2018-01-14 Hälsningar från Ffanci

Allt är bara toppen och Ffanci trivs och känna sig hemmastadd. Här en bild med Ffanci och hennes nya idol Nezza.

2018-01-12 Hälsningar från Wille

Wille trivs med sin familj och hans familj trivs med honom. Hans älskar att busa med Ebba och Molly och dom med honom.

2017-12-12 Midnight-kullen fyller 9 år

2017-12-11 Kiss-kullen fyller 2 år

2017-12-04 Diba fyller 15 år

Inte vilken dag som helst - vår älskade Diba - Airescot Jenny Lind fyller hela 15 år 4 december 2017. Diba är fortfarande frisk och går med på absolut de flesta promenader, men helst vill hon ligga i vår säng under duntäcket eller tillsammans nära någon av sina barnbarn eller barnbarnsbarn. Tusen tack för denna fantastiska lilla tjej Nenne. Vi försöker ta vara på varje dag vi har Dibsen hos oss.

2017-11-06 Cyber kullen fyller 8 år

Idag fyller vårt fina Cyber-kull 8 år och blir därmed veteraner. Stort grattis till Leffe - Ch MC Cyber Life, Chili - Ch MC Cyber Babe, Imse - MC Cyber Cowboy, Tintin - MC Cyber Space, Mynta - MC Cyber Queen och Snow - Ch MC Cyber Star

2017-11-04/05 IDS i Herning 2017

Ett litet gäng MC:are har ställd i Herning den 4 och 5 november 2017. På lördagen var det anmäld 77 whippetar och domare var Monika Blaha från Österrike och på söndagen var det anmäld 78 whippetar och domare var Tuula Savolainen från Finland.
Amy - MC Sugar Blue, Boss - MC Sheldons Theory och Billie - MC Cosmo Wind deltog både lördag och söndag. Ziba - MC Sheldons Amy Fowler och Smukke - MC Wonder Babe deltog på söndagen.
Såhär gick det:

  Lördag Söndag
Amy BIR babyvalp BIM babyvalp
Boss EXC-2 CK EXC-4
Billie EXC-4 EXC-4
Ziba   EXC-4
Smukke   EXC

Stort grattis till alla.

2017-10-28 NDS i Vingåker 2017

Idag har vi varit på Whippetklubbens super trevlig utställning i Vingåker. Som alltid är utställningen väl organiserat med massor av fina priser till alla och mycket trevlig stämning. Det var totalt anmäld 79 whippetar och domare var rasspecialisten Vibeke Ellesöe, kennel Tanalorn från Danmark. Från MC deltog Viking - MC Captain Tyler, Scarlet - MC Scarlet Tyler, Pepsi - MC Hot Chilie Pepper, Lovis - MC Love Me Cowboy.
Vilken dag det blev för oss. Viking vinner unghundsklassen med CK och blir BH4 med R-Cert och BIS unghund.
Scarlet vinner juniorklass med CK och blir BIM Junior, Lovis får exc och 5:a i en stor öppenklass och så fint handlat av husse Henning.
Dagens stora stjärna är Pepsi, som vinner öppenklass med CK, BT1 med cert och slutar med att bli BIS. Det är Pepsi andra cert.
Vi deltog också i Vikings och Scarlets pappa Tylers (Ch Burnt Sienna Sandstone Quarry) avelsklass som blev 2:a med HP. Vår uppfödarklass blev 2:a med HP.
Det var hög stämning i MC-gänget och vilket samarbete - alla hade att göra :). Huvudfotograf var Henning, och de två paparazziar Birgitta och Karin var stan-in när Henning var i ringen. Tyvärr var ljuset väldigt dåligt i hallen, så kvaliteteten på bilderna är inte den bästa. Stort TACK till alla som ställer upp och gör det möjligt.

2017-10-22 NDS i Vallentuna

Idag var vi ett litet gäng MC:are som var på Vinthundsklubbens utställning i Vallentuna ridhus. Man kan väl bara konstatera att det var helt enkelt så kalt att hundarna fick vara i bilen. Totalt var det anmäld 73 whippetar och domare var Joachim Bartusch från Tyskland. Från MC deltog Viking - MC Captain Tyler, Zelda - MC Sheldons Kayle, Scarlet - MC Scarlet Tyler, Pepsi - MC Hot Chili Pepper och Skye - MC Hot Chocolate. Viking fick exc och blev 2:a i unghundsklassen. Zelda fick exc och blev 3:a i juniorklass. Scarlet fick VG hon frös helt enkelt så mycket att hon så ut som en räka. Pepsi och Skye fick båda exc - Skye blev 2:a med CK och Pepsi 3:a CK i öppenklass. Ingen av dem placerade sig i BT. Tusen tack för jättetrevligt sällskap Karin. Birgitta och Josefine. Och stort tack till Josefine och Birgitta som stod för fotande denna dag.

2017-08-17 Cowboy kullen fyller 4 år

Stort grattis till de 4 valpar i Cosmo kullen som idag fyller 4 år

2017-10-01 På besök hos Pippi

Nu bär vi var på Åland passade vi så klart på att besöka Pippi - MC Scent Of B&W. Det blev till en liten promenade, då vi hade valpen Rami med. Tusen tack för god fisksoppa Titti.

2017-09-30 IDS på Åland

Idag har vi var på IDS på Åland. Totalt var det anmäld 13 whippetar. Domare var Michael Nilsson från Sverige. Med oss hade vi Scarlet - Magic Colour Scarlet Tyler och Chanel - Ch Magic Colour Cosmo Chanel. Scarlet blev BT3 och Chanel BT4.

2017-09-02 Myndeklubbens utställning i Roskilde

Idag har vi varit ett gäng MC:are på Myndeklubbens utställning i Roskilde. Än en gång hade vi tur med vädret som var fint solsken med härlig temperatur hela dagen. Totalt var det anmäld 92 whippetar för domare Julia Meakin från England. Från MC deltog Boss - MC Sheldons Theory, Billie - Ch MC Cosmo Wind, Ziba - MC Sheldons Amy Fowler, Scarlet - MC Scarlet Tyler, Lovis - MC Love Me Cowboy, Smukke - MC Wonder Babe, Pepsi - MC Hot Chili Pepper och Chanel - Ch MC Cosmo Chanel. Alla MC-hundarna fick exc och med många fina placeringar. Dagens stjärna var Ziba som vann junior klass med CK, BT3, R-Cert, BIR och BIS junior. Vi fick även med hem en ny Klub Champion genom att Chanel fick sitt sista Klub cert.
Så här gick det för de övriga MC-hundar:
Boss 4:a i junior klass
Billie oplacerad i champion klass
Ziba 1:a i juniorklass med CK, BT3, R-cert, BIR och BIS1 Junior
Scarlet 2:a med CK i mellanklass
Lovis mycket fint visat av husse för första gången blev 4:a i en stor öppenklass
Pepsi var urplockat bland de 7 urplockade tikar men oplacerad
Smukke oplacerad
Chanel 2:a i championklass med CK och Klub Cert
Vi blev BIR uppfödargrupp med HP och Ärespris utav 3 grupper och slutade som BIS2 uppfödargrupp.
Med andra ord ännu en mycket lyckad dag för MC. Stort tack till Vibeke och Henning som fotade det mesta av utställningen. Stort Tack till Stellan för all hjälp med fotande, hjälp med tjejerna och handling av Scarlet. Sedan var det jättetrevligt att få besök av Iben med Ebba och Jochum och Kira och Casper. Som alltid på Myndeklubbens utställningar var det mycket trevlig stämning runt ringen och i MC-gänget. TACK alla fantastiska valplöpare som gör detta möjligt - vi är så stolta av alla de fina resultaten.

2017-08-27 Utställning i Märsta

Idag var vi tre MC:are som var SKKs nationella utställning i Märsta. Totalt var det anmäld 36 whippetar varav 31 vuxna whippetar. Domare var Eli-Marie Klepp från Norge. Från MC deltog Leo - MC Kiss Me Babe, Scarlet - MC Scarlet Tyler och Pepsi - MC Hot Chili Pepper.
Bäst gick det för Leo, som fick exc och vann öppenklass hanar med CK och placerade sig som BH4. Scarlet fick exc och vann juniorklass tikar med CK och var länge med i kampen om BT-placering, men blev den sista som domaren tackade av. Pepsi fick exc och oplacerad i öppenklass tikar. Vi hade tur med vädret som håll torrt hela dagen. Det var en trevlig stämning runt ringen. Tack för trevligt sällskap Karin och Helena. Och stort TACK för hjälpen med att fota mens kennelmatte visade hundar som vanligt.

2017-08-19/20 IDS DKK Bornholm, Danmark

I helgen har vi varit ett gäng MC:are på DKKs Internationella utställning i Rönne på Bornholm. Båda dagarna var det anmäld 31 whippetar och domare på lördagen var Tapio Eerola från Finland och på söndagen var det Peter Harsanyi från Ungern.
Från MC deltog hela 10 MC-hundar: Boss - MC Sheldons Theory, Viking - KLBJCh MC Captain Tyler, Billie - Ch MC Cosmo Wind, Ziba - KLBJCh MC Sheldons Amy Fowler, Scarlet - MC Scarlet Tyler, Lovis - MC Love Me Cowboy, Smukke - MC Wonder Babe, Chanel - Ch MC Cosmo Chanel, Ch MC Cyber Babe och Bianca - KLBVetCh MC Scented White Diamond.
Och vilka resultat båda dagarna - vi har ännu inte helt fattat det.

Resultat lördag
Ziba: Exc, 1:a i juniorklass, CK, BT1, Cert, BIR och BIG2
Billie: Exc, 1:a i championklass, CK, BH1, Cacib och BIM
Boss: Exc, 1:a i juniorklass, CK, BH3, R-Cert
Viking: Exc, 2:a i mellanklass
Lovis: Exc, 1:a i öppenklass, CK
Smukke: Exc, 2:a i öppenklass, CK
Scarlet:Exc, 1:a i mellanklass, CK, R-Cert
Chanel: Exc, 1:a i championklass, CK, BT2, Cacib
Chili: Exc, 4:a i championklass, CK
Bianca: Exc, 1:a veteranklass, BIR veteran
BIR och BIS1 avelsklass
BIR uppfödarklass

Resultat söndag
Chanel: Exc, 1:a i championklass, CK, BT1, Cacib, BIR och BIG1
Boss: Exc, 1:a i juniorklass, CK
Viking: Exc, 1:a i mellanklass, CK, BH3
Billie: Exc, 2:a i championklass, CK, BH4
Ziba: Exc, 1:a i juniorklass, CK
Scarlet:Exc, 1:a i mellanklass, CK, BT4, R-cert
Smukke: Exc, 1:a i öppenklass, CK
Lovis: Exc, 2:a i öppenklass, CK
Chili: Exc
Bianca: Exc, 1:a i veteranklass, CK, BT3, Cert och BIR veteran
BIR och BIS1 avelsklass
BIR uppfödarklass

Fotografer båda dagarna var Henning och Peter.
Stort GRATTIS till alla fina placeringar och stort TACK för ni fantastiska valpköpare och vänner ställer upp och gör det möjligt för oss. Stort TACK till Josefine och Daniel som var hundvakter för de av våra hundar som inte deltog och inte minst tog hand om Sös och hennes små valpar. Vi är så tacksamma för att ni alla ställer upp.
I MC-gänget blev det firat både lördag och söndag.

2017-08-15 Cosmo kullen fyller 5 år

Stort grattis till våra sju valpar i Cosmo kullen som idag fyller 5 år

2017-08-12 Int. SKK utställning i Askersund

Idag var vi en liten grupp MC:are som var på utställning i Askersund. Totalt var det anmäld 27 whippetar och domare var Gunilla Sandberg. Från MC deltog Leif (MC Hot News), Pepsi (MC Hot Chili Pepper) och Chanel (Ch MC Cosmo Chanel). Det mesta av vägen till utställningen regnade det, men de två timmar som vi var i ringen, var det uppehåll. Leif var först ut i öppen klass hanar och Leif fick VG och blev 4:a utav 5 hanar. Pepsi fick exc och blev 2:a med CK i öppenklass tikar utav 4 tikar och oplacerad i BT. Chanel var dagens vinnare, hon fick exc och vann championklass tikar med CK utav 3 championtikar. Chanel slutade som BT4. Så roligt ni kom Sara och roligt att få visa Leif även om han försökte leta efter sin matte, då vi var i ringen. Stort tack till Josefine som hjälpte med att visa Pepsi i BT (som alla vet det finns endast en person som Chanel accepterar visar henne) och fram för allt stort tack för att du fotade, så vi har lite bilder. Det var en trevlig stämning runt ringen.

2017-08-06 Hälsningar från Ascot

Idag fick vi en sommarhälsning från Ascot, som mår bra och som just nu är på semester i Norrland.

2017-08-02 Hälsningar från Herrman

Idag fick denna fina hälsning och rapport från Herrman och matte Camilla.
Vi avslutade semestern med att tävla rally på Visby BK den 30/7. Vi gjorde två starter och fick 96 poäng båda gångerna. Det räckte till en 2:a placering i den ena klassen (av 15) och delad 1:a plats i den andra (av 15). Eftersom det bara var 15 startande i båda klasserna (samma ekipage) var det en behaglig tillställning och gott om plats.
Vi var på Hölö- Mörkö BK den 20/5 och fick in en hundrapoängare där, delad 1:a placering av 32 deltagare.
På Gävle BK den 11/6 gjorde vi två starter och fick 84 poäng i den första, 11:e placering av 39 deltagare. Den andra starten fick vi 97 poäng, delad 2:a placering av 39 deltagare.
Ni är så grymme Camilla och Herrman - stort GRATTIS från en stolt uppfödare.

2017-07-28/29 SW Riksutställning på Strömsholm

Traditions enligt har vi återigen varit på Svenska Whippetklubbens riksutställning. Totalt var det anmäld 144 whippetar och domare var Vlastislav Vojtec från Slovakien. Från MC deltog Viking (MC Captain Tyler), Scarlet (MC Scarlet Tyler) och Pepsi (MC Hot Chili Pepper). MC:s stora stjärna var Viking som vann junior klass hanar med UK och placerede sig som BH5. Viking slutade med att bli BIS junior. Scarlet och Pepsi var oplacerad i sina klasser. Tack för trevligt sällskap Karin och hjälp med att hålla ett öga med hundarna, när kennelmatte jobbade med utställningen.

2017-07-22 Utställning i Köping

Idag har Birgitta, Karin och kennelmatte varit på Int. SKK utställning i Köping. Det var totalt anmäld 47 whippetar och domare var Nina Karlsdottir från Sverige. Med oss hade vi Viking (MC Captain Tyler), Pepsi (MC Hot Chili Pepper) och så Chanel (Ch MC Cosmo Chanel). Tyvärr blev det inga bilder, då alla deltagande från MC var upptagna på olika håll:) - vissa visade hund andra höll hund. Viking fick exc och blev 2:a i juniorklass hanar, Pepsi fick exc men oplacerad i öppenklass tikar, Chanel fick exc och 3:a med CK i Championklass tikar. Sedan fick kennelmatte äran att visa Vikings pappa Tyler till BH1. Vi njöt av att det var tid till att prata och fika. Tack för trevligt sällskap.

2017-07-13 Sheldon-kullen fyller 1 år

2017-07-10 Hälsningar från Issi

Issi trivs med matte på landet nu när det är semestertider

2017-07-02 SKK utställning i Borås

Idag har Magic Colour varit representerat på SKK utställning i Borås av Ziba (MC Sheldons Amy Fowler), Smukke (Magic Colour Wonder Babe) och Isa (MC Heart Of MY Babe). Totalt var det anmäld 48 whippetar och domare var William Armstrong från Skottland. Ziba fick excellent och blev 3:a i juniorklass. Dagens stjärna var Smukke, som först vann en stor öppenklass (12st) och sedan blev BT2 m reservcert. Isa fick excellent, men oplacerad i öppenklass. Så härligt när valpköparna ställar ut och återkopplar med ett fint resultat.Utställning på Ryda Sportfält i Borås. Så stolt över Smukke (Magic Colour Wonder Babe) som först vann en stor öppenklass (12st) och sedan blev BT2 m reservcert. Isa fick excellent men var oplacerad i öppenklass. Stort grattis till de fina resultat önskar stolta uppfödare.

2017-06-28 Hälsningar från Pixel

Väldig länge sedan vi hörde nytt från Pixel, men idag kom en glad sommarhälsning från honom.

2017-06-17/18 SW:s utställning i Tånga Hed

I år var det första gång som vi deltog på Tånga Hed helgen. Från MC deltog båda dagarna, Viking - MC Captain Tyler, Scarlet - MC Scarlet Tyler, Ziba - MC Sheldons Amy Fowler, Smukke - MC Wonder Babe, Isa - MC Heart Of My Babe, Pepsi - MC Hot Chili Pepper, Lovis - MC Love Me Cowboy och så Chili - MC Cyber Babe. På Vinthundklubbens utställning var det totalt anmäld 86 i officiell klass och 6 valpar. Domare var Tuula Platan från Finland. Domaren delade ut en hel del VG. Såhär gick det för oss på Vinthundsklubbens utställning:
Viking EXC och 4:a i sin klass, Scarlet och Isa fick VG, Ziba, Smukke, Pepsi och Lovis fick EXC, men oplacerade. Vi blev 2:a med HP med Chilis avelsklass och 3:a med HP med vår uppfödarklass.

Efter utställningen var vi bjudna hem till Birgitta och Göran på campingen för att grilla och ha det trevligt. Det var jättetrevligt - stort tack för en bra idé Birgitta. På Whippetklubbens utställning dagen var det totalt 107 var anmälda, vilket innebar att det var domarändring för valpar och junior till Karin Hedberg från Sverige. Felicity Thompson från Irland dömde övriga vuxna hundarna samt BIS-finalerna. Såhär gick det för MC-hundarna:
Viking EXC och 1:a med CK och BIM junior, Scarlet, Ziba, Smukke, Isa, Pepsi och Lovis fick alla EXC, men oplacerade. Vi blev återigen 2:a med HP Chilis avelsklass och 4:a med HP uppfödarklass. Stort tack till Henning som hjälpa kennelmatte och SW med att fota alla vinnarklasserna samt BIS-finalerna. Stort TACK till alla fantastiska valpköpare för att ni ställer upp och gör detta möjligt.

2017-06-16 French-kullen fyller 6 år

Stort grattis till Joy, Bailey, Walther, Cindy, Columbus och Vitesse som idag fyller 6 år.

2017-06-13 Journey-kullen 4 år

2017-06-11 Gold-kullen 9 år

Stort grattis till Sessan, Nova, Spike, Jobbe och Mir som idag fyller 9 år.

2017-06-05 Whippetrace träning

Det är snårt väldig länge sedan vi har varit på whippetrace träning i Södertälje. Men idag var det dags igen. Hela 9 styckem från vår uppfödning var på plats. Många nybörjare, men alla visade klara tecken på att de var ladade och tända på trassan.
Vi som deltog på träningen var
Dexter - MC Mystery Journey,
Viking - MC Captain Tyler,
Leo - MC Kiss Me Babe,
Zuki - MC Scent Of Tyler,
Zelda - MC Sheldons Kayle,
Skye - MC Hot Chocolate
Scarlet - MC Scarlet Tyler.
Mycket Trevligt träning.

2017-06-05 Utställning i Norrköping

Idag var vi en liten grupp MC-are som var på SKK:s internationella utställning i Norrköping. Det ska sägas att det INTE var whippetväder - det blåste storm med kall nordvind.
Från MC deltog Scarlet (MC Scarlet Tyler), Pepsi (MC Hot Chili Pepper), Lovis (MC Love ME Cowboy) och Chanel (DKCH SECH KLBV15 MC Cosmo Chanel).Totalt var det anmäld 110 whippetar, vilket innebar domarändring från John Palmer, Australien till Birgitta Svadstad för valpar, junior och unghund tikar.
Domarbytet skulle visa sig att det inte var så dåligt för Scarlet för hon vann juniorklass (9 styck) och som den enda med CK. Som något nytt hade de infört BIR och BIM junior. Scarlet slutade som BIM-junior. Det var mycket hög kvalitet på alla deltagande hundar och på trots av det delade den australiske domaren flitig ut av VG hos både hanarna och tikarna. Både Pepsi och Lovis var bland de som fick VG i en stor öppenklass tikar (9 utav 26 fick VG). Alla som fick VG fick kritiken, att de tappade sin överlinje i rörelse.
Chanel var riktigt på humör och hon var så rolig att visa. Chanel fick EXC och var bland de sex som blev urplockat av 11 championtikar. Så kull att det gick så bra för mamma Chanel och hennes dotter Scarlet. Stort tack till Josefine som fotade och som var med som extra-handlar. Tack för super trevligt sällskap Karin, Vibeke & Henning och Josefine.

2017-05-28 Dobbeltutställning i Vejen (Danmark)

Vilken fantastisk helg vi har haft i Danmark på Myndeklubbens dubbelutställningen i Vejen. Från MC-gänget deltog 14 whippetar och 11 mattar och hussar. Domare på lördagen var Kresten Scheel och 58 whippetar var anmälda. Domare på söndagen var Birte Scheel och 51 whippetar var anmälda. Vårt fantastiska resultat sammanfattat blev såhär:
2 BH-1, 2 BH-2, 2 BH-3
1 BT-2, 2 BT-3
3 Cert, 1 R-Cert, 4 KLBJ-Cert
2 BIM, 1 BIS-BIM2, 1 BIS-BIM-3
2 BIR-Junior, 2 BIM-Junior, 1 BIS-1 junior
2 BIR och BIS-1 Avelsklass med avkommor från 4 kullar
2 BIR och BIS-1 Uppfödargrupper med 3 kombinationer (brindle grupp lördag och röd grupp söndag)
2 nya KLBJCh

Alla 14 hundar fick excellent båda dagarna. 11 fick CK lördag och 10 fick CK söndag
När man ser på sammanfattningen blir man lite stolt, särskilt när hundar, som deltog kommer från 9 olika kullar, nämligen Scented-kullen (2006), Cyber-kullen (2009), French-kullen (2011), Cosmo-kullen (2012), Cowboy-kullen (2013), Babe-kullen (2014), Hot-kullen (2015), Tyler-kullen (2016) och Sheldon-kullen (2016). Med ett sådana resultat blir man stolt av sin uppfödning.

Tusen tack alla ni fantastiska valpköpare och vänner som är med till att göra detta möjligt.

Såhär gick det juniorerna:
VIKING - MC CAPTAIN TYLER
Lördag: EXC-1, CK, KLBJ-Cert, BH-2, CERT, BIR och BIS-Junior
Söndag: EXC-1, CK, KLBJ-Cert, BH-1, CERT, BIR-Junior, BIM BIS-BIM3 och ny KLBJCh

BOSS - MC SHELDONS THEORY
Lördag: EXC-2, CK, BH-3, R-CERT
Söndag: EXC-4

ZIBA - MC SHELDONS AMY FOWLER
Lördag: EXC-1, CK, KLBJ-Cert, BIM-Junior
Söndag: EXC-1, CK, KLBJ-Cert, BIM-Junior och ny KLBJCh

SCARLET-MC SCARLET TYLER
Lördag: EXC-2, CK
Söndag: EXC-3, CK

ZELDA - MC SHELDONS KAYLE
Lördag: EXC
Söndag: EXC

Stort GRATTIS till Viking och Ziba som nu båda är Klub Junior Champions.

Såhär gick det för Öppenklass:
SKYE - MC HOT CHOCOLATE
Lördag: EXC-1, CK, BT-3
Söndag: EXC-1, CK, BT-3, CERT

LOVIS - MC LOVE ME COWBOY
Lördag: EXC-2, CK
Söndag: EXC-2, CK

SMUKKE - MC WONDER BABE
Lördag: EXC-4, CK
Söndag: EXC

Stort GRATTIS till Skye med sitt första cert.

Såhär gick det för våra champions:
LEFFE - DKCh SECh KLBCh KLBV14 MC CYBER LIFE
Lördag: EXC-1, CK, BH-1, BIM och BIS-BIM-2

BILLIE - DKCh KLBCh MC COSMO WIND
Lördag: EXC-2, CK
Söndag: EXC-2, CK, BH-3

CHILI- DKCh SECh CIB KLBCh KLBV12 MC CYBER BABE
Lördag: EXC-2, CK
Söndag: EXC-2, CK, BT-2

CHANEL - DKCh SECh MC KLBV 15 COSMO CHANEL
Lördag: EXC-3, CK
Söndag: EXC-3, CK

JOY - DKCh MC FRENCH IMPULSE
Lördag: EXC
Söndag: EXC, CK

Såhär gick det för vår veteran:
BIANCA - KLBVCh MC SCENTED WHITE DIAMOND
Lördag: EXC-2, CK
Söndag: EXC-2, CK

Såhär gick det för våra grupper:
AVELSGRUPP
Lördag BIR OCH BIS1
Chili med följande avkommor
Chanel, Smukke, Skye, Ziba (4 olika kullar)

Söndag BIR OCH BIS1
Chili med följande avkommor
Billie, Smukke, Skye, Boss (4 olika kullar)

UPPFÖDARGRUPP
Lördag (2 deltagande) BIR HP och BIS1
Leffe, Chili, Ziba och Skye

Söndag (2 deltagande) BIR och BIS1
Viking, Billie, Lovis och Scarlet

MC-GÄNGETS TVÅ-BENADE
MC-gänget denna gång bestod av Vibeke & Henning, Josefine & Daniel, Ruth & Stellan, Annette & Richard och Allan. Peter och Henning stod för fotandet. Det var mycket att hålla koll på denna gång med så många hundar, som alla gick så bra. Som vanligt var det trevlig stämning och mys vid ringsidan.

2017-05-25 Hälsning från Issi

Issi har full koll på alla som kommer på besök på jobbet - för kanske de har en godbit med sig. Kloka hunden.

2017-05-07 Herrman på Rallylydnads tävling

Så stolt man blir när man får en sådan mail måndag morgon. Herrman och Camilla har gjort det igen nu som ny SE RallyCh. Igår hade de en lyckad tävlingsdag på Märsta- Sigtuna BK. Camilla och Herrman vann med 99 poäng av 23 startande. Nu Camilla och Herrman när är det SM och landslaget som gäller? Vi är så stolta över er.

2017-05-05 Hälsning från Tiger

Idag fick vi en hälsning från Tiger, som är ute i skogen med matte Ninna.

2017-05-05 Babe-kullen fyller 3 år

Stort GRATTIS till Isa (MC Babe Of My Heart), Sös (DKCH SECH MC Sugar Babe), Smukke (MC Wonder Babe), Leo (MC Kiss Me Babe), Ascot (MC Babe Watcher), Snow (MC Beach Babe), Ollie (MC Dream On Babe) och Scout (MC Lion Babe) som idag fyller 3 år.

2017-05-05 Tyler-kullen fyller 1 år

Stort GRATTIS till Zuki (MC Scent Of Tyler), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Stina (MC Bonnie Tyler), Viking (MC Captain Tyler) och Holger (MC Royal Tyler) som idag redan fyller 1 år.

2017-04-29 Int. utställning i Roskilde

Idag har ett litet gäng MC:are varit på utställning i Roskilde - själv hade vi inte anmäld, då det var osäkert om Sös skulle paras, så vi hade valt att ta till Småland . Totalt var det anmäld 63 whippetar och domare var Marie-Chirstin Amand från Belgien.
Från MC deltog Boss (MC Sheldons Theory), Billie (DKCH MC Cosmo Wind), Ziba (MC Sheldons Amy Fowler), Cia (MC Kiss An Angel) och Smukke (MC Wonder Babe). Det var inte just whippetväder - det blåste, regnigt och 5-6 grader.
Bäst gick det för Billie, som blev 2:a med CK i championklass och han slutade som BH2 med R-Cacib. Boss och Ziba debuterade i juniorklass. Boss fick exc men oplacerad. Ziba fick exc och blev 2:a i sin klass. Cia fick exc och blev 3:a i unghundsklassen. Smukke fick exc och blev 2:a med CK i öppenklass. Våra fantastiska valpköpare ställde också upp med en uppfödarklass bestående av 4 fina Chili-barn. Vår uppfödaklass blev 1:a med HP och ärespris.
Stort grattis till att fina resultat och stort tack för att ni ställer - vi är så stolta av er. En stort TACK till Lisa Winder och Madde Eriksson för att ni hjälpte till med att visa vår uppfödarklass och stort TACK Richardt för att du fotade.

2017-04-23 Utställning i Västerås

Idag har vi varit ett litet gäng MC:are på SKK:s Nationella utställning i Västerås. Det var totalt anmäld 53 whippetar och domaren var Diane Stewat-Ritchie från Irland.
Från MC deltog Tinto (MC Sheldons Cooper), Leo (MC Kiss Me Babe), Zelda (MC Sheldons Kayle), Skye (MC Hot Chocolate), och Pepsi (MC Hot Chili Pepper). Alla anmälda whippetar var avkomma efter Chili, så självklart hade vi också både en avelsklass och uppfödarklass.
Det blev delat ut många VG, domaren ville ha mycket djupa bröstkorgar, kurviga whippetar och inte för stora heller. Så här gick det för oss:
Både Tinto och Zelda debuterade i juniorklass - domaren tyckte de var för omogna, så båda fick VG. I Tintos klass fick 3 av 4 VG och i Zeldas fick 3 av 7 VG.
Bättre gick det för Leo han vann nämligen öppenklass med CK (det var totalt 10) och slutade som dagens stora vinnare i MC-gänget, som BH2 med R- Cert. Stort GRATTIS till Leo och Helena.
Både Skye och Pepsi fick excellent i öppenklass, men var oplacerad.
Vi ställde med en avelsklass efter Chili och avkommer från 3 kullar. Vi blev BIR avelsklass med HP och slutade som BIS2 avelsklass. Stort tack till Inger Carlsson och Nina Forsberg som hjälpte med att visa Pepsi i avelsklassen, då Karin som ju bekant inte kan springa just nu. Det var bra stämning i MC-gänget som vanligt.
Stort TACK till Josefine, Daniel, Helena och Karin som hjälpte med att fota.

2017-04-22 Ringträning

Idag har vi haft ringträning inför utställningen imorgon i Västerås. Gänget bestod av Josefine och Daniel med Skye och Zeld, Birgitta och Göran med Viking, Karin med Pepsi, Helena med Leo och så kennelmatte och husse med Chili och Scarlet. Det blev tränat hård i en timme i individuellt visning och visning av avelsklass. Efter träningen blev det trimning av svansar och därefter en välförtjänat fika. Göran hade bakat jättegoda bullar. Tack Göran.

2017-04-08 Herrman blir rally-lydnads champion

Idag fick vi denna härliga nyhet från Camilla:
Jag vill meddela att Herrman nu erhållit championat i rallylydnad (SE Rally Ch) Vi har varit iväg på fyra tävlingar så här långt i år och fått cert varje gång

18 mars Upplands Väsby: 95 poäng, placering 5 av 29 deltagare. 4 april Kungsör: 95 poäng, placering 9 av 25 deltagare 5 april Kungsör: 96 poäng, placering 6 av 25 deltagare 6 april Kungsör: 92 poäng, placering 4 av 25 deltagare

Inte nog med att Herrman har blivit Svensk Rally Champion, så är Herrman Årets Rallylydnads hund 2016 Värmdö Brukshundklubb. Herrman är även Årets Rallylyddnad Avancerat Klass 2016 samt Årets Rallylydnad Mästarklass 2016 på Svenska Whippetklubbens Årsbästalistor. Vilken bragd av Camilla och Herrman. Vi är så stolta uppfödare. Stort GRATTIS!

2017-03-25 Utställning i Vilsta

Idag har vi varit på årets första Whippetklubb utställning i Vilsta. Det var totalt anmäld 117 whippetar. Nenne Runsten, Sverige (kennel Airescot) dömde valparna (21 stycken) och juniorer (20 stycken) och Marie-Christine Amand, Belgien (kennel Di Mahana) dömde resterande 76 whippetar. Från MC deltog Enzo (MC Sheldons Knock) valp 6-9 månader (4 stycken), Ziba (MC Amy Fowler) och Zelda (MC Sheldons Kayle) valp 6-9 månader (5 stycken), Scarlet (MC Scarlet Tyler) junior (10 stycken), Pepsi (MC Hot Chili Pepper) och så Skye (MC Hot Chocolate) i en mycket stor öppenklass tikar (28 stycken).
Och vilken dag de blev för oss.
Enzo 1:a med HP, BIM valp 6-9 månader
Zelda 1:a med HP, BIS valp 6-9 månader
Ziba 2:a med HP valp6-9 månader
Scarlet Exc 1:a med CK, BT4, BIM junior.
Pepsi Exc 3:a med CK i öppenklass
Skye Exc och 6:a i öppenklass
Scarlet deltog också i avelsklass med sin pappa Burnt Sienna Sandstone Quarry. Vi blev BIS avelsgrupp.
Vilken dag är så stolta över våra fina hundar och duktiga valpköpare, som ställer upp och gör det möjligt. Tusen tack Josefine, Sara och Annette som fotade och sände livestreamning från BH, BT och BIS-finalen. Som vanligt hade vi det jätte trevligt.

2017-03-18 Utställning i Köge (DK)

Idag har vi varit ett gäng från MC som har varit iväg på utställning i Köge, Danmark. Totalt var det anmäld 69 whippetar och domare var Tomasz Kuszyk från Polen. Från MC deltog Boss (MC Sheldons Theory), Billie (DKCH MC Cosmo Wind), Ziba (MC Sheldons Amy Fowler), Cia (MC Kiss An Angel), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Lovis (MC Love Me Cowboy), Smukke (MC Wonder Babe) och Sös (DKCH SECH MC Sugar Babe). Det gick väldig långsamt med bedömningen. Det tog domaren 4 timmar att döma 28 hanar och 2 timmar med 32 tikar. Det blev delat ut del very good och till och med en good. Sedan gillade domaren färgen beige :), vilket inte var så dåligt för Lovis. Som något nytt skulle kennelmatte testa att visa Lovis och Lovis samarbetade så fint att vi blev 2:a i en stor öppenklass med CK och slutade som BT3. Dagens stora vinnare var välförtjänat Lovis.
Så här gick det för våra hundar:
Boss: Exc, 1:a med HP och BIM valp
Billie: Exc och 4:a i championklass
Ziba: Exc, 2:a med HP
Cia: VG i juniorklass
Scarlet: Exc i juniorklass
Lovis: Exc, 2:a med CK och BT3
Smukke: Exc
Sös: Exc, 2:a i championklass
Vår uppfödarklass blev 2:a med HP
Som alltid hade vi det super trevligt i MC-gänget - tack härliga valpköpare och vänner för att ni ställer upp.

2017-03-11 Utställning i Strängnäs

Idag har vi varit ett lite gäng från MC som har varit iväg på utställning i Strängnäs. Totalt var det anmäld 65 whippetar och domare var Karl-Erik Johansson.
Från MC deltog Pepsi (MC Hot Chili Peppar), Sös (DKCH SECH MC SUgar Babe) och Sessan (MC Pure Gold). Leo (MC Kiss Me Babe) skulle också ha deltaget men kom tyvärr för sent. Det blev delat ut mång VG och ett antal G, så vi var mycket nöjda med att alla MC-hundar fick exc.
Pepsi var oplacerad i en stor öppen klass (21 stycken). Sös blev 2:a med CK, men oplacerad i BT och Sessan 2:a i veteranklass. Helena tack för hjälpen med at fota, när kennelmatte var i ringen och visa hund. Det var en mycket trevlig stämning runt ringen och som vanligt att vi det trevligt i MC-gänget.

2017-03-09 Ringträning

Idag deltog Zelda, Skye, Viking, Enzo, Maggi och Scarlet på ringträningen. V hade en timmes effektiv träning. Det är roligt att se hur alla som har varit flera gånga utvecklas så bra. Ni var alla jätteduktiga idag.

2017-03-08 Hälsning från Bailey

Tack för de fina bilderna Linda och Bailey.

2017-03-04 Ringträning

Idag deltog Zelda, Viking, Frasse, Zuki, Leo, Sös och Scarlet på ringträningen. Vissa av hundarna (Leo och Zuki) var lite okoncentrerade, då en vis Zuki hade börjat löpa. Annars hade vi en bra träning. Efter träningen var det fika för de tvåbenade, där Birgitta hade gjort en halvnorsk specialitet av en kaka.

2017-02-26 Ziba på utställning

Idag har Ziba (MC Sheldons Amy Fowler) varit på Norskånska Kennelklubbens inoff valp och veteranutställning. Domare var Bengt-Åke Bogren. Ziba blev 1:a med HP och slutade BT2. Stort Grattis!

2017-02-26 Utställning i Upplands Väsby

Idag har två MC:are varit på Vinthundsklubbens utställning i Upplands Väsby. Det var totalt anmäld 63 whippetar och domare var Audrie Benoit, Belgien. Från MC deltog Tinto (MC Sheldons Cooper) och Zelda (MC Sheldons Kayle) i valpklass 6-9 månader. Tinto vann sin klass och Zelda blev 2:a, ingen av dem fick HP. Båda hundarna uppförta sig exemplarisk i ringen.

2017-02-26 Puppy of the Year

I september 2016 blev Enya (MC KIss Of Fire) BIS1 valp på Öland, detta gjorde att hon kvalificerade sig till att delta i Puppy Of The Year på Gran Hotell i Stockholm. Matte Karin bestämde sig för att anmäla Enya om kennelmatte ville visa henne. Det var en mycket fin upplevelse där Stockholms Kennelklubb hade gjort mycket ut av Shoewn. Alla fick en fin nummerhållare i rosa respektiv ljusblå. Domaren var Torbjörn Skaar och själva tävlingen av en vinn och försvinn tävling, dvs. att man blev lottat och gick två mot två, vinnaren gick vidare till nästa heat. Vi gick tyvärr inte vidare. Alla som deltog fick en mycket fin stor rosett. Tack Karin för att vi fick uppleva att delta på Puppy Of The Year.

2017-02-23 Hot-kullen 2 år

Tiden går fort - nu fyller våra 7 bebisar i Hot-kullen två år.

2017-02-18 Utställningsträning

Idag har vi återigen haft ringträning. Det var lite manfall av olika anledningar, men vi som tränade - Zelda (MC Sheldons Kayle) med matte, Leo (MC Kiss Me Babe) med matte och Frasse (MC Hot Topic med matte) hade det roligt. Det blev till en intensiv träning som blev belönat med en trevlig fikastund efteråt.

2017-02-11 Utställning i Frederecia (DK)

Idag var vi en liten grupp från MC som deltog på den int. utställningen i Fredricia i Danmark. Totalt var det anmäld 48 whippetar och domare var Kim Vigsø Nielsen från Danmark. Han är inte rasspecialist och det var första gång han skulle döma whippetar. Från MC deltog Boss (MC Sheldons Theory) i valpklass, Billie (DKCH MC Cosmo Wind) i championklass, Scarlet (MC Scarlet Tyler) debuterade i juniour klass, Pepsi (MC Hot Chilie Peppar) och Sös (DKCH SECH MC Sugar Babe) I championklass. Såhär gick det för våra hundar:
Boss: 1:a med HP oplacerad i BIS-finalen
Billie: Exc och 4:a i championklass
Scarlet: Very good
Pepsi: Exc och 4:a i unghundsklass
Sös: Exc och 1:a med CK i championklass, oplacerad i BT
BIR uppfödarklass med HP, oplacerad i BIS-finalen

2017-02-09 Hälsning från Stina

En liten hälsning från Stina som fortsätter att vara en liten clown och som ser till att få fart på “storasyster” Lisa hela tiden :-).

<

2017-02-04 Ringträning

Idag har vi haft ringträning med ett litet gäng MC:are - Viking med matte, Holger med matte, Zelda och Skye med matte och Scarlet med matte och husse. Vi tränade bord, att bli mätt med mätsticka, att bli klämt på av många olika, springa i triangel. Som alltid hade vi det trevligt och när vi passade på att fika efter träningen fick syskonen Scarlet, Holger och Viking busa.

2017-02-02 Jazzo-kullen 7 år

2017-01-25 Hälsning från Maggi

Maggi är fortfarande en pigg och aktiv unghund, så matte har planerat in ett antal träningsaktiviteter under säsongen

2017-01-22 Hälsning från Issi

En lilla hälsning från Issi, som mår mycket bättra efter sin kastration

2017-01-14 Valputställning i Sollentuna

Idag har vi varit ett gäng MC:are på valputställning i Sollentuna. Totalt var det anmäld 15 whippetar och domare var Hans Almgren från Sverige. Från MC deltog Viking (MC Captain Tyler) med matte, Holger (MC Royal Tyler) med matte, Enzo (MC Sheldons Knock) med matte och husse, Tinto (MC Sheldons Cooper) med husse, Zelda (MC Sheldons Kayle) med matte och Scarlet (MC Scarlet Tyler) med kennelmatte. Sheldon-kulle fyllde 6 månader på fredagen, vilket innebar att alla valparna gick i samma klass - valp 6-9 månader.
Och så här gick det för oss:
Enzo: 1:a med HP och BH2
Tinto: 2:a med HP och BH3
Viking: 3:a med HP och BH4
Holger: 4:a med HP

Scarlet: 1:a med HP, BT1 och BIM
Zelda: 3:a med HP

Sedan var det möjligt att delta i syskonklass om 3 det var tre syskon från samma kulla. Vi ställde med två syskonklassar. Totalt deltog 7 syskonklassar och Sheldon-syskonklassen blev 2:a och Tyler-syskonklassen 4:a. Alla fick mycket fina kritiker och som vanligt hade vi det jättetrevligt i MC-gänget. Stort tack till Sara (mest) och Andreas som hjälpte med att fota, och som tog mig på ordet när jag instruerade dem i hur kameran fungerade. Jag sade att de bara skulle hålla nere knappen - och det gjorde de - det blev totalt taget 2635 bilder, vilket är orsaken till att det har taget så lång tid innan vi har kunna lägga ut bilderna från utställningen. Nu är jag nere i 395 bilder :). Hoppas ni har fått lite blodat tand och kommer delta på många flera utställningar.

2017-01-13 Hälsning från Enya

Enya med sitt nya halsband.

2017-01-10 Ringträning

Inför valputställningen den 14 januari har vi idag haft ringträning. Det blev tränat individuellt och i grupp, då vi kommer att ha syskonklasser på utställningen. Efter träningen passade vi på att fika och ha det trevligt.

2017-01-06 MyDog utställning i Göteborg

Dag 2 på My Dog. Idag var det totalt 77 whippetar och domare var Hans Almgren från Sverige. Från MC deltog idag Scarlet (MC Scarlet Tyler) i valpklass, Enya (MC Kiss Of Fire) med matte, Isa (MC Babe Of My Heart) skulle ha deltaget också, men hade blivit dålig i magen och stannade hemma och Sös (Ch MC Sugar Babe) deltog i championklass tikar. Såhär gick det för oss: Scarlet blev 3:a utav 4 valpar, Enya blev 2:a med CK, Sös blev 3:a med CK. Verkan Sös eller Enya blev placerad i BT, men Enya var bland de sista 8 i BT. Återigen fick alla mycket fina kritiker, vilket vi var mycket nöjda med, då det blev utdelat många VG. Sedan fick vi jättetrevligt besök av kommande valpköpare Rebecka & Adam och familjen Lund. Tusen tack för hjälpen med fotande Anette Lund.

2017-01-05 Chili & Brutus babes

Nu när alla tre systrar efter Brutus (Ch Manoush Darth Tyranus) och Chili (Ch Magic Colour Cyber Babe)var på plats passade vi på att fota dem tillsammans.

2017-01-05 MyDog utställning i Göteborg

Idag har vi varit på årets första utställning - MyDog i Göteborg. Totalt var det anmäld 61 whippetar och domare var Göran Arvidsson från Sverige. Från MC deltog Scarlet (MC Scarlet Tyler) i valpklass, Smukke (MC Wonder Babe) med matte, husse och lillsyrra Ziba (MC Sheldons Amy Fowler) och Isa (MC Babe Of My Heart) med matte i en stor öppenklass tikar (18 styck). Sös (Ch MC Sugar Babe) deltog i championklass tikar. Såhär gick det för oss:
Scarlet vinner sin klass med HP och blir BIM valp. Smukke och Isa får båda exc och Smukke placerar sig som 4:a med CK. Isa är oplacerad. Sös vinner championklass tikar med CK. Smukke och Sös är oplacerade i BT. Alla fyra hundar fick mycket bra kritiker. Som vanligt var det trevlig stämning i det lilla MC-gänget. Tusen tack till Richard som fotade.