2021-08-18 Sunshine-kullen fyller 14 år

Stort grattis till Axa, Ronya och Feliz som fyller 14 år idag

2021-08-15 Utställningshelg på Bornholm 2021

Vilken helg vi har haft på Bornholm – fantastiskt väder, supertrevliga resultaten och supertrevligt sällskap runt ringen.
Traditions enligt var vi åter på utställning på Bornholm. Som något nytt hade Dansk Myndeklubben en national utställning på fredagen och DKK två internationella utställningar lördag och söndag.
På fredagen var det anmäld 24 whippetar och domare var Martin Johansson från Sverige. Lördag och söndag var det anmäld 35 whippetar per dag och domare lördag var Paul Lawless från Irland och domare söndag var J. Vasco Pocas från Portugal.
I år var vi en liten grupp MC:are. Vår grupp bestod av Allan, Peter och Jeannette. Längra ner i texten ser du hur det gick för våra hundar:

LUNA - MAGIC COLOUR SHAPE OF GLORY (Snow Hill The Shape Of You At Pinnacle och Ch Magic Colour Sugar Candy)
Luna deltog lördag och söndag och vann sin klass och blev BIR valp båda dagarna.

BOSS – MAGIC COLOUR SHELDONS THEORY (Ch Courtborne Sheldon X Ch Magic Colour Cyber Babe)
Fredag: EXC-1, CK, BH2, CERT och NY DANSK CHAMPION!
Lördag: EXC-1, CK
Söndag: EXC-1, CK, BH1, CACIB, BIR och BIG2

BILLIE – DKCH KLBCH MAGIC COLOUR COSMO WIND(Ch Khalibadh Solglimt X Ch Magic Colour Cyber Babe)
Fredag: EXC-2, CK, R.Vet.CERT
Lördag: EXC-1, CK, Vet.CERT, BH4
Söndag: VG

CANDY – DKCH SECH FICH MAGIC COLOUR SUGAR CANDY(Ch Klenod’s Yum-Yum X Ch Magic Colour Sugar Babe)
Fredag: EXC-1, CK
Lördag: EXC-3, CK
Söndag: EXC-3, CK

BELLA – MAGIC COLOUR BLOND SAIL(Ch Show Hill Full Sail X Ch Magic Colour Cosmo Chanel)
Fredag: EXC-2
Lördag: EXC-1, CK, BT2, R-CERT, CACIB
Söndag: EXC-4, CK

SÖS – DKCH SECH MAGIC COLOUR SUGAR BABE(Ch Manoush Darth Tyranus X Ch Magic Colour Cyber Babe)
Fredag: EXC-2, CK, KLB-CERT

CHANEL – DKCH SECH KLBV15 KLBCH DKVECH MAGIC COLOUR COSMO CHANEL(Ch Khalibadh Solglimt X Ch Magic Colour Cyber Babe)
Fredag: ECX-1, CK, KLBVE-CERT, BIR Vet., BT2, BIS2 Veteran
Lördag: EXC-1, CK, BIR Vet.
Söndag: EXC-1, CK, BIR Vet., BT4

UPPFÖDARKLASS
Vår fina uppfödarklass blev BIR alla tre dagar med HP och Ärespris. På fredagen blev den BIS1.

Man kan lugnt säga att Boss var helgens stora stjärna – stort grattis till Boss och Allan – så väl förtjänat efter 7 reserv cert. Men även vår fina veteran Chanel slog till genom att blir BIR veteran alla tre dagar och två bästa tik placeringar.
STORT TACK FÖR AL HÄLP
Ett stort tack till Stine Winther, Caroline Winther, Jonna Sörensen och Mette Blach som hjalp oss med vår uppfödarklass och bästa tik. Och stort tack till Torben Blach för alla fina foton.

2021-08-15 Cosmo-kullen fyller 9 år

Stort grattis till Issi, Chanel, Billie, Hjalmar, Herrman, Pluta och Saba som fyller 9 år idag

2021-08-01 Nordisk utställning i Brörup, Danmark

Dagens stora stjärnor var Candy och hennes dotter Luna. Vi är så glada och stolta över vår fina Candy nu kan titulera sig som dansk, svensk och finsk champion. Candy har varit nära många gångar med flertalet reservcert och så mitt upp i allt kommer det en pandemi, som sätter stop för utställningar i nästan två år, så det var det extra roligt att det gick hela vägen idag.
Det var totalt anmäld 42 whippetar och domare var Massimo Leonardo Inzoli från Italien. Från Magic Colour deltog valparna Love – Magic Colour Fields Of Love och Luna – Magic Colour Shape Of Glory samt Bella – Magic Colour Blond Sail och Candy – DKJUCH DK KLBJCH Magic Colour Sugar Candy i öppen klass.
Så här gick det för våra hundar:
Love: SL (särdeles lovande) 2
Luna: SL 1, BIR valp
Bella: EXC
Candy: EXC-1, CK, BT1, Cert, Nordisk Cert, BIM och ny dansk, svensk och finsk champion!
Denna gång var vi en liten grupp och vi hade det supertrevligt med Stellan, Nanna och hennes mamma Marianne. Tack Stellan för hjälpen med att fota då både kennelmatte och kennelhusse var inne samtidig med Candy och Bella i öppen klass. Tack för en riktig dejlig dag – man kan väl säga att det gick väldig snabbt och lätt att komma hem.

2021-07-31 Sugar-kullen 4 år

Stort gratis till alla i Sugar-kullen som fyller 4 år idag

2021-07-24 Kennelträff

Idag har vi haft kennelträff på Smålandsstenars Brukshundklubb. Totalt kom 14 hundar och 17 personer. Det som deltog var Sonja (Magic Colour Fields Of Heaven) med Anette och Dex, Yatzy (Magic Colour Sugar Of Love) med Ada och Tobias, Sia (Magic Colour Atlas Heaven) med Nina och Galic, Harry (Magic Colour Fields Of Dreams) med Anna, Hugo och morfar, Kiwi (Magic Colour Shape Of Diamond) och Issi (Magic Colour Crystal Cosmo) med Lotta, Enya (Magic Colour Kiss Of Fire) och Gibson med Karin, Tex (Magic Colour Fields Of Gold) med Lotto och Thore, Junior (Magic Colour Fields Of Poetry) med Johlina och Lena och så våra hundar Luna, Bella, Candy och Sös.
Programmet för dagen var att vi började med en promenad, sedan var det utställningsträning för de som hade lust med det. Därefter fick alla prova på Nosework, som Lotta med Kiwi och Issi hål i. Stort tack till Lotta – det var verkligen uppskattat. Tack Tobias för hjälpen med att fota.
Vi avslutade med fika. Under fiket mättade och vägde vi hundarna samt tog lite uppställningsbilder på hundarna. Alltid roligt att kunna följa valparna.
Tack för ni kom och var med att göra det till en supertrevlig dag.

2021-07-13 Sheldon-kullen 5 år

Stort gratis till alla i Sheldon-kullen som fyller 5 år idag

2021-06-19/20 DKK internationella utställningar i Vejen

Denna helg har vi varit på DKK:s internationella utställningar lördag och söndag i Vejen. På lördagen var det anmäld 54 whippetar. Efter ett antal domarändringar slutade det med att domare var Bengt-Åke Bogren från Sverige. På söndagen var det anmäld 49 whippetar och domare var Grzegorz Weron från Polen.
Från oss deltog Luna – Magic Colour Shape Of Glory i babyvalpklass. Boss – Magic Colour Sheldons Theory och Kenzo – Magic Colour North Sail deltog båda i öppen klass hanar. Candy – Magic Colour Sugar Candy och Bella – Magic Colour Blond Sail deltog i öppen klass tikar. DKCh SECh KLBCh Chanel – Magic Colour Como Chanel deltog I veteranklass. Och så vår fina uppfödarklass bestående av Bella, Chanel, Candy och Boss.
VALPEN
På lördagen fick Luna SL (Särdeles lovende) och vann sin klass och blev BIR babyvalp. Luna klarade sig även bra i BIS-finalen, där hon slutade som BIS2 babyvalp bland mera än 50 babyvalpar. På söndagen fick Luna återigen SL och blev 2:a i sin klass.

HANARNA
Boss fick EXC båda dagarna. På lördagen vann Boss öppenklass med CK och slutade som BH2 med R-cert och CACIB – så nära sitt sista cert för att bli chanpion. På söndagen blev Boss 3:a i sin klass. Kenzo fick VG på Lördagen. Vi valde att dra Kenzo på söndagen.

TIKARNA
Candy fick excellent båda dagarna. På lördagen blev hon 2:a med CK, BT3 med R-Cert och R-CACIB. Så nära sitt sista cert för att kunna bli champion. På söndagen blev hon 2:a med CK. Bella fick excellent båda dagarna. På lördagen blev hon 3:a och på söndagen blev hon 3:a med CK.
Chanel vår fina veteran på 9 år var helgens stora stjärna. Chanel fick excellent och vann sin klass med CK, Veteran Cert och BIR Veteran båda dagarna. Veteran certet på lördagen gjorde att hon nu också är dansk Veteran Champion och kan titulerar sig DKVECH. Chanel blev dessutom BT1 och slutade BIM mot Colourfield I'm Ready To Rumble, som är efter Ch Jesrae Game Of Thrones X Ch Magic Colour Sugar Blue. Chanel fortsatte att visa sig från sin bästa sida – och dessutom i regnväder – på söndagen. Hon slutade BT3. Vi är mycket stolta över denna fina 9-åriga veteran.

UPPFÖDARGRUPP
Både lördag och söndag blev vi BIR med vår uppfödargrupp och fick Ärespris och HP. Vi var oplacerat i BIS-finalen.

TACK
Stort TACK till Nanna Friis Jensen som hjälpte med att visa Candy i öppenklass på lördagen och vår uppfödargrupp båda dagarna. Stort TACK Nana Borup som hjälpte till med vår uppfodargrupp i BIS-finalen på lördagen. Stort TACK till Allan som hjälpte till med att fota (det var första gång) när vi visade hanarna. Och ett JÄTTE TACK till Ruth och Stellan som tog hand om de av våra hundar som inte var med på utställningen och för att vi fick invaderar ert hem under hela vår vistelse i Danmark.

2021-06-16 Frech-kullen 10 år

Stort gratis till alla i French-kullen som fyller 10 år idag

2021-06-13 Journey-kullen 8 år

Stort gratis till alla i Journey-kullen som fyller 8 år idag

2021-06-12/13 Danska Vinthundsklubbens 50-års Jubileumsutställning i Vejen

Traditions enligt var vi på Danska Vinthundsklubbens 50-års Jubileumsutställning i Vejen. För oss var det den första utställning på 1 ½ år. Det var utställning både lördag och söndag. På lördagen var det anmäld 56 whippetar och domare var Tomas Rohlin. På söndagen var det anmäld 44 whippetar och domare var Kitty Sjong.
Från oss deltog valparna Love – Magic Colour Fields Of Love och Luna – Magic Colour Shape Of Glory I baby valpklass. Boss – Magic Colour Sheldons Theory och Kenzo – Magic Colour North Sail deltog båda I öppen klass hanar. Candy – Magic Colour Sugar Candy och Bella – Magic Colour Blond Sail deltog I öppen klass tikar. DK Ch SE Ch KLBCh Chanel – Magic Colour Como Chanel deltog I veteranklass. Och så vår fina uppfödarklass bestående av Bella, Chanel, Candy och Boss.

VALPARNA
För att vara första gången valparna var i en utställningsring skötte de sig exemplarisk båda två. Love var ensam i sin klass och i Lunas klass var de tre båda dagarna. De fick båda två ”särdeles lovende” med mycket fina kritiker och vann sin klass. Luna blev BIR valp och Love BIM båda dagarna. Luna blev BIS2 valp på lördagen och BIS 1 valp på söndagen.
HANARNA
I öppenklass hanar deltog 5 hanar. Boss fick EXC. På lördagen blev han 2:a med CK i öppenklass och slutade som BH4. På söndagen blev han 3:a. Kenzo fick VG båda dagarna.

TIKARNA
I öppenklass deltog 14 tikar på lördagen och 8 på söndagen. I veteranklassen deltog 2 på lördagen och 1 på söndagen.
Candy fick excellent båda dagarna. På lördagen var hon oplacerat och på söndagen blev hon 4:a.
Bella fick excellent båda dagarna. På lördagen blev hon 2:a med CK och slutade BT2 med R-Cert – så nära certet.
Chanel fick excellent och vann sin klass med CK, Veteran Cert, Klub veterancert båda dagarna. På lördagen fick hon även titlen Klub Jubiläumsveteranvinder 2021. På lördagen var Chanel oplacerad i BT, och på söndagen blev hon BT2. Chanel klarade sig även mycket bra i BIS finalerna där Chanel blev BIS 2 Veteran båda dagarna.

UPPFÖDARGRUPP
Både lördag och söndag vann vi med vår uppfödargrupp och fick Ärespris och HP. I BIS finalen blev vii BIS 1 Uppfödargrupp båda dagarna.

MC-gänget bestod av Stellan och Ruth, Allan och kennelmatte och -husse. Det var bra och trevlig stämning. Tack för en super trevlig helg.

2021-06-11 Gold-kullen 13 år

Stort gratis till alla i Gold-kullen som fyller 13 år idag

2021-05-30 Träff och ringträning

Idag testade vi om det gick att ha ringträning hemma hos oss. Vi kunna snabbt konstatera att vi inte har någon bra plan gräsmatta att springa på. Vi hade bjudet in Vibeke och Henning med Cheríe och Lovis (senast vi sågs var augusti 2019) och Lotta med Issi och Kiwi till att testa med oss.
Det blev till en kort träning, då det var ganska så varmt. Efter träningen stod det på grillning och trevligt sällskap. Tack för en supet trevlig dag.

2021-05-29 Luna på valpkursavslutning

Idag så sista gången på valpkursen. Det är ett av de bästa valpkurs vi har varit på. Utöver lite träning så bestod avslutningen i en tävling – Bäst i test. Vi blev delat upp i två grupper som skulle tävla på tid och vara smartast – dock aldrig på bekostnad av hundarnas säkerhet. Det var jätteroligt. Bilderna talar för sig själv. Den grupp som Luna och jag deltog i vann tävlingen. Vi avslutade med fika. Synd det inte finns någon fortsättningskurs.

2021-05-29 Luna fem månader

Idag fyller Luna fem månader och vi passade på att fota henne. Hon utvecklas fortfarande riktigt fint. Hon är mitt upp i att byta sina tänder.

2021-05-22 Godissök

Inspirerat av Lunas valpkurs blev det godissök för hela gänget i trädgård. Man kan lugnt säger det var mycket uppskattat av alla. Så roligt att se hur de tar sig an sökning på olika tillvägagångssätt. Roligt tyckte de alla fall det var

2021-05-22 Luna på valpkurs

Luna och matte går på valpkurs på Smålandsstenars Brukshundklubb. Det är ett annorlunda och mycket bra valpkurs. Temat idag var olika formar för sök. Nästa gång är det avslutning och en liten tävling.

2021-05-05 Tyler-Kullen fyller 5 år idag

Stort gratis till alla i Tyler-kullen som fyller 5 år idag

2021-05-05 Babe-Kullen fyller 7 år idag

Stort gratis till alla i Babe-kullen som fyller 7 år idag

2021-04-29 Luna – Magic Colour Shape Of Glory 4 månader

Vår fina Luna – Magic Colour Shape Of Glory idag 4 månader utvecklar sig fint. Luna är efter Snowhill The Shape Of You at Pinnacle och Magic Colour Sugar Candy.

2021-02-23 Hot-Kullen fyller 6 år idag

Stort gratis till alla i Hot-kullen som fyller 6 år idag

2021-02-01 Jazzo-Kullen fyller 11 år idag

2021-01-01 Atlas-Kullen fyller 1 år idag

Stort grattis till Remus, Sören, Milou, Perro, Sia, Fay och Selma som idag fyller ett år