2016-12-28 Hälsning från Smukke och Ziba

Våra tjejer på annandagen i solen i favorithörnan på pallen. Vi älskar dem så mycket.

2016-12-28 Hälsning från Enya

Enya och matte karin önskar Ett Gott Nytt År.

2016-12-12 Hälsning från Dexter/Viking

Vi önskar alla släktingar och vänner En riktigt god jul och ett gott nytt år. Det allra varmaste tack sänder vi till kennelmatte som sytt så snygga överrockar. Dexter är glad över att slippa låna ut sin till Viking och Viking är extra glad över att h en alldeles egen, särskilt på en kall dag som denna.

2016-12-12 Midnight-kullen 8 år

2016-12-11 Kiss-kullen 1 år

Idag grattar vi Joys 1-åringer

2016-12-04 Herrman gör storslam igen

Vi är så stolta över Herrman (MC Wild Cosmo) och matte Camilla, som har deltaget i Rallylydnad i Mästarklass både igår lördag och idag söndag på Stockholms Hundmässa. Igår blev Herrman 6:a med 94 poäng utav av 71 startande och idag gjorde han det igen. han blev 1:a med full pot nämligen 100 poäng utav 77 startande. Vi tycker det är så stort. Stort GRATTIS Camilla och Herrman ni är grymma !!!

2016-12-04 Diba fyller 14 år

Idag är det en lite speciell dag - för vår älskade Diba (Airescot Jenny Lind) fyller 14 år. Hon är stamtik till vår fina uppfödning och tack Nenne för att vi fick denna fina tik. På bilden ligger hon omgett av sitt barn, barnbarn och barnbarnsbarn - precis som hon älskar att ha det.

2016-12-03 Hälsning från Enya

Enya är snart 1 år och fortfarande ett litet yrväder som har enorm energi. Gibson leker en stund med henne, men tröttnar ganska fort. Hon har lite andra lekkamrater här också, en labrador och en sheltie. Enya hjälper till med bantningen av labben nu. Han får springa mycket när han jagar henne. Hon gillar bollar och blir sur om någon annan tar den, så Gibson tycker inte det är så kul när hon blir arg. Jag går på lydnadskurs med Enya och hon är jätte-duktig. Bara hon får kolla av läget och de andra hundarna innan vi börjar så sköter hon sig utmärkt. Har börjat med nose work med Gibson och har tränat lite hemma med Enya också och att använda nosen tycker de verkligen är roligt. Enya gillar ju vatten och springer gärna i alla vattenpölar hon hittar. Jag går inte nere vid havet med henne lös nu, för hon springer ut i vattnet och jag tror inte det är så bra att hon blir kall. Gibson fryser mycket mer än Enya. Hon har sällan täcke på sig, men Gibson vill ha täcke på sig nästan hela tiden. Det lilla täcket Enya fick med sig är ju för litet nu, men jag tog en bild på henne med det på sig. Det är ju rött så det passar ju bra nu i jultider.

2016-12-02 Utställning - Lilla Stockholm

Idag är vi ett gäng MC:are som har varit på den Int. utställningen Lilla Stockholm i Älvsjö. Det var totalt anmäld 30 whippetar och domare var Elisabet Janzon från Sverige.
De deltagande var Leo (MC Kiss Me Babe) och matte Helena, P epsi (MC Hot Chili Pepper) med mattte Karin, Smukke (MC Wonder Babe) med matte Annette, Sös (Ch MC Sugar Babe) och Chili (Ch MC Cyber Babe). Dessutom bestod hejaklacken av Birgitta och Helenas mamma.
Såhär gick för oss:
Leo: exc, 3:a med CK och BH4,
Pepsi: exc, 1:a med CK, BT2 med Cert och R-cacib som blir omvandlat till Cacib,
Smukke: vg,
Sös: exc och 3:a med CK.
Vi blir BIR avelsklass med HP och BIR uppfödarklass med HP. Vi var oplacerade i BIS med våra grupper. Stort TACK till Helena och Annette som hjälpte med att fota och stort TACK till Birgitta, som hjälpte med att visa Sös i avelsklassen och Helenas mamma som vaktade alla våra grejor, då vi var i BIS finalen. Som vanligt hade vi det trevligt i vår MC-grupp.

2016-11-30 Hälsning från Issi

Bäst att ha koll, dom har visst 2 katter.

2016-11-20 Utställning i Nyborg (DK)

Traditions enligt var vi ett stort gäng MC:are på Myndeklubbens Julutställning i Nyborg. I år var det anmäld 100 whippetar - det är all time high. 22 valpar och 78 vuxna whippetar. Domare för valparna var Gunnar Nyman från Danmark och för de vuxna var det Frank Kane från England.
Vi var lite bekymrade för hur vi skulle fixa att valparna gick samtidig som de vuxna, men det fixade Myndklubben galant, så det inte blev något problem.
Från Magic Colour deltog i baby valp Bozz (MC Sheldons Theory) och Zelda (MC Sheldons Kayle), i valpklass deltog Viking (MC Captain Tyler) och Scarlet (MC Scarlet Tyler). I championklass hanar deltog Billie (Ch MC Cosmo Wind) och Leffe (Ch MC Cyber Life). I junior klass tikar Cia (KBHJV16 MC Kiss An Angel), i unghundsklassen Skye (MC Hot Chocolate), i öppenklass Lovis (MC Love Me Cowboy) och Smukke (MC Wonder Babe), i championklass Joy (Ch MC French Impulse), Sös (CH MC Sugar Babe) och Chili (Ch MC Cyber Babe) samt Bianca (MC Scented White Diamond) i veteranklass. Därutöver hade vi med en avelsklass med Chilis fina avkommer och en uppfödarklass.
Och så här gick det för oss:
Bozz 1:a med HP utav 9 valpar, BIR valp och slutligen BIS1 babyvalp och Zelda 2:a med HP
Viking gillade domaren inte och han fick L (Lovande) och Scarlet 2:a med HP
Leffe exc och 2:a med CK och Billie exc och 3:a med CK
Cia exc i juniorklass och Skye exc och 4:a i unghundsklass
Smukke exc och 3:a med CK och Lovis exc i öppenklass
Joy exc och 3:a med CK, Sös exc och 4:a samt Chili exc
Bianca exc och 1:a i veteranklass
Vår fina avelsklass med Chilis avkommer från 3 kuller blev 1:a med HP utav 3 avelsgrupper och slutade som BIS1 avelsgrupp.
Vi ställde med en lika fin uppfödarklass (Leffe, Smukke, Sös och Billie) blev 2:a. Enligt domaren hade vi vunnit om Leffe inte plötslig verkade halt på ena bakbenet.
Och slutligen deltog vi med Sös och Skye i parklass och vi slutade som BIS2 par.

Som alltid var det en fantastisk stämning i MC-gänget. Stort TACK till alla för trevligt sällskap och en speciell tack till Nanna som visade Sös så fint. Det var trötta och nöjda hjältar som åkte tillbaka till Sverige i stormen.

2016-11-20 Hälsning från Tinto

En liten film från våran morgonrutin på helgerna. Han är så galen i mat och verkar ha nos för det också så börjat lägga grunden för nosarbete. Detta var det svåraste sök han fått göra med en gömma i skon och högre höjd på tvättkorgen.

2016-11-13 Inoff. Mårtensutställning i Enköping

Idag har vi varit på valputställning i Enköping. Domare var Sofie Krigholm. Från Magic Colour deltog Enzo (MC Sheldons Knock), Zelda (MC Sheldons Kayle), Scarlat (MC Scarlet Tyler), Maggi (MC Kiss From A Rose). Holger (MC Royal Tyler) och Viggo (MC Kiss ME Quick) skulle också ha deltagit men är båda skadade samt Tinto (MCH Sheldons Cooper) viss husse var sjuk och Viking (MC Captain Tyler) viss matte hade strul med anmälan. Viking och matte fick då sitta i hejar klacken. Enzo och Zelda debuterade i valp 4-6 månader. Såhär gick det för oss:
Enzo 1:a med HP i valp 4-6 mån, BH1, BIR och BIG 2
Zelda 1:a med HP i valp 4-6 mån, BT1 och BIM
Scarlet 1:a med HP i valp 6-9 mån, BT3
Maggi 1:a med HP i valp 9-12 mån.

Stort GRATTIS till alla och tack för trevligt sällskap. Alltid lika roligt att vara ett gäng MC:are

2016-11-13 Hälsning från Issie

Nu är Issi redo för vintern.

2016-11-06 Cyber-kullen 7 år

Idag grattar vi cyber-kullen som nu har blivit 7 år

2016-11-05 Besök av Leffe/Columbus

I denna vecka har vi haft fint besök av Leffe och Columbus med matte Ruth och husse Stellan. Husse skulle hjälpa kennelhusse med att ta träd ner. Vi fick härligt vinterväder med snö och minus 3-4 grader hela veckan. Sedan fick vi lite senare under veckan besök av Ziba och Smukke med matte Annette. Tack besöket och all hjälp med trädfällningen.

2016-10-29 Utställning i Vingåker

Idag har vi varit på Whippetklubbens utställning i Vingåker. Domare var Maria Gellerstam från Kennel Allettes. Totalt var det anmäld 74 whippetar. Från Magic Colour deltog Viking (MC Captain Tyler), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Pepsi (MC Hot Chili Pepper) och Sessan (MC Pure Gold). Viking med 2:a med HP och Scarlet blev 3:a med HP i valpklass, Pepsi blev 2:a med UK i öppenklass och Sessan blev 2:a i veteranklass. Det var många fina priser till alla och mycket trevlig stämning runt ringen.

2016-10-21 Hälsning från Ronya

Vi tillbringar några dagar i södra delarna av Schweiz, Tessin, med palmer och varmt och härligt väder Ronya njuter och vi också!!

2016-10-17 Cowboy kullen 3 år

Stort GRATTIS till Lovis, Iris, Sally och Rajah, som idag fyller 3 år.

2016-10-16 Utställning i Sundsvall

Karin med Pepsi (MC Hot Chili Pepper) och Jeannette med Chanel (Ch MC Cosmo Chanel) hade en trevlig resa till Sundsvall. Totalt var det anmäld 77 whippetar och domare var Barbara Arndt från Canada. Det var lite lyx för kennelmatte denna gången, då vi fick möjlighet att sitta i lugn och ro och titta på hanarna. Pepsi blev 2:a med CK i unghundsklassen och Chanel blev 3:a med CK i championklassen. Båda fick mycket fina kritiker. Tack för trevligt sällskap Karin.

2016-10-12 Hälsning från Dexter/Viking

Vi fick, efter åtskilliga besvär och bekymmer, äntligen lite semester. Först Lund och vinthundklubbens utställning och sedan färja över till norra Tyskland. Grabbarna är verkligen ett par sköna typer att ha med sig. De finner sig väl tillrätta överallt. Sova i hytt på färjan, inga problem, husvagnsboende är toppen, tycker båda. Dela campingplats med 100 kaniner är bara hur kul som helst. Hälsa på hos två veterantaxar i Danmark och uppföra sig väl mot gamlingarna, det går också bra. De två är så okomplicerade och behagliga att ha med sig och är sannerligen goda ambassadörer för rasen. Vi blev ofta stoppade på promenaderna av intresserade människor som ville veta vad det var för sorts ras och som verkligen uppskattade grabbarnas vänliga temperament. Nästa år blir det långresa, om inget mer oförutsett inträffar.

2016-10-09 Utställning i Enköping

Idag har ett stort gäng glada MC:are varit på Vinthundsklubbens utställning i Enköping. Totalt var det anmäld 76 whippetar och domare var Carina Ekwall från Sverige.
Från Magic Colour deltog Viking (MC Captain Tyler), Holger (MC Royal Tyler), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Leo (MC Kiss Me Babe). Herrman (MC Wild Cosmo), Pepsi (MC Hot hili Pepper), Ske (MC Hot Chocolate) och Chili (Ch MC Cyber Babe) med en fin avelsklass. Sedan var Suki (MC Scent Of Tyler) och Hjalmar (MC Cosmo Storm) med åskådare.
Viking och Holger var först ut i en stor babyklass på 10 stycken. Viking blev 2:a med HP och Holger oplacerat. Scarlet var också i en stor baby valpklass, hon blev 5:a med HP.
Leo och Herrman deltog i öppenklass och här klarade Leo sig bäst, han fick exc och slutade 2:a med CK, men oplacerat i BH. Herrman fick vg som många andra. Utav 10 fick endast 3 excellent, 6 very good och 1 good.
Maggi fick exc och blev 2:a i juniorklassen. Pepsi och Skye fick båda exc och Pepsi blev 3:a och Skye 4:a i unghundsklassen.
Sedan hade vi en avelsklass med Chili och hennes fina avkommer ur tre kullar (Herrman, Leo, Pepsi och Skye). V i blev BIR Avelsklass med HP och slutade som BIS1 Avelsklass (det var två avelsklasser). Vi hade också en uppfödargrupp och som blev BIR med HP (det var tre klasser). Vi sluttade som BIS2 Uppfödarklass utav 4 klasser. Som alltid var det trevlig stämning i MC-gänget. Fotografer denna gång var Josefine, Håkan och Sofia. Birgitta stod för rapporteringen i vår FB-grupp. Tusen tack för hjälpen.

2016-10-04 Enzo på besök

Enzo har kommit i den ålder, där han inte tycker han ska ha klippt klor - det försöker han i alla fall tydligt att visa matte och husse genom att se helt förtvivlat ut. Så idag kom Enzo på besök med matte Sara och husse Andreas, så kennelmatte kunna visa att det inte var så värst att få klippt klorna. Det var jätteroligt att se Enzo, som växer riktigt fint och jämnt. Han är fortfarande ett mycket söt charmtroll. Tack för fiket Sara och Andreas.

2016-10-03 Viggo på besök

Idag har vi haft besök av Viggo (MC Kiss ME Quick). Viggo är nästan 10 månader och är en mycket fin liten kille på bara 50 cm. Viggo tyckte bäst om vår valp Scarlet och de lekte riktigt bra på altanen. De andra tanterna hade han lite för mycket respekt för. Tusen tack Kristin för att du kom på besök, så vi kunna se Viggo.

2016-09-25 Besök hos Pippi

Efter promenaden i Bomarsund bjöd Pippis matte Titti på en mycket god fisksoppa. Titti och Pippi (MC Scent Of B&W) bor också på ett fantastiskt ställe med utsikt till havet och en jätte tomt. Tusen tack till Titti for att vi fick komma på besök och se hur underbart ni bor.

2016-09-25 Promenad med Ålands-whippets

Idag hade vi en fantastisk promenad med Ålands-whippetarna på vandringsleden i Bomarsund. Med på promenaden vad Jenny och Patrik med Rajah, Titti med Pippi, Mio med Tiger och så vi med Sös och Chanel. Vi hade riktigt fint väder och vilken natur. Tusen tack för en mycket trevlig promenad och sällskap.

2016-09-24 Utställning på Åland

Totalt var det anmäld 26 whippetar och domare var Diane Stewart-Ritchie från Irland. Vi hade med oss Sös (MC Sugar Babe) i öppenklass och Chanel (MC Cosmo Chanel) i championklass. Det var en tuff domare som utdelade många VG. Sös blev 3:a med CK utav 7 tikar och klarade sig bäst. Chanel gillade domaren inte alls - tyckte hon hade för lite bröstkorg och gav henne VG. Kennelmatte var en eftertraktat handler, som hjälpte kennel Adagio med att visa i BT och BIR/BIM och kennel Allettes i uppfödargruppen.

2016-09-23 Besök hos Rajah

I samband med att vi skulle på utställning på Åland bodde vi hos Rajah (MC Fascinating Cowboy). Rajah tyckte det var jättekul att ha två tjejer på besök. Whippetarna fick springa av sig och vi fick gått några underbara promenader. Sös och Chanel fick hälsa på Jenny och Patriks fina hästar. Tusen tack Jenny och Patrik för er stora gästfrihet - vilket fint ställe ni bor. Och tusen tack till Josefine och Daniel, som var hundvakt av övriga flocken mens vi var på Åland.

2016-09-21 Hälsning från Zelda

Nu har det gått 2 veckor sen Zelda fick komma hem och vi vänjer oss mer och mer vid varandra hela familjen. Zelda och Skye har klickat från dag ett och storasyster har verkligen tagit sig an Zelda, i början var hon verkligen ”hennes valp”. Det kissas och bajsas ute både på tomten och på promenader utan problem, vi har haft några olyckor inne men då har husse och matte varit ouppmärksamma. Några äventyr som Zelda har hunnit med är promenad i stora skogen, vara med på golfbanan och terrängbanan i stallet, träffat familj och vänner och fått sig ett bad (okej två, så går det när man gräver på tomten). Zelda går både i koppel och får vara lös varje dag när vi är ute och går vilket fungerar bra. Åka bil var lite tråkigt i början men nu verkar hon tycka det är skönt, lika bra att vänja sig med en husse och matte som flänger runt härochdär. Hon väckte oss väldigt tidigt första veckan men de senaste dagarna har hon inte vaknat förrän kl 6 så det går åt rätt håll. Hon sover i sängen med resten av familjen och det vi än så länge tycker är en riktig ”Zelda-grej” är att hon är lite gnällig och knorrig när hon ska lägga sig och sova eller vila, oavsett tid på dygnet. Det är inte så att hon inte vill somna men hon måste hitta den perfekta platsen, så hon ålar runt och knorrar och gnäller lite tills hon lagt sig riktigt bekvämt. Bekvämt ur whippetsynpunkt dvs. Hon pratar mycket mer än Skye överhuvudtaget så vi får se vad det hon blir för en liten clown när hon blir äldre. Vi har klippt klorna varje vecka och övar även på uppställning. Vi är så glada att just Zelda fick flytta hem till oss och vi har roligt varje dag tillsammans.

2016-09-18 Hälsning från Smukke/Ziba

För tillfället är det lugnt och tyst här hemma. Båda två sover efter mat (Ziba), bus och promenad tillsammans. Det går allt bättre med rumsrenhet, att sova tillsammans och att busa lagom. Smukke följer helst med på alla promenader när Ziba behöver gå ut och går mindre gärna ut själv med någon av oss. Det tog en vecka innan hon riktigt var "där". Fortfarande vill vår mer vuxna Chilidotter inte ha sällskap nattetid utan flyttar på sig eller går ur sängen till annan sovplats, när Ziba smugit sig intill (ovanpå täcket) där hon ligger och sover. Imorse var det Ziba som sov längst av hundarna. Smukke vill upp vid sju senast, men Ziba vill mysa och gosa och helst sova lite till. DET uppskattar verkligen matte som är morgontrött Hälsningar från två nöjda och glada (och trötta) ägare till två MC-juveler. Annette och Richard

2016-09-17 Herrman på rallylydnadstävling

I lördags var vi har och heja på Camilla och Herrman (MC Wild Cosmo) när de tävlade för 4:e gången i Mästarklass på Hölö/Mörkö BK. Herrman har redan fått titeln RDNM. Det är så himla roligt att se hur duktiga Camilla och Herrman är och vilket samarbete de har. Camilla och Herrman slutade som 5:a utav 41 startar och med 96 poäng.
Här finns en liten film på Herrman och Camilla: Herrman i Mästerklass

2016-09-11 Utställning i Lund

Idag har vi förflyttat oss till Lund BK där Svenska Vinthundsklubben har utställning. Totalt är det anmäld 8 baby valpar 4-6 mån, 6 valpar 6-9 mån och 56 vuxna whippet. Domare för valparna är rasspecialisten Marie Gadolin (Hound's) och domare för de vuxna Trevor Hiscock, Sydafrika.
Från MC deltog de två debutanter Vinking (MC Captain Tyler) och Scarlet (MC Scarlet Tyler) i baby valpklass 4-6 mån. Viking var ensam i sin klass, som han vann med HP och en mycket fin kritik. Viking slutade som BIM babyvalp. Som vanligt är det alltid en helt otrolig konkurrens för tikarna och det utan undantag i babyvalpklassen. I Scarlets klass var det 7 valpar och de fem av valparna var 1,5 till 2 månader äldre än Scarlet. Scarlet slutade som 2:a med HP. Vilken debut för de två små bebisar.
Isa (MC Heart Of My Babe), Lovis (MC Love Me Cowboy) och Smukke (MC Wonder Babe) deltog i öppenklass. Alla fick excellent och CK och återigen var det Isa som blev placerad och denna gång som 2:a i öppenklass.
Chanel (MC Cosmo Chanel) och Sös (MC Sugar Babe) deltog i championklass. Båda fick excellent och CK, men oplacerade. Inga blev placerad i BT.
Vår uppfödarklass blev 1:a med HP utav 2 grupper och vi slutade som BIS2 utav 5 grupper. Vi tycker det är så roligt att möjlighet att umgås och kunna ställa upp i grupptävlingar. Stort TACK för en fantastisk helg i MC-gänget.

2016-09-11 Inoff. utställning i Hölö

Idag har Pepsi (MC Hot Chili Pepper) varit på inofficiell utställning på Hölö-Mörkö BK. Domare är Marie Engström. Pepsi blev BIR, BIG och slutade BIS 4. Stort GRATTIS till Pepsi och Karin. Tyvärr finns det inga bilder från idag. Så bilden är från en annan utställning.

2016-09-10 Herrman i Rallylydnads mästerklass

I lördags 10/9 tävlade vi vår tredje tävling i rallylydnad Mästarklass (Norsborg BK) Det blev en 3:e placering med 96 poäng (av 30 deltagare) Tidigare tävlingar i Mästarklass: Katrineholm BK 21/8, 90 poäng och en 12:e placering (av 33 deltagare) Tierp BK 28/8, 92 poäng och en 2:a placering (av 12 deltagare)
Så nu kan Herman (MC Wild Cosmo) lägga till titeln RLDM. Planen är efter lite välbehövlig vila ska vi slipa på de nya momenten till nästa vår. Från 2017 kan man ansöka om rallychampionat, tre resultat i Mästarklass med lägst 95 poäng ger en championtitel. Kan vara ett mål för oss 2017 kanske? Många glada hälsningar från oss Camilla och Herrman

2016-09-10 Utställning i Eslöv

Idag är vi ett gäng MC:are som har varit på SKK Int utställning i Eslöv. Totalt var det anmäld 53 whippetar och domare var rasspecialisten Magnus Hagstedt (Signum).
Från MC deltog Isa (MC Heart Of My Babe), Lovis (MC Love Me Cowboy) och Smukke (MC Wonder Babe) i öppenklass. Alla tre fick excellent och Isa blev 3:a med CK, men oplacerad i BT.
Chanel (MC Cosmo Chanel) och Sös (MC Sugar Babe) i en mycket stor championklass (9 stycken). Båda fick excellent, men var båda oplacerade.
Vår uppfödarklass blev 2:a med HP utav 3 grupper. Stort TACK för super trevlig stämning i MC-gänget.

2016-09-04 Hälsning från Iris

Nu kan Iris (MC Kiss ME Cowboy) titulera sig LP1. På fyra tävlingar nu i sommar har vi fått ihop till ett lydnadsdiplom i klass 1! Vi har fått poängen 164,5, 183,5 och 180,5, vilket inneburit en andraplacering och två förstaplaceringar.

2016-09-04 Utställning på Öland

Enya (MC Kiss Of Fire) och Maggi (MC Kiss A Rose) deltog båda i valpklass. Maggi blev 2:a med HP efter sin syster Enya, som blev BIR valp och BIS valp på Ölands Nationella Utställning 4 september. Stort GRATTIS till er båda från stolta uppfödare.

2016-08-26 Hälsning från Maggi

Maggi hälsar från gårdagens fantastiska sommarkväll.

2016-08-23 Valpträff - Tyler kullen

Idag har vi haft första träff utav fem träffar i Tyler-kullen. Vi kör lite vardagslydnad så som inkallning, går fint i koppel, sitt och stanna i 30 minuter och sedan lite utställningsträning i 30 minuter. Sedan är det fika och trevligt samvaro bland de tvåbenade.

2016-08-21 Utställning i Norrköping

Idag var vi ett helt gäng MC:are som var på Int. utställning i Norrköping.
Totalt var det anmäld 49 whippetar och från oss deltog Leif (MC Hot News), Pepsi (MC Hot Chili Pepper), Skye (MC Hot Chocolate), Saga (MC Hot Ice), Lovis (MC Love Me Cowboy), Chanel (MC Cosmo Chanel) och Sös (MC Sugar Babe).
Domaren var mycket hård i sin bedömning och nästan hälften av alla hundarna fick very good. Leif, Skye, Saga och Sös fick alla very good. Pepsi fick excellent och vann junior klass tikar med CK och slutade som BT3 med R-Cert, Saga blev 4:a i juniorklassen. Lovis vann öppenklass och fick CK, men oplacerad i BT, Chanel blev 4:a med CK i championklassen.
Stort tack för hjälpen Josefine med att visa Sös. Som alltid var det trevligt stämning i MC-gänget.

2016-08-21 Scented kullen 10 år

I dag grattar vi Sille, Bianca, Heaven och Pippi på 10 års dagen

2016-08-20 Hälsning från Stina

Stina växer så det knakar och blir bara vackrare och finare. Hon är en riktig solstråle, öppen, positiv och hittar på en massa bus :-). Man blir glad av att bara titta på henne och se hennes pigga alerta ögon och kroppsspråk :-). Det är roligt att se vilka små egenheter som flickorna har… Stina gäsp-pratar tex och det låter så gulligt. Dagarna startar med att Stina överfaller Lisa med glädjeskutt och småbitande och sen tar första leken fart. En kort stunds tupplur och sen iväg till hundgården där Stina har träffat många olika slags hundar de senaste dagarna. Blir det för mycket skällande så kommer Stina gärna och söker skydd hos mig men annars är hon med i hundgänget och tycker det är kul. Senaste veckan har en whippetvalp som är 5 veckor yngre varit där och Stina och han har otroligt roligt tillsammans.

2016-08-18 Sunshine-kullen 9 år

Stort GRATTIS till Axa, Ronya, Tiger och Felix som idag fyller 9 år.

2016-08-15 Cosmo kullen fyllar 4 år

Idag grattar vi fina Cosmo-kullen som fyller 4 år

2016-08-13 Utställning i Askersund

Idag har det varit SKK Int. utställning i Askersund. Det var totalt anmäld 26 whippetar och domare var Göran Bodegård från Sverige. Från Magic Colour deltog Leif (Magic Colour Hot News), Bailey LCCH Magic Colour French Lover) och Saga (Magic Colour Hot Ice). Alla fick exc och både Leif och Bailey vann sina klasser med CK och placerade sig sedan båda två i bästa hane. Bailey BH2 med sitt andra cert och R-Cacib och Leif BH4. Saga var oplacerad i sin klass. Stort GRATTIS till alla. Vi är mycket stolta över er.

2016-08-12 Enya på besök

Idag har Enya (Magic Colour Kiss Of Fire) varit på besök. En liten fin tjej på endast 46,5 cm 8 månader gammal. Enya och Scarlet fick leka lite. Sedan fixade kennelmatte lite trimning av svans och klar inför utställningen på Öland i september. Vi passade så klart på att fota. Tack Karin för att du kom på besök och visade upp fina Enya.

2016-08-09 Ringträning och kennelträff

Totalt var vi 12 whippetar på träffen – Lovis och Cheríe, Smukke, Skye, Issi, Isa, Diba, Sille, Chili, Chanel, Sös och Scarlet samt alla mattar och hussar. Först var det ringträning, men tyvärr var vädergudarna inte helt med oss, då det började regna kraftigt, så vi gick inomhus. Efter träningen var det tid för de tvåbenade att ha det trevligt tillsammans. Issis matte Lotta hade med sig den godaste smörgåstårta – tusen tack Lotta. Det är lika fascinerande varje gång man samlar så många whippetar, att så snart de har hälsat på varandra på neutral mark umgås de med varandra utan problem och ligger bara och myser i soffor och korgar. Vi passade på att ta lite gruppbilder. Tusen tack för att ni alla var med till att göra det till en mycket lyckat träff.

2016-07-29/30 Utställning i Strömsholm

Som vanligt har vi varit på Whippetklubbens Riksutställning på Strömsholm. Totalt var det anmäld 64 hanar och 97 tikar. Domare var rasspecialisten Elisabet Janzon, kennel Wolf Tone.
Vi hade inga egna hundar med, då kennelmatte jobbade åt Whippetklubben, men på fredagen deltog Herrman (RLDA RLDF RLDN Magic Colour Wild Cosmo) och Dexter (Magic Colour Mystery Journey). Herrman blev 2:a med UK i en stor öppenklass (16 styck).
Dexter var ensam i kryptorchid klass och fick HP och blev BIS Kryptorchid.
På lördagen deltog systrarna Saga (Magic Colour Hot Ice) och Pepsi (Magic Colour Hot Chili Pepper).
Saga var oplacerad och Pepsi vann juniorklass tikar med UK (14 styck) och slutade BT3.
Vi är mycket stolta över Herrman och Pepsis fina placeringar, då konkurrensen var mycket hård. Tack Natalia Kozyreva och Lisa Meyer för att ni tog bilder och vi får använda dem.

2016-07-23 Utställning i Köping

Idag har vi varit på int. utställning i Köping. Det var totalt anmäld 46 whippetar och domare var Kitty Sjong, Danmark. MC-gänget bestod av Pepsi (MC Hot Chili Pepper) och matte Karin, Skye (MC Hot Chocolate) med Husse Daniel och matte Josefine, Saga (MC Hot Ice) med matte Angelica och Sös (Ch MC Sugar Babe) med kennelmatte, då kennelhusse var hemma och vaktade resten av flocken och alla valparna.
Pepsi, Skye och Saga gick i juniorklass och Pepsi blev 1:a med CK, Skye 3:a och Saga blev 5:a. Sös debuterade i championklass i Sverige och Sös blev 2:a med CK och slutade som BT2 med R-Cacib. Vi blev BIR uppfödarklass med HP, men var oplacerade i BIS-finalen. Stort tack till Daniel och Josefin som fotade.
Tusen tack för en mycket trevlig dag och tack för ni stannade till finalen även om vi inte blev placerad.

2016-07-23 Hälsning från Stina

Stina och Lisa har varit i hundgården på morgonen innan det blev för varmt. De har kul ihop. Stina vilar ut efter leken och sedan var det snabbt dags att försöka få fart på Lisa igen.

2016-07-21 Ringträning på kenneln

Inför somarens utställning hade vi bjudet in till ringträning, hemma i trädgården. Förutom våra egna hundar kom Maggi, Pepsi, Skye, Ascot och Bailey. I hettan fick springa lite i den temporära utställningsringen och ta emot tips från kennel matte. Efter träningen var det ficka på altanen med Berits hembak... vi kör igen nästa vecka :-)

2016-07-11 Hälsning från Stina

Stina är så duktig. Vill ha närhet och kel när hon ska sova, kaxig och morsk mot Lisa som har en ängels tålamod. Vi har börjat hitta en bra rutin ... På morgonen åker vi till en hundhage så Lisa får rusa av sig. Matte håller Stina nära sig första stunden tills Lisas värsta energi är bortsprungen. Sen på dagen så blir det små korta promenader där Stina ömsom hoppar runt Lisa. Har klippt klorna också. Stina låg så fint på rygg i knät och fick klippt klorna.

2016-07-10 Hälsning från Viking

Nu har han bott hos oss i tre dagar, allt går jättebra. Han förstår precis hur man blidkar husets chefswhippet, Dexter är jättesnäll mot honom och dom kommer väl överens. Han är jätteduktig på att gå i koppel och gillar promenaderna. Gå upp och ner för trapporna är rena rama barnleken, tycker Viking. Han är ingen storätare men han petar i sig så att han klarar sig, Dexters mat är definitivt mer intressant och vice versa, det är säkert mycket bättre käk i kompisens skål. Han har inte kissat eller bajsat inne en enda gång men vi "ropar inte hej" ännu. Han sover gott hela natten i egen korg och har inte vaknat förrän vid 6:30/7:00 och vi hoppas det håller i sig. Han är lugn och trygg, varken rädd för åskan som gick med dunder och brak i går kväll eller skotten, lagom höga, från skjutbanan på Almnäs. Han är precis så ljuvlig som vi hoppats på, busig så det ryker om tassarna på honom när andan faller på, nyfiken och alert. Idag gick husse ut med chefen/ Dexter utan honom och det blev ett par pip vid dörren men sedan så somnade han och sov gott tills de andra kom hem igen. En egenhet har han, än så länge så vill han bara kissa hemma på gården;-) Hälsningar från Viking, Dexter, Cato, Birgitta och Göran

2016-07-09 Utställning i Nörresundby (Danmark

Domare: Ales Novak, Slovenien, 64 anmälda whippets.
Från Kennel Magic Colour deltog Lily (MC Kiss Me Joy) och Anna (MC Hot Lips) med matte Pernille, Billie (MC Cosmo Wind), Joy (MC French Impulse) och Bianca (MC Scented White Diamond) med husse Allan.
Lily fick very good, Billie fick excellent och placerade sig som 4:a med CK i championklass, Anna fick excellent och placerade sig som 3:a med CK i junior klass, Joy fick excellent och placerade sig som 3:a i championklass och Bianca fick excellent och 1:a i veteranklass. Ingen blev placerade i bästa hane eller bästa tik. Grattis till alla och tack för att ni ställer upp.

2016-07-08 Utställning i Tvååker

Domare: Gerard Jipping, Nedeländerna (Holland), 67 anmälda whippets. Deltog från Kennel Magic Colour gjorde Isa (MC Babe Of My Heart) med matte Joanna Schelin, Smukke (MC Wonder Babe) med matte Annette Andersson och Lovis (MC Love Me Cowboy) med matte Vibeke Pedersen. Lovis fick en jättefin kritik, men tyvärr markerade hon på höger framben p.g.a. av skadan hon ådragit sig (förra månaden) så det blev very good. Smukke fick också en fin kritik speciellt för sina rörelser och excellent men oplacerad i konkurrens. Isa var återigen dagens stjärna med excellent och fjärde plats i konkurrensen utan CK. Grattis till alla och tack för att ni ställer upp.

2016-07-05 Hälsning från Stina

Hon har en stark grundtrygghet, är intelligent uppmärksam och vänlig. Det fungerar väldigt bra med Lisa (1,5 år). Lisa markerar ibland att vissa tuggben är hennes och Stina snappar snabbt upp meddelandet och går snällt undan. De sover ännu inte tillsammans men leker med viftande svansar. Nu kl 6.30 är det lite lugnt efter dagens morgonrusch som startade vid halvfem. Första natten och gårdagen kändes lite splittrade och osäkra för omgivningen var ju ny för Stina och hon var lite dålig med att äta vilket ju alltid är oroande. Nu på morgonen så åt hon med god aptit, bajsade enligt instruktionerna, rusade runt en stund med storasyster Lisa i hasorna och har nu lagt sig till rätta för morgonslummern. Förstås är Stina enormt duktig med sina toalettbesök :-). Det har bara hänt en liten olycka första kvällen som som berodde på att matte inte hann reagera. Tusen tack för att li lla Stina fick komma till just oss :-)

2016-07-04 Hälsning från Suki

Suki är så kavat, nästan lite lillgammal - och stolt ser hon ut. Hon är redan så duktig till att gå i koppel.

2016-07-03 Utställning i Borås

Domare: Roberto Forsoni. Italien (37 whippet). Från magic colour deltog Isa (MC Babe Of My Heart) Smukke (MC Wonder Babe) Lovis (M Love Me Cowboy). Alla tre deltog i öppen klass och fick excellent. Smukke och Lovis oplacerade.
Dagens stjärna var Isa som blev 2:a i öppenklass konkurrens med CK. Oplacerad i bästa tik. Det blev utdelat en del very good. Vi är nöjda med dagen. Stolta uppfödare önskar stort GRATTIS till alla.

2016-07-02 Hälsning från Suki

Man blir så glad när man får en sådan mail. ”Vilken fantastisk valp vi fått med oss hem! Suki är så trygg, nyfiken och älskar att gosa. Hon somnade i sin bädd ganska sent igår, utan att varken ha ätit eller kissat. Allt var väl väldigt nytt och spännande så det fanns inte tid för det helt enkelt :-) Stefan sov på soffan, i samma rum som Suki har sin bädd. Vid 3-tiden gick Stefan ut med henne för att kissa: succé! Resten av natten blev det gos på soffan med Stefan. Imorse åt hon färskfoder och sen bajsade hon ute. Sen har vi mest lekt, sovit och gosat. Suki har också slickat på sin spegelbild och hängt under soffan. Suki har blivit lite kaxigare nu, på skolgården jagade hon kort en pojke på cykel men kom snabbt tillbaka till oss.

2016-07-02 Hälsning från Scout

Sommarhälsning från Scout på sitt favoritställe vid forsen.

2016-06-29 Hälsning från Issi

Sååå trött........

2016-06-26 Hälsning från Sally och Tessa

En liten sommarhälsning från Sally och Tessa, som efter 2 månaders rekreation med Tessas ben följd av Sallys löp - ÄNTLIGEN kunna vi ta våra två underbara tjejer på promenad igen och de kunna springa tillsammans igen. Som tur hade de inte glömt hur underbar det är att vara tillsammans.

2016-06-26 Iris och Stina blir 1:a i lydnadsklass 1

Den tidigare stolta matten är nu om möjligt ännu stoltare! Idag tävlade jag och Iris för andra gången i lydnadsklass 1 och samlade ihop hela 183 poäng! Detta innebar dessutom en total 1:a placering och guldmedalj. Denna vovve!!

2016-06-24 Hälsning från Tiger

Glad Midsommar från Tiger med familj. Tiger gör som tjuren Ferdinand och luktar på blommorna.

2016-06-23 Hälsning från Enya

Enya och matte önskar trevlig Midsommar.

2016-06-19 Valparna får besök av sina framtida familjer

Idag var det stora besöksdagen för valparna. Alla valparnas mattar och hussar var på besök. Det var några trevliga timmarna med mycket valp mys och mycket prat. När valparna slocknade en stund passade de tvåbenade på att fika. Tack för mycket trevligt besök.

2016-06-18 Hälsning från Maggi

Maggi och matte är på valpläger utanför Örebro.( klicker.klok m Fanny Gott och Thomas Stokke). Två dagar avklarade av totalt tre. Jättenyttigt. Utlovades trötta valpar redan efter dag ett.... Tog en kvällspromenad m Maggi i ett naturreservat i Ånnaboda efter dagens övningar. Vet inte om hon verkar speciellt trött.... Matte är det däremot. Lilla Maggi. Allt är kul.

2016-06-16 French-kulle fyller 5 år

Idag grattar vi Joy, Bijou, Bailey, Walther, Cincy, Columbus och Vitesse med födelsedagen.

2016-06-15 Hälsning från Ascot

Ascot har varit i stugan i Norrland tillsammans med sin familj. Det har varit långa härliga turer i skogen.

2016-06-13 Hälsning från Lykke

Livet lekar för Lykke 3 år.
Lykke 

2016-06-13 Journey-kulle fyller 3 år

Stort GRATTIS till Lykke, Ninja, Dexter och Carlos som idag fyller tre år.
Journey kullen 3 år 

2016-06-10 - 2016-06-12 Utställning i Vejen (Danmark)

Vilken fantastiske tre dagar vi har haft i Vejen. Vi är: Vibeke & Henning med Lovis & Cheríe, Annette & Richard med Smukke, Allan med Billie, Joy och Bianca, Jeannette och Sös och Nanna. Vi hade hyrd ett stort hus i Christiansfeld, vilket gjorde att vi alla kunna mysa tillsammans och inte behöva lämna våra underbara hundar ensamma.
Antal anmälda whippetar och domare
Dag1: Totalt var det anmäld 54 whippetar och domare var Rodi Hübenthal från Sverige. Här blev alla hundarna blev mätt och det blev delat ut en del very good annars en trevlig domare
Dag2: Totalt var det anmäld 61 whippetar och domare var Petra Bannach från Tyskland. Hon var en mycket trevlig domare både mot hundarna och mot oss utställare.
Dag3: Totalt var det anmäld 63 whippetar och domare var Markku Mähönen från Finland. Denna domare använde hela skalan, han delade ut ett antal good och många very good. De två första dagarna var det en mycket trevlig stämning runt ringen, men sista dagen var det lite mera tyst och många undrade vad det var han var ute efter. Men så kan det bli ibland.

Billie – DKUCH Magic Colour Cosmo Wind
Dag1: VG
Dag2: Exc, 3:a med CK i championklass
Dag3: Exc, 3:a i championklass

Sös – DKUCH SEUCH Magic Colour Sugar Babe
Dag1: Exc, 1:a, CK i en stor öppenklass, BT2, Cert och R-Cacib. Detta var Sös 3:e danska cert och med det blev hon både dansk och svensk champion.
Dag2: Exc, 1:a, CK, BT1, Cacib och BIM första gång Sös ställer i championklass. Sös kritik:
2 years old, amazing bitch showing such a typical breed type, feminine head with sweet expression, excellent stop, dark pigment, typical top and underline, excellent lay back of shoulders, beautiful ribcage, excellent depth of chest, angulations full in harmony, strong muscle, typical feet, showed in excellent coat condition, sound mover, nearly parallel both ends, excellent presented
Dag3: Exc, 4:a i championklass

Smukke –Magic Colour Wonder Babe
Dag1: Exc
Dag2: Exc, 1:a, CK i en stor öppenklass, BT3, R-Cert
Dag3: Exc, 2:a, CK I en stor öppenklass, BT4

Joy –DKUCH Magic Colour French Impulse
Dag1: Exc, 4:a i championklass
Dag2: Exc
Dag3: Exc, 3:a, CK i championklass

Bianca –KLBVCH Magic Colour Scented White Diamond
Dag1: Exc, 1:a, CK, BIR veteran, oplacerad i BIS-finalen
Dag2: Exc, 1:a, CK, BIR veteran, oplacerad i BIS-finalen. Biancas kritik:
10 years old, lovely veteran bitch, still showing in an amazing condition, lovely feminine head, nice eyes, correct earset, lovely ribcage, good depth of chest excellent angulation behind, very nice feet, very nice coat condition, moves with a lot of speed, still happy in the ring, great pleaser to have her in the ring today Dag3: VG, BIM veteran

Uppfödarklass
Dag1: 1:a, HP och ärespris utav 4 klasser. BIS2
Dag2: 2:a, HP utav 4 klasser
Dag3: Vi valde inte att delta.

Lovis – Magic Colour Love Me Cowboy
Lovis skulle också ha deltat, men tyvärr skadade Lovis sig ett par dagar innan utställningen.

Detta gjort att matte Vibeke istället kunna agerar sekreterare genom att löpande uppdatera resultat från utställningen i vår slutna FB-grupp. Stort TACK för det fantastiska jobbet du gjorde. Vill också passa på att tacka våra två trogna fotografer Henning och Richard och Nanna som alltid hjälper till med att visa våra whippetar. Och inte minst Peter som håller skansen hemma med valpar och övriga flocken 1000 TACK alla för en helt otrolig fantastisk helg med mycket trevligt sällskap.

2016-06-11 Gold kullen fyller 8 år

Stort GRATTIS till Sessan, Nova, Jobbe, Spike och Mir, som idag fyller 8 år och nu är veteraner. Inte till att fatta:)

2016-06-11 Herrman på Rallylydnadstävling

Vi hade en bra tävlingsdag idag och vann med 97 poäng (26 startande). Jättekul! Bra flyt, Herrman var övertänd på uppgiften så jag behövde inte jobba så mycket, han gjorde momenten snabbt och säkert. Lite för snabbt ibland, därav avdraget på 3 poäng när han backade lite för fort, hamnade bakom och när vi gick framåt igen var han plötsligt på fel sida. Han kom snabbt över på rätt sida och vi fortsatte som om inget hänt... Här är bilder från prisutdelningen samt en bild från kvällen då Herrman var trött efter en lång dag i Södertälje... Domarens val" var något nytt, har aldrig hört talas om det. Tydligen något som arrangören beslutar om och som inte är praxis på alla tävlingar. Kul i alla fall! Stort GRATTIS till Camilla och Herrman. Vi är så stolta av er - ni är grymma inte många och inte alls en whippet får så höga poäng. Herrman har tävlat fyra gånger i Rallylydnad Avancerad och har fått 97, 100, 81 och 97 poäng!

2016-06-09 Iris gör debut på lydnadstävling

I går var det tävlingsdebut för matte Stina och Iris i lydnadsklass 1. Det gick väldigt bra och jag är mycket stolt över Iris. Vi fick ihop till 164,5 poäng (av 200) vilket innebär ett 1:a pris. Sedan fick vi totalt en andraplacering av tolv startande :). Men detta var bara början, nu ska vi satsa på ännu bättre poäng i framtiden.
Video på Iris

2016-06-05 Utställning i Norrköping

Idag har vi varit på utställning i Norrköping.
Totalt var det anmäld 29 whippetar. Domare var Bengt-Åke Bogren från Sverige. Från MC deltog Leif - Magic Colour Hot News, Pepsi - Magic Colour Hot Chili Pepper, Lovis - Magic Colour Love Me Cowboy och Sös - KLBJCH Magic Colour Sugar Babe. Sedan hade vi fint besök från Luleå, Stina med Iris - Magic Colour Kiss Me Cowboy var på besök hos kenneln och följde med på utställningen. Det var en helt otrolig trevlig stämning på utställningen och i MC-lägret. Som vanligt får man jobba när man inte ställer ut hon, så Stina fick fota. Det kommer flera bilder, då även Henning fotade. Alla MC-hundarna fick exc.
Leif blev 2:a i juniorklass hanar, Pepsi blev 2:a i juniorklass tikar. Lovis och Sös deltog i en stor öppenklass tikar, där det blev delat ut en del VG. Lovis blev 4:a och Sös blev 1:a med CK. Sös slutade som BT2 med cert. Det är Sös andra svenska cert och hon har även 2 danska cert. Vi blev även BIR uppfödarklass. Kenneln bjöd på glas som tack för trevligt sällskap och firande av Sös cert.

2016-05-28/29 Uställning i Hasmark (DK)

Traditions enligt var vi ett gäng glada MC:are på utställning i Hasmark.
Som alltid var det en fantastisk trevlig utställning som är välorganiserat av Myndeklubben i Danmark. Allt föregår på en fin campingplats. Fredag kväll är det Come Together party och lördag kväll efter utställningen är det gemensam middag, som vi så klart deltog på.
Från oss deltog Cia - MC Kiss An Angel, Billie - Ch MC Cosmo Wind, Leffe - Ch MC Cyber Life, Skye - MC Hot Chocolate, Sös - MC Sugar Babe. Joy - Ch MC French Impulse och Bianca - KLBVetCh MC Scented White Diamond. På söndagen kom även Lily MC Kiss Me Joy och Anna - MC Hot Lips. Det var mycket trevlig stämning i MC-gänget och teamwork fungerade perfekt alla ställde upp när det behövdes. Fotograferna denna gång var primärt Josefine och Jeannette. Stellan och Birgit hoppade in när Josefine och Jeannette var i ringen. Stort TACK till alla för en mycket trevlig helg.

Dag 1 var det anmäld 42 whippetar och domare var Angelika Kammerscheid-Lammers från Tyskland. Dag 2 Var det anmäld 48 whippetar och domare var Willem Buitenkamp från Nederländerna. Båda dagarna mättade domarna alla hundar, så det blev pratat en del om storlekar. Domaren på söndagen gav alla som var över standarden VG. Helgens två stora stjärnor var Billie som blev BIM dag 1 och Leffe som blev BIM och BIS 3 BIM dag 2. Såhär gick det för oss:

DAG1:
Cia: Exc, 1:a HP baby valp, BIR och BIS1 baby valp
Billie: Exc, 1:a i championklass, CK, Klub Cert, BH1, BIM. Ny klub Champion
Leffe: Exc, 2:a i chapionklass, CK
Skye: Exc, 3:a i juniorklass, CK
Sös: Exc, 2:a i en stor öppenklass (8 stycken), CK
Joy: Exc, 2:a i championklass, CK, Klub cert, BT3
Bianca: Exc, 1:a i veteranklass, CK, BIR och BIS3 veteran
Uppfödarklass: 1:a, HP Ärespris, BIS3 uppfödarklass

DAG2:
Cia: Exc, 2:a, HP i baby valp
Lily: Exc, 3:a, HP i baby valp
Billie: Exc, 4:a i championklass, CK
Leffe: Exc, 2:a i chapionklass, CK, BH1, BIM och BIS3 BIM
Skye: VG
Anna: VG
Sös: Exc (stor öppenklass 11 stycken)
Joy: Exc, 3:a i championklass, CK
Bianca: Exc, 1:a i veteranklass
Uppfödarklass: 2:a, HP

2016-05-21 Herrman på rallylydnadtävling

Vi hade frågat matte Camilla om vilka tävlingar Herrman skulle på framöver, då vi gärna vill se dem live. Och idag skulle de tävla på Botkyrcka Brukshundklubb som ligger hyfsat nära oss. För inte att störa för Camilla och Herrman sade vi inget om att vi tänkte komma och heja på dom. Den första timmen på plats, smög vi runt och gömde oss på behörig avstånd bakom om några träden, så de inte skulle upptäcka oss. Man kan väl säga att vi spionerade på Camilla och Herrman. Då det var dags för dom att tävla försökte vi att komma så nära det gick utan att de såg oss.
Det var en mycket hård domare endast 5 ekvipager av 24 blev godkända, Herrman och Camilla blev 3:a. Vinnaren fick 90 poäng, 2:an fick 81 poäng och Herrman som kom 3:a fick 79 poäng. 5:an 75 poäng och 6:an 68 poäng. Herrman kan nu lägga till titlen RLDA och är redo för att tävla i högsta klassen inom rallylydnad nämligen Mästerklassen.
Camilla och Herrman blev mycket glada för att se oss, då vi gav oss till känna. Vi passade så klart på att också ta lite uppställningsbilder på Herrman och han har blivit en riktig snygging. Stort GRATTIS till Herrman och Camilla.

2016-05-15 Utställning i Köge (DK)

Idag var det så dags för nationell utställning i Köge i Danmark. Det var totalt anmäld 22 whippetar och domare var Tomas Rohlin från Danmark. Sös skulle även ha varit med på denna utställning, men var på äventyr tillsammans med sin mamma i Norge. Från MC deltog Cia - MC Kiss An Angel, Billie - Ch MC Cosmo Wind, Lovis - MC Love Me Cowboy, Joy - Ch MC French Impulse och Bianca - MC Scented White Diamond. Såhär blev resultatet:
Cia 1:a med SL och BIM babyvalp, Billie Exc, 1:a med CK och BH4, Lovis Exc och 3:a, Joy Exc, 1:a med CK och BT4, Bianca Exc, 1:a med CK och BIR veteran och BIS2 veteran Allan, Birgit, Vibeke och Henning var så snälla att de visade upp vår uppfödar- grupp, som blev BIR uppfödare med HP och ärespris. Gruppen slutade som BIS 2 uppfödargrupp. Henning fotade på utställning.
1000 tack ni fantastiska valp- köpare och vänner. Vi är så tacksamma.

2016-05-15 Besök hos Tiger

På vägen tillbaka från Norge passade vi på att besöka Tiger - MC Sunshine Of My Life. Ninna och Stefan bjöd på kvällsmat och Tiger fick springa lite med Sös mens Chili fick stannar i bilen. Det var trevligt som alltid och synd att vi inte kunna stanna längre. Tusen tack Ninna och Stefan.

2016-05-14 Herrman på Rallylydnadstävling

Matte och Herrman har flow nu! Trots det dåliga whippetvädret, 10 grader, mulet och kyliga vindar, genomförde Herrman banan som på räls. Det är andra gången att Herrman tävlar i Rallylydnad avancerad. Förre gången blev han 1:a med 97 poäng - denna gång sopade han rent bordet och fick full pot - 100 poäng. Han slutar aldrig att överraska! Stort, stort GRATTIS till matte och Herrman - vi är så stolta av er.

2016-05-14 Utställning i Landskrona

Totalt var det anmäld 75 whippetar och domare var Harold Tatro från USA. Från MC deltog Billie - Ch MC Cosmo Wind, Smukke - MC Wonder Babe, Joy - Ch MC French Impulse och Bianca - MC Scented White Diamond. Sös - MC Sugar Babe skulle också ha deltaget, men vi var i stället på äventyr i Norge.
Billie, Joy och Bianca fick alla exc men oplacerade i sina klasser. Dagens stora stjärna var Smukke, som först vann en stor öppenklass tikar med CK och slutade med att bli BT2 med Cert. Stort grattis till matte och Smukke. Richard var bakom kameran. Stort tack till Allan, Annette och Richard för att ni ställar upp.

2016-05-10 Hälsning från Maggi

Det är jobbigt att jaga alla fjärilar och humlor som vaknat till liv. Också jobbigt att ha koll på matte som går hit o dit på udden o krattar och fixar. Maggi vill ha koll o hänger på. Här är hon på väg att slockna i kvällssolen efter en hård dag.

2016-05-08 Hälsning från Tiger

Idag fick vi denna fina bild på Tiger. Tiger är fortfarande pigg och älskar sina turer i skogen som vi gör mest varje dag.

2016-05-08 Hälsning från Tor

Nu är det äntligen vår, Tor är glad för nu får han vara ute i trädgården och leka. Allt är bra med honom, han är full med bus.

2016-05-07 Herrman på Rallylydnads tävling

Vi har tävlat rallylydnad i dag och det gick strålande. I det varma vädret var Herrman i sitt esse. Första tävlingen i avancerad klass Herrman vann med 97 poäng. Stort GRATTIS till Herrman och Camilla.
Komplett resultat finns här: MSB Rallylydnad

2016-05-07 Leif på utställning i Lidköping

Idag har Leif varit på utställning i Lidköping. Totalt var det anmäld 41 whippetar och domare var Annukka Paloheimo från Finland. Leif fick excellent och blev 2:a i juniorklass. Stort grattis till Leif och hans matte.

2016-05-05 Hälsning från Ascot

Idag kom det en hälsning från fina Ascot, som fyller 2 år idag. Ascot mår bra och är en fantastiskt fin och trevlig hund.

2016-05-05 Hälsning från Issi

Idag hängde Issi med på sin första utställning som vuxen

2016-05-05 Babe-kullen 2 år

Idag säger vi grattis till de åtta i babe-kullen, som nu officiellt är vuxna.

2016-05-01 Utställning i Roskilde

Idag var vi åter på utställning i Roskilde. Totalt var det anmäld 51 whippetar och domare var Torbjörn Skaar från Sverige. Från MC deltog Allan med Billie - MC Cosmo Wind, Joy - MC French Impulse, Bianca - MC Scented White Diamond, Annette och Richard med Smukke - MC Wonder Babe, Karin med Pepsi - MC Hot Chili Pepper och kennelmatte med Sös - MC Sugar Babe. Kennelhusse var hemma och tog hand om resten av flocken. Och idag var det strålande solsken och något varmare än dagen innan. Och såhär gick det:
Billie exc, 2:a, CK, BH2 med R-CACIB, som blir till CACIB, då 1:an var int.ch.
Pepsi exc, 1:a, CK och Cruftkvalificerat i juniorklassen
Smukke exc, 1:a, CK och Sös exc, 2:a i unghundsklassen
Joy exc, 2:a, CK i championklassen
Bianca, exc, CK, BT4 och BIR veteran, oplacerad i BIS-finalen
BIR uppfödargrupp med HP och ärespris, oplacerad i BIS-finalen
Stort tack till Richard som var fotograf och Nanna som hjälpte till där det behövdes. Tusen tack för trevligt sällskap och många skratt under dagen.

2016-04-30 Cia på besök

Cia matte passade på att komma på besök i Karise, nu då vi var i Danmark. Sedan skulle Cia's matte ha lite tips på hur man kunna få Cia till att sitta stilla när klorna skulle klippas. Självklart satt Cia helt stilla när kennelmatte klippte klorna. Hoppas matte fick med sig lite tips. Det var i alla fall jättetrevligt att få träffa Cia och hennes matte.

2016-04-30 Utställning i Roskilde (DK)

Idag har vi varit på utställning i Roskilde. Totalt var det anmäld 48 whippetar och domare var Irina Poletaeva från Finland. Allan med Billie - MC Cosmo Wind, Joy - MC French Impulse, Bianca - MC Scented White Diamond, Karin med Pepsi - MC Hot Chili Pepper och kennelmatte med Sös - MC Sugar Babe. Kennelhusse var hemma och tog hand om resten av flocken. Det var inte riktigt whippetväder, då det blåste mycket kallt det mesta av tiden. Det var inte riktig vår dag, men såhär blev resultat:
Billie VG, Pepsi VG, Sös exc, 2:a, CK, Joy exc, 4:a, Bianca, exc, BIR veteran. 2:a uppfödargrupp med HP. Tusen tack till Nanna som hjälpte till med uppfödar- gruppen. Nu ser vi fram emot morgondagen.

2016-04-23 Utställning i Västerås

Idag har vi varit på SKK:s nationella utställning i Västerås. Totalt var det anmäld 58 whippetar och domare var Arvid Göransson från Sverige. Från vår kennel deltog Skye - MC Hot Chocolate, Pepsi - MC Hot Chili Pepper och Sös - KKBJCH MC Sugar Babe. Pepsi och Skye fick båda excellent och Pepsi blev 2:a och Skye 3:a i juniorklass tikar och ingen juniorer fick CK. Sös klarade sig bäst genom att vinna unghundsklassen med CK och placerade sig sedan som BT3 med reserve cert. Vi var riktigt nöjda med dagens resultat, då domaren var ganska så sträng och det blev delat ut ganska så många very good och nästan inga CK, så att få excellent var riktigt bra. Tack för riktigt trevligt sällskap Karin och Josefine och tack för hjälpen med att fota.

2016-04-16 Skye och Pepsi på besök

Idag har Pepsi och Skye varit på besök. Vi skulle fixa lite svanstrimning inför utställningen i Västerås nästa vecka. Vi passade också på att ta lite foto på tjejerna innan golfbanan öppnar. Tyvärr började det regna när vi skulle ta kort på Pepsi. Efter jobbande med trimning och fotande var det lunch för dem tvåbenade. Tack för trevligt sällskap Josefine och Karin.

2016-04-01 Hälsning från Tessa

Det går framåt för Lilla Tessa, som bröt sitt ena framben för en vecka sedan. Hon kommer ut på små promenader i trädgården ( och hon tittar långt efter stora syster Sally) och så får njuta av solen på altanen. Det är lite av ett jobb att hålla henne i ro, men som tur är Tessa fortfarande en glad liten valp.

2016-03-30 Chili officiell Int. champion

Detta fina diplom kom äntligen idag med posten. Nu är det bekräftat och officiellt, att Chili är internationell utställningschampion, så nu kan hon titulera sig såhär: C.I.B. DKUCH SEUCH KLBCH KLBV12 Magic Colour Cyber Babe. Det tog "endast" 11 månader att få det bekräftat från FCI.

2016-03-29 Hälsning från Issi

Denna underbara bild fick från Lotta som har Issi

2016-03-26 Utställning i Vilsta

Idag har vi varit på Whippetklubbens ifficiella utställning i Vilsta. Totalt var det anmäld 98 whippetar och domare var rasspecialisten Barbara Ruth Smith.
Från oss deltog Bailey - SELCCH Magic Colour French Lover, Pepsi - Magic Colour Hot Chili Pepper och så vår Sös - JKLBCH Magic Colour Sugar Babe.
Alla tre fick excellent, Bailey var oplacerad, Pepsi blev 3:a utan CK i sin klass och Sös blev 3:a med CK, men oplacerad i bästa tik. Tack för trevligt sällskap Karin och Linda och tack Linda för hjälpen med att fota.

2016-03-22 Hälsning från Maggi

Då vi andra var i Danmark och ställa ut passade Maggi och matte på att träna lite utställning. Visst är Maggi fin hon också :)

2016-03-20 Utställning i Skälskör (DK)

Idag är vi ett gäng MC:are som har varit på Myndeklubbens utställning i Skälskör i Danmark. Det är totalt anmäld 53 whippetar och domare är Carina Ekwall från Sverige. Nedan finns vilka MC:are som deltog och deras resultat:

Cia - MC Kiss An Angel (debutant) - Exc, HP och BIR Babyvalp, BIS Babyvalp
Leo - MC Kiss Me Babe - Exc, UKL1, CK. BH3 Reserv.Cert, BIM mellemklass
Billie - Ch MC Cosmo Wind - Exc, CHKL3, CK
Leffe - Ch MC Cyber Life - Exc, CHKL2, CK
Pepsi - MC Hot Chili Pepper - Exc, JKL-1, CK,Juniorklub cert), BIR Junior, BIS2 Junior
Smukke - MC Wonder Babe - Exc, UKL4
Sös - MC Sugar Babe - Exc, UKL3, CK
Joy - Ch MC French Impulse - Exc, CHKL5
Chili - Ch MC Cyber Babe - Exc, CHKL1, CK, BT4
Bianca - MC Scented White Diamond - Exc, VKL1, CK,V-klb cert, BIM Veteran och ny veteran klub champion
Avelsklass med chilis alla fina barn - HP, AKL1, Ärespris, BIS1 Avelsklass
Uppfödargrupp - Uppfödargrupp2, HP

Som alltid var det trevlig stämning i MC-gänget. Stort TACK till Richardt och Annette som fotade, Peter, Helena och Annette som löpande uppdaterade vår MC-grupp på FB, Nanna för all hjälp i grupperna och stort tack till ni underbara valpköpare som gör detta möjligt.

2016-03-13 Hälsning från Issi

2016-03-12 Utställning i Strängnäs

Idag har vi varit på int. utställning i Strängnäs. Totalt var det anmäld 63 Whippetar och domare var Benny Blidh von Schedvin från Sverige.
Från oss deltog "Bailey" SELCCh Magic Colour French Lover, "Pepsi" Magic Colour Hot Chili Pepper, "Skye" Magic Colour Hot Chocolate, "Lykke" Magic Colour Love Journey, "Sös" KLBJCh Magic Colour Sugar Babe och "Chanel" DKUCH SEUCH KLBV15 Magic Colour Cosmo Chanel.
Alla fick excellent. Bailey blev 2:a med CK, men oplacerad i BH, Skye blev 4:a i juniorklass tikar, både Pepsi och Sös var oplacerade. Chanel blev 3:a med CK i championklass. Vi deltog också med både en avelklass efter "Chili" C.I.B. DKUCH SEUCH KLBCH KLBV12 Magic Colour Cyber Babe och avkommer från hennes 3 kullar och en uppfödargrupp. Vi blev BIR och BIS2 avelklass och vår uppfödargrupp blev 2:a med HP.
Som vanligt var det super stämning i MC-gänget.

2016-03-05 Hälsning från Tessa

Du ska bara veta att jag STORtrivs i min nya familj! Jag ÄLSKAR Sally och hon älskar MIG ?? Vi kan faktisk nästan inta klara det om vår matte och husse kommer på att gå på promenad med oss varje för sig ?? Och jag har varit hos veterinären och blivit vaccinerat, det gjorde inte alls ont och han var GALEN med mig och gav mig massor av beröm! Han tyckte, jag såg ut som en från Jönssonligan ??

2016-03-05 Hälsning från Issi

Issi jobbar nu 4 dagar i veckan, det går bra men hon är trött när vi kommer hem. Det är många som vill klappa. Börjar nu på en kurs på Gnosjö BK. Det är så man kan få individuell hjälp men även prova på sök spår blodspår, kanske något hon tycker är roligt. Ett av barnbarnen på 10 år brukar sova över här på helgerna, hon håller på och lär Issi lite konster. Dom kommer bra överens, så nu ville hon ställa Issi på Barn med hund i Laholm nästa helg.

2016-02-29 Hälsning från Maggi

Maggi är fantastisk! Tack för att just vi fick henne:-)men.....var har ni gömt off-knappen? Skickar lite kort ffa från då hon sover ... gäller att passa på. Sen lite film på Madame i trädgården. Ingen lätt uppgift att få med henne på film heller?? Vi tar nu promenader varje dag och hon går jättefint i kopplet. Ljud ute är lite läskigt - ffa motorer av olika slag. Men det går redan bättre. Bilåkning går hur bra som helst. Vi åker bil till lite olika kul ställen varje dag o gott godis väntar alltid i bilburen. Nu vill hon in i bilen. Hon räds inte mycket och är galet glad i folk. Några hundar har hon fått träffa och blev lika glad i dom också. Blir mer av den varan då hon får hänga med till jobbet sen.

2016-02-29 Hälsning från Tiger

Sänder ett par bilder från en härlig dag ute på isen med fiske och grillning av korv. Tiger kunde sträcka ut rejält på stora ytor. Och han är fortfarande mycket trogen människoflocken. Han kan stå och titta på skotrar i hög fart utan att springa efter.

2016-02-27 Ringräning

Idag har vi haft ringträning inför SKK utställningen i Strängnäs. Totalt var det 8 whippetar - Pepsi, Skye, Sessan, Zamba, Leo, Dexter, Chili och Sös. Det blev tränat individuellt och så tränade vi också att visa grupper. Det är så roligt att få träna så motiverade deltagare, ni var jätte duktiga. Efter träningen bjöd vi på fika och Karin hade i anledning av att Pepsi och Skye fyllde 1 år i veckan bakat en jättesmaskens kaka. Som alltid var det super trevlig stämning.

2016-02-23 Hot-kullen fyller 1 år

Stort GRATTIS till Frasse, Leif, Tor, Pepsi, Saga, Skye och Anna från Hot-kullen som fyller 1 år den 23 februari 2016. Inte till att fatta att det redan har gått ett helt år.

2016-02-17 Hälsning från Tessa

Det går så bra med Tessa och Sally. Tessa är den sötaste, gladaste, kärleks- fullaste lilla valp! Och Sally har taget bra emot henne. De lekar och lekar (Sally är mycket glad för att köra runt med den lilla), och Tessa har blivit modig och trygg nog till både att säga vov och "gå till genattack", när Sally är för våldsam mot henne. Hon har ett trick med att ställa sig över Tessa och så korsa frambenen framför henne, så Tessa blir fånget. Hon viftar och viftar på svansen och är helt klart glad för sin lilla vän, och är mycket, mycket upptagen med att hålla öga med den lilla - så båda sover tungt och bra efter leken. Det enda "kritiska" tidpunkt är när de ska äta; Sally har nu gått till att tycka att det OK att Tessa äter av hennes mat, när Sally HAR ätit klart. Vi var i Bernstorffsparken på en liten promenad idag - och så rörande att se att Sally håller öga med den lilla och springer efter henne, om hon kommer lite för långt bort från oss. Vi är eniga om att vi inte kan vara mera nöjda efter bara knapp 5 dagar Vi tycker, vi är mycket, mycket lyckosamma med de två underbara tjejer. Tusen tack för dom.

2016-02-16 Hälsning från Cia

Tusen tack för detta fantastiska lilla väsen. Hon har fullkommen intaget min bästa stol, min säng och våra hjärtan. Som framgår av bilderna har Cia det bra med Sky. Var lite bekymrat för om det ville vara mycket för henne, med en så stor hund, men hon styr showen med hård hand. Det finns inte gummiband särskilt länge åt gången i Skys öron, när Cia ändrar sig från en liten, from sovande ängel till ett frodandes, morrande kruttunna, som springer upp i ett blixt snabbt bakhållsattack. Jag tror aldrig, jag har upplevd en valp med så mycket ljud i. Cia slippar ifrån att sno Skys mat - Sky står bara och tittar medens hon funderar på, om det kanske blir något kvar av den där ankhalsen till henne. Sky säger annars ifrån, om de andre hundarna närmar sig. Hennes självförtroende växer och växer, och idag har hon varit hela trädgården. Hun och Sky springer runt med 100 km i timmen (nästan). Det är ett rent nöje att se på dom. Efteråt är hon återigen förklädd som en ängel och sover söt. Med andre ord: Vi stortrivs med varandra.

2016-02-15 Hälsning från Charlie

Charlie är helt på toppen. Med risk för att han tar revansch vill jag bara säga att han är mycket enkel. Biter egentligen inte i så många saker (med undantag av ett par gula knappar på våran soffa) och stopper närmast på en gång som vi säger nej. Och är annars mycket lugn/påpasslig även om det är full fart på honom när han lekar. Det är superbra då vi hade förberedd flickorna på att bli biten och riven mycket mera. Så nu har båda flickor koll på att säga nej och ge honom något att bita i om det är nödvändigt. Han har upplevd mycket idag och har lekt en kvart med grannens 5 månader gamla valp (King Charles), och det gick superbra, och man kunna riktigt se dem springa iväg och vara glada, så en super bra upplevelse på "kontot". Även en katt fick han hälsat på...han gick försiktigt fram mot den och vände så bara runt så han var ca 1 meter ifrån den ... det vara nog inte vid.

2016-02-14 Utställning i Frederecia (DK)

Idag har vi varit på utställning i Fredericia. Det var totalt anmäld 48 vuxna whippetar och 9 valpar. Domare för de vuxna whippetarna var Marie-Josée Melchior, Luxembourg. Domaren var mycket fokuserat på storleken och det blev utdelat mycket very good.
Från oss deltog Billie - DKCH Magic Colour Cosmo Wind (som var en av de många som fick very good), Sös - KLBJCH Magic Colour Sugar Babe vann unghundsklassen med CK och slutade BT4, Smukke - Magic Colour Wonder Babe blev 3:a med CK och så Chanel - DKCH SECH KLBV15 Magic Colour Cosmo Chanel belv 2:a med CK i championklassen. Vi ställde även med en uppfödaregrupp. Vi blev 2:a med HP.
Tusen tack för hjälpen Nanna med att visa Chanel i bästa tik och Sös i uppfödargruppen. Som alltid var det glatt humör och trevlig stämning i MC-gänget.

2016-02-13 Hälsning från Enya

Resan hem gick bra. Flera gånger höll hon på att somna, men hon ville hela tiden vara med och titta på allt. Hon och katterna kommer bra överens. De är väldigt nyfikna på hennes mat och hon låter dem gärna smaka. Gibson håller sig lite på sin kant. Tycker inte om när hon vill ligga bredvid honom. Då går han iväg, men han är jätte-snäll och försöker leka lite med henne. Natten har varit lugn. Hon har sovit i sängen. Kissat och bajsat ute har hon också gjort. Ett stort gosedjur har hon fått, en drake som nästan är lika stor som henne själv. Den har hon gått och släpat runt på. Hon har lyckats att hoppa upp i soffan själv också. Lite hjälp fick hon första gången.

2016-02-12 Hälsning från Maggi

Vi är helt imponerade! Maggi fann sig tillrätta direkt. Gör sina behov ute, busar, äter och sover som hon ska. Hälsade på katten Sniff direkt och hon är nu godkänd av honom. Just nu vilar hon med mig i soffan. Gick upp tidigt i morse på hennes inrådan.(Sov till 04.30 men sen var det bus i trädgården och inomhus).

2016-02-08 Hälsning från Smukke

En trött whippetfröken ligger i stolen intill och undrar vad i hela friden matte gör uppe så här tidigt ;-) Kanske blir det en morgonpromenad längs med havet om en dryg timme nä fröken är vaken.

2016-02-08 Hälsning från Viggo

Det går bara bra här med Viggo. Han ligger just nu i sin säng och tuggar på diverse leksaker hihi.

2016-02-07 Hälsning från Tor

Tor har varit Småland med husse och lilla-matte och lilla-husse. Tor fick två nya kompisar, det blev till mycket lek. Tor var väldigt trött då dom kom hem.

2016-02-07 Hälsning från Cia

Resan tillbaka till Danmark gick bra. Cia sov i knäet på sin matte och gjorde ifrån sig när det var rast. Allt går också bra med övriga hundar i flocken.

2016-02-02 Jazzo-kullen 6 år

Idag grattar vi Sille och Jazzos fina valpar med de fyllda 6 år.

2016-01-07 Whippetbesök

Idag har vi haft fint besök av Cherie och Lovis med matte och husse samt Smukke med matte och husse. Först gick vi en promenad i skogen sedan var det mycket valpmys. Vi två-benade passade på att fira alla 2015:s framgånger för MC-gänget i utställnings- ringarna med kransekage och champagne (vunnit i Neumünster) och efteråt god mat. Tack för trevligt besök.

2016-01-02 Hälsning från Issi

Har fullt upp att vakta min julklapp, 5 barn,9vuxna,1 mops idag är det inga problem för mig stor skillnad från förra julen då jag var stressad och rädd. Börjar mitt nya år med att jobba 4 dagar i veckan,hoppas allt bra med er och de fyrbenta Issi,Lotta