2021-12-31 Scarlet har lämnat oss

Det blev ett trist slut på 2021 för oss, då lilla Scarlet lämnade oss: på morgonrasten träffade vi på grannens lösa hund, och som alltid fick han utskällning av alla våra hundar – idag var även Scarlet förbannat. Väl hemma igen började hon flämta och tappade plötsligt balansen. En kort skakning och sedan ett skrik av smärta, två stora andedrag sedan var hon borta! Vi är ganska säkra på att hennes upphetsning hade utlöst en stroke som alltså tog hennes liv. Allting tog bara någon minut sedan låg hon helt livlös på köksgolvet.
Det är första gången vi har haft en hund som dör i vårt hem, så det var lite av en chock båda för oss och övriga hundar, som instinktivt förstod vad som hände. Allt går så snabbt att man inte hinner ta in vad som faktisk händer!
Scarlet var vår lill-gamla hund, som aldrig har förstört något som valp, aldrig har sprungit ifrån oss (efter vilt) och egentligen aldrig har gjort så mycket väsen av sig – hon hängde med på det mesta utan att klaga eller strula till det. Exteriört var hon fin utan några överdrifter, och satte alltid fart när hon skulle visa upp sig i ringen – hon hade två svenska utställningscertifikat, och hade det inte varit för pandemin hade hon fått många chanser att ta hem det sista… nu blir det inte fler utställningar för henne.
Scarlet blev bara 5 1/2 år vilket ju är ett alldeles för kort liv – men det är ju tyvärr så det är i naturen ibland. Nu får hon mysa vidare i regnbågslandet med favorit-tanten Carla. Du är redan saknat här hos oss…


Scarlet är från vår första kull efter Chanel. Hon party coloured med brindle och är som unghund lite sent utvecklat. Hon är lite mindre i det hela och syns som en riktig unghund jämfört med övriga flocken.
Hennes bästa vän är Sös, som utvisar enormt tålamod och låter egentligen Scarlet göra vad hon vill med henne. Men hon gir igen när det blir spring i trädgården, då får Scarlet de stryk hon behöver för att inordna sig i flocken.
Scarlet är mycket framåt och går till alla hundar och människor - det enda hon egentligen inte gillar är att åka bil.

Uppfödare Födt Färg Höjd
Kennel Magic Colour 2016-05-05 Party Colour med Brindle 47 cm

Stamtavla

NOUCH, SEUCH, NV-15
Burnt Sienna Sandstone Quarry
FIUCH
Encautom's Poseidon From Ocean
Belltown Days Of Thunder ForgetMeNot Flying Star
Nightvision Astra Of Belltown
Encautom's Cayenne Multi CH Softouch Hunter's Moon
Refined First Encautom
Multi CH
Burnt Sienna Midsummer Breeze
INT CH
Mac Bells Citizen Kane
SEUCH, NOUCH, INTUCH
Adagio My Culture
Carmodey Derby
SEUCH, NOUCH, INTUCH
Adagio Love Is All Around
SEUCH, NOUCH, INTUCH
Fennaur Delacroix
Multi CH
Flic Flac Kiss Of Love
DKUCH, SEUCH, KLBV15
Magic Colour Cosmo Chanel
SECH
Khalibadh Solglimt
USCH
Starline's Reign On
USCH Hamrya's Lucky Charm
USCH
Ringmaster's Gold Fever
Khalibadh Frostfjäril INT CH
Bohem Flight Time
INT CH
Khalibadh Eldstorm
DKCH, SECH
Magic Colour Cyber Babe
SECH
Airescot Cyber Dragon
Sportingfield B&W Airescot
DKCH, SECH
Collooney Winner Takes It All
Airescot Jenny Lind Multi CH
Sporting Fields Jazz Fest
INT CH
Paris Beatrix of Tiber