2022-07-31 Sugar kullen fyller 5 år

2022-07-13 Sheldon kullen fyller 6 år

2022-06-24 Glad midsommar

2022-06-18/19 Riksutställningen på Mälsåkers Slott

I denna helg har vi varit på Whippetklubbens Riksutställning på Mälsåker Slott. Av någon anledning var det endast häften så många whippets som det brukar vara. Totalt var det anmäld 72 whippets och domare var Margreet Veenstra, kennel Shiny Sensation’s från Nederländerna.
Från Magic Colour deltog Viking – KLBJCH Magic Colour Captain Tyler, Dexter – Magic Colour Mystery Journey, Iris – Magic Colour Fields Of Crystal, Luna – DKJUCH Magic Colour Shape Of Glory, Bella – Magic Colour Blond Sail och Candy – DKCH SECH FICH Magic Colour Sugar Candy. Vi deltog även med en uppfödarklass och en generationsklass.
Helgens stora stjärna får vi säger är Dexter som vinner seniorklassen med UK och blir BH4 och BIM senior. Så här gick det för alla våra hundar:
Viking: Oplacerad i öppenklass
Dexter: 1:a i seniorklass, UK, BH4, BIM Senior
Iris: 2:a i unghundsklass
Luna: 1:a i unghundsklass med UK, BIM Unghund
Bella: 3:a i öppenklass
Candy: 3:a i championklass med UK
Uppfödarklass: BIS1 uppfödarklass med Magic Colour Shape Of Glory, Magic Colour Sugar Candy, Magic Colour Fields Of Crystal och Magic Colour Mystery Journey
Generationsklass: 2:a. Vår klass bestod av Magic Colour Cyber Babe, Magic Colour Cosmo Chanel och Magic Colour Blond Sail.
Stort tack för att ni kom och för all hjälp Johanna och Birgitta.

2022-06-16 French-kullen fyller 11 år

Stort grattis till Joy, Vitesse, Cindy, Bailey och Columbus som idag fyller 11 år.

2022-06-13 Journey-kullen fyller 9 år

Stort grattis till Lykke, Ninja, Carlos och Dexter som idag fyller 9 år.

2022-06-11 Gold-kullen fyller 14 år

Stort grattis till Spike och Jobbe som idag fyller 14 år. Våra tänker går även till de nyblivna änglahundarna Mir och Sessan.

2022-06-05 Nordisk utställning i Holbäk, Danmark

Idag har vi varit på DKK Kreds 2:s nordiska utställning i Holbäk i Danmark. Det var anmäld 30 whippets och domare var Eva Nielsen från Sverige. Från Magic Colour deltog Kenzo – Magic Colour North Sail, Billie – Ch Magic Colour Cosmo Wind, Luna – Magic Colour Shape Of Glory, Bella – Magic Colour Blond Sail och Sös – Ch Magic Colour Sugar Babe.
Och vilken dag det blev för oss – alla våra hundar fick excellent och placerad i sin klass och 4 fick CK och en BT4. En ny dansk junior champion, en ny dansk veteran champion, BIR/BIM veteraner, BIS 3 Veteran. 1 X Fjord Junior Vinder 2022 och 2 X Fjord Veteran Vinder 2022. BIR uppfödare med super kritik och slutade BIS2 uppfödare. Så här gick det för våra hundar:
Kenzo: EXC-4,
Billie: EXC-1, CK, Veteran cert, BIM veteran. Fjord Veteran Vinder 2022. Ny dansk veteran champion!
Luna: EXC-1, CK, Jun.Cert, BT-4, Fjord Junior Vinder 2022 Ny dansk junior champion!
Bella: EXC-2, CK
Sös: EXC-1, Vet.cert, BIR Veteran, Fjord Veteran Vinder 2022, BIS3 Veteran
Uppfödarklass: BIR Uppfödarklass och sedan BIS2 Uppfödarklass. Vår uppfödarklass bestod av 2 veteraner 10 och 8 år, en junior och en öppenklass tik på 3 år.
Stort grattis till Allan med Billies dansk veteran championat! Tusen tack till Karin Koch för all hjälp med att visa våra hundar! Det var en super stämning runt ringen och härligt sällskap. Tusen tack Carolina Rexgård för bilder och film från BIS uppfödare finalen.
Som det framgår av bilderna hade vi denna helg ett helt fantastiskt väder hela utställningen.

2022-05-29 Nordisk utställning i Århus, Danmark

Denna helg har vi varit på DKK Kreds 6:s nordiska utställning i Århus i Danmark. Det var anmäld 7 valpar och 32 vuxna whippets och domare var Markku Kipinä från Finland. Från Magic Colour deltog Love – Magic Colour Fields Of Love, Luna – Magic Colour Shape Of Glory, Bella – Magic Colour Blond Sail och den nyblivna veteran Sös – Ch Magic Colour Sugar Babe.
Vi är mycket nöjda med dagens resultat, särskilt när domaren flitigt använde hela prisskalan. Utav 32 vuxna fick 18 EXC, 4 VG och 4 G, Endast 3 hanar och 6 tikar fick CK. Så här gick det för våra hundar:
Love: EXC, oplacerad i junior klass
Luna: EXC-1, CK,Jun.Cert, BT-3, Aarhusvinder 2022 junior
Bella: EXC, oplacerad i öppen klass
Sös: EXC-1, Vet.cert, BIR Veteran, BT-4, Aarhus vinder 2022 veteran
Uppfödarklass: BIR Uppfödarklass och sedan BIS1 Uppfödarklass
Vi hade ett helt fantastiskt väder helt fram till BIS-finalerna, där det började regna kraftigt. Då Sös skulle in i BIS-finalen haglade det tillochmed. Vi var fyra uppfödarklasser och regn är inte just whippetväder – men alla våra fyra hundar visade sig så fint även om det regnade och vi är superstolta att BIS domare Paul Stanton gjorde vår uppfödarklass till BIS 1 Uppfödarklass.
Det var en mycket god och trevlig stämning runt ringen. Stort tack till Stellan och Ruth för att vi fick bo hos er och med all hjälp. Ruth var hundvakt för Chili, Chanel och Candy. Stort tack Nanna för din hjälp med vår uppfödarklass.

2022-05-22 Vinthundsklubbens utställning i Hässleholm

Idag har vi varit på Vinthundsklubbens officiella utställning i Hässleholm. Totalt var det anmäld 69 whippetar och domare var Ingrid Krah-Heiermann, Tyskland.
Från Magic Colour deltog Sonja – Magic Colour Fields Of heaven, Yatzy – Magic Colour Sugar Love, Luna – Magic Colour Shape Of Glory och Bella – Magic Colour Blond Sail. Så här gick det för våra hundar:
Sonja: VG
Luna: EXC-2, CK
Bella: EXC-3, CK
Yatzy: EXC
Det var inget bra väder idag heller. Det blev till mycket regn vilket gjorde att det inte var så trevligt för hundarna eller oss. Sällskapet däremot var det inget fel på 🥰.

2022-05-21 Nordisk utställning i Hässleholm

Idag har vi varit på SKK:s Nordiska utställningen i Hässleholm. Totalt var det anmäld 53 whippetar och domare var Bengt Åke Bogren från Sverige. Från Magic Colour deltog Sonja – Magic Colour Fields Of heaven, Yatzy – Magic Colour Sugar Love, Luna – Magic Colour Shape Of Glory och Bella – Magic Colour Blond Sail.
Så här gick det för våra hundar:
Sonja: EXC
Luna: EXC-1, CK, BT2, R-Cert, R-Nordisk Cert
Bella: EXC
Yatzy: EXC
Uppfödarklass: 1:a med HP utav 3 uppfödarklasser. På grund av ihållande regn och det var tre timmar till BIS-finalerna valde vi att hoppa BIS-finalen.
Tusen tack för trevligt sällskap Anette. Nu laddar vi inför ännu en dag imorgon.

2022-05-14Utställning i Smålandsstenar

Idag har vi varit på Svenska Whippetklubbens Inofficiella utställning i Smålandsstenar. Det är kennelmatte som är ansvarig för utställningen. Från Magic Colour deltog Tex – Magic Colour Fields Of Poetry, Sonja – Magic Colour Fields Of Heaven, Kiwi - Magic Colour The Shape Of Diamond, Luna – Magic Colour Shape Of Glory, Yatzy – Magic Colour Sugar Love, Bella – Magic Colour Blond Sail och Lovis – Magic Colour Love Me Cowboy.
Så här gick det för våra hundar:
Tex: 5:a i juniorklass
Sonja: oplacerad i juniorklass
Kiwi: oplacerad i juniorklass
Luna: 3:a med UK i unghundsklass
Bella: oplacerad öppenklass
Yatzy: 3:a med UK i öppenklass
Lovis: 3:a i seniorklass
Uppfödarklass: 3:a med HP
BIS1 generationsklass med Chili - Ch Magic Colour Cyber Babe, Chanel - Ch Magic Colour Cosmo Chanel och Bella - Magic Colour Blond Sail Vi deltog även med två parklasser som båda var oplacerade. De som delto i parklass var Bella och Kiwi och Sös och Yatzy. Tusen tack för all hjälp med utställningen Vibeke och Henning, Lotta, Anette och Patrick och Lotta och Thure.

2022-05-05 Tyler-kullen 6 år

2022-05-05 Babe-kullen 8 år

2022-04-24 Hälsningar från Fenris

Det går jättebra, Fenris stortrivs, han verkar känna sig hemma. Jag tror att det hjälper att ha en storebror som visar hur allt går till här hemma😊. De leker tillsammans, Scout kommer med sina tennisbollar och ger dem till Fenris hoppandes han vill leka. Dem har dragkamp och sover även ibland tillsammans, så länge Fenris inte hoppar på Scouts rygg som en tiger för det tycker Scout är obehaglig. Ibland får vi avbryta leken så att det inte blir för vild.
Fenris sover bra på natten, i natt sov han hela natten på Sixtens säng.
Vi har varit på en lite koppelpromenad med båda hundarna och det gick också bra. Det är tydlig att Scout är hans förebild, han skuttar efter.
Han är en jättefin liten kille, glad och framåt som ni sa. Ni gör ett så bra jobb med hundarna!

2022-04-17 IDS Malmö

Idag gick resan så tillbaka till Sverige med stop i Malmö där SKK hade en international utställning. Det var en något större utställning och med en hel del flera anmälda whippets. Totalt var det anmäld 85 whippets och domare var Svein Bjarn Helgesen från Norge. Från Magic Colour deltog Sonja – Magic Colour Fields Of Heaven, Luna – Magic Colour Shape Of Glory, Yatzy – Magic Colour Sugar Love och Bella – Magic Colour Blod Sail.
Så här gick det för våra tjejer:
Sonja: EXC (Det var 9 i juniorklass tikar)
Luna: EXC-3 med CK (det var 7 i unghundklass tikar)
Bella: EXC-2 med CK (det var 24 i öppenklass tikar!)
Yatzy: EXC-3 med CK (det var 24 i öppenklass tikar!)
Vi är supernöjda och stolta över tjejernas fina resultat i en så tuff konkurrens.
Stort tack för supertrevligt sällskap och hjälp med fotande Anette, Patrik, Edo och Dex.

2022-04-16 NDS i Ströby i Danmark

Idag har vi varit på Myndeklubbens utställning i Danmark. Totalt var det anmäld 49 whippets och domare var Mette Mörkegård, Danmark. Från Magic Colour deltog den Love – Magic Colour Fields Of Love, Luna – Magic Colour Shape Of Glory och Bella – Magic Colour Blond Sail.
Som alltid var utställningen välarrangerad av Myndeklubben.
Så här gick det för våra hundar:
Love: EXC och oplacerad I juniorklass hanar
Luna: EXC-2 utav 9 junior tikar
Bella: EXC-2 utav 7 Öppenklass tikar
Tack för supertrevligt sällskap Ruth & Stellan.

2022-02-13 IDS i Fredericia

Idag har vi varit på årets första utställning i Danmark och utan restriktioner. MC-gänget bestod av Stellan med Love – Magic Colour Fields Of Love och kennelmatte med Luna – Magic Colour Shape Of Glory och Bella – Magic Colour Blond Sail. Med andra ord ett ganska lite gäng denna gång. Totalt var det anmäld 78 whippets och domare var rasspecialisten Arne Foss från Norge. Det märktes tydligt att vi äntligen hade fått en rasspecialist – för det var alla tophundarna från Norge, Sverige och Danmark som deltog på utställningen.
Så här gick det för våra hundar:
Love: EXC-4
Luna: EXC-2 med CK och R.Jun.Cert
Bella: EXC-2
Vi är mycket nöjda med dagens resultat, där alla blev placerade i en så hård konkurrens. Luna var endast en plats från junior certet och var med till slutet i Bästa tik där hon åkte ut som 5:a.
Tusen tack för trevligt sällskap och hjälp med att foto Stellan. Trevligt som alltid.

2022-02-02 Jazzo-kullen 12 år

2022-01-11 Fields-kullen 1 år

2022-01-01 Atlas-kullen 2 år

2021-12-29 Shape-kullen 1 år