2022-05-21 Nordisk utställning i Hässleholm

Idag har vi varit på SKK:s Nordiska utställningen i Hässleholm. Totalt var det anmäld 53 whippetar och domare var Bengt Åke Bogren från Sverige. Från Magic Colour deltog Sonja – Magic Colour Fields Of heaven, Yatzy – Magic Colour Sugar Love, Luna – Magic Colour Shape Of Glory och Bella – Magic Colour Blond Sail.
Så här gick det för våra hundar:
Sonja: EXC
Luna: EXC-1, CK, BT2, R-Cert, R-Nordisk Cert
Bella: EXC
Yatzy: EXC
Uppfödarklass: 1:a med HP utav 3 uppfödarklasser. På grund av ihållande regn och det var tre timmar till BIS-finalerna valde vi att hoppa BIS-finalen.
Tusen tack för trevligt sällskap Anette. Nu laddar vi inför ännu en dag imorgon.

2022-05-14Utställning i Smålandsstenar

Idag har vi varit på Svenska Whippetklubbens Inofficiella utställning i Smålandsstenar. Det är kennelmatte som är ansvarig för utställningen. Från Magic Colour deltog Tex – Magic Colour Fields Of Poetry, Sonja – Magic Colour Fields Of Heaven, Kiwi - Magic Colour The Shape Of Diamond, Luna – Magic Colour Shape Of Glory, Yatzy – Magic Colour Sugar Love, Bella – Magic Colour Blond Sail och Lovis – Magic Colour Love Me Cowboy.
Så här gick det för våra hundar:
Tex: 5:a i juniorklass
Sonja: oplacerad i juniorklass
Kiwi: oplacerad i juniorklass
Luna: 3:a med UK i unghundsklass
Bella: oplacerad öppenklass
Yatzy: 3:a med UK i öppenklass
Lovis: 3:a i seniorklass
Uppfödarklass: 3:a med HP
BIS1 generationsklass med Chili - Ch Magic Colour Cyber Babe, Chanel - Ch Magic Colour Cosmo Chanel och Bella - Magic Colour Blond Sail Vi deltog även med två parklasser som båda var oplacerade. De som delto i parklass var Bella och Kiwi och Sös och Yatzy. Tusen tack för all hjälp med utställningen Vibeke och Henning, Lotta, Anette och Patrick och Lotta och Thure.

2022-05-05 Tyler-kullen 6 år

2022-05-05 Babe-kullen 8 år

2022-04-24 Hälsningar från Fenris

Det går jättebra, Fenris stortrivs, han verkar känna sig hemma. Jag tror att det hjälper att ha en storebror som visar hur allt går till här hemma😊. De leker tillsammans, Scout kommer med sina tennisbollar och ger dem till Fenris hoppandes han vill leka. Dem har dragkamp och sover även ibland tillsammans, så länge Fenris inte hoppar på Scouts rygg som en tiger för det tycker Scout är obehaglig. Ibland får vi avbryta leken så att det inte blir för vild.
Fenris sover bra på natten, i natt sov han hela natten på Sixtens säng.
Vi har varit på en lite koppelpromenad med båda hundarna och det gick också bra. Det är tydlig att Scout är hans förebild, han skuttar efter.
Han är en jättefin liten kille, glad och framåt som ni sa. Ni gör ett så bra jobb med hundarna!

2022-04-17 IDS Malmö

Idag gick resan så tillbaka till Sverige med stop i Malmö där SKK hade en international utställning. Det var en något större utställning och med en hel del flera anmälda whippets. Totalt var det anmäld 85 whippets och domare var Svein Bjarn Helgesen från Norge. Från Magic Colour deltog Sonja – Magic Colour Fields Of Heaven, Luna – Magic Colour Shape Of Glory, Yatzy – Magic Colour Sugar Love och Bella – Magic Colour Blod Sail.
Så här gick det för våra tjejer:
Sonja: EXC (Det var 9 i juniorklass tikar)
Luna: EXC-3 med CK (det var 7 i unghundklass tikar)
Bella: EXC-2 med CK (det var 24 i öppenklass tikar!)
Yatzy: EXC-3 med CK (det var 24 i öppenklass tikar!)
Vi är supernöjda och stolta över tjejernas fina resultat i en så tuff konkurrens.
Stort tack för supertrevligt sällskap och hjälp med fotande Anette, Patrik, Edo och Dex.

2022-04-16 NDS i Ströby i Danmark

Idag har vi varit på Myndeklubbens utställning i Danmark. Totalt var det anmäld 49 whippets och domare var Mette Mörkegård, Danmark. Från Magic Colour deltog den Love – Magic Colour Fields Of Love, Luna – Magic Colour Shape Of Glory och Bella – Magic Colour Blond Sail.
Som alltid var utställningen välarrangerad av Myndeklubben.
Så här gick det för våra hundar:
Love: EXC och oplacerad I juniorklass hanar
Luna: EXC-2 utav 9 junior tikar
Bella: EXC-2 utav 7 Öppenklass tikar
Tack för supertrevligt sällskap Ruth & Stellan.

2022-02-13 IDS i Fredericia

Idag har vi varit på årets första utställning i Danmark och utan restriktioner. MC-gänget bestod av Stellan med Love – Magic Colour Fields Of Love och kennelmatte med Luna – Magic Colour Shape Of Glory och Bella – Magic Colour Blond Sail. Med andra ord ett ganska lite gäng denna gång. Totalt var det anmäld 78 whippets och domare var rasspecialisten Arne Foss från Norge. Det märktes tydligt att vi äntligen hade fått en rasspecialist – för det var alla tophundarna från Norge, Sverige och Danmark som deltog på utställningen.
Så här gick det för våra hundar:
Love: EXC-4
Luna: EXC-2 med CK och R.Jun.Cert
Bella: EXC-2
Vi är mycket nöjda med dagens resultat, där alla blev placerade i en så hård konkurrens. Luna var endast en plats från junior certet och var med till slutet i Bästa tik där hon åkte ut som 5:a.
Tusen tack för trevligt sällskap och hjälp med att foto Stellan. Trevligt som alltid.

2022-02-02 Jazzo-kullen 12 år

2022-01-11 Fields-kullen 1 år

2022-01-01 Atlas-kullen 2 år

2021-12-29 Shape-kullen 1 år