog i Göteborg. Totalt var det anmäld 101 whippets (45 hanar och 56 tikar). Domare för hanarna var Björg Foss, Norge och Geir Flyckt-Pedersen, USA.
Från Magic Colour deltog Iris – Magic Colour Fields Of Crystal (Valanti Visa Vid Vindens Ängar X Ch Magic Colour Sugar Babe), Sonja – Magic Colour Fields Of Heaven (Valanti Visa Vid Vindens Ängar X Ch Magic Colour Sugar Babe) i unghundsklassen, Yatzy – Magic Colour Sugar Love (Ch Klenod’s Yum-Yum X Ch Magic Colour Sugar Babe) och Luna – DKJUCH Magic Colour Shape Of Glory (Snow Hill The Shape Of You At Pinnacle X Ch Magic Colour Sugar Candy) i öppenklass, Chanel – SECH DKCH DKVECH, KLBVECH Magic Colour Cosmo Chanel (Ch Khalibadh Solglimt X Ch Magic Colour Cyber Babe) i veteranklass.

BIR Uppfödarklass 1:a, HP
Vilken fin start på året det blev för tjejerna - alla med EXC och superfina kritiker – är så stolta över våra hundar och valpköpare. Tack för att ni ställer upp!
MC-gänget bestod av Anette, Ada, Dex, Johanna och Henrik och kennelmatte.
Ett stort tack till Ada som fotade oss alla när vi var i ringen.
Ser fram emot nästa utställning vi träffas på.

Deltagande hundars resultat

Magic Colour Fields Of Heaven (Sonja): EXC-4, CK
Magic Colour Fields Of Crystal (Iris): EXC
Magic Colour Shape Of Glory (Luna): EXC-1, CK, BT4
Magic Colour Sugar Love (Yatzy): EXC
Magic Colour Cosmo Chanel (Chanel): EXC-4, CK

2023-01-03 Specialsöksträning

Idag har Luna och kennelmatte varit på specialsöksträning röd kong på Gunnarssons Maskin i Gnosjö arrangerat av Milla’s NoswWork. Våren 2022 gick Luna en kurs i specialsök röd kong. Kiwis matte Lotta lockade oss till att delta på denna specialsöksträning.
Totalt fanns det 7 gömmor och Luna hittade 4 vilket vi tycker var mycket bra med tanke på att det var helt nytt för både Luna och kennelmatte med så stort sökområde och utomhus. Vi endast har tränat ett få antal gånger under sommaren. Syrran Kiwi hittade 6 gömmor.
Tack för ett trevligt arrangemang