Sille är utav vårt första whippetkull efter Airescot Scented Silver - "Carla" och Sportingfield B&W Airescot - "Beo". Sille är en riktigt mini-Carla hon pratar lika mycket som sin mamma, är alltid på gott humör och har ett helt otrolig självförtroende. Hon äter som en häst, vilket är raka motsatsen till mamma.

Uppfödare Födt Färg Höjd
Kennel Magic Colour 2006-08-21 Party Colour 48 cm

2017-08-23 Sille har lämnat oss

Det är med stor sorg vi idag har låtit vår älskade solstråle Sille sova in. När hon lekte själva i trädgården skadade hon vänstra bakben så illa, att man på veterinärkliniken konstaterade att hela korsbandet var av. Det är en mycket komplicerat operation med en lång rehabilitering. Chansen för att operationen och rehabiliteringen skulle gå bra med Silles ålder, hennes övervikt och artros var mycket liten. Vi ville inte att hon skulle genomlida detta, så vi tog det mycket svåra beslutet att låta Sille sova in.

Sille är från vår första kull och därför förstås lite speciell. Hon har tyvärr haft lite otur i livet. Hon hade Lure Coursing licens och var som den enda av våra tikar riktigt tänd på trasan, men fick liksom aldrig riktig ut sin entusiasm på LC-tävlingar. Riktig otur hade hon när hon sprang på ett trä, och skadade muskelgruppen i ena frambenet – det blev ingen riktig rehabilitering från veterinär-kliniken, så den skadan blev aldrig riktig bra. Det var även Sille som var bortsprungen hela 48 timmer under mars månad 2009. Det var frost ute, men hon överlevda två dygn i skogen utan problem – fast hon inte ville kännas vid husse när han slutligen hittade henne igen.
När vi följde veterinärens råd och kastrerade Sille, blev det tyvärr inget bra alls – hon gick mycket upp i vikt, och kom egentligen aldrig riktig tillbaka till sin optimala vikt. Vi gjorde mängder med utredningar, men hittade aldrig någon riktig orsak till viktökningen. Vi har provat båda akupunktur (som Sille älskade) och att göra egen mat till henne, men även om hon temporärt gick ner i vikt, blev det aldrig riktig bra. Även vår lokala Järna veterinär (som vi kallar ”hex-doktoren”) tog fram specielle extrakter som vi provade (och som hjälpte temporärt), men vi fick henna aldrig tillbaka till idealvikten. Till slut bestämde vi att hon fick leva som hon villa, så länge hon hade det bra.
Sille var alltid glad och välkomnande mot alla besökare, och det är det vi kommer att sakna mest. Aldrig sur eller arg och aldrig dum mot andra hundar eller människor. De sista åren älskade hon att får vara lös på våra raster med hundarna – hon skuttade runt på gott humör, men aldrig med minsta tendens att villa springa iväg (även om övriga flocken ibland fick henne lockad att jaga lite fåglar på vägen).
Nu får Sille återförenas med mamma Carla och tillsammans kan de jaga trasan så länga dem vill… hon är mycket saknat i vår flock.

Stamtavla

Sportingfield B&W Airescot

CH Sportingfield Hot Topic

CH Sporting Field's Rock On

CH Sporting Field Priceless
Albelarm Delight CH Albelarm Looks Like Reign
CH Albelarm Celebration
Airescot Scented Silver
CH Statuesque Extortion CH Starlines Reign On
CH Bohem Critics Choice
CH Airescot Royal Occasion CH Statuesque Personalised
CH Airescot Red Redee